Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Bio-Pizza
2007. 04. 13.

Pizza Eredete a római időkbe nyúlik vissza, amikor még „megkent” vagy „feltéttel kínált” volt. Már a babilónok, izraeliták, egyiptomiak és egyéb közel-keleti kultúrák népei is fogyasztottak olívaolajjal és helyi fűszerekkel ízesített, sárból tapasztott kemencében sütött kovásztalan kenyeret. Attól kezdve, hogy felhajtották a kenyér szélét, nehogy lecsússzon, vagy leessen róla a feltét, már alakulóban volt a pizza, amely (erdetileg kenyér, ma már specializálódott tésztából)  gömbölyített, lapított, pörgetett, mindenféle finomságokkal megrakott isteni lángos. folytatás »


CulinaryExpo
2007. 04. 06.

Culinary Expo 2007










































. . . folytatás »


Húsvét
2007. 04. 06.





Húsvét a keresztény egyház legnagyobb ünnepe, Krisztus feltámadásának emléke. Az egyház mozgó ünnepeinek a középpontja: Húsvét előtt két héttel van farsang vasárnapja, és Húsvétot 50 nappal követi Pünkösd. Az egyházi szabály szerint húsvét minden évben a tavaszi nap-éj egyenlőséget( március 21. folytatás »


greenexpo
2007. 04. 06.

Elege van a nyúlból, unja sok illatos vizet? Meneküljön a zöldbe! GARDENEXPO-GREENEXPO 2007.  2007. április 6-7-8   Persze a férfiak itt is locsolnak, de legalább nem pirostojást kapnak cserébe… Ne hagyják ki! A GARDEN- és GREENEXPO-n ugyanis végre egy helyen megtudhatnak mindent, ami a kertészkedéssel, kertápolással, kerttervezéssel, kerti kiegészítőkkel, környezetkímélő technológiákkal, bioenergiával kapcsolatos! A szervezők természetesen a családosokra is gondoltak, hiszen Húsvétra való tekintettel Megasztráros fellépők és zöldebbnél zöldebb programok várják a kicsiket is idén április 6-8-ig a Papp László Budapest Sportarénában. folytatás »


A biogazdalkodas halala?
2007. 03. 23.

A géntechnológia a biogazdálkodás halála? (a greenfo 2007. márc. 15-én megjelent írása)    A hazai biogazdálkodás egyelőre megmenekült a génmódosított növényektől, a brüsszeli döntés azonban még nem jelent tartós védettséget. folytatás »


Megesszük a világot?
2007. 03. 23.

Látták? Kár lett volna kihagyni! Megesszük a világot (We Feed the World) osztrák dokumentumfilm, 90 perc, 2005  rendező: Erwin Wagenhofer zeneszerző: Helmut Neugebauer operatőr: Erwin Wagenhofer vágó: Erwin Wagenhofer  





Svájcban a kenyérgabona 4/5-e Indiából származik, abból az országból, ahol százezrek éheznek; a francia halkereskedők azt mondják, az ipari módszerrel fogott tenger gyümölcse nem evésre való, hanem eladásra; Romániában fél centes órabérért dolgoznak az asszonyok a hagymaföldeken, amelyet távoli országokba szállítanak tovább; Spanyolország legnagyobb üvegházas agrárvidéke nagyobb mint Luxemburg és Hollandia együtt - a világban mégis 5 percenként hal éhen egy gyermek. A világ élelmiszertermelése és az élelmiszer elosztása katasztrofális szintre jutott.  
A 3000 kilométerről importált paradicsom olcsóbb mint a hazai; az ásványvíz ugyanolyan kereskedelmi értéket képvisel mint bármely más termék; a legtöbb élelmiszert szójával dúsítják. folytatás »


Boletus
2007. 03. 16.

Boletus   A múlt héten már röviden bemutattuk a vargányát, most egy kicsit más szemszögből folytatnám a kedvenc gombámról szóló írást. Azt már tudjuk, hogy hol terem, mekkora, milyen színű, most nézzük meg mire jó a vargánya! Megenni! Az egyik, illetve szerintem a legízletesebb gomba összetéveszthetetlen íze, aromája van. Aki egyszer már megkóstolta, többé nem tudja elfelejteni jellegzetes ízét, illatát. folytatás »


Marcius 15.
2007. 03. 09.

Március 15. folytatás »


varganya
2007. 03. 09.


A GombászTrade Kft nem kevés munkával egy egész erdőre kiterjedő ellenőrzést kért a Biokontroll Hungária Kht-től. Ennek eredményeként piacra kerülhetett ez első Bio-erdei gomba!
Az erdei gomba ugyan eddig is Bio volt, viszont már papírja is van erről.
Ha már van Bio minősítésű gomba, menten el is kezdték a feldolgozását, forgalmazását. folytatás »


Banan
2007. 03. 02.

Míg a globális felmelegedés, klímaváltozás drámai alakulása nem teszi lehetővé (vagy kényszerré?) termesztésüket, továbbra is importáljuk a tél, illetve kora tavasz slágertermékeit, a déligyümölcsöket. Sok ortodox környezetvédő és keményvonalas biogondolkodó továbbra sem szimpatizál a gyakorlattal, ám a tömegigényt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ezért inkább azt vegyük szemügyre, milyen kockázatokat rejt a nem bio (tehát a vegyszeres) déligyümölcsök fogyasztása. folytatás »





Itent