paprika
2006. 08. 31.
Végre itt az egész nyáron várva várt paprika! Eddig is volt ugyan, de a fólia sátorban, vagy üvegházban nevelt paprika ára még elég magas ahhoz, hogy mondjuk lecsót főzzünk belőle, most viszont beérett a szabadföldi "változat". 
Itt az idő tehát! Főzzünk lecsót, ajvárt, zakuszkát, paprika salátát, paprika krémlevest, és sok sok finomságot a paprikából
De ki tudja, magyar növény-e a paprika?
A híres kalocsai és szegedi fűszerpaprikákról hallva és használva is azokat, hajlamos az ember azt hinni, hogy ez a fűszernövény hagyományosan magyar eredetű.  Hiszen egyetlen gulyás, pörkölt vagy lecsó sem képzelhető el paprika nélkül. 
folytatás »
	
	Zeller
2006. 08. 31.
Apium graveolens
A zeller Dél-Európából terjedt el.  A görögök már a középkorban használták gyógyító erejéért.  Ma többféle változata ismert és termesztett. 
folytatás »
	
	Áremelés
2006. 08. 31.
Kedves Vásárlóink!
 
A gazdasági környezetünkre ható tényezők (az általános forgalmi adó növekedése, az energia áremelés, a megnövekedett közterhek) úgy tűnik rövid távon negatívan hatnak a vállalkozásokra, a mi vállalkozásunkra is.  Közgazdasági ismereteink birtokában arra a következtetésre jutottunk, hogy belátható időn belül nem várható a gazdasági tényezők jelentős javulása ezért, ha cégünket továbbra is működtetni kívánjuk tennünk, kell valamit, a negatív hatásokat ellensúlyozandó. 
A monetáris gazdaságpolitika nyújtotta lehetőségek közül, úgy tűnik az árváltozás az ebben a helyzetben, legjobban használható eszköz, a rentabilitás, illetve a nyereséges működés fenntartására. 
folytatás »
	
	Görögdinnye
2006. 08. 16.
Citrullus vulgaris
 
A görögdinnye az egyik legkedveltebb táplálékunk a nyár folyamán.  Az idény rövid, de ez idő alatt részesülünk ennek a zöldség-gyümölcsnek minden kellemes adományából.  Nálunk két fajtáját különböztetjük meg, a piros belsejűt és ritkábban találkozunk a sárga belűvel. 
folytatás »
	
	Sárgadinnye
2006. 08. 16.
Cucumis melo
A sárgadinnyének többféle fajtáját ismerjük.  A nevük is különbözhet, színük is, sőt tápanyagtartalmuk is.  Termelésük csak azokon a vidékeken ajánlatos, ahol hosszú meleg nyár van, elegendő idő a beéréshez. 
folytatás »
	
	cukkini
2006. 08. 16.
Elsőre finom.  Másodszor is, de amikor az összes barát jó másfél kilós cukkinikkel állít be a kerti partyra, már unod.  Már a szomszédod se kér belőle. 
folytatás »
	
	Sziget
2006. 08. 11.
Zöld Udvar a Sziget 2006 fesztiválon
Esemény kezdete: 2006. 08. 09. 
folytatás »
	
	Vegetáriánus fesztivál
2006. 08. 11.
X.  VEGETÁRIÁNUS FESZTIVÁL
– életmód nap nem csak növényevőknek –
 
 
Ezúton szeretnénk bemutatni Önöknek tizedik éve megrendezésre kerülő, kétnapos rendezvényünket: a X.  Vegetáriánus Fesztivált. 
folytatás »
	
	Tojásgyümölcs
2006. 08. 11.
A padlizsán
 
A törökparadicsom vagy tojásgyümölcs néven is ismert padlizsán - úgy tűnik - egyre jelentősebb szerepet tölt be a piacon, már július végén kapható és késő őszig színesíti a kínálatot.  Ez a fényes, lilásfekete héjú, körte alakú gyümölcs a csucsorfélékhez tartozik, a paradicsom és a paprika rokona, származási helye Kelet-India.  Annak ellenére, hogy nálunk fogyasztása nem tekinthető általánosnak, tőlünk délre a mediterrán konyha nélkülözhetetlen alapanyaga, szerepe a paprikával és a paradicsommal vetekszik. 
folytatás »
	
	Lelki-Welness
2006. 07. 27.
Lelki-Welness
 Az Astra Tourist szervezésében Balatonszepezden. 
„A test ereje a lélek tápláléka”, mottójú nyaralás augusztus 20-tól 27-ig. 
Reggeli jógagyakorlat, stressz oldás, ismerkedés a mandalák világával, a horoszkóp és Tarot titkaival. 
folytatás »