 |
|
Flódni
|
mák | 60 g | dió | 60 g | olaj | 0.04 l | méz | 40 g | élesztő | 8 g | teszt | 120 g | Szilvalekvár | 60 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos vízzel elkeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, és felmelegítjük, hozzákeverjük az élesztőt, mézet, olajat, ici-pici sót, vizet adunk hozzá és alaposan kidolgozzuk.
Langyos helyen kelesztjük.
A mákot és a diót megőröljük (külön külön:).
Vizet forralunk melybe folyamatos keverés mellett beleöntjük a darált diót, és krémessé forraljuk, majd hozzákeverjük a mézet.
Ugyanígy elkészítjük a mák tölteléket is. (egész kevés víz kell csak hozzá, kb 1 dl vízhez 200 g dió)
A megkelt tésztából négy egyforma téglalap alakú lapot nyújtunk.
Az első lapot egy sütőlemezre tesszük, és egyenletesen elosztjuk rajta a mák tölteléket. Erre tesszük akövetkező tésztát, erre elosztjuk a diót, egy újabb tésztára a szilvalekvárt (sűrű), és a legtetejére helyezzük az utolsó lapot.
A tetejét megkenjük vízzel elkevert mézzel, esetleg egy villával megszurkáljuk, hogy szép mintás legyen, majd 160 c fokos sütőben kisütjük.
|
450,- |
Francia almatorta
|
alma | 600 g | Vaj | 100 g | méz | 80 g | tönkölyliszt | 200 g | fahéj | 0.4 g |
|
A vajat lereszeljük, hozzáadjuk az átszitált lisztet és összemorzsoljuk.
Gyorsan végezzük a művletet, hogy ne olvadjon meg a vaj, a kezünk melegétől.
Adjuk hozzá a méz felét és gyúrjuk össze. Szükség szerint (ha nem akar összeállni a tészta) egy ici-pici vizet is adhat hozzá.
A tésztát pihentessük hűtőben 25-30 percig.
Az almát vágjuk cikkekre, és egy francia tortaformába rakjuk szép sorban.
Locsoljuk meg mézzel.
Lisztezett asztalon vagy deszkán nyújtsuk fél ujjnyi vastagra a tésztát. és tegyük a gyümölcstorta formába az almákra.
Tegyük a tortát előmelegített sütőbe (200 c fok körül) és süssük szép pirosra.
|
400,- |
Francia kocka
|
tönkölyliszt | 160 g | olaj | 0.04 l | méz | 80 g | csokoládé | 80 g | kukoricaliszt | 40 g | tofu | 160 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
 |
400,- |
Francia mézes-almatorta
|
tönkölyliszt | 160 g | Pálmazsír | 80 g | méz | 80 g | alma | 400 g | fahéj | 0.4 g |
|
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, majd hozzáadjuk a mézet, és tésztává gyúrjuk.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, mézzel egyenletesen kikenjük, majd sorba rakjuk rajta a szeletekre vágott almát, és őrölt fahéjjal megszórjuk.
A tésztát téhlalap alakúra nyújtjuk, és az almák tetejére helyezzük. Kicsit rá nyomkodjuk majd 180 c fokos sütőben megsütjük.
A megsült sütit teljesen kihűtjük, majd a tepsiből kiborítjuk, a sütőpapírt lehúzzuk, és a süteményt szeleteljük. |
450,- |
Földieper túróval
|
túró | 300 g | Eper | 400 g | joghurt natur | 0.2 l |
|
Az epret megtisztítjuk és megmossuk, nagyságától függően félbe, vagy
negyedekbe vágjuk. Egy tálkába helyezünk egy sor epret, és a tetejére
morzsoljuk a túrót, majd egy újabb sor eper és túró következik. Tetejét egy
kevés tejföllel, vagy joghurttal meglocsoljuk és behűtve tálaljuk. Aki ragaszkodik
az édes ízhez a tetejét porcukorral, megszórhatja.
|
375,- |
Gesztenyebonbon meggyel
|
csokoládé | 120 g | méz | 80 g | meggy | 80 g | Gesztenye | 400 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A gesztenye héját bevágjuk, és 180 c fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük. Meghámozzuk, majd mézzel összekeverve mixergéppel pépesítjük. A gesztenyemasszából golyókat formázunk, melyeknek a közepére egy szem magozott megyget helyezünk. A golyókat félig, avgy teljesen olvasztott csokoládéba mártjuk. |
600,- |
Gesztenyés muffin
|
|
 |
375,- |
Gyümölcskenyér kókuszöntettel
|
tönkölyliszt | 160 g | mazsola | 40 g | Kókuszreszelék | 40 g | Aszaltszilva | 40 g | Aszalt barack | 40 g | méz | 40 g | kukoricaliszt | 80 g | olaj napraforgó | 0.04 l | szódabikarbóna | 0.4 g | olaj napraforgó | 0.04 l | olaj napraforgó | 0.04 l |
|
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olajat, a mézet, és egy ici-pici sót, alaposan összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a mazsolát, és a kockákra vágott aszalványokat.
Egy pudingformát fóliával kibélelünk, kiolajozzuk, és beletöltjük a masszát, majd 180 C fok körüli sütőben megsütjük.
A mártáshoz vizet forralunk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd vízből és kukoricalisztből készült habarással besűrítjük.
A megsült kenyereket hagyjuk a formában kihűlni, szeleteljük és a kókusz mártással tálaljuk.
I.
