Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Damaszkuszi Tatli

4 adag
1741 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
Pálmazsír120 g
mandula60 g
méz80 g
citrom80 g
narancs80 g
Mogyoró földi80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A pálmazsír 80 %-át elkeverjük a liszt 20%-ával, és hűtőbe tesszük. A liszt 80%-ából kevés vízzel, és a pálmazsír 20%-val közepes kemyénységű tésztát gyúrunk, és 30 percig pihentetjük. Lóhere alakúra nyújtjuk, majd a közepére helyezzük a pálmazsíros részt. Ráhajtogatjuk a tészta 4 "levelét" majd kinyújtjuk. Előbb három rétegbe hajtjuk, újra kinyújtjuk, majd 4 rétegbe hajtjuk, és hűtőbe téve 20 percig pihentetjük. Újra kinyújtjuk és hajtogatjuk 3-szor és 4-szer, majd újra hűtőben pihentetjük. Olyan vékonyra nyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk, megszórjuk durvára tört mogyoró és mandula keverékével, meglocsoljuk mézzel, és legalább négy rétegben egymásra rétegezzük. Négyzetekre vágjuk, majd 180 c fokos sütőben megsütjük. A mézet elkeverjük a reszelt citrom és narancshéjjal, és a kinyomott citrom és narancslével, és a kockákra vágott süteményt meglocsoljuk vele. 375,-
Daragombóc csokoládéval töltve

4 adag
2002 KJ / adag
tönkölydara120 g
méz80 g
csokoládé40 g
dió80 g
Meggylekvár200 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A darát forrásban lévő vízbe keverjük, és sűrűre főzzük. Kevés mézet adunk hozzá, sózzuk, és hűtjük. A még meleg masszából gombócokat formázunk, a gombócok közepébe dugunk egy kocka csokoládét. Az kész gombócokat őrölt dióba forgatjuk, meggy lekvárral tálaljuk. 375,-
Dió és mák gombóc meggy öntettel

4 adag
1828 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
szódabikarbóna0.4 g
olaj0.02 l
méz40 g
dió60 g
mák60 g
Meggylekvár120 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 450,-
Diópuding vanília öntettel

4 adag
3582 KJ / adag
dió400 g
zsemlemorzsa80 g
méz120 g
kukoricaliszt40 g
Rizstej0.4 l
vaníliás cukor40 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A diót megdaráljuk, hozzákeverjük a morzsát, és a szódabikarbónát. Ízesítjük mézzel, és annyi rizstejet keverünk hozzá, hogy masszává tudjuk keverni. Formákba töltjük és gőzös sütőben kisütjük. A rizstejet felforraljuk, kukoricaliszttel sűrítjük, mézzel, vaníliával ízesítjük, és kiforraljuk. 650,-
Diós kalács mézes joghurttal

4 adag
2256 KJ / adag
tönkölyliszt200 g
élesztő12 g
olaj0.04 l
méz60 g
Tengerisó4 g
joghurt natur0.4 l
méz40 g
dió80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt egy kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos vízzel elkeverjük, és langyos helyen kelesztjük. Hozzákeverjük a 30 c fok körülire melegített lisztet, az olajat, a mézet, és vízzel inkább lágy mint kemény tésztát keverünk belőle. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd 20 percig, 30 c fokos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett asztalon kinyújtjuk, megszórjuk durvára tört dióval, és feltekerjük. A betekert tésztát, hosszában kettévágjuk, és a vágásfelülettel lefelé fordítva tepsire tesszük. Még egyzser kelesztjük, majd 160 c fokos sütőben kisütjük. A joghurtot mézzel elkeverjük és a kalács mellé tálaljuk. 375,-
Diós kelt gombócok meggy lekvárral

4 adag
2461 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
élesztő8 g
olaj0.04 l
méz40 g
dió60 g
Meggylekvár400 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.Az élesztőt kevés liszttel összemorzsoljuk, majd langyos vízzel elkeverjük és langyos (35 c fok) helyen felfuttatjuk. A 30-35 c fokra melegített lisztet egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a mézet, az olaj felét, egy icipici sót, és annyi langyos vizet, hogy középkemény tésztát kapjunk. A tésztát addig dagasztjuk amíg elválik az edény falától, akkor felületét belisztezzük és 30.35 c fokos helyen kelesztjük. A megkelt tésztából gombócokat formázunk, melyeket olajba mártunk, és durvára vágott dióban megforgatunk. A tésztagombócokat tepsire tesszük, mégegyszer kelesztjük, majd 160 c fokos sütőben kisütjük. A megsült gombócokat meggylekvárral tálaljuk. 375,-
Diós kukoricagombóc baracklekvárral

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Diós mákfelfújt

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Diós mákfelfújt mazsolás almával

