Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Barnarizsfelfújt sárgabarackkal

4 adag
1672 KJ / adag
barnarizs200 g
szódabikarbóna0.4 g
méz120 g
tönkölyliszt20 g
sárgabarackvelő160 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Brownie

4 adag
1057 KJ / adag
Vaj72 g
csokoládé80 g
Cukor72 g
Liszt fehér16 g
tojás1.2 db
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tojássárgáját a fele cukorral keményre verjük. Hozzáadjuk a vajat, csokoládét, lisztet és végül a maradék cukorral kemény habbá vert fehérjét. 160c fokon 30 percig sütjük. 500,-
Brownie kókusz öntettel

4 adag
1895 KJ / adag
csokoládé200 g
tönkölyliszt120 g
Doboz salátás ovál4 db
szódabikarbóna0.8 g
Pálmazsír80 g
méz80 g
Kókuszreszelék80 g
kukoricaliszt20 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 550,-
Bundában sült alma mézes dióval

4 adag
3431 KJ / adag
alma800 g
tönkölyliszt40 g
olaj0.2 l
méz80 g
dió120 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.Az almát megmossuk, magházát kiszúrjuk, és felszeleteljük. A tönkölylisztet elkeverjük olajjal, egy kevés mézzel, sóval, és annyi vízzel, hogy sűrű palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. Az almakarikákat ebbe a masszába mártjuk, és bő forró olajban kisütjük. A diót durvára őröljük, mézzel összekeverjük és az almákra csurgatjuk. 450,-
Burgonyafánk-baracklekvárral

4 adag
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Canneloni őszibarackos túrókrémmel

4 adag
1439 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.02 l
Tengerisó4 g
Őszibarack200 g
túró400 g
Doboz süteményes4 db
méz40 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 550,-
Császármorzsa meggy öntettel

4 adag
1549 KJ / adag
Kukoricadara120 g
tönkölydara80 g
Zabpehely80 g
méz40 g
Meggylekvár120 g
olaj0.008 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Kukoricadarát, a tönkölydarát, a zabpelyhet az olajban pirítjuk, hozzáadjuk a mézet, és egy kevés vizet. Alaposan összekeverjük, majd a tűzről levéve fedő alatt duzzasztjuk. A kész morzsát lekvárral tálaljuk. 375,-
Császármorzsa sárgabarack öntettel

4 adag
1549 KJ / adag
Kukoricadara120 g
tönkölydara80 g
Zabpehely80 g
méz40 g
sárgabarackvelő120 g
olaj0.008 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Kukoricadarát, a tönkölydarát, a zabpelyhet az olajban pirítjuk, hozzáadjuk a mézet, és egy kevés vizet. Alaposan összekeverjük, majd a tűzről levéve fedő alatt duzzasztjuk. A kész morzsát lekvárral tálaljuk. 425,-
Csokoládés mandulás ropogós sütemény

4 adag
2415 KJ / adag
csokoládé40 g
mandula40 g
méz400 g
tönkölyliszt160 g
Pálmazsír20 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A pálmazsírt és a mézet krémesre keverjük, a liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, majd a mézhez adjuk. A tésztát gyúrjuk össze annyi vízzel, hogy linzertészta-szerű masszát kapjunk, alaposan kidolgozzuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott csokoládét, majd 20 percig hűtőben pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk, karikákat szúrunk ki belőle, tetejét megkenjük kevés olajjal elkevert mézzel és megszórjuk durvára tört mandulával, és 180 c fokos sütőben ropogósra sütjük. 550,-
Csokoládés mogyoró krémmel töltött palacsinta

4 adag
1492 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.02 l
Csokoládés mogyorókrém160 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölylisztet vízzel és egy kevés olajjal csomómentesre keverjük, majd 15-20 percig pihentetjük. A masszából palacsintákat sütünk, melyeket megtöltünk a csokoládés mogyoró krémmel, feltekerünk és két egyenlő részre vágjuk. 450,-
Csokoládés tofu fagylalt mandulával

4 adag
1969 KJ / adag
csokoládé240 g
tofu400 g
méz20 g
mandula40 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut turmixgépbe tesszük, pépesítjük, majd mézet hozzáadva krémesre keverjük. A csokoládét felolvasztjuk, és a tofukrémhez keverjük. Jól lehűtjük, majd gombócokat formázunk belőle, melyeket megszórunk mandulával. 650,-
Csokoládés tofufagylalt, mézszirupos naranccsal

4 adag
1216 KJ / adag
csokoládé120 g
tofu400 g
narancs200 g
méz40 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut turmixgépben pépesítjük, és hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, és hűtőszekrényben dermesztjük. A mézhez keverjük a narancsok lereszelt héját, és a cikkekre vágott lehártyázott narancshúst. A tofufagylaltot gombócokká formáljuk és a szirupos naranccsal tálaljuk. 600,-
Csokoládés-mogyorós muffin

