Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Mákos túrógombóc vanília öntettel

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Mákos-almás rétes

4 adag
1986 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
Pálmazsír60 g
mák200 g
alma400 g
méz80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lisztet a zsír felével, egy csipet sóval és kevés vízzel összegyúrjuk, majd hűtőben 20 percig pihentetjük. A tésztát kinyújtjuk, vékonyan elkenjük rajta a zsírt, és duplán összehajtjuk. Az őrölt mákhoz hozzákeverjük a reszelt almát és a mézet. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, elosztjuk rajta a tölteléket, és feltekerjük. Forró 220 c fokos sütőben megsütjük, és felszeleteljük. 450,-
Mákos-meggyes rétes

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Mákpuding sárgabarackkal

4 adag
1746 KJ / adag
mák160 g
kukoricaliszt80 g
mazsola40 g
méz120 g
Sárgabarack mir.120 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kukoricalisztet és a mákot összekeverjük, majd a forrásban lévő vízhez adjuk, beletesszük a mazsolát és állandó keverés mellett puding sűrűségűre főzzük. A sárgabarackot kimagozzuk, cikkekre vágjuk, és mézzel elkeverjük. A pudingot formákba tesszük, kihűtjük, szeleteljük, és a sárgabarackkal tálaljuk. 375,-
Máktorta sárgabarack öntettel

4 adag
2165 KJ / adag
mák120 g
tönkölyliszt80 g
szódabikarbóna0.4 g
méz80 g
olaj0.04 l
sárgabarackvelő200 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A mákot megőröljük, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, az olajat és a mézet, annyi vizet adunk hozzá, hogy galuskatészta szerű masszát kapjunk. Alaposan összekeverjük, formába töltjük, és 160 c fokos sütőben megsütjük. A kisült tortát kihűtjük, cikkekre vágjuk, és sárgabarack lekvárral tálaljuk. 450,-
Mandula kenyér barackos túrókrémmel

4 adag
2378 KJ / adag
mandula120 g
tönkölyliszt120 g
méz80 g
olaj0.04 l
szódabikarbóna0.4 g
sárgabarackvelő120 g
túró120 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A mandulát finomra őröljük, hozzákeverjük a lisztet, a méz felét, a szódabikarbónát, az olajat, és annyi vizet, hogy galuska szerű masszátkapjunk. A tésztát kiolajozott formába töltjük, és160 c fokos sütőben megsütjük. A túrót turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a sárgabarackvelőt, és a mézet, majd habosra keverjük. 375,-
Mandulában sült túrógombóc meggylekvárral

4 adag
2362 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
Meggylekvár200 g
túró320 g
mandula80 g
olaj0.04 l
Ehez az ételhez nincs képünk. 550,-
Mandulában sült túrógombóc sárgabarack lekvárral

4 adag
1633 KJ / adag
túró240 g
tönkölyliszt120 g
szódabikarbóna2 g
mandula80 g
sárgabarackvelő120 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 475,-
Mandulás palacsinta eperrel

4 adag
1222 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
Eper400 g
méz40 g
mandula80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 600,-
Mandulás palacsinta málnavelővel

4 adag
1280 KJ / adag
tönkölyliszt80 g
mandula40 g
olaj0.04 l
Málna400 g
méz40 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 500,-
Mandulás szilvás lepény

4 adag
2173 KJ / adag
mandula80 g
élesztő16 g
tönkölyliszt200 g
méz120 g
Szilva400 g
fahéj0.4 g
olaj0.04 l
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 400,-
Mandulás szilváslepény

4 adag
1841 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
élesztő12 g
méz80 g
Szilva200 g
Szilvalekvár80 g
fahéj0.4 g
mandula40 g
olaj0.04 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos vízzel elkeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, felmelegítjük, hozzá adjuk az élesztőt, mézet, olajat, langyos vizet, összekeverjük és alaposan kidolgozzuk úgy, hogy lágy tésztát kapjunk. A tésztát langyos helyen kelesztjük, majd kb egy cm vastagra nyújtjuk, és tepsibe tesszük. A tésztát szilvalekvárral megkenjük, a kimagozott, negyedekbe vágott szilvát sorban rátesszük, tetejét megszórjuk fahéjjal, mandulával, megcsurgatjuk mézzel. Még egyszer kelesztjük, majd 160 c fokos sütőben megsütjük. 400,-
Mandulatorta narancsos mézzel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Mazsolás "Baba" narancsos mézzel

4 adag
1038 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.02 l
mazsola40 g
narancs80 g
méz80 g
élesztő12 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Mazsolás dióval töltött sült őszibarack

4 adag
1613 KJ / adag
Őszibarack600 g
mazsola40 g
dió160 g
Doboz süteményes4 db
méz40 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 550,-
Mazsolás mandula golyók

4 adag
2002 KJ / adag
mazsola200 g
mandula200 g
méz40 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A mandula 3/4 részét porrá őröljük. Hozzá adjuk a szintén finomra őrölt mazsolát, a mézet, és összekeverjük. A masszából golyókat formázunk, melyeket a megmaradt szeletelt mandulába forgatunk! 375,-
Mazsolás répasüti

4 adag
2666 KJ / adag
Sárgarépa200 g
mazsola80 g
méz60 g
tönkölyliszt400 g
olaj0.08 l
szódabikarbóna2 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A liszttel elkeverjük a szódabikarbónát, majd hozzáadjuk az olajat, mézet, mazsolát, és a reszelt répát. Elkezdjük keverni, majd folyamatosan hozzáöntjük a vizet. Annyi víz szükséges hozzá, hogy sűrűn folyós, (galuskaszerű ) legyen a tészta. Alaposan kikeverjük, és olajozott torta fomába, vagy tepsibe töltjük. Tetejére mazsolát szórunk, és 160 C fok körüli sütőben készre sütjük. (30-40 perc) A kihűlt sütit fogyaszthatjuk így önmagában, de el is vághatjuk, és lekvárral, mézzel, gyümölcsvelővel is tölthetjük. 400,-
Meggyes diós rétes

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Meggyes lepény mézes joghurt öntettel

4 adag
1784 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.04 l
szódabikarbóna0.4 g
joghurt natur0.32 l
méz160 g
meggy400 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 450,-
Meggyes piskóta mákos tofukrémmel

4 adag
2074 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.04 l
szódabikarbóna0.8 g
méz40 g
citromhéj4 g
meggy400 g
mák120 g
tofu120 g
méz40 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tönkölyliszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, hozzáadjuk az olajat, a mézet, a reszelt citromhéjat, és annyi vizet, hogy galuskatészta szerűre keverhessük. A kikevert tésztába tesszük a magozott meggyet, és egy sütőpapírral ellátott tepsin egyenletesen elkenjük, kb 2 cm vastagságban. 160 c fokos sütőben megsütjük. A tofut turmixgépben mézzel krémesre keverjük, és hozzáadjuk a mákot. A megsült piskótát kihűtjük, és egyenletesen elkenjük a tetején a krémet, hűtőben dermesztjük, majd kockákra vágva tálaljuk. 550,-



Itent