Joghurt pite mézes citrommal
|
tönkölyliszt | 160 g | olaj | 0.04 l | szódabikarbóna | 0.4 g | méz | 80 g | joghurt natur | 0.12 l | méz | 80 g | citrom | 400 g |
|
A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, az olajat, a joghurtot, a mézet, és alaposan összekeverjük.
Tepsire tesszük, és 160 c fokos sütőben megsütjük.
A megsült tésztát, kihűtjük és kockákra vágjuk.
A citrom héját lereszeljük, majd a húsát cikkekre vágjuk. A mézet felhevítjük, beletesszük a reszelt citromhéjat, és a cikkekre vágott citromot, enyhén karamelizáljuk, kevés vízzel fleöntjük, és szirup szerűvé főzzük.
A sütemény kockákat alaposan meglocsoljuk. |
375,- |
Joghurt Tatlisi
|
tönkölyliszt | 120 g | tönkölydara | 80 g | élesztő | 10 g | olaj | 0.04 l | méz | 120 g | citrom | 120 g | joghurt natur | 0.2 l |
|
Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel, hozzákeverjük a darát, az olajat a joghurtot és a mézet. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd langyos helyen kelesztjük.
A megkelt tésztát ujjnyi vastagrra nyújtjuk, kis tortákat szúrunk ki belőle, majd 160 c fokos sütőben megsütjük.
A mézet elkeverjük a citrom lereszelt héjával, és a levével, majd a kisült tortákat meglocsoljuk vele. |
375,- |
Joghurtos eper
|
Földieper | 400 g | méz | g | joghurt natur | 0.4 l |
|
A megtisztított epret vékony cikkekre vágjuk és egy magas pohárba tesszük. A
joghurtot a mézzel jól elkeverjük és a pohárba töltjük, behűtve kínáljuk.
|
375,- |
Joghurtos mézes kocka fahéjas almával
|
tönkölyliszt | 120 g | joghurt natur | 0.04 l | szódabikarbóna | 0.4 g | méz | 80 g | olaj | 0.04 l | alma | 160 g | fahéj | 0.4 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
|
400,- |
Joghurtos mézes kocka, fahéjas almával
|
|
|
400,- |
Kajszibarack, fahéjas mézben pirítva
|
Sárgabarack mir. | 800 g | méz | 40 g | fahéj | 0.4 g |
|
A barackot kimagozzuk, fahéjjal megszórjuk, és felforrósított mézben átforgatjuk. |
375,- |
Karácsonyi Extra diós és mákos guba
|
dió | 160 g | mák | 160 g | tönkölyliszt | 200 g | élesztő | 10 g | méz | 120 g | mazsola | 80 g | olaj | 0.04 l | Rizstej | 0.6 l |
|
|
700,- |
Karamelizált banán chilis szezámmaggal
|
banán | 400 g | Chili | g | méz | 80 g | Szezámmag | 200 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A banánt hosszában félbevágjuk, és tepsire tesszük.
Mézet csurgatunk rá, megszórjuk chilivel és szezámmaggal, majd forró sütőben megsütjük. |
550,- |
Karamelizált dió, mézes tofukrémben
|
dió | 400 g | méz | 120 g | tofu | 200 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tofut turmixgépbe tesszük, mézet adunk hozzá és pépesre keverjük.
A diót egy serpenyőbe tesszük, ráöntjük a mézet és folyamatos keverés mellett pirítjuk. |
600,- |
Karobos rizsfelfújt
|
|
|
375,- |
Kávékrémes muffin
|
tönkölyliszt | 120 g | Pálmazsír | 32 g | méz | 32 g | szódabikarbóna | 0.4 g | kávé | 20 g | méz | 40 g | kukoricaliszt | 20 g | Muffin papír | 4 db |
|
A tönkölylisztete elkeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk a mézet, a pálmazsírt, vizet, alaposan kidolgozzuk és muffin formákba töltjük, majd 160 c fokos sütőben kisütjük.
A kávét lefőzzük.
A kukorica lisztet vízzel elkeverjük, és mártás sűrűségűre főzzük, hozzáöntjük a lefőzött kávét, mézzel ízesítjük és kihűtjük.
A muffint a kávékrémmel tálaljuk. |
375,- |
Kávépuding mandula kenyérrel
|
Rizstej | 0.4 l | méz | 20 g | kávé | 40 g | kukoricaliszt | 80 g | mandula | 120 g | Doboz salátás ovál | 4 db | olaj | 0.08 l | méz | 120 g | szódabikarbóna | 0.4 g | tönkölyliszt | 80 g |
|
A kukoricalisztet rizstejjel elkeverjük, hozzáadjuk a lefőzött kávét, a mézet és állandó keverés mellett erős tűzön összefőzzük, majd kihűtjük.
