 |
|
Almás bulgur, törökmézzel sütve
|
méz | 160 g | bulgur | 120 g | alma | 480 g | fahéj | 0.4 g | citrom | 80 g | mandula | 80 g |
|
A bulgurt, szárazon megpirítjuk, majd vízzel felöntjük, felforraljuk, és a tűzről levéve duzzasztjuk.
Amikor kihűlt, felkeverjük, hozzáadjuk a cikkekre vágott almát, fahéjat, és egy tepsiben egyenletesen elterítjük.
A mézhez hozzákeverjük a citromok reszelt héját, és a vékonyra szeletelt mandulát, majd az almás bulgur tetejére öntjük, és forró sütőben megsütjük.
|
450,- |
Almás kókuszos muffin
|
Muffin papír | 4 db | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
 |
375,- |
Almás rizsfelfújt
|
|
 |
375,- |
Almás-diós daralepény
|
tönkölydara | 200 g | alma | 200 g | dió | 120 g | fahéj | 0.8 g | szódabikarbóna | 0.4 g | méz | 120 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tönkölydarát forrásban lévő vízbe szórjuk, és folyamatosan kevergetve krémesre főzzük.
Hozzákeverjük a mézet, diót,fahéjat, cikkekre vágott almát, a szódabikarbónát.
Kiolajozott tepsin egyenletesen elosztjuk, és 160 c fokos sütőben megsütjük. |
375,- |
Almás-kókuszos rizspuding
|
|
 |
375,- |
Almásbéles
|
alma | 40 g | tönkölyliszt | 120 g | Pálmazsír | 120 g | Só tengeri | 4 g | alma | 400 g | citromlé | 0.02 l | méz | 40 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A pálmazsír 80 %-át a liszt 20%-ával elmorzsoljuk, összegyúrjuk és hűtőbe tesszük.
A liszt 80%-ából a pálmazsír 20%-ából sóval, élesztővel, kevés citromos vízzel közepes kemény tésztát gyúrunk, és 20 percig pihentetjük.
A tésztát lóhere alakúra nyújtjuk közepére tesszük a liszttel begyúrt zsíradékot.
A lóhere négy levelét ráhajtjuk majd téglalap alakúra nyújtjuk.
3 rétegbe hatjuk, 90 fokkal elfordítjuk majd újra téglalappá nyújtjuk.
Most négy rétegbe hajtjuk, majd hűtőbe téve 30 percet pihentetjük.
Ezt a hajtogatást úgy ahogy van még egyszer megismételjük.
Az almát lereszeljük, és kicsit kinyomkodjuk.
A tésztát újabb pihentetés után hosszú téglalappá nyújtjuk.
A téglalap hosszabb oldala mentén egy csíkba rakjuk a reszelt almát, meglocsojuk mézzel és feltekerjük.
A tekercseket tepsire tesszük, és 180 c fokos sütőben kisütjük.
Pihentetjük és szeletekre vágjuk.
|
450,- |
Almáslepény
|
alma | 400 g | tönkölyliszt | 200 g | méz | 40 g | fahéj | 0.8 g | olaj | 0.04 l | szódabikarbóna | 2 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, mézet, az olajat és az egészet összemorzsoljuk.
Annyi vizet (1 dl) adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon, összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük.
A tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, majd kettéosztjuk.
az egyik felét a tepsibe tesszük, és egyenletesen elosztjuk rajta a lereszelt és kissé kinyomott almát.
Az alma tetejére mézet csorgatunk, és megszórjuk fahéjjal.
A tészta másik felét az almára helyezzük, és 180 C fokos sütőben megsütjük. |
400,- |
Almatorta mézes napraforgó-maggal
|
méz | 80 g | Pálmazsír | 80 g | tönkölyliszt | 160 g | alma | 400 g | napraforgómag | 80 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A lisztet elmorzsoljuk a pálmazsírral, hozzáadjuk a mézet, összegyúrjuk és hűtőben pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk, egyenletesen elosztjuk rajta a lereszelt almát, tetejét megszórjuk napraforgómaggal, meglocsoljuk mézzel és forró sütőben megsütjük. |
450,- |
Aranygaluska
|
tönkölyliszt | 200 g | élesztő | 10 g | olaj | 0.08 l | méz | 40 g | dió | 80 g | kukoricaliszt | 20 g | Rizstej | 0.6 l | méz | 40 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos rizstejet öntünk hozzá, elkeverjük, és langyos helyen kelesztjük.