4 adag
2166 KJ / adag
mák40 g
dió80 g
tönkölyliszt200 g
méz80 g
olaj0.04 l
mazsola4 g
alma80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Diós mézeskalács

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Diós szilvás gombóc fahéjas mézöntettel

4 adag
2238 KJ / adag
burgonya400 g
tönkölyliszt200 g
olaj0.04 l
Szilva240 g
méz40 g
fahéj4 g
dió80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olajat, sózzuk, és gyorsan tésztává gyúrjuk. A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, négyzet alakúra vágjuk, és minden négyzet közepére teszünk egy/egy fél szem szilvát. Fahéjjal megszórjuk, közepére mézet csepegtetünk, és a tésztát ráhajtva gombóccá formázzuk. Sózott forrásban lévő vízbe kifőzzük. Lecsepegtetjük és tört dióba forgatjuk. 550,-
édes savanyú sült dió ananásszal

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 550,-
Eper

4 adag
213 KJ / adag
Eper600 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Eper mézes tofukrémmel

4 adag
591 KJ / adag
méz80 g
tofu200 g
Eper400 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut turmixgépben pépesítjük, mézzel, és annyi vízzel, hogy krémszerű legyen. Az epret megtisztítjuk, és a tofukrémmel tálaljuk. 550,-
Eper puding

4 adag
677 KJ / adag
méz80 g
kukoricaliszt80 g
Eper320 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az epret cikkekre vágjuk, egy lábasba tesszük, kb egy liter vízzel felöntjük és felforraljuk. Hozzáadjuk a mézet, és a kevés vízzel simára kevert kukoricaliszttel besűrítjük. Egy puding formát fóliával kibélelünk, beletöltjük a pudingot, kihűtjük, majd felszeletelve tálaljuk. 375,-
Epertej

4 adag
757 KJ / adag
Földieper300 g
tej0.6 l
joghurt natur0.4 l
méz g
citromlé l
Ehez az ételhez nincs képünk.Az epret apró kockákra vágjuk, vagy villával összetörjük, összekeverjük a mézzel és a joghurttal, citromlével ízesítjük és a tejjel felöntve poharakba, töltjük. Ehhez hasonlóan készíthetünk szinte bármely gyümölcsből frissítő italt. Következő kombinációkat ajánlom kipróbálásra: Egészségesek, finomak és egyszerűek a gyümölcspréssel zöldségekből, gyümölcsökből készült italok. Csak fantáziára és kísérletező kedvre van szükség, hogy finomabbnál finomabb italokat készítsünk. Fogyaszthatjuk önállóan a különböző leveket, de bátran össze is keverhetjük a zöldséget és gyümölcsöt. A Sárgarépa és Narancs Sárgarépa és Ribizli Sárgarépa és Körte Sárgarépa és Alma Sárgarépa és Szőlő Rebarbara és Narancs Paradicsom és Ananász Paradicsom és Narancs Zeller és Paradicsom Zeller és Alma Zeller és Őszibarack 375,-
Epres tofufagylalt mézben karamelizált rebarbarával

4 adag
565 KJ / adag
tofu200 g
méz80 g
Rebarbara200 g
Eper200 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 450,-
Fahéjas labdacsok sárgabarack lekvárral

4 adag
1565 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
élesztő20 g
méz40 g
fahéj4 g
olaj0.04 l
sárgabarackvelő120 g
méz40 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.Az élesztőt kevés liszttel és vízzel elkeverjük, majd langyos helyen kelesztjük. Hozzáadjuk az előmelegített, átszitált lisztet, a langyos olajat, a mézet, és annyi vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, és langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztából gömböket formázunk, és sütőben kisütjük. A kisült gömböcskéket mézzel édesített sárgabarackvelővel tálaljuk. 375,-
Fahéjas labdacsok szilvalekvárral

4 adag
1098 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
élesztő8 g
méz40 g
Tengerisó0.4 g
fahéj0.8 g
olaj0.012 l
Szilvalekvár120 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt kevés liszttel és vízzel elkeverjük, majd langyos helyen kelesztjük. Hozzáadjuk az előmelegített, átszitált lisztet, a langyos olajat, a mézet, és annyi vizet, hogy lágy tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, és langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztából gömböket formázunk, és sütőben kisütjük. A kisült gömböcskéket szilvalekvárral tálaljuk. 400,-
Fahéjas mézzel karamelizált tejpuding

4 adag
942 KJ / adag
tej0.4 l
tönkölydara120 g
méz80 g
fahéj0.4 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tejet felforraljuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a darát, és alaposan kiforraljuk. A "tejbegrízt" kihűtjük, és kis gombócokat formázunk belőle. A mézet elkeverjük a fahéjjal, és a gombócokra locsoljuk, majd az egészet 200 c fokos sütőbe téve karamelizáljuk. 400,-



Itent