|
|
Kelkáposztaleves vörösbabbal
|
Vörösbab | 80 g | vöröshagyma | 80 g | kelkáposzta | 120 g | Só tengeri | 12 g | fokhagyma | 8 g | babérlevél | 0.4 g | csípőspaprikakrém | 8 g | olaj | 0.02 l |
|
A babot 6-8 órára beáztatjuk.
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a beáztatott babot, sózzuk, babérlevéllel, fokhagymával fűszerezzük, és lassan főzzük.
Hozzáadjuk a kockákra vágott káposztát, a karikára vágott pórét, csípőspaprikával fűszererzzük, és együtt készre főzzük.
|
375,- |
Kelvirág-krémleves
|
kelvirág | 800 g | olaj | 0.02 l | tönkölyliszt | 40 g | Só tengeri | 12 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs |
|
|
400,- |
Kelvirágkrémleves
|
olaj | 0.02 l | kelvirág | 800 g | Só tengeri | 12 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A kelvirágot kevés olajban üvegesre pároljuk, vízzel felöntjük sózzuk és puhára főzzük.
Mixerrel, pépesítjük és kiforraljuk.
|
450,- |
Kelvirágleves
|
kelvirág | 400 g | olaj | 0.04 l | Só tengeri | 12 g | tönkölyliszt | 40 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs |
|
A kelvirágot kevés olajaban üvegesre pirítjuk, sózzuk, vízzel felöntjük, és puhára főzzük.
Habarással sűrítjük, mixerrel egyneműsítjük, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, és kiforraljuk. |
400,- |
Kelvirágleves napraforgómaggal
|
kelvirág | 400 g | olaj | 0.04 l | napraforgómag | 80 g | Só tengeri | 12 g | tönkölyliszt | 40 g |
|
A kelvirágot rózsáira szedjük, kevés forró olajban erős tűzön megpároljuk, sózzuk, majd vízzeé felöntjük.
Felforraljuk, tönkölylisztből készült habarással sűrítjük, ízlés szerint sózzuk, majd tálalás előtt megszórjuk napraforgó maggal. |
375,- |
Kesernyés zöldségleves
|
burgonya | 80 g | Zöldbab sárga | 80 g | zöldborsó | 80 g | Sárgarépa | 80 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | koriander | 0.4 g | rómaikömény | 0.4 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.02 l | paradicsom | 40 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A fűszereket szárazon megpirítjuk, hozzáadjuk az olajat, majd a kockára vágott zöldségeket.
Sózzuk, vízzel felöntjük és puhára főzzük.
|
425,- |
Kínai csípős-savanyú leves-mogyoróval
|
|
|
375,- |
Korhelyleves szójavirslivel
|
olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 80 g | pirospaprika | 8 g | savanyúkáposzta | 200 g | tönkölyliszt | 20 g | Só tengeri | 12 g | szójavirsli | 200 g | fokhagyma | 8 g | Kömény | 0.4 g |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk. A tűzről levesszük, hozzákeverjük a pirospaprikát, kevés vizzel felöntjük, és visszatesszük a tűzre.
Hozzáadjuk a savanyúkáposztát, sózzuk, köménnyel, és fokhagymával fűszerezzük, és vízzel felöntve puhára főzzük.
Habarással sűrítjük, kiforraljuk, és a tálalásnál a tetejére tesszük a karikára vágott és pirított szójavirslit. |
550,- |
Korhelyleves-szójapárizsival
|
|
|
375,- |
Korianderes dióleves
|
dió | 320 g | olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 40 g | tönkölyliszt | 20 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | koriander | 4 g | Kapor | 4 g | Só tengeri | 8 g | citromlé | 0.02 l |
|
A durvára tört diót, kevés olajban megpörköljük, hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, a finomra vágott petrezselyemzöldet, kaprot.
Korianderrel fűszerezzük, sózzuk, citromlével ízesítjük, vízzel felöntjük és felfőzzük.
Habarással sűrítjük, és kiforraljuk. |
375,- |
Korianderes sárgarépa-krémleves
|
Sárgarépa | 800 g | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 12 g | koriander | 0.8 g | tönkölyliszt | 40 g | Doboz salátás ovál | 4 db |
|
A tisztított sárgarépát lereszeljük, vagy metéltre vágjuk, és kevés olajban üvegesre pároljuk.
