Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Saláták | Levesek | Ital | Főzelékek | Feltétek | Főételek | Édességek | Egyebek | Fogyókúra | AntiCandida

« előző 20 | 1 2 3 4 | következő 20 »

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Túró sushi wasabi-s zöldségekkel

4 adag
1207 KJ / adag
túró600 g
Nori20 g
cukkíni friss80 g
Sárgarépa200 g
káposzta fejes200 g
Póré200 g
zeller200 g
wasabi4 g
szójaszósz0.12 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A túrót áttörjük, noriba tekerjük, úgy, hogy a közepére egy hasáb cukkínit teszünk. A zöldségeket vékony hasábokra vágjuk besózzuk és állni hagyjuk. A szójaszószt elkeverjük a wasabival, majd a zöldsékehez keverjük. 1150,-
Túrógombócok laskagombás zöldborsóval

4 adag
2086 KJ / adag
túró600 g
tönkölydara80 g
tönkölyliszt40 g
Tengerisó12 g
Póré80 g
zöldborsó400 g
Gomba laska400 g
Tengerisó12 g
olaj0.02 l
petrezselyemzöld0.4 cs
Nagyításhoz kattintson a képre!A túrót áttörjük, hozzákeverjük a tönkölydarát és a lisztet, sózzuk, és 20 percig állni hagyjuk. A túróból gombócokat formázunk, és forrásban lévő vízbe téve kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A pórét vékonyra vágjuk, kevés forró olajban lepirítjuk. Hozzáadjuk a darabolt laskát, és a zöldborsót. Sóval ízesítjük, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. 1150,-
Túróval sült rakott zöldségek curryvel

4 adag
1410 KJ / adag
Sárgarépa160 g
zeller160 g
karalábé160 g
Póré160 g
TVpaprika160 g
cukkíni friss160 g
Padlizsán160 g
kukorica csemege160 g
brokkoli160 g
olaj0.02 l
túró400 g
Curry0.8 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldségeket hasábokra vágjuk, sózzuk, és kevés olajban üvegesre pároljuk. Hozzákeverjük a curryt és a túrót. Tepsibe tesszük, és sütőben megsütjük. 1150,-
Tönkölybrassói petrezselymes répával

4 adag
766 KJ / adag
Tönkölybúzahús400 g
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
pirospaprika8 g
fokhagyma12 g
Sárgarépa800 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Tengerisó12 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve pirospaprikát keverünk hozzá, kevés vízzel felöntjük és kiforraljuk, és zsírjára visszapirítjuk. Hozzáadjuk a ceruza vastagságú csíkokra vágott tönkölyhúst, sóval ízesítjük, fokhagymával fűszerezzük és lepirítjuk. Kevés vizet aláöntve pároljuk. A répát hasábokra vágjuk, kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, kevés vízzel felöntjük és majdnem puhára pároljuk. 1150,-
Tönkölyhús nyárson sütve csípős paprika lekvárral és zöldsalátával

4 adag
808 KJ / adag
Tönkölybúzahús400 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
fokhagyma12 g
Vaj40 g
Doboz főételes4 db
csípőspaprikakrém4 g
Saláta római0.8 db
Saláta fejes0.8 db
Póré40 g
TVpaprika400 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölybúzahúst kockákra vágjuk, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk, és forró sütőben megsütjük. A vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a karikákra vágjuk tvpaprikát. Erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, fűszerezzük fokhagymával, csípőspaprikával puhára pároljuk és mixer géppel pépesítjük. A salátákat metéltre vágjuk, hozzá keverjük a vékony metéltre vágott pórét, citromlével ízesítjük és olajjal összekeverjük. 1150,-
Tönkölyhússal töltött padlizsán portugál paradicsommal

4 adag
592 KJ / adag
Padlizsán400 g
Tönkölybúzahús400 g
paradicsom200 g
vöröshagyma80 g
fokhagyma12 g
Tengerisó12 g
Olaj Olíva0.04 l
bazsalikom0.8 g
rozmaring0.4 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A padlizsánokat hosszában ketté vágjuk, és a közepüket kissé kivájjuk. A tönkölyhúst apró kockákra vágjuk, és kevés olajba erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, sózzuk, és bazsalikommal, rozmaringgal fűszerezzük, kevés vizet alá öntve puhára pároljuk. A tönkölyhúst a kivájt padlizsánokba tesszük, és 180 c fokos sütőben megsütjük. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, sózzuk, fokhagymával, kakukkfűvel fűszerezzük és összepirítjuk. A megsült padlizsánokat a paradicsomraguval tálaljuk. 1150,-
Tönkölyvagdalt három pürével

4 adag
1346 KJ / adag
Tönkölybúzahús480 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
fokhagyma8 g
pirospaprika8 g
Zsemle0.8 db
petrezselyemzöld0.4 cs
burgonya320 g
Sárgarépa320 g
brokkoli320 g
olaj0.04 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölyhúst finomra őröljük, hozzáadjuk az olajban aranysárgára pirított finomra vágott vöröshagymát, a fokhagymát, pirospaprikát, és a vízben áztatott, és kinyomkkodott zsemlét. Összekeverjük, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, formázzuk, és őzgerinc formába töltjük és sütőben megsütjük. A sárgarépát, brokkolit, tisztított burgonyát (külön-külön) megfőzzük, pépesítjük, olajjal habosra keverjük, annyi vizet adunk hozzá, hogy megfelelő állagú legyen. A megsült vagdaltat szeleteljük, és a három pürével tálaljuk. 1150,-
Vaníliás keltpalacsinta csokoládé krémben

