Török
2006. 07. 27.
A török konyha jellegzetes sokoldalúsága szemet gyönyörködtető látványával, formavilágával, az étkezések ünnepélyes atmoszférájával, egész életen át tartó gasztronómiai élményt jelent. A hagyományos ételek elkészítési módjának öröksége a modern nagyvárosi konyhák lüktetésével keveredve, tökéletes ízharmóniát alkotva, kiváló fűszerezés alkalmazásával egy sajátos kultúra kialakulásához vezetett. Mindez részben az ország rendkívül előnyös földrajzi helyzetéből fakad.
folytatás »
Zöldbab
2006. 07. 19.
Phasaolus species
A zöldbab egyik fő táplálékunk a nyári hónapokban. Sok fajtáját különböztetünk meg. Vannak futók, nagy széles hüvelyekkel, vagy csak sorára, vagy fészekre vetett zöldbab, amely szintén terjeszkedik egy kissé.
folytatás »
LatteMachiato
2006. 07. 19.
Eddig csak gondolkodtunk rajta, hogy árusítsunk e kávét, de most meggyőztek. Azt ugye nem kell mondani, hogy nem egy kifejezetten egészséges ital a kávé, viszont sokan szeretik, és ha szeretik, isszák is, és ha isszák, miért ne igyanak BIO kávét. Igyanak!
Az alábbi termék meggyőzött.
folytatás »
Paradicsom
2006. 07. 11.
A Tomatl nevű, burgonyafélék családjába tartozó növényt, a perui indiánok termelték és fogyasztották előszeretettel. Tőlük, spanyol hajósok közvetítésével került Európába, kb. a XVI.
folytatás »
Paradicsom :)
2006. 07. 11.
Paradicsom a ház mögött!
(bocsánat, biztos a nagy meleg miatt van:)
Itt a ház, amely mögött egy gyönyörű paradicsom napozik!
Ugye milyen szép!:)
. . .
folytatás »
Godall01
2006. 07. 05.
Jane Goodall
A remény gyümölcsei
1960 óta hosszú órákat töltöttem a csimpánzok táplálkozásának megfigyelésével. Mintákat gyűjtöttem a táplálékaikból, feljegyeztem az evéshez kapcsolódó szokásaikat. Idővel azt tapasztaltam, hogy a domináns nőstények sikeresebbek a szaporodásban, korábban lesznek kicsinyeik, , és több utódjuk is van.
folytatás »
Akciós termékekből ebéd!
2006. 07. 05.
Végre-végre itt a nyár! Ez a strandoláson kívül azért is fontos, mert hetente, sőt naponta jelennek meg a piacon az új szabadföldi növények, és ami ennél is fontosabb folyamatosan csökken az áruk! J
Heti újdonságok, melyek akciósan vásárolhatóak:
TV paprika sárga
Paprika zöld (édes)
Mangold
Fodros fejessaláta
Újburgonya
Tök
Főző vagy csemege hagyma
Mit lehet főzni ezekből a jó kis zöldségekből? Kérdezik most önök! Olvassanak csak tovább:
Mit szólnak egy tzatzikihez?
Egyszerű! Az uborkát megmossuk (meghámozzuk, ha nagyon kemény a héja) és vékonyra reszeljük. Enyhén megsózzuk, reszelt fokhagymával finomra vágott kaporral (mentával) fűszerezzük, hozzáadjuk a joghurtot, és összekeverjük. Jól behűtve tálaljuk.
folytatás »
Öko-Portya
2006. 06. 27.
II. ÖKO - PORTYA
a
NATUR LIFE EXPORT KFT. szervezésében
II.
folytatás »
Goodall
2006. 06. 13.
Ha vízszűrőt használunk, ha bio ételeket fogyasztunk, piacon vásárolunk, és esőerdőket kímélő módszerrel készült kávét iszunk, és mindennel hasonló körültekintéssel bánunk el, mindannyian hozzájárulhatunk az ennivalónk az egészségünk, a bolygónk helyreállításához! MOST AZONNAL ELKEZDHETJÜK!
Jane Goodall a világ vezető csimpánz szakértője, környezetvédője,
A remény gyümölcsei című könyvében kiáll egy fenntartható egészségesebb világ mellett.
Figyelmezteti a világot a veszélyekre, arra ösztönöz, vizsgáljuk meg alaposan az ételt melyet készítünk és fogyasztunk.
Határozott, mégis finom vonásokkal festi elénk globális világunkat, melyben nagyvállalatok birtokolják a vizet, a vetőmagvak szabadalmait, és rejtélyes frankenkajákkal” etetnek bennünket.
folytatás »
Olasz konyha
2006. 06. 13.
„A francia szakács magának főz, az olasz a vendégnek” mondta egy chef kollégám, a konyhaművészetről, konyhaművészekről folyó beszélgetésen.
Furán hangzik, de ebbe a mondatba bele van sűrítve két nemzet szakácsairól minden. A francia szakács élvezi az ételkészítés teljes folyamatát, a tervezéstől, bevásárlástól kezdve, a főzésig, tálalásig, sőt, igazán azt élvezi, ha az elkészült remekművet el is fogyaszthatja.
folytatás »