Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Flódni

4 adag
1522 KJ / adag
mák60 g
dió60 g
olaj0.04 l
méz40 g
élesztő8 g
teszt120 g
Szilvalekvár60 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos vízzel elkeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, és felmelegítjük, hozzákeverjük az élesztőt, mézet, olajat, ici-pici sót, vizet adunk hozzá és alaposan kidolgozzuk. Langyos helyen kelesztjük. A mákot és a diót megőröljük (külön külön:). Vizet forralunk melybe folyamatos keverés mellett beleöntjük a darált diót, és krémessé forraljuk, majd hozzákeverjük a mézet. Ugyanígy elkészítjük a mák tölteléket is. (egész kevés víz kell csak hozzá, kb 1 dl vízhez 200 g dió) A megkelt tésztából négy egyforma téglalap alakú lapot nyújtunk. Az első lapot egy sütőlemezre tesszük, és egyenletesen elosztjuk rajta a mák tölteléket. Erre tesszük akövetkező tésztát, erre elosztjuk a diót, egy újabb tésztára a szilvalekvárt (sűrű), és a legtetejére helyezzük az utolsó lapot. A tetejét megkenjük vízzel elkevert mézzel, esetleg egy villával megszurkáljuk, hogy szép mintás legyen, majd 160 c fokos sütőben kisütjük. 450,-
Francia almatorta

4 adag
1914 KJ / adag
alma600 g
Vaj100 g
méz80 g
tönkölyliszt200 g
fahéj0.4 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A vajat lereszeljük, hozzáadjuk az átszitált lisztet és összemorzsoljuk. Gyorsan végezzük a művletet, hogy ne olvadjon meg a vaj, a kezünk melegétől. Adjuk hozzá a méz felét és gyúrjuk össze. Szükség szerint (ha nem akar összeállni a tészta) egy ici-pici vizet is adhat hozzá. A tésztát pihentessük hűtőben 25-30 percig. Az almát vágjuk cikkekre, és egy francia tortaformába rakjuk szép sorban. Locsoljuk meg mézzel. Lisztezett asztalon vagy deszkán nyújtsuk fél ujjnyi vastagra a tésztát. és tegyük a gyümölcstorta formába az almákra. Tegyük a tortát előmelegített sütőbe (200 c fok körül) és süssük szép pirosra. 400,-
Francia kocka

4 adag
1933 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
olaj0.04 l
méz80 g
csokoládé80 g
kukoricaliszt40 g
tofu160 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 400,-
Francia mézes-almatorta

4 adag
1015 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
Pálmazsír80 g
méz80 g
alma400 g
fahéj0.4 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a mézet, és tésztává gyúrjuk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, mézzel egyenletesen kikenjük, majd sorba rakjuk rajta a szeletekre vágott almát, és őrölt fahéjjal megszórjuk. A tésztát téhlalap alakúra nyújtjuk, és az almák tetejére helyezzük. Kicsit rá nyomkodjuk majd 180 c fokos sütőben megsütjük. A megsült sütit teljesen kihűtjük, majd a tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, és a süteményt szeleteljük. 450,-
Földieper túróval

4 adag
728 KJ / adag
túró300 g
Eper400 g
joghurt natur0.2 l
Nagyításhoz kattintson a képre!Az epret megtisztítjuk és megmossuk, nagyságától függően félbe, vagy negyedekbe vágjuk. Egy tálkába helyezünk egy sor epret, és a tetejére morzsoljuk a túrót, majd egy újabb sor eper és túró következik. Tetejét egy kevés tejföllel, vagy joghurttal meglocsoljuk és behűtve tálaljuk. Aki ragaszkodik az édes ízhez a tetejét porcukorral, megszórhatja. 375,-
Gesztenyebonbon meggyel

4 adag
1659 KJ / adag
csokoládé120 g
méz80 g
meggy80 g
Gesztenye400 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A gesztenye héját bevágjuk, és 180 c fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Meghámozzuk, majd mézzel összekeverve mixergéppel pépesítjük. A gesztenyemasszából golyókat formázunk, melyeknek a közepére egy szem magozott megyget helyezünk. A golyókat félig, avgy teljesen olvasztott csokoládéba mártjuk. 600,-
Gesztenyés muffin

4 adag
Muffin papír4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Gyümölcskenyér kókuszöntettel

4 adag
2447 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
mazsola40 g
Kókuszreszelék40 g
Aszaltszilva40 g
Aszalt barack40 g
méz40 g
kukoricaliszt80 g
olaj napraforgó0.04 l
szódabikarbóna0.4 g
olaj napraforgó0.04 l
olaj napraforgó0.04 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olajat, a mézet, és egy ici-pici sót, alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a mazsolát, és a kockákra vágott aszalványokat. Egy pudingformát fóliával kibélelünk, kiolajozzuk, és beletöltjük a masszát, majd 180 C fok körüli sütőben megsütjük. A mártáshoz vizet forralunk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd vízből és kukoricalisztből készült habarással besűrítjük. A megsült kenyereket hagyjuk a formában kihűlni, szeleteljük és a kókusz mártással tálaljuk. I. Kiforraljuk, mézzel édesítjük. 375,-
Gyümölcsrizs málnával és sárgabarackkal

