Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Megetetett társadalom
2007. 01. 11.

Halál a konyhában   Egy krimiről szerettem volna írni, illetve egy könyvről, melyben egy valóságos krimit olvashatnak az élelmiszerekről, de egy film kitette az irányjelzőt és előzött. A krimi marad a jövő hétre, inkább menjenek moziba!
Ki öli meg Európa nagy könyhafőnökeit? Ez is egy jó film, de nem erre gondoltam!

A jövő héttől játsszák a mozik a Fast Food Nation, Megetetett társadalom című amerikai játékfilmet. A film vélhetően hátteret fog adni az élelmiszereinket érintő súlyos botrányoknak, és méginkább ösztönözni fogja a nagyipari és globalizált élelmiszer-előállítás és élelmiszer-kereskedelem átalakítását. folytatás »


Török
2007. 01. 11.

Török ételek Törökország az egyik legváltozatosabb éghajlatú ország. Megtalálható benne hófödte hegycsúcs, mediterrán tengerpart, és szubtrópikus szárazföld egyaránt. Ez az adottság a nyersanyagok rendkívüli skáláját biztosítja minden szakács legnagyobb örömére. folytatás »


Új év, új élet?
2007. 01. 05.

Új év, új élet! Ön mit fogadott meg január elsején? Amennyiben szerepel a fogadalmak között a „le fogyok” kitétel kattintson a www. folytatás »


Fúziós konyha
2007. 01. 05.

Gasztroglobalizáció, fúziós konyha, foodstylist, ételkreátor… Ez a trendi a vendéglátásban! Ismerősek ezek a szavak, hallották már ezeket a kifejezéseket? Ha nem is hallották, bátran húzzák ki magukat, nem maradtak le semmiről! Kedvenc bio-vegetáriánus chefjük is csak nemrég döbbent rá, hogy fogalma sem volt róla, de buzgón követi a trendet. folytatás »


Pezsgő
2006. 12. 29.

A pezsgőről szóló információkat a /www. herendherald. hu-oldalról szereztük be. folytatás »


Szilveszter
2006. 12. 29.

December 31-e az év utolsó napja és I. (Szent) Szilveszter pápa emlékünnepe. Bár ő maga nem túl jelentős személyiség, uralkodásának idejére (314–335) esett a kereszténység történetének első nagy fordulópontja. folytatás »


Gének
2006. 12. 01.

Szavaztak a géntechnológiai törvény módosításáról. [2006. nov. folytatás »


Chefnap
2006. 10. 26.

Néhány éve világszerte megrendezik, megrendezzük a Chefek világnapját! Ez a nap Október 20. Idén már második alkalommal gyűlnek össze a Chefek, egy kis felvonulásra a belvárosban, ahol egy fúvós zenekar segítségével hívják fel magukra a figyelmet, (bár a sok fehérkabátos, hosszúsapkás ember eléggé figyelemkeltő), valamint szakácssapkák, és apró, ajándék falatok osztogatásával próbálják elnyerni a járókelők bizalmát. Mondhatom ez nem olyan nehéz, szerencsére mindenki szívesen beszélget jókedvű szakácsokkal, főleg ha néhány falatot is kezébe nyomnak az embernek. folytatás »


Hagyomany es evolucio
2006. 10. 26.

HAGYOMÁNY ÉS EVOLÚCIÓ címenSZAKÁCSVERSENYT HIRDETETT a Magyar Gasztronómiai Egyesület a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete   A gasztronómia világában jelentős változások történtek az elmúlt fél évszázadban, mindezt azonban a magyar szakma nem követhette. Eközben a magyar gasztronómiának számos hagyományos értéke is veszendőbe ment. Most közösen kell cselekednünk azért, hogy mentsük az értékes hagyományt, de szabaduljunk meg az immáron hagyományként kezelt rossz szokásoktól. folytatás »


Vegerotika
2006. 10. 26.

Vegaszex-bioszex A vegaszex mozgalma az Egyesült Államokból ered, ahol a vegetáriusok a tudatos étkezés szintjén túllépve már szexuális életüket is szigorú szabályoknak vetik alá.  

A vegaszex ideológiai alapja az állatok életének maximális tiszteletben tartása mellett az az egyszerű megállapítás, hogy a vegetáriusok jobb szeretők, mint ragadozó embertársaik. Először is több energiával rendelkeznek, mint a húsevők – mondják –, és külső megjelenésüket is pozitívabbnak tartják. folytatás »





Itent