Hideg eperkrémleves
|
méz | 40 g | Eper | 400 g | Rizstej | 0.12 l | Rizstej | 1.2 l | Doboz leveses | 4 db |
|
A megtisztított epret turmixgépbe tesszük, a mézet, és magas fordulaton összeturmixoljuk, közben hozzá adjuk a rizstejet.
Leves állagúra mixeljük, és eper cikkekkel, jól lehűtve tálaljuk.
|
750,- |
Hideg málnaleves
|
Málna | 400 g | Rizstej | 0.8 l | méz | 80 g | citromlé | 0.04 l | Doboz leveses | 4 db |
|
|
500,- |
Hideg őszibarack leves
|
Őszibarack | 800 g | Rizstej | 0.4 l | méz | 40 g | Doboz leveses | 4 db |
|
|
650,- |
Hideg paradicsom krémleves bazsalikommal
|
paradicsom | 800 g | olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 80 g | zeller | 80 g | Só tengeri | 12 g | bazsalikom | 0.8 g | tönkölyliszt | 20 g |
|
Kevés olajban üvegesre pároljuk a szeletekre vágott vöröshagymát és zellert.
Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, vízzel felengedjük és puhára főzzük.
Habarással sűrítjük, és mixerrel pépesítjük.
|
375,- |
Hideg paradicsomleves joghurttal
|
olaj | 0.04 l | paradicsom | 800 g | zeller | 40 g | vöröshagyma | 40 g | Doboz leveses | 4 db | joghurt natur | 1 l |
|
|
550,- |
Hideg sárgabarackleves
|
méz | 80 g | citromlé | 0.004 l | Doboz leveses | 4 db | Rizstej | 0.8 l | Sárgabarack | 600 g |
|
|
650,- |
Indiai csípős dál-leves
|
Lencse vörös | 120 g | lencse | 160 g | Sárgarépa | 120 g | olaj | 0.04 l | Chili | 0.4 g | rómaikömény | 0.4 g | koriander | 0.4 g | Mustár | 4 g | paradicsom | 80 g | Curry | 8 g | Doboz leveses | 4 db |
|
|
400,- |
Joghurtleves fokhagymás uborkával
|
joghurt natur | 1.2 l | Só tengeri | 12 g | uborka kigyó | 200 g | fokhagyma | 20 g | Doboz leveses | 4 db |
|
|
500,- |
Joghurtos céklaleves tormával
|
|
|
375,- |
Joghurtos kaszásleves füstölt tofuval
|
Póré | 160 g | olaj | 0.02 l | burgonya | 200 g | Tofu füstölt | 80 g | joghurt natur | 0.2 l | tönkölyliszt | 40 g | Doboz leveses | 4 db | petrezselyemzöld | 0.4 cs |
|
A pórét, a burgonyát karikákra vágjuk, és kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk.
Sózzuk, hozzáadjuk a a kockákra vágott tofut, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, vízzel felöntjük, puhára főzzük, és joghurtos habarással sűrítjük. Felforraljuk, és kevés csípőspaprikával tálaljuk.
|
550,- |
Joghurtos lencseleves citrommal
|
lencse | 120 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 120 g | fokhagyma | 12 g | Kömény | 0.4 g | Só tengeri | 12 g | paradicsom | 120 g | joghurt natur | 0.2 l |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk.
Hozzá adjuk a lencsét, sózzuk, köménnyel fokhagymával fűszerezzük vízzel felöntjük és puhára főzzük.
Amikor a lencse megfőtt, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, a joghurtot, citromlével, reszelt citromhéjjal ízesítjük és kiforraljuk.
Citrommal, mentalevéllel díszítjük. |
400,- |
Káposztaleves aszaltszilvával
|
|
|
375,- |
Káposztás bableves
|
olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 120 g | pirospaprika | 12 g | fokhagyma | 16 g | babérlevél | 0.4 g | Vörösbab | 200 g | savanyúkáposzta | 200 g | Kömény | 0.4 g |
|
A babot beáztatjuk.
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, és hozzáadjuk a beáztatott babot.
