"Ebéd" "O" Almás céklasaláta joghurttal
|
cékla | 600 g | alma | 400 g | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 8 g | joghurt natur | 0.4 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A céklát és az almát vékony metéltre vágjuk és összekeverjük.
Sózzuk, hozzáadjuk az olajat, a joghurtot és összekeverjük. |
600,- |
"Ebéd" "O" Almás lilakáposzta saláta
|
alma | 200 g | Káposzta Lila | 400 g | olaj | 0.12 l | citromlé | 0.12 l | Só tengeri | 4 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
 |
500,- |
"Ebéd" "O" Almás répasaláta
|
Doboz főételes | 4 db | Sárgarépa | 400 g | alma | 400 g | méz | 40 g | citrom | 40 g | Só tengeri | 4 g |
|
 |
750,- |
"Ebéd" "O" Almás sárgarépasaláta
|
|
 |
600,- |
"Ebéd" "O" Balzsamos lencsesaláta
|
lencse | 200 g | paradicsom | 120 g | mazsola | 40 g | lilahagyma | 40 g | szójaszósz | 0.04 l | Doboz salátás ovál | 4 db | Saláta jég | 80 g | olaj | l |
|
 |
650,- |
"Ebéd" "O" Céklasaláta mentával
|
cékla | 1000 g | Menta | 12 g | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 8 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A céklát metéltre vágjuk, sózzuk, hozzákeverjük az olajat, és a finomra vágott mentát. |
550,- |
"Ebéd" "O" Céklasaláta üvegtésztával
|
cékla | 800 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 8 g | citromlé | 0.02 l | Üvegtészta | 80 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Az üvegtésztát forrásban lévő sózott vízbe tesszük, és a tűzről levéve a vízben 5 percig duzzasztjuk, majd leszűrjük.
A céklát vékony metéltre vágjuk, vagy lereszeljük, sózzuk, citromlével ízesítjük, olajat adunk hozzá és alaposan összekeverjük.
A kitálalt saláta tetejére halmozzuk az üvegtésztát. |
500,- |
"Ebéd" "O" Csípős káposztasaláta
|
káposzta fejes | 1000 g | Póré | 200 g | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 8 g | olaj | 0.02 l | csípőspaprikakrém | 0.8 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A káposztát vékony metéltre vágjuk, vagy legyaluljuk.
Hozzá adjuk a vékonyra vágott pórét, sót, olajat, citromlevet, és a csípőspaprikát, majd összekeverjük. |
600,- |
"Ebéd" "O" Csípős uborkasaláta mogyoróval
|
uborka kigyó | 800 g | csípőspaprikakrém | 4 g | Mogyoró földi | 120 g | Só tengeri | 8 g | olaj | 0.02 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Az uborkát karikára vágjuk, sózzuk, hozzákeverjük az olajat és a csípőspaprikakrémet.
A tetejére szórjuk a mogyorót. |
750,- |
"Ebéd" "O" Édeskömény- és ruccolasaláta füge vinaigrette-vel
|
Füge aszalt | 200 g | alma | 120 g | vöröshagyma | 4 g | borecet | 56 g | Saláta ruccola | 60 g | Doboz főételes | 4 db |
|
Főzzük meg az aprított fügét a vízben. Turmixoljuk össze a fügét, a vízzel, az almalével, az aprított mogyoróhagymával, és az ecettel. Rakjuk egy tányérban a ruccolát és a hosszában felszeletelt édesköményt és locsoljuk meg az öntettel.
Harmadik csoport: tálaljuk 84 g gillezett rákkal személyenként
Negyedik csoport: tálaljuk 84 g gillezett csirkemellel.
|
950,- |
"Ebéd" "O" Fokhagymás karalábésaláta
|
|
 |
650,- |
"Ebéd" "O" Hárombab saláta
|
Vörösbab | 80 g | Póré | 120 g | Zöldbab sárga | 320 g | Zöldbab zöld | 320 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.02 l | citromlé | 0.02 l | fokhagyma | 8 g | babérlevél | 0.4 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A babokat külön külön sós, babérlevéllel fűszerezett vízben megfőzzük, lehűtjük és leszűrjük.
