Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Kókuszos daralepény

4 adag
968 KJ / adag
tönkölydara200 g
Kókuszreszelék200 g
méz80 g
szódabikarbóna0.4 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölydarát forrásban lévő vízbe szórjuk, és állandó keverés mellett csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a kókuszt, és kiforraljuk. (olyan legyen mint egy sűrűbb tejbegríz) A masszát lehűtjük, hozzákeverjük a mézet és a szódabikarbónát. Kiolajozott tepsibe töltjük, és 160 c fokon megsütjük. A kihűlt lepényt kockákra vágjuk. 500,-
Kókuszos piskóta mézzel grillezve

4 adag
1218 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
olaj0.04 l
méz80 g
Kókuszreszelék80 g
szódabikarbóna0.4 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölyliszthez keverjük a szódíbikarbónát, az olajat, mézet és annyi vizet, hogy galuskaszerű tésztát kapjunk, hozzákeverjük a kókusz felét. A tésztát papírral bélelt tepsibe töltjük, majd 160 c fokos sütőben megsütjük. A megsült piskótát kockákra vágjuk, és vízzel higított mézzel meglocsoljuk, hogy ne legyen száraz. A kockákat kókuszreszelékbe forgatjuk, mézzel meglocsoljuk éa grill sütőben kicsit megpirítjuk. 400,-
Kókusztejben főtt édesbab

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Kölespuding aszalt gyümölcsökkel

4 adag
1236 KJ / adag
köles200 g
méz40 g
mazsola40 g
Aszalt barack40 g
Aszaltszilva40 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kölest durvára daráljuk, kb. másfélszeres forrásban lévő vízbe tesszük, csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a mézet, és felfőzzük. Az aszalt gyümölcsöket, kevés mézes vízbe áztatjuk, és a kitálalt kölespuding mellé tálaljuk. 400,-
Kölespuding fahéjas szilvával

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Kölespuding málnával

4 adag
1140 KJ / adag
köles200 g
Málna200 g
méz80 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kölest durvára őröljük, és állandó keverés mellett forrásban lévő vízbe szórjuk. Állandóan keverve sűrűre főzzük. A még meleg pudingból gombócokat formázunk. A málnát kiolvasztjuk, és mézzel összekeverjük, majd a kölesgombócokra öntjük. 375,-
Kölespuding mazsolával

4 adag
1295 KJ / adag
köles240 g
méz80 g
mazsola40 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kölest durvára daráljuk, majd kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízbe öntjük, csomómentesre keverjük, kiforraljuk. Hozzáadjuk a mézet és a mazsolát készre főzzük, és kihűtjük. A köles masszából gombócokat formázunk, és mazsolával megszórva tálaljuk. 375,-
Kölespuding sárgabarack öntettel

4 adag
1735 KJ / adag
köles240 g
méz80 g
sárgabarackvelő200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A durvára őrölt kölest, forró vízben, tejbegrízszerűen megfőzzük. Mieléőtt kihül, gombócokat formázunk belőle, és mézzel elkevert sárgabarack velővel tálaljuk. 375,-
Lenmagos kukoricagombóc mézes almapürével

4 adag
1020 KJ / adag
Kukoricadara120 g
méz120 g
alma400 g
lenmag60 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kukoricadarát állandó keverés mellett forrásban lévő vízbe szórjuk, és csomómentesre keverjük. Folyamatosan keverve kiforraljuk, a tűzről levesszük és hozzákeverjük a mézet. Az almákat meghámozzuk, és turmixgépben pépesítjük, mézet adunk hozzá és összekeverjük. Az almapürére tálaljuk a kukoricagombócokat. 450,-
Lenmagos Kukoricagombóc sárgabarack lekvárral

4 adag
1125 KJ / adag
Kukoricadara200 g
méz80 g
alma400 g
citromlé0.04 l
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Mákfelfújt mazsolás almával