4 adag
1112 KJ / adag
barnarizs160 g
Málna120 g
Sárgabarack mir.120 g
méz120 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A barnarizst háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük. (ha sok vizet veszít, felöntjük), hozzáadjuk a mézet és a gyümölcsöket, összekeverjük és kihűtjük. 375,-
Gyömbéres almakrém fahéjas piskótával

4 adag
1450 KJ / adag
alma400 g
Gyömbér4 g
citrom400 g
méz80 g
tönkölyliszt160 g
fahéj0.4 g
olaj0.04 l
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 450,-
Gyömbéres kocka mézes citromkrémmel

4 adag
1263 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.04 l
citromhéj8 g
méz40 g
Gyömbér40 g
citrom80 g
Rizsliszt40 g
méz40 g
szódabikarbóna8 g
Doboz salátás ovál4 db
Rizstej0.2 l
Ehez az ételhez nincs képünk.A tönkölyliszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, majd az olajat és annyi vizet, hogy sűrű galuskaszerű tésztát kapjunk. A gyömbért lereszeljük, majd a mézben megfonnyasztjuk. (80 c fokig hevítjük), és a tésztához keverjük. Sütőpapírral ellátott tepsire egyenletesen elosztjuk és 160 c fokos sütőben megsütjük. A citromok héját lereszeljük, a húsukat pedig cikkekre vágjuk és lehártyázzuk. Forrásban lévő vízbe tesszük a citromhéjat, a citromot és a mézet. Riszlisztből és rizstejből készült habarással sűrítjük és krém sűrűségűre főzzük. A megfőtt krémet eg ykeverő tálba tesszük és vízfürdőbe állítve kihűléséig folyamatosan kevergetjük. A kihült krémet egyenletesen elkenjük a gyömbéres sütemény tetején, hűtőben dermesztjük, majd kockákra vágva tálaljuk. 450,-
Gyömbéres málnavelő mézes joghurttal és citromos piskótával

4 adag
1273 KJ / adag
Málna g
Málna600 g
Gyömbér4 g
méz40 g
tönkölyliszt80 g
méz40 g
olaj0.04 l
szódabikarbóna2 g
citrom40 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 500,-
Gyömbéres sütemény mézes narancsvirág öntettel

4 adag
1744 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
olaj0.08 l
méz80 g
szódabikarbóna0.4 g
méz40 g
Narancsvirágvíz0.02 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, olajat, mézet, reszelt gyömbért annyi vizet öntünk hozzá, hogy keverhető tésztát kapjunk. Alaposan kikeverjük, olajozott tepsire tesszük, és 160 c fok körüli sütőben megsütjük. A mézet kevés vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a narancsvirágvizet, és a sütire locsoljuk. 375,-
Gyömbéres sütőtökkrém fahéjas piskótával

4 adag
1232 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.02 l
méz40 g
fahéj0.8 g
szódabikarbóna0.4 g
sütőtök600 g
Gyömbér0.8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tököt megtisztítjuk és közepesen meleg sütőben megsütjük, majd mixer gépben pépesítjük. A tönkölyliszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, az olajat, mézet, és annyi vizet, hogy galuskaszerű tésztát kapjunk. A tésztát sütőben megsütjük, kockákra vágjuk, és a sütőtökkrémmel tálaljuk. 450,-
Joghurt pite mézes citrommal

4 adag
1678 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
olaj0.04 l
szódabikarbóna0.4 g
méz80 g
joghurt natur0.12 l
méz80 g
citrom400 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, az olajat, a joghurtot, a mézet, és alaposan összekeverjük. Tepsire tesszük, és 160 c fokos sütőben megsütjük. A megsült tésztát, kihűtjük és kockákra vágjuk. A citrom héját lereszeljük, majd a húsát cikkekre vágjuk. A mézet felhevítjük, beletesszük a reszelt citromhéjat, és a cikkekre vágott citromot, enyhén karamelizáljuk, kevés vízzel fleöntjük, és szirup szerűvé főzzük. A sütemény kockákat alaposan meglocsoljuk. 375,-
Joghurt Tatlisi

4 adag
1670 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
tönkölydara80 g
élesztő10 g
olaj0.04 l
méz120 g
citrom120 g
joghurt natur0.2 l
Ehez az ételhez nincs képünk.Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel, hozzákeverjük a darát, az olajat a joghurtot és a mézet. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát ujjnyi vastagrra nyújtjuk, kis tortákat szúrunk ki belőle, majd 160 c fokos sütőben megsütjük. A mézet elkeverjük a citrom lereszelt héjával, és a levével, majd a kisült tortákat meglocsoljuk vele. 375,-
Joghurtos eper

4 adag
414 KJ / adag
Földieper400 g
méz g
joghurt natur0.4 l
Ehez az ételhez nincs képünk.A megtisztított epret vékony cikkekre vágjuk és egy magas pohárba tesszük. A joghurtot a mézzel jól elkeverjük és a pohárba töltjük, behűtve kínáljuk. 375,-
Joghurtos mézes kocka fahéjas almával

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Joghurtos mézes kocka, fahéjas almával

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 400,-
Kajszibarack, fahéjas mézben pirítva

4 adag
377 KJ / adag
Sárgabarack mir.800 g
méz40 g
fahéj0.4 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A barackot kimagozzuk, fahéjjal megszórjuk, és felforrósított mézben átforgatjuk. 375,-



Itent