Barnarizsfelfújt sárgabarackkal
|
barnarizs | 200 g | szódabikarbóna | 0.4 g | méz | 120 g | tönkölyliszt | 20 g | sárgabarackvelő | 160 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
 |
375,- |
Brownie
|
Vaj | 72 g | csokoládé | 80 g | Cukor | 72 g | Liszt fehér | 16 g | tojás | 1.2 db | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tojássárgáját a fele cukorral keményre verjük. Hozzáadjuk a vajat, csokoládét, lisztet és végül a maradék cukorral kemény habbá vert fehérjét.
160c fokon 30 percig sütjük. |
500,- |
Brownie kókusz öntettel
|
csokoládé | 200 g | tönkölyliszt | 120 g | Doboz salátás ovál | 4 db | szódabikarbóna | 0.8 g | Pálmazsír | 80 g | méz | 80 g | Kókuszreszelék | 80 g | kukoricaliszt | 20 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
 |
550,- |
Bundában sült alma mézes dióval
|
alma | 800 g | tönkölyliszt | 40 g | olaj | 0.2 l | méz | 80 g | dió | 120 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Az almát megmossuk, magházát kiszúrjuk, és felszeleteljük.
A tönkölylisztet elkeverjük olajjal, egy kevés mézzel, sóval, és annyi vízzel, hogy sűrű palacsintatésztaszerű masszát kapjunk.
Az almakarikákat ebbe a masszába mártjuk, és bő forró olajban kisütjük.
A diót durvára őröljük, mézzel összekeverjük és az almákra csurgatjuk. |
450,- |
Burgonyafánk-baracklekvárral
|
|
 |
375,- |
Canneloni őszibarackos túrókrémmel
|
tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.02 l | Tengerisó | 4 g | Őszibarack | 200 g | túró | 400 g | Doboz süteményes | 4 db | méz | 40 g |
|
 |
550,- |
Császármorzsa meggy öntettel
|
Kukoricadara | 120 g | tönkölydara | 80 g | Zabpehely | 80 g | méz | 40 g | Meggylekvár | 120 g | olaj | 0.008 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Kukoricadarát, a tönkölydarát, a zabpelyhet az olajban pirítjuk, hozzáadjuk a mézet, és egy kevés vizet.
Alaposan összekeverjük, majd a tűzről levéve fedő alatt duzzasztjuk.
A kész morzsát lekvárral tálaljuk. |
375,- |
Császármorzsa sárgabarack öntettel
|
Kukoricadara | 120 g | tönkölydara | 80 g | Zabpehely | 80 g | méz | 40 g | sárgabarackvelő | 120 g | olaj | 0.008 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Kukoricadarát, a tönkölydarát, a zabpelyhet az olajban pirítjuk, hozzáadjuk a mézet, és egy kevés vizet.
Alaposan összekeverjük, majd a tűzről levéve fedő alatt duzzasztjuk.
A kész morzsát lekvárral tálaljuk.
|
425,- |
Csokoládés mandulás ropogós sütemény
|
csokoládé | 40 g | mandula | 40 g | méz | 400 g | tönkölyliszt | 160 g | Pálmazsír | 20 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A pálmazsírt és a mézet krémesre keverjük, a liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, majd a mézhez adjuk.
A tésztát gyúrjuk össze annyi vízzel, hogy linzertészta-szerű masszát kapjunk, alaposan kidolgozzuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott csokoládét, majd 20 percig hűtőben pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk, karikákat szúrunk ki belőle, tetejét megkenjük kevés olajjal elkevert mézzel és megszórjuk durvára tört mandulával, és 180 c fokos sütőben ropogósra sütjük. |
550,- |
Csokoládés mogyoró krémmel töltött palacsinta
|
tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.02 l | Csokoládés mogyorókrém | 160 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tönkölylisztet vízzel és egy kevés olajjal csomómentesre keverjük, majd 15-20 percig pihentetjük.
A masszából palacsintákat sütünk, melyeket megtöltünk a csokoládés mogyoró krémmel, feltekerünk és két egyenlő részre vágjuk. |
450,- |
Csokoládés tofu fagylalt mandulával
|
csokoládé | 240 g | tofu | 400 g | méz | 20 g | mandula | 40 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tofut turmixgépbe tesszük, pépesítjük, majd mézet hozzáadva krémesre keverjük.
A csokoládét felolvasztjuk, és a tofukrémhez keverjük.
Jól lehűtjük, majd gombócokat formázunk belőle, melyeket megszórunk mandulával. |
650,- |
Csokoládés tofufagylalt, mézszirupos naranccsal
|
csokoládé | 120 g | tofu | 400 g | narancs | 200 g | méz | 40 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tofut turmixgépben pépesítjük, és hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, és hűtőszekrényben dermesztjük.
A mézhez keverjük a narancsok lereszelt héját, és a cikkekre vágott lehártyázott narancshúst.
