Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Rántott sárgadinnye

4 adag
746 KJ / adag
sárgadinnye240 g
búzacsíra100 g
tejszín0.1 l
méz40 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A tisztított dinnyét gerezdekre vágjuk és megforgatjuk a búzacsírában. Tányérra helyezzük és mézzel ízesített tejszínhabot adunk hozzá. 375,-
Rebarbara ropogós joghurtos eperrel

4 adag
1622 KJ / adag
Eper240 g
Rebarbara320 g
tönkölyliszt80 g
olaj0.08 l
joghurt natur0.4 l
méz40 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A rebarbarát megtisztítjuk, majd sűrűre kevert palacsinta tésztába mártjuk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük. A megtisztított epret joghurttal összekeverjük, ízlés szerint mézzel édesítjük. A megsült rebarbarát a joghurtos eperrel tálaljuk. 700,-
Répatorta narancsos túróval

4 adag
1356 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.04 l
szódabikarbóna0.8 g
méz40 g
Sárgarépa80 g
túró200 g
narancs200 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk az olajat, a mézet, és annyi vizet, hogy galuskatésztaszerű legyen. Jól elkeverjük, és hozzáadjuk a reszelt sárgarépát. Tepsibe töltjük, és 160 c fokos sütőben megsütjük. A túrót áttörjük, hozzákeverjük a narancsok reszelt héját, és a kis kockákra vágott narancshúst. Szükség szerint mézzel édesítjük. A kihűtött tésztát kettévágjuk, az egyik lapra egyenletesen elkenjük a narancsos túrót, majd a tetejére helyezzük a másik lapot. Hűtőben dermesztjük és kockákra vágjuk. 400,-
Rizsfelfújt karoböntettel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Rizsgombócok csokoládés mogyorókrémmel

4 adag
1482 KJ / adag
barnarizs160 g
Csokoládés mogyorókrém160 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A rizst megmossuk, egy lábasba tesszük, felöntjük kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, és ragacsosra főzzük. Félig kihűtjük, majd gombócokat készítünk belőle. A kihűlt gombócokat a a csokoládés mogyorókrémmel tálalunk. 375,-
Rizsgombócok mézes mogyorókrémmel

4 adag
2923 KJ / adag
barnarizs160 g
Mogyoró földi320 g
méz80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst kétszeres mennyiségű vízben puhára, ragacsosra főzzük, mielőtt teljesen kihűlne gombócokká formázzuk. A mogyorót turmixgépben pépesítjük, hozzá adjuk a mézet és habosra keverjük. A kihűlt, és megdermedt rizsgombócokat, a mogyorókrémmel tálaljuk. 450,-
Rizspuding sárgabaracköntettel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Sárgabarack puding tészta kanállal

4 adag
1146 KJ / adag
sárgabarackvelő200 g
méz80 g
kukoricaliszt40 g
tönkölyliszt40 g
szódabikarbóna0.8 g
olaj0.004 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A kukoricalisztet hideg vízzel csomómentesre keverjük, majd folyamataos keverés mellett sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a baracklelkvárt, a mézet, összeforraljuk, és a tűzről levéve tálkákba töltjük, és kihűtjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, az olajjal, mézzel, és kevés vizet hozzáadva tésztává gyúrjuk. 20 percig pihentetjük, majd vékonyr anyújtjuk, kanál szerű formákat szúrunk ki belőle, majd tepsire téve megsütjük. 375,-
Sárgabarackos krémes

4 adag
1491 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.04 l
szódabikarbóna0.4 g
méz120 g
kukoricaliszt40 g
tofu80 g
Sárgabarack mir.200 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, az olajat, mézet és annyi vizet, hogy galuskatészta szerű masszát kapjunk. Tepsire töltjük, és 160-180 c fokos sütőben megsütjük. A Kukoricalisztet vízzel felfőzzük, hozzáadjuk az áttörtö tofut, és a mézet, majd krémesre keverjük. A krémet még melegen a tésztára kenjük egyenletesen, a tetejére sorban rakjuk a sárgabarackot. Mézzel meglocsoljuk, és forró sütőben egy picit megpirítjuk. 450,-
Sárgabarackos máktorta

4 adag
2203 KJ / adag
mák120 g
tönkölyliszt120 g
méz80 g
olaj0.08 l
szódabikarbóna8 g
Sárgabarack mir.200 g
fahéj0.4 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A mákot megőröljük, hozzákeverjük a lisztet a szódabikarbónát. Hozzá öntjük a mézet és az olajat, vízzel összekeverjük, beletesszük a cikkekre vágott barackot, mély tepsibe öntjük. A tetejét vékony cikkekre vágott barackkal díszítjük és 180 c fokos sütőben megsütjük. A megsült tortát cikkekre vágjuk, és kevés mézzel, fahéjjal megszórva tálaljuk. 375,-
Sárgabarackos túróhab csokoládéval

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Savarin mézes citrusokkal

4 adag
2165 KJ / adag
tönkölyliszt200 g
élesztő12 g
méz120 g
narancs400 g
citrom400 g
olaj0.08 l
Ehez az ételhez nincs képünk. 450,-
Somlói galuska

