 |
|
Mandula kenyér barackos túrókrémmel
|
mandula | 120 g | tönkölyliszt | 120 g | méz | 80 g | olaj | 0.04 l | szódabikarbóna | 0.4 g | sárgabarackvelő | 120 g | túró | 120 g |
|
A mandulát finomra őröljük, hozzákeverjük a lisztet, a méz felét, a szódabikarbónát, az olajat, és annyi vizet, hogy galuska szerű masszátkapjunk.
A tésztát kiolajozott formába töltjük, és160 c fokos sütőben megsütjük.
A túrót turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a sárgabarackvelőt, és a mézet, majd habosra keverjük. |
375,- |
Mandulában sült túrógombóc meggylekvárral
|
tönkölyliszt | 120 g | Meggylekvár | 200 g | túró | 320 g | mandula | 80 g | olaj | 0.04 l |
|
 |
550,- |
Mandulában sült túrógombóc sárgabarack lekvárral
|
túró | 240 g | tönkölyliszt | 120 g | szódabikarbóna | 2 g | mandula | 80 g | sárgabarackvelő | 120 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
 |
475,- |
Mandulás palacsinta eperrel
|
tönkölyliszt | 120 g | Eper | 400 g | méz | 40 g | mandula | 80 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
 |
550,- |
Mandulás palacsinta málnavelővel
|
tönkölyliszt | 80 g | mandula | 40 g | olaj | 0.04 l | Málna | 400 g | méz | 40 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
 |
500,- |
Mandulás szilvás lepény
|
mandula | 80 g | élesztő | 16 g | tönkölyliszt | 200 g | méz | 120 g | Szilva | 400 g | fahéj | 0.4 g | olaj | 0.04 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
 |
400,- |
Mandulás szilváslepény
|
tönkölyliszt | 160 g | élesztő | 12 g | méz | 80 g | Szilva | 200 g | Szilvalekvár | 80 g | fahéj | 0.4 g | mandula | 40 g | olaj | 0.04 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos vízzel elkeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, felmelegítjük, hozzá adjuk az élesztőt, mézet, olajat, langyos vizet, összekeverjük és alaposan kidolgozzuk úgy, hogy lágy tésztát kapjunk.
A tésztát langyos helyen kelesztjük, majd kb egy cm vastagra nyújtjuk, és tepsibe tesszük.
A tésztát szilvalekvárral megkenjük, a kimagozott, negyedekbe vágott szilvát sorban rátesszük, tetejét megszórjuk fahéjjal, mandulával, megcsurgatjuk mézzel.
Még egyszer kelesztjük, majd 160 c fokos sütőben megsütjük. |
400,- |
Mandulatorta narancsos mézzel
|
|
 |
375,- |
Mazsolás "Baba" narancsos mézzel
|
tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.02 l | mazsola | 40 g | narancs | 80 g | méz | 80 g | élesztő | 12 g |
|
 |
375,- |
Mazsolás dióval töltött sült őszibarack
|
Őszibarack | 600 g | mazsola | 40 g | dió | 160 g | Doboz süteményes | 4 db | méz | 40 g |
|
 |
550,- |
Mazsolás mandula golyók
|
mazsola | 200 g | mandula | 200 g | méz | 40 g |
|
A mandula 3/4 részét porrá őröljük.
Hozzá adjuk a szintén finomra őrölt mazsolát, a mézet, és összekeverjük.
A masszából golyókat formázunk, melyeket a megmaradt szeletelt mandulába forgatunk!
|
375,- |
Mazsolás répasüti
|
Sárgarépa | 200 g | mazsola | 80 g | méz | 60 g | tönkölyliszt | 400 g | olaj | 0.08 l | szódabikarbóna | 2 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A liszttel elkeverjük a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk az olajat, mézet, mazsolát, és a reszelt répát.
Elkezdjük keverni, majd folyamatosan hozzáöntjük a vizet.
Annyi víz szükséges hozzá, hogy sűrűn folyós, (galuskaszerű ) legyen a tészta.
Alaposan kikeverjük, és olajozott torta fomába, vagy tepsibe töltjük.
Tetejére mazsolát szórunk, és 160 C fok körüli sütőben készre sütjük. (30-40 perc)
A kihűlt sütit fogyaszthatjuk így önmagában, de el is vághatjuk, és lekvárral, mézzel, gyümölcsvelővel is tölthetjük. |
400,- |
Meggyes diós rétes
|
|
 |
375,- |
Meggyes lepény mézes joghurt öntettel
|
tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.04 l | szódabikarbóna | 0.4 g | joghurt natur | 0.32 l | méz | 160 g | meggy | 400 g |
|
 |
450,- |
Meggyes piskóta mákos tofukrémmel
|
tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.04 l | szódabikarbóna | 0.8 g | méz | 40 g | citromhéj | 4 g | meggy | 400 g | mák | 120 g | tofu | 120 g | méz | 40 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tönkölyliszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, hozzáadjuk az olajat, a mézet, a reszelt citromhéjat, és annyi vizet, hogy galuskatészta szerűre keverhessük.
A kikevert tésztába tesszük a magozott meggyet, és egy sütőpapírral ellátott tepsin egyenletesen elkenjük, kb 2 cm vastagságban.
160 c fokos sütőben megsütjük.
A tofut turmixgépben mézzel krémesre keverjük, és hozzáadjuk a mákot.
A megsült piskótát kihűtjük, és egyenletesen elkenjük a tetején a krémet, hűtőben dermesztjük, majd kockákra vágva tálaljuk. |
550,- |
Meggyes túróhab csokoládéval
|
|
 |
375,- |
Meggyes-mákos
|
mák | 120 g | tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.06 l | méz | 80 g | meggy | 80 g | fahéj | 0.8 g | szódabikarbóna | 0.4 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A mákot megőröljük, hozzákeverjük a lisztet, a szódabikarbónát, mézet, oaljat. Vizet öntünk hozzá és galuskaszerű tésztává keverjük.
Hozzá adjuk a magozott meggyet, tepsibe öntjük és kisütjük.
|
450,- |
Mézes "tejleves" mandulás piskótával
|
tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.032 l | méz | 32 g | mandula | 40 g | Rizstej | 0.6 l | méz | 40 g | kukoricaliszt | 20 g | szódabikarbóna | 0.4 g |
|
A tönkölylisztet elkeverjüók a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olajat és a mézet. vízzel galuskatésztaszerűvé keverjük, hozzáadjuk a mandulát, tepsire terítjük, és 160 c fok körüli sütőben megsütjük.
A tejet felforraljuk, egy kevés kukoricaliszttel besűrítjük, kiforraljuk és mézzel ízesítjük.
A piskótát kockákra vágjuk, és a tejlevessel tálaljuk. |
375,- |
Mézes darapuding dióval és mazsolával
|
bulgur | 120 g | méz | 80 g | mazsola | 80 g | dió | 80 g | olaj | 0.02 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
 |
400,- |
Mézes dióval sült alma
|
alma | 800 g | dió | 200 g | méz | 120 g |
|
Az almákat ketté vágjuk, magházukat kivájjuk, egy tpsibe tesszük, rászórjuk a diót, meglocsoljuk mézzel, és sütőben megsütjük. |
375,- |
|
 |
|