4 adag
2076 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
élesztő8 g
olaj0.04 l
csokoládé160 g
olaj0.02 l
kukoricaliszt20 g
méz40 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt elkeverjük egy kevés liszttel és vízzel, langyos helyen kelesztjük. A megkelt élesztőhöz adjuk a többi lisztet, olajat és vizet, majd sűrű palacsintatésztát keverünk belőle. A tésztát kelesztjük, majd forró palacsintasütőben kis palacsintákat sütünk belőle. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk és hozzákeverjük az olajat. Vizet felforralunk, hozzá keverjük a kukoricalisztet és mártás sűrűségűre főzzük. Hozzá adjuk a csokoládét és a mézet, majd alaposan összekeverjük. A palacsintákat a csokoládé mártással tálaljuk. 1150,-
Zöldségekkel töltött cukkíni füstölt tofuval grillezve paradicsom-szotéval

4 adag
983 KJ / adag
cukkíni fagyasztott800 g
Póré40 g
TVpaprika40 g
kukorica csemege40 g
Padlizsán80 g
paradicsom600 g
vöröshagyma80 g
Tengerisó8 g
olaj0.04 l
Tofu füstölt80 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A cukkínit hosszában félbe vágjuk, közepét kikaparjuk, és besózzuk. A zöldségeket kis kockákra vágjuk, kevés olajban félpuhára pároljuk, és sózzuk, majd a cukkínikbe töltjük. A füstölttofut apró kockákra vágjuk és a zöldségek tetejére szórjuk, majd az így betöltött cukkínit 080 c fokos sütőben készre sütjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés forró olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, erős tűzön lepirítjuk, sózzok, és megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel. 1150,-
Zöldséges "piskóta tekercs" párolt brokkolival

4 adag
1109 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
Sárgarépa40 g
Póré40 g
petrezselyemzöld0.4 cs
cukkíni fagyasztott40 g
TVpaprika40 g
zeller40 g
karalábé40 g
brokkoli800 g
fokhagyma8 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölyliszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, olajat, és annyi vizet, hogy sűrűn folyó tésztát kapjunk. Sózzuk, majd egy tepsire, sütőpapírra egy cm vastagon elterítjük, egy kevés tésztát félre tesszünk. A tésztát 180 c fokos sütőben majdnem készre sütjük. A zöldségeket julienre vágjuk, és kevés olajban puhára pároljuk. A tésztát kivesszük a sütőből, felületét vékonyan bekenjük a félretett tésztátval, egyenletesen elosztjuk rajta a párolt zöldséget, majd óvatosan feltekerjük. A tekercset visszatesszük a sütőbe, és 160 c fokon készre sütjük. A brokkolit sós, fokhagymával fűszerezett vízben megpároljuk. A felszeletelt piskótatekercset szeleteljük, és brokollival tálaljuk. 1150,-
Zöldséges Calzone Pizza paradicsom-raguval

4 adag
1285 KJ / adag
tönkölyliszt200 g
élesztő10 g
Tengerisó12 g
olaj0.04 l
Póré40 g
kelvirág80 g
brokkoli80 g
TVpaprika80 g
cukkíni friss80 g
paradicsom400 g
paradicsompüré40 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt elmorzsoljuk egy kevés liszttel, langyos vízzel elkeverjük és felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, meglangyosítjuk, hozzáadjuk az élesztőt, az olajat, és langyos vízzel tésztává gyúrjuk. Alaposan kidolgozzuk, majd 30-35 c fokos helyen kétszeresére kelesztjük. A tésztából kis labdákat gyúrunk, és kerek pizzává nyújtjuk. A tészta felét, megkenjük a vízzel, bazsalikommal, oregánóval, sóval felfőzött paradicsompürével. Elhelyezzük rajta a párolt zöldségeket és az üres tésztát a töltelékre hajtjuk, szélét összenyomjuk, majd 200 c fokos sütőben megsütjük. A vékony szeletekre vágott pórét kevés oaljban megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, sózzuk, zöldpetrezselyemmel, fokhagymával fűszerezzük, és a megsült pizzához tálaljuk. 1150,-
Zöldségrizottó rozmaringos padlizsán-krémmel

4 adag
1494 KJ / adag
Póré200 g
Sárgarépa200 g
zeller200 g
cukkíni friss200 g
TVpaprika200 g
karalábé200 g
Padlizsán600 g
Tengerisó12 g
fokhagyma12 g
barnarizs240 g
Nagyításhoz kattintson a képre!Az egész, megmsott padlizsánt késsel megszurkáljuk, majd egy tepsire tesszük és a legmagasabb hőmérsékleten a sütőben megsütjük. Úgy hogy a héja szép ropogós legyen. Lehűtjük, meghámozzuk. A sült padlizsánt turmixgépbe tesszük, sóvaz ízesítjük, fokhagymával rozmaringgal fűszerezzük és pépesre turmixoljuk. Olajat öntünk hozzá, és krémesre keverjük. A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, kétszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük fedő alatt öt percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A zöldségeket egyenletes kockákra vágjuk, és kevés olajban üvegesre pároljuk. Sózzuk, fűszerezzük finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és az elkészült rizshez keverjük. A kész rizottót a padlizsánkrémmel tálajuk. 1150,-


« előző 20 | 1 2 3 4 | következő 20 »

Itent