Kiforraljuk, mézzel édesítjük. |
375,- |
Gyümölcsrizs málnával és sárgabarackkal
|
barnarizs | 160 g | Málna | 120 g | Sárgabarack mir. | 120 g | méz | 120 g |
|
A barnarizst háromszoros mennyiségű vízben puhára főzzük. (ha sok vizet veszít, felöntjük), hozzáadjuk a mézet és a gyümölcsöket, összekeverjük és kihűtjük. |
375,- |
Gyömbéres almakrém fahéjas piskótával
|
alma | 400 g | Gyömbér | 4 g | citrom | 400 g | méz | 80 g | tönkölyliszt | 160 g | fahéj | 0.4 g | olaj | 0.04 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
 |
450,- |
Gyömbéres kocka mézes citromkrémmel
|
tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.04 l | citromhéj | 8 g | méz | 40 g | Gyömbér | 40 g | citrom | 80 g | Rizsliszt | 40 g | méz | 40 g | szódabikarbóna | 8 g | Doboz salátás ovál | 4 db | Rizstej | 0.2 l |
|
A tönkölyliszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, majd az olajat és annyi vizet, hogy sűrű galuskaszerű tésztát kapjunk.
A gyömbért lereszeljük, majd a mézben megfonnyasztjuk. (80 c fokig hevítjük), és a tésztához keverjük.
Sütőpapírral ellátott tepsire egyenletesen elosztjuk és 160 c fokos sütőben megsütjük.
A citromok héját lereszeljük, a húsukat pedig cikkekre vágjuk és lehártyázzuk.
Forrásban lévő vízbe tesszük a citromhéjat, a citromot és a mézet. Riszlisztből és rizstejből készült habarással sűrítjük és krém sűrűségűre főzzük.
A megfőtt krémet eg ykeverő tálba tesszük és vízfürdőbe állítve kihűléséig folyamatosan kevergetjük.
A kihült krémet egyenletesen elkenjük a gyömbéres sütemény tetején, hűtőben dermesztjük, majd kockákra vágva tálaljuk.
|
450,- |
Gyömbéres málnavelő mézes joghurttal és citromos piskótával
|
Málna | g | Málna | 600 g | Gyömbér | 4 g | méz | 40 g | tönkölyliszt | 80 g | méz | 40 g | olaj | 0.04 l | szódabikarbóna | 2 g | citrom | 40 g |
|
 |
500,- |
Gyömbéres sütemény mézes narancsvirág öntettel
|
tönkölyliszt | 160 g | olaj | 0.08 l | méz | 80 g | szódabikarbóna | 0.4 g | méz | 40 g | Narancsvirágvíz | 0.02 l |
|
A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, olajat, mézet, reszelt gyömbért annyi vizet öntünk hozzá, hogy keverhető tésztát kapjunk.
Alaposan kikeverjük, olajozott tepsire tesszük, és 160 c fok körüli sütőben megsütjük.
A mézet kevés vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a narancsvirágvizet, és a sütire locsoljuk. |
375,- |
Gyömbéres sütőtökkrém fahéjas piskótával
|
tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.02 l | méz | 40 g | fahéj | 0.8 g | szódabikarbóna | 0.4 g | sütőtök | 600 g | Gyömbér | 0.8 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tököt megtisztítjuk és közepesen meleg sütőben megsütjük, majd mixer gépben pépesítjük.
A tönkölyliszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, az olajat, mézet, és annyi vizet, hogy galuskaszerű tésztát kapjunk.
A tésztát sütőben megsütjük, kockákra vágjuk, és a sütőtökkrémmel tálaljuk. |
450,- |
Joghurt pite mézes citrommal
|
tönkölyliszt | 160 g | olaj | 0.04 l | szódabikarbóna | 0.4 g | méz | 80 g | joghurt natur | 0.12 l | méz | 80 g | citrom | 400 g |
|
A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, az olajat, a joghurtot, a mézet, és alaposan összekeverjük.
Tepsire tesszük, és 160 c fokos sütőben megsütjük.
A megsült tésztát, kihűtjük és kockákra vágjuk.
A citrom héját lereszeljük, majd a húsát cikkekre vágjuk. A mézet felhevítjük, beletesszük a reszelt citromhéjat, és a cikkekre vágott citromot, enyhén karamelizáljuk, kevés vízzel fleöntjük, és szirup szerűvé főzzük.
A sütemény kockákat alaposan meglocsoljuk. |
375,- |
Joghurt Tatlisi
|
tönkölyliszt | 120 g | tönkölydara | 80 g | élesztő | 10 g | olaj | 0.04 l | méz | 120 g | citrom | 120 g | joghurt natur | 0.2 l |
|
Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel, hozzákeverjük a darát, az olajat a joghurtot és a mézet. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd langyos helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagrra nyújtjuk, kis tortákat szúrunk ki belőle, majd 160 c fokos sütőben megsütjük.
A mézet elkeverjük a citrom lereszelt héjával, és a levével, majd a kisült tortákat meglocsoljuk vele. |
375,- |
Joghurtos eper
|
Földieper | 400 g | méz | g | joghurt natur | 0.4 l |
|
A megtisztított epret vékony cikkekre vágjuk és egy magas pohárba tesszük. A
joghurtot a mézzel jól elkeverjük és a pohárba töltjük, behűtve kínáljuk.
|
375,- |
Joghurtos mézes kocka fahéjas almával
|
|
 |
375,- |
Joghurtos mézes kocka, fahéjas almával
|
|
 |
400,- |
Kajszibarack, fahéjas mézben pirítva
|
Sárgabarack mir. | 800 g | méz | 40 g | fahéj | 0.4 g |
|
A barackot kimagozzuk, fahéjjal megszórjuk, és felforrósított mézben átforgatjuk. |
375,- |
|
 |
|