4 adag
3231 KJ / adag
mák200 g
tönkölyliszt120 g
olaj0.08 l
méz120 g
alma200 g
mazsola60 g
méz80 g
szódabikarbóna0.4 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A mákot megőröljük, és hozzákeverjük a lisztet, olajat, mézet, és szódabikarbónát. Annyi vízzel keverjük el, hogy galuska szerű tésztát kapjunk. Kiolajozott formába töltjük, és 160-170 C fokos sütőben megsütjük. Az almák kimagozzuk, cikkekre, vagy kockákra vágjuk, mézzel elkeverjük, mazsolát adunk hozzá, és erős tűzön össze forraljuk. 550,-
Mákos burgonyagombóc sárgabarack öntettel

4 adag
3056 KJ / adag
burgonya400 g
tönkölyliszt120 g
olaj0.04 l
mák200 g
méz120 g
sárgabarackvelő120 g
Só tengeri4 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A mákot megőröljük, és mézet adunk hozzá, és sűrű masszává keverjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és még melegen áttörjük. Hozzákeverjük a lisztet egy kevés olajat, sózzuk, és tésztává gyúrjuk. A burgonyatésztát kb egy cm vastagra nyújtjuk, és 8*8 cm négyzetekre vágjuk. Minden négyzet közepébe teszünk egy kanálnyi máktölteléket, majd a tésztát gombóccá gyúrjuk. A gombócokat forrásban lévő vízbe téve kifőzzük, leszűrjük, és őrölt mákban megforgatjuk. Mézzel édesített baracklekvárral tálaljuk. 375,-
Mákos guba

4 adag
1874 KJ / adag
Doboz salátás ovál4 db
mazsola80 g
méz40 g
Rizstej0.6 l
mák120 g
Tönkölykenyér240 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A tönkölykenyeret csíkokra váguk, és hozzáadjuk az őrőlt mákot, mazsolát és összekeverjük. Mézet csurgatunk rá, majd ráöntjük a felforralt rizstejet. Alaposan összekeverjük és lehűtve tálaljuk. 550,-
Mákos palacsinta málnakrémmel

4 adag
1891 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.04 l
mák120 g
Málna120 g
méz80 g
kukoricaliszt20 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A mákot finomra őröljük, hozzáadjuk a lisztet, az olajat, és annyi vizet, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk. A tésztát pihentetjüj, majd palacsintákat sütünk belőle, melyeket málnakrémmel betöltünk, felétekrjük és félbevágva tálaljuk. A kukoricalisztet vízzel elkeverjük, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a málnát és a mézet, majd krémesre keverjük. 375,-
Mákos palacsinta szilvalekvárral

4 adag
2963 KJ / adag
tönkölyliszt240 g
mák160 g
Doboz salátás ovál4 db
Szilvalekvár240 g
olaj0.04 l
Ehez az ételhez nincs képünk.A lisztet és az őrölt mákot összekeverjük, majd vízzel csomómentesre keverjük, kevéske sót aduk hozzá. A tésztát pihentetjük, majd kiolajozott palacsinta sütőben kisütjük a palacsintákat. A palacsintát lekvárral megtöltjük, és feltekerjük. 500,-
Mákos répatorta mandulával

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Mákos tofugombóc meggyöntettel

4 adag
1869 KJ / adag
tofu200 g
mák120 g
tönkölyliszt80 g
Meggylekvár120 g
méz120 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut áttörjük, hozzáadjuk az őrölt mákot, tönkölylisztet, kis gombócokká formázzuk és forró sütőben kisütjük. A megsütött gombócokat a meggylekvárral tálaljuk. 375,-
Mákos túrógombóc vanília öntettel

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Mákos-almás rétes

4 adag
1986 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
Pálmazsír60 g
mák200 g
alma400 g
méz80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lisztet a zsír felével, egy csipet sóval és kevés vízzel összegyúrjuk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk, vékonyan elkenjük rajta a zsírt, és duplán összehajtjuk. Az őrölt mákhoz hozzákeverjük a reszelt almát és a mézet. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, elosztjuk rajta a tölteléket, és feltekerjük. Forró 220 c fokos sütőben megsütjük, és felszeleteljük. 450,-
Mákos-meggyes rétes

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-



Itent