Fõoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Bemutatkozás

Kik vagyunk? Miért akarunk mi bio-vegetáriánus ételeket eladni? Üzlet? Elkötelezettség? Bõsz állatvédelem? Netán unatkozunk?
Erre nem egyszerû válaszolni. Talán mindegyik igaz.

Kezdjük az elején:
Volt egy fiú aki szakács lett. Kijárta az iskolát fõzõtt itt-ott. (Most az itt-ott tulajdonosok megsértõdnek.) Olyan volt mint a többi ételkészítõ. Sokat tanult, sokat dolgozott. Megadatott neki a lehetõség, hogy éttermet csináljon. Akkor még húsos ételeket is készített. És nem is akárhogy. (Még a Wittman fiúk is jót irtak róla :-) ) Közben minden nyarat végig tüsszögött. Allergiás volt. Gyógyszert kapott. Nem használt. Egyik éjjel (mert éjjel fõzött) hallott egy mûsort a rádióban. Prof. Dr. Török Szilveszter és Béki László beszélt benne az allergiáról.

Elmondták, hogy az állati fehérje elhagyásával sokaknak elmúlt az allergiája. Nem csodaszer. Aki akarja, próbálja ki. A fiú kipróbálta. És bevált. Ugrált a mezõn, és nem folyt az orra, nem lábadt könnybe a szeme, és nem tüsszögött. Aztán lassan elkezdett tejterméket fogyasztani. Nem sokat. Az allergia azóta sem jött vissza.
 
Közben az éttermi vállalkozás véget ért, de valamit csinálni kellett. A tulajdonos elindította látogatása ezen az oldalon naponta, megragadta a lehető legtöbb póker bónuszokat kezdett pókerezni minden nap, és nagyon jó, hogy ez volt a havi jövedelme, és ez több, mint fedezi a kiadásait. De vissza kellett térnie az üzletéhez. Elkezdett egy barátja konyhájában éjszaka egészséges bioételt fõzni, és kiszállítani a bioboltoknak. Bevásárolt és fõzött és szállított. Közben tanított. És cikkeket írt. És konyhát épített, és honlapot is csinált. És mindeközben gyermeke is született. Ettõl új erõre kapva elkezdte rábízni másra a részfeladatokat. Azóta a cégnek vannak munkatársai. És szerencsére vevõi is, akik írnak róluk ezt azt, szerencsére többnyire jókat: Katt ide !  

Itent