Amikor megkelt, hozzáadjuk a langyosított lisztet, olajat, mézet, csipetnyi sót, és a langyos tejből annyit, hogy lágy tésztát kapjunk.
A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd, letakarjuk, és langyos helyen kelesztjük.
Amikor a tészta a duplájára nőtt, lisztezett asztalon ujjnyi vastagra nyújtjuk, és egy pogácsaszaggatóval kis félholdszerű galuskákat szúrunk ki belőle.
A galuskákat olajba mártjuk és egy tepsibe sorba rakjuk.
Az elkészült sort megcsorgatjuk mézzel, és alaposan megszórjuk durvára tört dióval.
Egy újabb sor galuskát teszünk rá, ezt szintén meglocsoljuk, és megszórjuk.
Az így elkészített galuskát, langyos helyen kelesztjük, majd 160 c fok körüli sütőben megsütjük.
A rizstejet felforraljuk, mézet és vaníliát adunk hozzá, majd kukoricaliszttel behabarjuk, és mártás sűrűségűre forraljuk.
A galuskákat a tepsiből kiszedjük, egy tányérra halmozzuk, és a vanília mártással tálaljuk. |
650,- |
Aszalt barackos fánk, citromos mézzel
|
tönkölyliszt | 160 g | élesztő | 12 g | méz | 60 g | Aszalt barack | 80 g | citrom | 40 g | olaj | 0.02 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Az élesztőt elmorzsoljuk a tönkölyliszttel, langyos vizet öntünk hozzá, elkeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, felmelegítjük, hozzáadjuk az élesztőt, mézet, és annyi langyos vizet, hogy közép kemény tésztát kapjunk.
Hozzáadjuk az apró kockákra vágott aszalt barackot, és alaposan kidolgozzuk.
A tésztát langyos helyen kelesztjük, addig míg térfogata kétszeresére nő.
A tésztát kinyújtjuk, kerek kiszúróval fánkokat formázunk belőle, tetejüket bevagdossuk, tepsire tesszük, még egyszer kelesztjük, majd 180 c fokos sütőben megsütjük. |
450,- |
Aszaltszilva bonbon
|
Aszaltszilva | 400 g | méz | 80 g | mandula | 120 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Az aszaltszilvát turmixgépben a mandula felével pépesítjük.
A gépből kivéve ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, ízlés szerint mézzel, és gombócokat formázunk belóle.
Az aszaltszilva gombócokat őrölt mandulába forgatjuk. |
650,- |
Banán souflé
|
csokoládé | 80 g | méz | 40 g | kukoricaliszt | 40 g | Muffin papír | 8 db | Doboz salátás ovál | 4 db | banán | 800 g |
|
 |
650,- |
Banánfelfújt, rózsaborsos csokoládékrémmel
|
banán | 800 g | tönkölyliszt | 40 g | kukoricaliszt | 40 g | méz | 80 g | csokoládé | 200 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
 |
650,- |
Banános csokoládés "pizza"
|
tönkölyliszt | 120 g | élesztő | 8 g | méz | 40 g | csokoládé | 120 g | banán | 400 g |
|
Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk langyos vízzel elkeverjük, és 30-35 c fokos helyen felfuttatjuk.
Hozzáadjuk az átszitált és meglangyosított lisztet, mézet, és egy kevés vízzel sűrűn folyó tésztává keverjük.
Langyos helyen megkelesztjük, majd egy tepsire egyenletesen elterítve 160 c fokos sütőben megsütjük.
A sütőből kivesszük, kihűtjük, majd egyenletesen elkenjük rajta az olvasztott csokoládét, és egyenletesen elosztjuk rajta a karikára vágott banánt, és 200 c fokos sütőben pár percig pirítjuk.
Kihűtjük és szeleteljük. |
500,- |
Banános csokoládés pirog kókuszkrémmel
|
tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.02 l | banán | 400 g | csokoládé | 200 g | Kókusztej | 0.12 l | Kókuszreszelék | 80 g | Doboz salátás ovál | 4 db | szódabikarbóna | 0.4 g |
|
A tönkölyliszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd az olajjal és vízzel közepesen kemény tésztává gyúrjuk, hűvös helyen 20 percig pihentetjük.
A tésztát 2-3mm vastagra nyújtjuk, és 5 cm átmérőjű karikákat szúrunk ki belőle.
A tésztakarikák közepébe helyezzük a vastag szeletekre vágott banánt, és a csokoládét.
A tésztákat félbehatjuk és a széleit jól összenyomjuk, tepsire téve 180 c fokos sütőben megsütjük.
