Megetetett társadalom
2007. 01. 11.
Halál a konyhában
Egy krimiről szerettem volna írni, illetve egy könyvről, melyben egy valóságos krimit olvashatnak az élelmiszerekről, de egy film kitette az irányjelzőt és előzött.
A krimi marad a jövő hétre, inkább menjenek moziba!
Ki öli meg Európa nagy könyhafőnökeit? Ez is egy jó film, de nem erre gondoltam!
A jövő héttől játsszák a mozik a Fast Food Nation, Megetetett társadalom című amerikai játékfilmet.
A film vélhetően hátteret fog adni az élelmiszereinket érintő súlyos botrányoknak, és méginkább ösztönözni fogja a nagyipari és globalizált élelmiszer-előállítás és élelmiszer-kereskedelem átalakítását.
folytatás »
Török
2007. 01. 11.
Török ételek
Törökország az egyik legváltozatosabb éghajlatú ország. Megtalálható benne hófödte hegycsúcs, mediterrán tengerpart, és szubtrópikus szárazföld egyaránt. Ez az adottság a nyersanyagok rendkívüli skáláját biztosítja minden szakács legnagyobb örömére.
folytatás »
Új év, új élet?
2007. 01. 05.
Új év, új élet!
Ön mit fogadott meg január elsején?
Amennyiben szerepel a fogadalmak között a „le fogyok” kitétel kattintson a
www. folytatás »
Fúziós konyha
2007. 01. 05.
Gasztroglobalizáció, fúziós konyha, foodstylist, ételkreátor…
Ez a trendi a vendéglátásban! Ismerősek ezek a szavak, hallották már ezeket a kifejezéseket? Ha nem is hallották, bátran húzzák ki magukat, nem maradtak le semmiről!
Kedvenc bio-vegetáriánus chefjük is csak nemrég döbbent rá, hogy fogalma sem volt róla, de buzgón követi a trendet.
folytatás »
Pezsgő
2006. 12. 29.
A pezsgőről szóló információkat a /www. herendherald. hu-oldalról szereztük be.
folytatás »
Szilveszter
2006. 12. 29.
December 31-e az év utolsó napja és I. (Szent) Szilveszter pápa emlékünnepe. Bár ő maga nem túl jelentős személyiség, uralkodásának idejére (314–335) esett a kereszténység történetének első nagy fordulópontja.
folytatás »
Gének
2006. 12. 01.
Szavaztak a géntechnológiai törvény módosításáról.
[2006. nov.
folytatás »
Chefnap
2006. 10. 26.
Néhány éve világszerte megrendezik, megrendezzük a Chefek világnapját!
Ez a nap Október 20. Idén már második alkalommal gyűlnek össze a Chefek, egy kis felvonulásra a belvárosban, ahol egy fúvós zenekar segítségével hívják fel magukra a figyelmet, (bár a sok fehérkabátos, hosszúsapkás ember eléggé figyelemkeltő), valamint szakácssapkák, és apró, ajándék falatok osztogatásával próbálják elnyerni a járókelők bizalmát. Mondhatom ez nem olyan nehéz, szerencsére mindenki szívesen beszélget jókedvű szakácsokkal, főleg ha néhány falatot is kezébe nyomnak az embernek.
folytatás »
Hagyomany es evolucio
2006. 10. 26.
HAGYOMÁNY ÉS EVOLÚCIÓ címenSZAKÁCSVERSENYT HIRDETETT
a Magyar Gasztronómiai Egyesület
a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség
és az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete
A gasztronómia világában jelentős változások történtek az elmúlt fél évszázadban, mindezt azonban a magyar szakma nem követhette. Eközben a magyar gasztronómiának számos hagyományos értéke is veszendőbe ment.
Most közösen kell cselekednünk azért, hogy mentsük az értékes hagyományt, de szabaduljunk meg az immáron hagyományként kezelt rossz szokásoktól.
folytatás »
Vegerotika
2006. 10. 26.
Vegaszex-bioszex
A vegaszex mozgalma az Egyesült Államokból ered, ahol a vegetáriusok a tudatos étkezés szintjén túllépve már szexuális életüket is szigorú szabályoknak vetik alá.
A vegaszex ideológiai alapja az állatok életének maximális tiszteletben tartása mellett az az egyszerű megállapítás, hogy a vegetáriusok jobb szeretők, mint ragadozó embertársaik.
Először is több energiával rendelkeznek, mint a húsevők – mondják –, és külső megjelenésüket is pozitívabbnak tartják.
folytatás »