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, a szeletelt mandulával, mézzel, és olajjal.
Formába töltjük, és 180 c fokos sütőben megsütjük.
A kisült "kenyeret szeleteljük és a pudinggal tálaljuk.
|
550,- |
Kelt palacsinta barackos túróval
|
tönkölyliszt | 120 g | élesztő | 6 g | olaj | 0.02 l | túró | 400 g | Őszibarack | 400 g | méz | 80 g |
|
Az élesztőt elkeverjük egy kevés liszttel és vízzel, langyos helyen kelesztjük.
A megkelt élesztőhöz adjuk a többi lisztet, olajat és vizet, majd sűrű palacsintatésztát keverünk belőle.
A tésztát kelesztjük, majd forró palacsintasütőben kis palacsintákat sütünk belőle.
A túrót áttörjük, majd hozzákeverjük a kockákra vágott őszibarackot, ízesítjük mézzel.
A kisült palacsintákra halmozzuk a tölteléket.
|
375,- |
Kelt palacsinta epres túróval
|
tönkölyliszt | 120 g | élesztő | 8 g | méz | 40 g | olaj | 0.02 l | túró | 200 g | Eper | 200 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Az élesztőt elkeverjük egy kevés liszttel és vízzel, langyos helyen kelesztjük.
A megkelt élesztőhöz adjuk a többi lisztet, olajat és vizet, majd sűrű palacsintatésztát keverünk belőle.
A tésztát kelesztjük, majd forró palacsintasütőben kis palacsintákat sütünk belőle.
A túrót áttörjük, majd hozzákeverjük az epret, ízesítjük mézzel.
A kisült palacsintákra halmozzuk a tölteléket.
|
450,- |
Kelt palacsinta mákos sárgabarack öntettel
|
tönkölyliszt | 160 g | élesztő | 8 g | méz | 80 g | sárgabarackvelő | 160 g | mák | 80 g | olaj | 0.04 l | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk az olajat, és annyi vizet, hogy palacsinta tészta sűrűségű legyen, csomómentesre keverjük, és 30 c fok körüli helyen kelesztjük.
A megkelt tésztákból kis pufi palacsintákat sütünk.
A mákot megőröljük, egy kevés vizet adunk hozzá, és felfőzzük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a barackvelőt és a mézet.
A megsült palacsintákat a mákos öntettel tálaljuk.
|
400,- |
Kelt palacsinta málnás túróval
|
tönkölyliszt | 120 g | élesztő | 8 g | olaj | 0.04 l | túró | 200 g | Málna | 200 g |
|
Az élesztőt elmorzsoljuk, hozzákeverjük a liszthez, majd langyos vízzel palacisntatésztánál sűrűbbre keverjük, picit sózzuk.
Langyos helyen kelesztjük, majd kis palacsintákat sütünk belőle.
a málnát elkeverjük a túróval és a mézzel, majd a kisütött palacsintákat "megtöltjük" a krémmel. |
375,- |
Keskül
|
mandula | 320 g | Rizstej | 0.8 l | méz | 80 g | kukoricaliszt | 40 g |
|
A mandulát finomra őröljük, hozzáöntjük a tejet, felfőzzük és leszűrjük.
A tejet a kukoricaliszttel puding szerűvé sűrítjük, mézet adunk hozzá és kihűtjük.
A kihült krémhez hozzá keverjük az őrölt mandulát, tetejét mandulaszeletekkel megszórva tálaljuk. |
375,- |
Kókusszal pirított almával töltött palacsinta
|
alma | 600 g | Kókuszreszelék | 120 g | méz | 120 g | tönkölyliszt | 120 g | olaj | 0.04 l |
|
A tönkölylisztből és olajból vízzel palacsintatésztát keverünk, és 20 percig állni hagyjuk.
Az almát, vékony cikkekre vágjuk.
A mézet egy serpenyőben felhevítjök, beletesszük az almát és a kókuszreszeléket. Kissé megpirítjuk, majd a tűzről levesszük.
Kisütjük a palacsintákat, és a kókuszos almával betöltve háromszögre hajtva tálaljuk.
|
375,- |
Kókuszcsók csokoládé öntettel
|
tönkölyliszt | 120 g | Kókuszreszelék | 120 g | olaj | 0.02 l | olaj | 0.04 l | csokoládé | 200 g | méz | 80 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
|
450,- |
Kókuszkenyér, chilis csokoládé krémmel
|
tönkölyliszt | 200 g | élesztő | 8 g | méz | 80 g | Kókuszreszelék | 120 g | Kókusztej | 0.2 l | csokoládé | 160 g | Chili | 4 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
|
550,- |