Sózzuk, korianderrel fűszerezzük, és vízzel felöntjük.
A répát puhára főzzük, habasárssal sűrítjük, kiforraljuk, majd turmixgépben pépesítjük. |
450,- |
Krumplileves hegyipásztor módjára, puliszkával
|
olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 80 g | burgonya | 400 g | Sárgarépa | 120 g | zeller | 120 g | Só tengeri | 12 g | kukoricaliszt | 20 g | Kukoricadara | 20 g | Kapor | 4 g |
|
A vöröshagymát, burgonyát, zellert, és a sárgarépát nagyobb kockákra vágjuk, és kevés olajban üvegesre pirítjuk.
Sózzuk, babérlevéllel, kaporral fűszerezzük, vízzel felöntjük, és puhára főzzük.
A kukoricalisztet elkeverjük a kukoricadarával, sózzuk, öntünk hozzá egy kis olajat, és vizet, hogy formázható masszát kapjunk. Kis gombócokat gyúrunk belőle, melyeket a forrásban lévő levesbe teszünk, és együtt készre főzünk.
|
375,- |
Kukorica leves, cukkínivel és fokhagymás galuskával
|
kukorica csemege | 400 g | olaj | 0.02 l | cukkíni friss | 200 g | kukoricaliszt | 20 g | fokhagyma | 20 g | kukoricaliszt | 20 g | Só tengeri | 12 g | Doboz leveses | 4 db |
|
|
400,- |
Kukoricaleves fokhagymás cukkínivel
|
|
|
375,- |
Kukoricaleves kapros pirított gombával
|
olaj | 0.02 l | kukorica csemege | 400 g | tönkölyliszt | 20 g | Só tengeri | 12 g | Doboz leveses | 4 db | Kapor | 0.8 g | Gomba laska | 200 g |
|
|
400,- |
Kukoricás lencseleves füstölt tofuval
|
lencse | 200 g | olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 40 g | babérlevél | 0.4 g | Só tengeri | 12 g | Tofu füstölt | 120 g | tönkölyliszt | 40 g | paradicsom | 40 g |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a lencsét, vízzel felöntjük, sózzuk, fűszerezzük és puhára főzzük.
A levest habarással sűrítjük.
Hozzáadjuk a kukoricát, és a kockára vágott paradicsomot, fokhagymával fűszerezzük, és kiforraljuk. |
375,- |
Köleses babgulyás
|
|
|
375,- |
Köleses zöldségleves
|
Sárgarépa | 160 g | karalábé | 160 g | zeller | 160 g | vöröshagyma | 160 g | petrezselyem gyökér | 160 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | kelkáposzta | 80 g | Só tengeri | 12 g | köles | 80 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A zöldségeket szeletekre vágjuk, sózzuk, hideg vízzel felöntjük, és lassan főzzük.
Amikor a zöldségek majdnem puhára főttek, hozáadjuk a kölest.
5 percig forraljuk, majd a tűzről levesszük, és 15 percig pihentetjük. |
500,- |
Laskagomba leves tönköly-galuskával
|
olaj | 0.02 l | Póré | 80 g | Gomba laska | 600 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Sárgarépa | 120 g | tönkölyliszt | 120 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A pórét vékony metéltre vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, majd a tűzről levesszük, és pirospaprikával megszórjuk.
Hozzáadjuk a darabokra vágott laskát, és a szeletelt sárgarépát, majd sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, vízzel felöntjük és felforraljuk.
A lisztet vízzel galuskává keverjük és a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
A levest kiforraljuk ízlés szerint sóval ízesítjük. |
550,- |
Laskagomba krémleves
|
olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 80 g | Gomba laska | 400 g | tönkölyliszt | 20 g | Só tengeri | 120 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a darabolt laskát, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, erős tűzön lepirítjuk.
Vízzel felöntjük, habarással sűrítjük, mixerrel pépesítjük, és kiforraljuk. |
375,- |
|
|
|