Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Bemutatkozás

Kik vagyunk? Miért akarunk mi bio-vegetáriánus ételeket eladni? Üzlet?  Elkötelezettség? Bősz állat védelem? Netán unatkozunk?
Erre nem egyszerű válaszolni. Talán mindegyik igaz.

Kezdjük az elején:
Volt egy fiú aki szakács lett. Kijárta az iskolát főzőtt itt-ott. (most az itt-ott tulajdonosok megsértődnek) Olyan volt mint a többi ételkészítő. Sokat tanult, sokat dolgozott. Megadatott neki a lehetőség, hogy éttermet csináljon. Akkor még húsos ételeket is készített. És nem is akárhogy. (Még a Wittman fiúk is jót irtak róla :-) ) Közben minden nyarat végig tüsszögött. Allergiás volt. Gyógyszert kapott. Nem használt. Egyik éjjel ( mert éjjel főzött ) hallott egy műsort a rádióban. Prof. Dr. Török Szilveszter és Béki László beszélt benne az allergiáról.

Elmondták, hogy az állati fehérje elhagyásával sokaknak elmúlt az allergiája. Nem csodaszer. Aki akarja próbálja ki. A fiú kipróbálta. És bevált. Ugrált a mezőn, és nem folyt az orra, nem lábadt könnybe a szeme, és nem tüsszögött. Aztán lassan elkezdett tejterméket fogyasztani. Nem sokat. Az allergia azóta se jött vissza.
Közben az éttermi vállalkozás végetért, de valamit csinálni kellett. Elkezdett egy barátja konyhájában éjszaka bioételt főzni, és kiszállítani a bioboltoknak. Bevásárolt-és főzött-és-szállított. Közben tanított. És cikkeket írt. És konyhát épített, és honlapot is csinált. És mindeközben gyermeke is született. Ettől új erőre kapva elkezdte rábízni másra a részfeladatokat. Azóta a cégnek vannak munkatársai. És szerencsére vevőink is, akik írnak rólunk ezt azt, szerencsére többnyire jókat: Katt ide !  

Itent