Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Sütőtökös muffin fahéjjal

4 adag
839 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
Pálmazsír40 g
méz60 g
sütőtök60 g
fahéj0.4 g
szódabikarbóna0.4 g
Muffin papír4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A sütőtököt lereszeljük, fahéjjal fűszerezzük és mézzel összekeverjük. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, az olvasztott pálmazsírt, és a mézes tököt. Összekeverjük, miközben annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű masszaszerű legyen. A masszát muffin formákba töltjük, és 180 c fokos sütőben megsütjük. 375,-
Szezámos rizspalacsinta kókusztejben

4 adag
1202 KJ / adag
barnarizs80 g
Szezámmag80 g
Rizsliszt40 g
Kókusztej0.2 l
méz80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A barnarizst kétszeres mennyiségű sózott vízben puhára főzzük, hozzákeverjük a szezámmagot, és annyi rizslisztet, hogy formázhatóak legyenek. A masszából kis palacsintákat formázunk, melyeket, kókusztejben kifőzünk. A palacsintákat a tejből kivesszük, a tejet mézzel édesítjük és a palacsintákra öntve tálaljuk. 375,-
Szilvapuding mandulás kaláccsal

4 adag
2048 KJ / adag
Szilvalekvár200 g
kukoricaliszt40 g
méz80 g
tönkölyliszt80 g
mandula40 g
olaj0.04 l
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 500,-
Tejbegríz karamelizált barackkal

4 adag
1405 KJ / adag
tej0.8 l
tönkölydara160 g
Őszibarack160 g
méz80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A forrásban lévő tejbe keverjük a darát, kiforraljuk, mézzel ízesítjük. A kimagozott barackokat serpenyőbe tesszük, mézzel meglocsoljuk, és erős tűzön, állandó keverés mellett karamelizálódásig hevítjük. A tejbegrízt a karamelizált gyümölccsel tálaljuk. 375,-
Tejbegríz karamelizált meggyel

4 adag
1459 KJ / adag
tönkölydara120 g
tej0.8 l
méz120 g
meggy240 g
fahéj0.4 g
Ehez az ételhez nincs képünk.a tejet felforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tönkölydarát, óvatosan felforraljuk, és mézzel édesítjük. A mézet egy serpenyőbe forrósítjuk, hozzáadjuk a fahéjat, és a magozott meggyet, lepirítjuk, majd a tejbegrízzel tálaljuk. 375,-
Tejbegríz málnával

4 adag
1440 KJ / adag
méz80 g
Málna200 g
tönkölydara160 g
tej0.8 l
Ehez az ételhez nincs képünk.A tejet felforraljuk, és folyamataos keverés mellett hozzáadjuk a darát, és összeforraljuk. A málnát kiolvasztjuk, és a mézzel kissé elkeverjük, tálaláskor a tejbegríz tetjére tesszük. 375,-
Tejbegríz sárgabarack-lekvárral

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Tejberizs -baracklekvárral

4 adag
2485 KJ / adag
barnarizs400 g
tej0.6 l
méz80 g
sárgabarackvelő120 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A rizst 0.5 liter vízzel felöntjük és elkezdjük főzni. Amikor a víz elfőtt, felöntjük tejjel, teszünk rá egy ici pici sót, lefedjük és lassú tűzön 15 percig főzzük, utána levesszük és fedő alatt duzzasztjuk. A rizst tányérra tesszük, és a mézzel elkevert sárgabarackvelővel tálaljuk. 450,-
Tejberizs meggylekvárral

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Tésztában sült fahéjas szilva

4 adag
1548 KJ / adag
Szilva600 g
tönkölyliszt80 g
olaj0.08 l
méz40 g
fahéj0.8 g
kukoricaliszt40 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölylisztet és a kukoricalisztet összekeverjük annyi vízzel, hogy sűrű tésztát kapjunk. A szilvát kimagozzuk, fahéjjal beszórjuk, a tésztába mártjuk, és forró olajban kisütjük. A megsült szilvákat mézzel meglocsoljuk. 450,-
Tésztában sült őszibarck dióval

4 adag
1559 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
Pálmazsír120 g
Só tengeri0.8 g
citromlé0.02 l
élesztő8 g
Őszibarack800 g
dió80 g
méz40 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A pálmazsír 80 %-át a liszt 20%-ával elmorzsoljuk, összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A liszt 80%-ából a pálmazsír 20%-ából sóval, élesztővel, kevés citromos vízzel közepes kemény tésztát gyúrunk, és 20 percig pihentetjük. A tésztát lóhere alakúra nyújtjuk közepére tesszük a liszttel begyúrt zsíradékot. A lóhere négy levelét ráhajtjuk majd téglalap alakúra nyújtjuk. 3 rétegbe hatjuk, 90 fokkal elfordítjuk majd újra téglalappá nyújtjuk. MOst négy rétegbe hajtjuk, majd hűtőbe téve 30 percet pihentetjük. Ezt a hajtogatást úgy ahogy van még egyszer megismételjük. A tésztát kinyújtjuk, tepsire terítjük. A kimagozott negyedekbe vágott barackokat végig rakjuk a tészta egyik felén, meglocsoljuk mézzel, megszórjuk durvára tört dióval, a tészta másik felét ráhajtjuk, és forró sütőben kisütjük. 375,-
Tiramisu