4 adag
2030 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.02 l
méz40 g
szódabikarbóna0.4 g
citrom40 g
mazsola80 g
méz40 g
kukoricaliszt40 g
méz20 g
kukoricaliszt20 g
karobpor20 g
méz20 g
dió80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával. Hozzáadjuk az olajat, mézet, és annyi vizet, hogy galuskaszerű tésztát kapjunk. Jól kikeverjük tepsibe tesszük, és 160 c fokos sütőben megsütjük. Fél liter vízbe tesszük a citrom reszelt héját, a mazsolát, és a mézet, és összeforraljuk. A vizet forralunk (kb 0,2 L) hozzáadjuk a kevés vízzel csomómentesre kevert kukoricalisztet, és sűrűre forraljuk, hozzáadjuk a mézet és kihűtjük. A diót forró sütőben megpörköljük majd durvára daráljuk. Kb. fél liter vizet forralunk, majd hozzáadjuk a hideg vízzel csomómentesre kevert kukoricalisztet, és karobot. Összeforraljuk, mézzel ízesítjük, és kihűtjük. A kihűlt tésztát, max. egy cm vastag lapokra vágjuk. Egy tepsi aljára teszünk egy tésztalapot, azt alaposan meglocsoljuk a mézes mazsolás lével, erre tesszük a krém egy harmadát, és a dió felét. Erre egy újabb tésztát, újabb levet, krémet, diót, majd a harmadik tésztát. Ezt is meglocosljuk, ezt is megkenjük a krémmel, de a tetejére karobport szitálunk. A somlóit jól kihűtjük, és egy kanál segítségével galuskákat szaggatunk belőle, és meglocsoljuk a karob öntettel. 450,-
Svéd almássüti mogyoróval

4 adag
1727 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
Pálmazsír80 g
méz80 g
szódabikarbóna4 g
alma600 g
Mogyoró földi80 g
méz40 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, hozzáadjuk a pálmazsírt és gyorsan összemorzsoljuk. Hozzáadjuk a mézet és tésztává gyúrjuk. Hűtőbe téve 20 percig pihentetjük. A tésztát 2:1 arányban elosztjuk. A nagyobbikat kinyújtjuk, tepsire tesszük, és 180 c fokos sütőben félig megsütjük. Az almát lereszeljük, kinyomkodjuk, és a félig megsült tésztán egyenletesen elosztjuk, tetejére mézet csurgatunk. A maradék tésztát egy nagylukú reszelővel e tetejére reszeljük, rászórjuk a mogyorót és kicsit lenyomkodjuk. 180 c fokkörüli sütőbe téve megsütjük, kihűtjük és feldaraboljuk. 375,-
Sült alma, diós aszalt szilvával töltve

4 adag
1553 KJ / adag
alma800 g
dió120 g
Aszaltszilva120 g
méz40 g
citromlé0.02 l
Nagyításhoz kattintson a képre!Az almákat ketté vágjuk, magházukat kivájjuk, citromlével meglocsoljuk, beletöltjük az aszalt szilvát, a diót, meglocsoljuk mézzel és 200 c fok körüli sütőben megsütjük. 375,-
Sült dió, édes savanyú ananásszal

4 adag
3489 KJ / adag
dió320 g
olaj0.08 l
tönkölyliszt40 g
méz80 g
citromlé0.08 l
Ananász200 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 550,-
Sült mandulás rizs citromos mézzel

4 adag
1779 KJ / adag
barnarizs160 g
mandula80 g
mazsola80 g
méz120 g
citrom80 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 400,-
Sült túrógombóc baracklekvárral

4 adag
2158 KJ / adag
túró240 g
tönkölyliszt120 g
szódabikarbóna12 g
sárgabarackvelő120 g
méz80 g
olaj0.08 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A túrót áttörjük, hozzá adjuk a lisztet és a szódabikarbónat, majd alaposan összekeverjük. 10 percig pihenttejük majd gombócokká formáljuk, és bő fottó olajban kisütjük. Lecsepegtetjük és mézzel édesített sárgabarackvelővel tálaljuk. 550,-
Sült tök

4 adag
644 KJ / adag
sütőtök800 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A sütőtököt késsel, vagy zöldséghámozóval megtisztítjuk. Félbe vágjuk, és magházát eltávolítjuk. A tököt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tepsire helyezzük és sütőbe tesszük. 160-180 Cfokon, kb egy órát sütjük. Akkor a legjobb a tök, ha külső része kellően pirult, karamelizálódott a benne lévő cukor tartalom, a belseje viszont finom puhára sült. 375,-
Sült tök, gyömbéres mézzel pirított dióval

4 adag
2448 KJ / adag
sütőtök1000 g
Gyömbér0.8 g
méz80 g
dió200 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tököt meghámozzuk, kikaparjuk a magházát, és ujjnyi vastag darabokra vágjuk. Tepsire tesszük, és 160 c fokos sütőben megsütjük. Egy serpenyőben mézet melegítünk, amikor forrni kezd, hozzáadjuk a durvára tört diót, gyorsan összekeverjük, és a megsült tökszeletekre csurgatjuk. 450,-



Itent