Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Hideg eperkrémleves

4 adag
282 KJ / adag
méz40 g
Eper400 g
Rizstej0.12 l
Rizstej1.2 l
Doboz leveses4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A megtisztított epret turmixgépbe tesszük, a mézet, és magas fordulaton összeturmixoljuk, közben hozzá adjuk a rizstejet. Leves állagúra mixeljük, és eper cikkekkel, jól lehűtve tálaljuk. 750,-
Hideg málnaleves

4 adag
488 KJ / adag
Málna400 g
Rizstej0.8 l
méz80 g
citromlé0.04 l
Doboz leveses4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 500,-
Hideg őszibarack leves

4 adag
498 KJ / adag
Őszibarack800 g
Rizstej0.4 l
méz40 g
Doboz leveses4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 650,-
Hideg paradicsom krémleves bazsalikommal

4 adag
507 KJ / adag
paradicsom800 g
olaj0.02 l
vöröshagyma80 g
zeller80 g
Só tengeri12 g
bazsalikom0.8 g
tönkölyliszt20 g
Nagyításhoz kattintson a képre!Kevés olajban üvegesre pároljuk a szeletekre vágott vöröshagymát és zellert. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, vízzel felengedjük és puhára főzzük. Habarással sűrítjük, és mixerrel pépesítjük. 375,-
Hideg paradicsomleves joghurttal

4 adag
1282 KJ / adag
olaj0.04 l
paradicsom800 g
zeller40 g
vöröshagyma40 g
Doboz leveses4 db
joghurt natur1 l
Ehez az ételhez nincs képünk. 550,-
Hideg sárgabarackleves

4 adag
455 KJ / adag
méz80 g
citromlé0.004 l
Doboz leveses4 db
Rizstej0.8 l
Sárgabarack600 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 650,-
Indiai csípős dál-leves

4 adag
1467 KJ / adag
Lencse vörös120 g
lencse160 g
Sárgarépa120 g
olaj0.04 l
Chili0.4 g
rómaikömény0.4 g
koriander0.4 g
Mustár4 g
paradicsom80 g
Curry8 g
Doboz leveses4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 400,-
Joghurtleves fokhagymás uborkával

4 adag
869 KJ / adag
joghurt natur1.2 l
Só tengeri12 g
uborka kigyó200 g
fokhagyma20 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 500,-
Joghurtos céklaleves tormával

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Joghurtos kaszásleves füstölt tofuval

4 adag
806 KJ / adag
Póré160 g
olaj0.02 l
burgonya200 g
Tofu füstölt80 g
joghurt natur0.2 l
tönkölyliszt40 g
Doboz leveses4 db
petrezselyemzöld0.4 cs
Nagyításhoz kattintson a képre!A pórét, a burgonyát karikákra vágjuk, és kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a a kockákra vágott tofut, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, vízzel felöntjük, puhára főzzük, és joghurtos habarással sűrítjük. Felforraljuk, és kevés csípőspaprikával tálaljuk. 550,-
Joghurtos lencseleves citrommal

4 adag
1038 KJ / adag
lencse120 g
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
fokhagyma12 g
Kömény0.4 g
Só tengeri12 g
paradicsom120 g
joghurt natur0.2 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzá adjuk a lencsét, sózzuk, köménnyel fokhagymával fűszerezzük vízzel felöntjük és puhára főzzük. Amikor a lencse megfőtt, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, a joghurtot, citromlével, reszelt citromhéjjal ízesítjük és kiforraljuk. Citrommal, mentalevéllel díszítjük. 400,-
Káposztaleves aszaltszilvával

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Káposztás bableves

4 adag
1224 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
pirospaprika12 g
fokhagyma16 g
babérlevél0.4 g
Vörösbab200 g
savanyúkáposzta200 g
Kömény0.4 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A babot beáztatjuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, és hozzáadjuk a beáztatott babot. Fűszerezzük babérlevéllel, fokhagymával, és őrölt köménnyel. A babot vízzel felöntjük, és majdnem puhára főzzük, hozzáadjuk a savanyúkáposztát, és együtt készre főzzük. 375,-
Kapros burgonyaleves

4 adag
676 KJ / adag
olaj0.02 l
Póré40 g
burgonya400 g
Kapor40 g
tönkölyliszt20 g
Só tengeri120 g
babérlevél0.4 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A karikára vágott pórét kevés olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a kaprot és ezeket is üvegesítjük. Sózzuk, finomra vágott kaporral fűszerezzük vízzel felöntjük. Habarással sűrítjük, majd kiforraljuk. 375,-
Kapros kukoricaleves

4 adag
801 KJ / adag
kukorica csemege400 g
olaj0.02 l
Kapor4 g
kukoricaliszt20 g
Só tengeri12 g
Rizstej0.2 l
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kukoricát kevés olajban üvegesre pároljuk, sóval ízesítjük, finomra vágott kaporral fűszerezzük, rizstejjel és vízzel felöntjük és puhára főzzük. Kukoricaliszttel készített habarással sűrítjük, és kiforraljuk. 450,-
Kapros paradicsomleves

4 adag
352 KJ / adag
olaj0.02 l
paradicsompüré200 g
paradicsom120 g
vöröshagyma80 g
zeller80 g
Só tengeri12 g
méz20 g
Kapor12 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az olajat egy lábasban felmelegítjük, beletesszük a paradicsompürét, és kissé lepirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott paradicsomot, a szeletekre vágott vöröshagymát és zellert. Erős tűzön pirítjuk, majd vízzel felöntjük. Sózzuk, kevés mézzel édesítjük, és lassan főzzük. Lisztből vízzel habarást készítünk, a levest behabarjuk, és jól kiforraljuk. A levest átszűrjük, és belekeverjük a finomra vágott kaprot, összeforraljuk, ízlés szerint sóval mézzel ízesítjük. 450,-
Kapros sárgarépa krémleves

4 adag
562 KJ / adag
olaj0.02 l
Sárgarépa800 g
Kapor8 g
Só tengeri12 g
kukoricaliszt20 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 450,-
Karalábéleves

4 adag
537 KJ / adag
olaj0.02 l
újhagyma80 g
karalábé400 g
Só tengeri12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
tönkölyliszt40 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az újhagymát karikára vágjuk, kevés olajban lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott karalábét, és a finomra vágott petrezselymet. Erős tűzön üvegesre pároljuk, sózzuk, majd vízzel felöntjük, és majdnem puhára főzzük, habarással sűrítjük, és kiforraljuk. 500,-
Kaukázusi zöldségleves kefírrel

4 adag
304 KJ / adag
cukkíni friss120 g
Padlizsán120 g
TVpaprika120 g
fokhagyma12 g
Só tengeri12 g
kefír0.4 l
vöröshagyma120 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldségeket 1*1 cm-es kockákra vágjuk, kevés olajban üvegesre pároljuk, sózzuk, vízzel felöntjük, és majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a kefírt, és összeforraljuk. 500,-
Kecskesajtos zöldségleves

4 adag
436 KJ / adag
Sajt kecske80 g
Só tengeri12 g
kelkáposzta120 g
Póré120 g
karalábé120 g
zeller120 g
Sárgarépa120 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldségeket 1*1 cm-es kockákra vágjuk, fazékba tesszük és hideg vízzel felöntjük. Sózzuk, és lassan puhára főzzük. Hozzáadjuk a hasonló kockákra vágott kecskesajtot, és összeforraljuk. 375,-



Itent