Kókuszos daralepény
|
tönkölydara | 200 g | Kókuszreszelék | 200 g | méz | 80 g | szódabikarbóna | 0.4 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tönkölydarát forrásban lévő vízbe szórjuk, és állandó keverés mellett csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a kókuszt, és kiforraljuk. (olyan legyen mint egy sűrűbb tejbegríz)
A masszát lehűtjük, hozzákeverjük a mézet és a szódabikarbónát.
Kiolajozott tepsibe töltjük, és 160 c fokon megsütjük.
A kihűlt lepényt kockákra vágjuk. |
500,- |
Kókuszos piskóta mézzel grillezve
|
tönkölyliszt | 160 g | olaj | 0.04 l | méz | 80 g | Kókuszreszelék | 80 g | szódabikarbóna | 0.4 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tönkölyliszthez keverjük a szódíbikarbónát, az olajat, mézet és annyi vizet, hogy galuskaszerű tésztát kapjunk, hozzákeverjük a kókusz felét.
A tésztát papírral bélelt tepsibe töltjük, majd 160 c fokos sütőben megsütjük.
A megsült piskótát kockákra vágjuk, és vízzel higított mézzel meglocsoljuk, hogy ne legyen száraz. A kockákat kókuszreszelékbe forgatjuk, mézzel meglocsoljuk éa grill sütőben kicsit megpirítjuk. |
400,- |
Kókusztejben főtt édesbab
|
|
 |
375,- |
Kölespuding aszalt gyümölcsökkel
|
köles | 200 g | méz | 40 g | mazsola | 40 g | Aszalt barack | 40 g | Aszaltszilva | 40 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A kölest durvára daráljuk, kb. másfélszeres forrásban lévő vízbe tesszük, csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a mézet, és felfőzzük.
Az aszalt gyümölcsöket, kevés mézes vízbe áztatjuk, és a kitálalt kölespuding mellé tálaljuk. |
400,- |
Kölespuding fahéjas szilvával
|
|
 |
375,- |
Kölespuding málnával
|
köles | 200 g | Málna | 200 g | méz | 80 g |
|
A kölest durvára őröljük, és állandó keverés mellett forrásban lévő vízbe szórjuk.
Állandóan keverve sűrűre főzzük.
A még meleg pudingból gombócokat formázunk.
A málnát kiolvasztjuk, és mézzel összekeverjük, majd a kölesgombócokra öntjük. |
375,- |
Kölespuding mazsolával
|
köles | 240 g | méz | 80 g | mazsola | 40 g |
|
A kölest durvára daráljuk, majd kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízbe öntjük, csomómentesre keverjük, kiforraljuk.
Hozzáadjuk a mézet és a mazsolát készre főzzük, és kihűtjük.
A köles masszából gombócokat formázunk, és mazsolával megszórva tálaljuk. |
375,- |
Kölespuding sárgabarack öntettel
|
köles | 240 g | méz | 80 g | sárgabarackvelő | 200 g |
|
A durvára őrölt kölest, forró vízben, tejbegrízszerűen megfőzzük.
Mieléőtt kihül, gombócokat formázunk belőle, és mézzel elkevert sárgabarack velővel tálaljuk. |
375,- |
Lenmagos kukoricagombóc mézes almapürével
|
Kukoricadara | 120 g | méz | 120 g | alma | 400 g | lenmag | 60 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A kukoricadarát állandó keverés mellett forrásban lévő vízbe szórjuk, és csomómentesre keverjük. Folyamatosan keverve kiforraljuk, a tűzről levesszük és hozzákeverjük a mézet.
Az almákat meghámozzuk, és turmixgépben pépesítjük, mézet adunk hozzá és összekeverjük.
Az almapürére tálaljuk a kukoricagombócokat. |
450,- |
Lenmagos Kukoricagombóc sárgabarack lekvárral
|
Kukoricadara | 200 g | méz | 80 g | alma | 400 g | citromlé | 0.04 l |
|
 |
375,- |
Mákfelfújt mazsolás almával
|
mák | 200 g | tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.08 l | méz | 120 g | alma | 200 g | mazsola | 60 g | méz | 80 g | szódabikarbóna | 0.4 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A mákot megőröljük, és hozzákeverjük a lisztet, olajat, mézet, és szódabikarbónát. Annyi vízzel keverjük el, hogy galuska szerű tésztát kapjunk. Kiolajozott formába töltjük, és 160-170 C fokos sütőben megsütjük.