A tápiókát 15-20 percre vízbe áztatjuk, hozzáadjuk a kókusztejet és a kókuszreszeléket, majd állandó keverés mellett krémesre főzzük.
A kisült "kifliket" a kókuszkrémmel tálaljuk. |
550,- |
Baracklekváros palacsinta
|
tönkölyliszt | 200 g | Pí-víz | 0.4 l | Só tengeri | 0.4 g | olaj | 0.08 l | sárgabarackvelő | 200 g | méz | 40 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A vízhez folyamatos keverés mellett hozzákeverjük a lisztet, és az olaj felét. Egy pici sóval ízesítjük, majd 15-20 percig pihentetjük.
A tésztát összekeverjük, majd kiolajozott, és felforrósított palacsintasütőbe töltjük, és mindkét oldalát megsütjük.
A palacsintákat sárgabarack velővel megtöltjük, és feltekerjük, vagy hajtogatjuk, tetejére ízlés szerint mézet csurgatunk. |
450,- |
Barackos fánk
|
tönkölyliszt | 200 g | élesztő | 10 g | méz | 40 g | olaj | 0.04 l | olaj | 0.2 l | sárgabarackvelő | 80 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Az élesztőt egy kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos vizet keverünk hozzá, és 30-35 C fokos helyen felfuttatjuk.
A felfutott élesztőhöz szitáljuk az előmelegített lisztet, hozzáadjuk a mézet, az olajat, és vízzel lágy tésztává gyúrjuk össze.
A tésztát egy erős fakanál segítségével kidolgozzuk, amikor hólyagosodni kezd, és elválik az edény falától, megszórjuk liszttel és meleg (35 C fok) helyen kelesztjük.
A megkelt tészta térfogata kb. kétszerese az eredetinek, ha a széléből egy kicsit kihúzunk, az nem ugrik vissza.
A tésztát lisztezett asztalon, vagy deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és fánk szaggatóval kiszúrjuk.
A fánkokat lisztezett tálcára helyezzük, és még egyszer kelesztjük. (10-15 perc).
A megkelt fánkot a kezünkbe vesszük, közepét kicsit benyomkodjuk és bő forró olajban kisütjük.
A sütést megfelelően nagy edényben végezzük, tegyünk bele egyszerre 3-4 fánkot, tegyük rá a fedőt.
Süssük az egyik oldalát pirosra (1 perc, de lehet, hogy még ennyi sincs, tapasztaljuk ki) fordítsuk meg, és a másik oldalát már fedő nélkül süssük készre.
A fánkot vegyük ki az olajból és csepegtessük le.
A baracklekvárt betölthetjük egy kiskanállal a fánkban kialakított mélyedésbe, vagy egy hegyes, hosszú csövű habzsák segítségével a fánk belsejébe is.
|
500,- |
Barackos lepény
|
tönkölyliszt | 160 g | Pálmazsír | 100 g | méz | 50 g | Sárgabarack | 320 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A lisztet gyorsan elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk a mézet és összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk kb 1 cm vastagra, két egyenlő részre vágjuk, és az egyiket tepsire tesszük.
A tésztát vékonyan megkenjük mézzel, majd sorban elhelyezzük rajta a szeletekre vágott barackot.
A tészta másik felét a barackra terítjük, majd 180 c fok körüli sütőben megsütjük. |
450,- |
Barackos máktorta
|
tönkölyliszt | 120 g | mák | 120 g | méz | 80 g | Őszibarack | 400 g | szódabikarbóna | 1.2 g | olaj | 0.04 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A mákot megőröljük, hozzákeverjük a lisztet a szódabikarbónát.
Hozzá öntjük a mézet és az olajat.
vízzel összekeverjük, beletesszük a cikkekre vágott barackot, mély tepsibe öntjük.
A tetejét vékony cikkekre vágott őszibarackkal díszítjük és 180 c fokos sütőben megsütjük. |
450,- |
Barackos rétes
|
tönkölyliszt | 80 g | Pálmazsír | 40 g | Őszibarack | 400 g | méz | 80 g | Zabpehely | 40 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A lisztet a zsír felével, egy csipet sóval és kevés vízzel összegyúrjuk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük.
A tésztát kinyújtjuk, vékonyan elkenjük rajta a zsírt, és duplán összehajtjuk.
A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, elhelyezzük rajta a cikkekre vágott barackot, meglocsoljuk mézzel, megszórjuk zabpehellyel, és feltekerjük.
Forró 220 c fokos sütőben megsütjük, és felszeleteljük. |
400,- |
|
 |
|