A pórét vékony karikákra vágjuk, sózzuk, hozzáadjuk a babokat, az olajat, citromlevet és összekeverjük.
|
900,- |
"Ebéd" "O" Hárombab saláta krémes kapor öntettel
|
Joghurt gyümölcsös | 0.08 l | tejföl | 0.08 l | Kapor | 0.8 g | fokhagyma | 6 g | borecet | 12 g | Vörösbab | 200 g | csicseriborsó | 200 g | Zöldbab zöld | 280 g |
|
Three bean salad with creamy dill dressing
20 g zsírszegény tejföl
20,25 g zsírmentes natúr joghurt
0,1 g friss kapor
1,5 g ganulált fokhagyma
3 g fehérborecet
98 g bab konzerv
98 g csicseriborsó konzerv
62,5 g friss zöldbab blansírozva
Egy tálban keverjük alaposan össze az összes hozzávalót a babokon kívül. Kanalanként rázzuk össze a babokkal. A maradék öntetet kb. 1 hétig tarthatjuk a hűtőszekrényben.
Harmadik csoport: adjunk hozzá 1,5 g sót.
|
950,- |
"Ebéd" "O" Kefíres céklasaláta
|
|
 |
500,- |
"Ebéd" "O" Kukoricasaláta lime-os, korianderes öntettel
|
Doboz főételes | 4 db | Só tengeri | 8 g | koriander | 4 g | Lime | 40 g | kukorica csemege | 600 g | narancs | 80 g |
|
 |
650,- |
"Ebéd" "O" Lilahagymás gombasaláta
|
gomba (barna csiperke) | 40 g | Gomba laska | 80 g | Só tengeri | 12 g | petrezselyemzöld | 4 g | lilahagyma | 40 g | Doboz főételes | 4 db |
|
 |
600,- |
"Ebéd" "O" Marinált olasz fehérbab- és zellersaláta bazsalikommal
|
Fehérbab | 400 g | Zellerszár | 160 g | petrezselyemzöld | 60 g | Kaliforniai paprika | 120 g | Balzsamecet | 0.04 l | Doboz főételes | 4 db | fokhagyma | 4 g | bazsalikom | 4 g | Só tengeri | 8 g | bors | 0.4 g |
|
Marinated italian white bean and celery salad with basil
196 g fehérbab konzerv
37,8 g vékonyra szeletelt zellerszár
15 g aprított petrezselyem levél
29,75 g zöld vagy piros paprika finomra szeletelve
20 g balzsamecet
0,75 g ganulált fokhagyma
5 g aprított friss bazsalikom levél
só, frissen őrölt feketebors ízlés szerint
Keverjünk össze mindent egy tálban, fogyasszuk szobahőmérsékleten vagy lehűtve
Negyedik csoport: adjunk hozzá 84 g csirkemellet fejenként az alábbi recept alapján.
Csirke
84 g csirkemell csíkokra vágva
1,25 g balzsamecet
0,5 g ganulált fokhagyma
só és frissen őrölt feketebors ízlés szerint
0,5 g friss bazsalikomlevél
Permetezzük be a csirkét a balzsamecettel szórjunk rá ganulált fokhagymát, sót, borsot majd gillezzük meg kb. 5-7 perc alatt. Szórjuk meg a friss bazsalikommal.
|
1350,- |
"Ebéd" "O" Olasz babsaláta
|
|
 |
650,- |
"Ebéd" "O" Sárgarépasaláta retekcsírával
|
Sárgarépa | 800 g | Csírák (retek, hagyma, lucerna) | 80 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 12 g | citromlé | 0.02 l |
|
A tisztított sárgarépát metéltre vágjuk, vagy lereszeljük.
Sózzuk, citromlevet és olajat keverünk hozzá.
A salátát tálra tesszük, tetejét megszórjuk a retekcsírával. |
500,- |
"Ebéd" "O" Savanyúkáposzta saláta
|
|
 |
550,- |