A tofufagylaltot gombócokká formáljuk és a szirupos naranccsal tálaljuk. |
600,- |
Csokoládés-mogyorós muffin
|
tönkölyliszt | 400 g | csokoládé | 80 g | Pálmazsír | 80 g | Mogyoró földi | 40 g | méz | 40 g | Muffin papír | 4 db | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd a többi anyagot.
Alaposan összekeverjük, formákba töltjük és 160 c fokos sütőben megsütjük.
|
450,- |
Csöröge fánk szilvalekvárral
|
szódabikarbóna | 0.4 g | Szilvalekvár | 80 g | méz | 40 g | olaj | 0.12 l | tönkölyliszt | 120 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olajat, és annyi vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk.
Alaposan kidolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kis téglalapokat vágunk belőle, a téglalapok belsejét bevágjuk, és két átlós sarkát a vágáson áthúzzuk.
Az így megformázott tésztát bő forró olajban megsütjük, és szilvalekvárral tálaljuk. |
375,- |
Csörögefánk baracklekvárral
|
tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.02 l | méz | 20 g | szódabikarbóna | 0.4 g | olaj | 0.12 l | sárgabarackvelő | 200 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olajat és a mézet, és annyi vizet, hogy formázható tésztát kapjunk.
A tésztát alaposan kidolgozzuk, 20 percig pihentetjük, kinyújtjuk, és derelye vágóval deltoid alakúra vágjuk.
Közepére egy vágást ejtünk, ezen keresztül egyik sarkát kifordítjuk.
A fánkokat bő, forró olajban kisütjük, és sárgabaracklekvárral tálaljuk. |
375,- |
Csörögefánk meggylekvárral
|
tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.02 l | méz | 20 g | szódabikarbóna | 0.4 g | olaj | 0.12 l | Meggylekvár | 200 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olajat és a mézet, és annyi vizet, hogy formázható tésztát kapjunk.
A tésztát alaposan kidolgozzuk, 20 percig pihentetjük, kinyújtjuk, és derelye vágóval deltoid alakúra vágjuk.
Közepére egy vágást ejtünk, ezen keresztül egyik sarkát kifordítjuk.
A fánkokat bő, forró olajban kisütjük, és meggylekvárral tálaljuk. |
375,- |
Damaszkuszi Tatli
|
tönkölyliszt | 120 g | Pálmazsír | 120 g | mandula | 60 g | méz | 80 g | citrom | 80 g | narancs | 80 g | Mogyoró földi | 80 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A pálmazsír 80 %-át elkeverjük a liszt 20%-ával, és hűtőbe tesszük.
A liszt 80%-ából kevés vízzel, és a pálmazsír 20%-val közepes kemyénységű tésztát gyúrunk, és 30 percig pihentetjük.
Lóhere alakúra nyújtjuk, majd a közepére helyezzük a pálmazsíros részt. Ráhajtogatjuk a tészta 4 "levelét" majd kinyújtjuk.
Előbb három rétegbe hajtjuk, újra kinyújtjuk, majd 4 rétegbe hajtjuk, és hűtőbe téve 20 percig pihentetjük.
Újra kinyújtjuk és hajtogatjuk 3-szor és 4-szer, majd újra hűtőben pihentetjük.
Olyan vékonyra nyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk, megszórjuk durvára tört mogyoró és mandula keverékével, meglocsoljuk mézzel, és legalább négy rétegben egymásra rétegezzük.
Négyzetekre vágjuk, majd 180 c fokos sütőben megsütjük.
A mézet elkeverjük a reszelt citrom és narancshéjjal, és a kinyomott citrom és narancslével, és a kockákra vágott süteményt meglocsoljuk vele. |
375,- |
Daragombóc csokoládéval töltve
|
tönkölydara | 120 g | méz | 80 g | csokoládé | 40 g | dió | 80 g | Meggylekvár | 200 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A darát forrásban lévő vízbe keverjük, és sűrűre főzzük.
Kevés mézet adunk hozzá, sózzuk, és hűtjük.
A még meleg masszából gombócokat formázunk, a gombócok közepébe dugunk egy kocka csokoládét.
Az kész gombócokat őrölt dióba forgatjuk, meggy lekvárral tálaljuk.
|
375,- |
Dió és mák gombóc meggy öntettel
|
tönkölyliszt | 120 g | szódabikarbóna | 0.4 g | olaj | 0.02 l | méz | 40 g | dió | 60 g | mák | 60 g | Meggylekvár | 120 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
 |
450,- |
Diópuding vanília öntettel
|
dió | 400 g | zsemlemorzsa | 80 g | méz | 120 g | kukoricaliszt | 40 g | Rizstej | 0.4 l | vaníliás cukor | 40 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A diót megdaráljuk, hozzákeverjük a morzsát, és a szódabikarbónát.
Ízesítjük mézzel, és annyi rizstejet keverünk hozzá, hogy masszává tudjuk keverni.
Formákba töltjük és gőzös sütőben kisütjük.
A rizstejet felforraljuk, kukoricaliszttel sűrítjük, mézzel, vaníliával ízesítjük, és kiforraljuk. |
650,- |