Az almák kimagozzuk, cikkekre, vagy kockákra vágjuk, mézzel elkeverjük, mazsolát adunk hozzá, és erős tűzön össze forraljuk. |
550,- |
Mákos burgonyagombóc sárgabarack öntettel
|
burgonya | 400 g | tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.04 l | mák | 200 g | méz | 120 g | sárgabarackvelő | 120 g | Só tengeri | 4 g |
|
A mákot megőröljük, és mézet adunk hozzá, és sűrű masszává keverjük.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és még melegen áttörjük.
Hozzákeverjük a lisztet egy kevés olajat, sózzuk, és tésztává gyúrjuk.
A burgonyatésztát kb egy cm vastagra nyújtjuk, és 8*8 cm négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe teszünk egy kanálnyi máktölteléket, majd a tésztát gombóccá gyúrjuk.
A gombócokat forrásban lévő vízbe téve kifőzzük, leszűrjük, és őrölt mákban megforgatjuk.
Mézzel édesített baracklekvárral tálaljuk.
|
375,- |
Mákos guba
|
Doboz salátás ovál | 4 db | mazsola | 80 g | méz | 40 g | Rizstej | 0.6 l | mák | 120 g | Tönkölykenyér | 240 g |
|
A tönkölykenyeret csíkokra váguk, és hozzáadjuk az őrőlt mákot, mazsolát és összekeverjük.
Mézet csurgatunk rá, majd ráöntjük a felforralt rizstejet.
Alaposan összekeverjük és lehűtve tálaljuk. |
550,- |
Mákos palacsinta málnakrémmel
|
tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.04 l | mák | 120 g | Málna | 120 g | méz | 80 g | kukoricaliszt | 20 g |
|
A mákot finomra őröljük, hozzáadjuk a lisztet, az olajat, és annyi vizet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.
A tésztát pihentetjüj, majd palacsintákat sütünk belőle, melyeket málnakrémmel betöltünk, felétekrjük és félbevágva tálaljuk.
A kukoricalisztet vízzel elkeverjük, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a málnát és a mézet, majd krémesre keverjük. |
375,- |
Mákos palacsinta szilvalekvárral
|
tönkölyliszt | 240 g | mák | 160 g | Doboz salátás ovál | 4 db | Szilvalekvár | 240 g | olaj | 0.04 l |
|
A lisztet és az őrölt mákot összekeverjük, majd vízzel csomómentesre keverjük, kevéske sót aduk hozzá.
A tésztát pihentetjük, majd kiolajozott palacsinta sütőben kisütjük a palacsintákat.
A palacsintát lekvárral megtöltjük, és feltekerjük. |
500,- |
Mákos répatorta mandulával
|
|
 |
375,- |
Mákos tofugombóc meggyöntettel
|
tofu | 200 g | mák | 120 g | tönkölyliszt | 80 g | Meggylekvár | 120 g | méz | 120 g |
|
A tofut áttörjük, hozzáadjuk az őrölt mákot, tönkölylisztet, kis gombócokká formázzuk és forró sütőben kisütjük.
A megsütött gombócokat a meggylekvárral tálaljuk. |
375,- |
Mákos túrógombóc vanília öntettel
|
|
 |
375,- |
Mákos-almás rétes
|
tönkölyliszt | 120 g | Pálmazsír | 60 g | mák | 200 g | alma | 400 g | méz | 80 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A lisztet a zsír felével, egy csipet sóval és kevés vízzel összegyúrjuk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk, vékonyan elkenjük rajta a zsírt, és duplán összehajtjuk.
Az őrölt mákhoz hozzákeverjük a reszelt almát és a mézet.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, elosztjuk rajta a tölteléket, és feltekerjük.
Forró 220 c fokos sütőben megsütjük, és felszeleteljük. |
450,- |
Mákos-meggyes rétes
|
|
 |
375,- |