4 adag
2272 KJ / adag
tönkölyliszt400 g
csokoládé80 g
Pálmazsír80 g
Mogyoró földi40 g
méz40 g
Muffin papír4 db
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd a többi anyagot. Alaposan összekeverjük, formákba töltjük és 160 c fokos sütőben megsütjük. 450,-
Csöröge fánk szilvalekvárral

4 adag
2001 KJ / adag
szódabikarbóna0.4 g
Szilvalekvár80 g
méz40 g
olaj0.12 l
tönkölyliszt120 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olajat, és annyi vizet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, majd 20 percig pihentetjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kis téglalapokat vágunk belőle, a téglalapok belsejét bevágjuk, és két átlós sarkát a vágáson áthúzzuk. Az így megformázott tésztát bő forró olajban megsütjük, és szilvalekvárral tálaljuk. 375,-
Csörögefánk baracklekvárral

4 adag
2397 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.02 l
méz20 g
szódabikarbóna0.4 g
olaj0.12 l
sárgabarackvelő200 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olajat és a mézet, és annyi vizet, hogy formázható tésztát kapjunk. A tésztát alaposan kidolgozzuk, 20 percig pihentetjük, kinyújtjuk, és derelye vágóval deltoid alakúra vágjuk. Közepére egy vágást ejtünk, ezen keresztül egyik sarkát kifordítjuk. A fánkokat bő, forró olajban kisütjük, és sárgabaracklekvárral tálaljuk. 375,-
Csörögefánk meggylekvárral

4 adag
2397 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.02 l
méz20 g
szódabikarbóna0.4 g
olaj0.12 l
Meggylekvár200 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olajat és a mézet, és annyi vizet, hogy formázható tésztát kapjunk. A tésztát alaposan kidolgozzuk, 20 percig pihentetjük, kinyújtjuk, és derelye vágóval deltoid alakúra vágjuk. Közepére egy vágást ejtünk, ezen keresztül egyik sarkát kifordítjuk. A fánkokat bő, forró olajban kisütjük, és meggylekvárral tálaljuk. 375,-
Damaszkuszi Tatli

4 adag
1741 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
Pálmazsír120 g
mandula60 g
méz80 g
citrom80 g
narancs80 g
Mogyoró földi80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A pálmazsír 80 %-át elkeverjük a liszt 20%-ával, és hűtőbe tesszük. A liszt 80%-ából kevés vízzel, és a pálmazsír 20%-val közepes kemyénységű tésztát gyúrunk, és 30 percig pihentetjük. Lóhere alakúra nyújtjuk, majd a közepére helyezzük a pálmazsíros részt. Ráhajtogatjuk a tészta 4 "levelét" majd kinyújtjuk. Előbb három rétegbe hajtjuk, újra kinyújtjuk, majd 4 rétegbe hajtjuk, és hűtőbe téve 20 percig pihentetjük. Újra kinyújtjuk és hajtogatjuk 3-szor és 4-szer, majd újra hűtőben pihentetjük. Olyan vékonyra nyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk, megszórjuk durvára tört mogyoró és mandula keverékével, meglocsoljuk mézzel, és legalább négy rétegben egymásra rétegezzük. Négyzetekre vágjuk, majd 180 c fokos sütőben megsütjük. A mézet elkeverjük a reszelt citrom és narancshéjjal, és a kinyomott citrom és narancslével, és a kockákra vágott süteményt meglocsoljuk vele. 375,-
Daragombóc csokoládéval töltve

4 adag
2002 KJ / adag
tönkölydara120 g
méz80 g
csokoládé40 g
dió80 g
Meggylekvár200 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A darát forrásban lévő vízbe keverjük, és sűrűre főzzük. Kevés mézet adunk hozzá, sózzuk, és hűtjük. A még meleg masszából gombócokat formázunk, a gombócok közepébe dugunk egy kocka csokoládét. Az kész gombócokat őrölt dióba forgatjuk, meggy lekvárral tálaljuk. 375,-
Dió és mák gombóc meggy öntettel

4 adag
1828 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
szódabikarbóna0.4 g
olaj0.02 l
méz40 g
dió60 g
mák60 g
Meggylekvár120 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 450,-
Diópuding vanília öntettel

4 adag
3582 KJ / adag
dió400 g
zsemlemorzsa80 g
méz120 g
kukoricaliszt40 g
Rizstej0.4 l
vaníliás cukor40 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A diót megdaráljuk, hozzákeverjük a morzsát, és a szódabikarbónát. Ízesítjük mézzel, és annyi rizstejet keverünk hozzá, hogy masszává tudjuk keverni. Formákba töltjük és gőzös sütőben kisütjük. A rizstejet felforraljuk, kukoricaliszttel sűrítjük, mézzel, vaníliával ízesítjük, és kiforraljuk. 650,-



Itent