4 adag
1881 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
méz60 g
olaj0.04 l
szódabikarbóna0.4 kávéskanálnyi
túró200 g
méz80 g
fahéj0.004 g
kakukkfű g
kávé20 g
karobpor20 g
méz40 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Elkészítjük a tiramisuhoz szükséges "piskótát". A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk a mézet, olajat, és annyi vizet, hogy galuska szerű tésztát kapjunk. alaposan összekeverjük és sütőpapírral ellátott tepsibe öntjük, majd 160-70 C fokon megsütjük. A kávét kb. 0,5 L vízzel felfőzzük és a mézzel elkeverjük. A túrót áttörjük, és gyorsjáratú mixerben, vagy turmixgépben krémesre keverjük, hozzáadva a mézet és a fahéjat. A megsült, majd kihűtött piskóta lapot, óvatosan kettévágjuk, az egyik felét a tepsi eljáta tesszük. Meglocsoljuk a kávéval, egyenletesen elterítjük rajta a krém 90 %-át, majd rá tesszük a tészta másik felét. Ezt is meglocsoljuk kávéval, és elkenjük rajta a maradék krémet. Tetejét beszórjuk a karobporral, és fél-egy órára htőbe helyezzük. Ezután egyforma kockákra vágjuk és tálaljuk. 550,-
Tofufagylalt málnával

4 adag
612 KJ / adag
méz80 g
Málna240 g
tofu240 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut mézzel, és kevés vízzel krémesre turmixoljuk, fagylaltkanállal gombócokká formázzuk, mellé tesszük a málnát, és a tetejét kevés mézzel meglocsoljuk. 375,-
Tolófánk barackos tofukrémmel

4 adag
2444 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
élesztő52 g
olaj0.02 l
olaj0.12 l
méz120 g
tofu160 g
Őszibarack160 g
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel, kevés langyos vizet adunk hozzá és langyos helyen felfuttatjuk. Az élesztőhöz adjuk a lisztet, mézet, olajat, és vízzel közép kemény tésztává gyúrjuk, letakarva langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztából kis gombócokat formázunk, és bő forró olajban kisütjük. A tofut turmixgépben pépesítjük, hozzáadjuk a tisztított barackot, szükség szerint mézet és krémesre keverjük. A gombócokat a krémmel tálaljuk. 375,-
Tolófánk epres tofukrémmel

4 adag
1066 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
élesztő4 g
méz40 g
olaj0.02 l
Eper200 g
tofu120 g
méz40 g
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt elmorzsoljuk a liszttel, kevés langyos vizet adunk hozzá és langyos helyen felfuttatjuk. Az élesztőhöz adjuk a lisztet, mézet, olajat, és vízzel közép kemény tésztává gyúrjuk, letakarva langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztából kis gombócokat formázunk, és bő forró olajban kisütjük. A tofut turmixgépben pépesítjük, hozzáadjuk a mézet, és az epret, majd krémesre keverjük. Az epres tofukrémet tányérra tesszük, erre tálaljuk a fánkocskákat. 450,-
Túró labdácskák mézes pirított mandulával

4 adag
1938 KJ / adag
túró400 g
méz120 g
mandula120 g
tönkölyliszt40 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A túrót áttörjük, sózzuk, majd annyi tönkölylisztet keverünk hozzá, hogy formázható masszává álljon össze. A masszából gombócokat formázunk, és tepsire téve 180 c fokos sütőben megsütjük. A szeletelt mandulát egy serpenyőbe tesszük, és megpörköljük, hozzáöntjük a mézet, és a tűzről levesszük. A túrógombócokat ebben a mandulás mézben átforgatjuk. 375,-
Túró tallérok citromos avokádó krémmel és mazsolával

4 adag
2175 KJ / adag
túró120 g
Vaj120 g
tönkölyliszt120 g
mazsola40 g
Avokado120 g
méz80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 550,-
Túrógaluska meggy öntettel

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Túrógaluska sárgabarack öntettel

4 adag
1962 KJ / adag
túró200 g
tönkölyliszt120 g
méz40 g
sárgabarackvelő120 g
olaj0.08 l
szódabikarbóna0.4 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A szódabikarbónát elkeverjük a liszttel, hozzáadjuk a túrót és alaposan összegyúrjük. A masszából galuskákat formázunk, és forró olajban pirosra sütjük. lecsepegtetjük és a mézzel elkevert sárgabarackvelővel tálaljuk. 450,-
Túrógombóc eperöntettel

4 adag
1226 KJ / adag
túró400 g
tönkölyliszt60 g
tönkölydara60 g
szódabikarbóna0.4 g
Doboz salátás ovál4 db
méz40 g
Eper200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A túrót áttörjük, hozzákeverjük a lisztet a darát és a szódabikarbónát, és alaosan összedolgozzuk. A masszából gombócokat formázunk, és enyhén sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük. (ha szét esnének a gombócok még egy kevés lisztet keverjünk a masszához). Az epret összetörjük, vagy összeturmixoljuk, és ízlés szerint mézzel édesítjük. A kifőtt gombócokat az öntettel tálaljuk. 600,-



Itent