Fűszerezzük babérlevéllel, fokhagymával, és őrölt köménnyel.
A babot vízzel felöntjük, és majdnem puhára főzzük, hozzáadjuk a savanyúkáposztát, és együtt készre főzzük. |
375,- |
Kapros burgonyaleves
|
olaj | 0.02 l | Póré | 40 g | burgonya | 400 g | Kapor | 40 g | tönkölyliszt | 20 g | Só tengeri | 120 g | babérlevél | 0.4 g |
|
A karikára vágott pórét kevés olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a kaprot és ezeket is üvegesítjük.
Sózzuk, finomra vágott kaporral fűszerezzük vízzel felöntjük.
Habarással sűrítjük, majd kiforraljuk. |
375,- |
Kapros kukoricaleves
|
kukorica csemege | 400 g | olaj | 0.02 l | Kapor | 4 g | kukoricaliszt | 20 g | Só tengeri | 12 g | Rizstej | 0.2 l | Doboz leveses | 4 db |
|
A kukoricát kevés olajban üvegesre pároljuk, sóval ízesítjük, finomra vágott kaporral fűszerezzük, rizstejjel és vízzel felöntjük és puhára főzzük.
Kukoricaliszttel készített habarással sűrítjük, és kiforraljuk. |
450,- |
Kapros paradicsomleves
|
olaj | 0.02 l | paradicsompüré | 200 g | paradicsom | 120 g | vöröshagyma | 80 g | zeller | 80 g | Só tengeri | 12 g | méz | 20 g | Kapor | 12 g | Doboz leveses | 4 db |
|
Az olajat egy lábasban felmelegítjük, beletesszük a paradicsompürét, és kissé lepirítjuk.
Hozzáadjuk a karikára vágott paradicsomot, a szeletekre vágott vöröshagymát és zellert.
Erős tűzön pirítjuk, majd vízzel felöntjük.
Sózzuk, kevés mézzel édesítjük, és lassan főzzük.
Lisztből vízzel habarást készítünk, a levest behabarjuk, és jól kiforraljuk.
A levest átszűrjük, és belekeverjük a finomra vágott kaprot, összeforraljuk, ízlés szerint sóval mézzel ízesítjük. |
450,- |
Kapros sárgarépa krémleves
|
olaj | 0.02 l | Sárgarépa | 800 g | Kapor | 8 g | Só tengeri | 12 g | kukoricaliszt | 20 g | Doboz leveses | 4 db |
|
|
450,- |
Karalábéleves
|
olaj | 0.02 l | újhagyma | 80 g | karalábé | 400 g | Só tengeri | 12 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | tönkölyliszt | 40 g | Doboz leveses | 4 db |
|
Az újhagymát karikára vágjuk, kevés olajban lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott karalábét, és a finomra vágott petrezselymet.
Erős tűzön üvegesre pároljuk, sózzuk, majd vízzel felöntjük, és majdnem puhára főzzük, habarással sűrítjük, és kiforraljuk. |
500,- |
Kaukázusi zöldségleves kefírrel
|
cukkíni friss | 120 g | Padlizsán | 120 g | TVpaprika | 120 g | fokhagyma | 12 g | Só tengeri | 12 g | kefír | 0.4 l | vöröshagyma | 120 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A zöldségeket 1*1 cm-es kockákra vágjuk, kevés olajban üvegesre pároljuk, sózzuk, vízzel felöntjük, és majdnem puhára főzzük.
Hozzáadjuk a kefírt, és összeforraljuk. |
500,- |
Kecskesajtos zöldségleves
|
Sajt kecske | 80 g | Só tengeri | 12 g | kelkáposzta | 120 g | Póré | 120 g | karalábé | 120 g | zeller | 120 g | Sárgarépa | 120 g |
|
A zöldségeket 1*1 cm-es kockákra vágjuk, fazékba tesszük és hideg vízzel felöntjük.
Sózzuk, és lassan puhára főzzük.
Hozzáadjuk a hasonló kockákra vágott kecskesajtot, és összeforraljuk.
|
375,- |