Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Itt teheti fel kérdéseit chef-ünknek.
Válaszunkat hamarosan itt olvashatja.


Ági 2004/03/25 11:29
Kedves István! Nagyon örülök, hogy végre Magyarországon is van ilyen kínálat. Sok étterem ill. házhoz kiszállító cég ételeit kipróbáltam már. Igazán elégedett egyikkel sem voltam. Önök az elsők, akiknél úgy az alapanyagok, mint az ízek igazán kitűnőek. A főétel adagját én is keveslem, de ez inkább a nyereséges-e valami vagy sem témakörébe tartozik. Nagyon várom a receptáruk gyorsabb gyarapodását. Egyetlen kérdésem van, jódozott tengeri sót használnak-e? Számomra TILTOTT anyag a jód!!!
Üdvözlettel, Ági Ui: Ezen kívül nem ehetek finom lisztet, tojást, húst, ecetet, tejet, cukrot tartalmazó ételeket sem.
Válasz: Biochef 2004/03/25 22:18
Kedves Ágnes, illetve Ági!

Sok jó étterem és házhozszállító cég van, talán csak nem volt szerencséje.
Persze örülök, hogy meg van elégedve a szolgáltatásunkkal, igyekszünk továbbra is mindent megtenni, sok új ételt kitalálni.
Az étel mennyiségek egyrészt valóban a magas ár miatt változik.
MIvel egységárat alkalmazunk, bele kell, hogy férjen a drágább, és az olcsóbb anyagból készült étel is.
Másrész valóban előfordul, hogy véletlenül, figyelmetlenségből kevesebb kerül a dobozba, ezért elnézést kérünk, és ígérjük, soha többet!

A receptárat töltenem kellene, de sajnos mindig ez a legutolsó, amire sokszor nem marad idő.
Pótolom ígérem.

Sale Marino Fino a só neve, a márkája :cis

többet nem tudok róla, Bp-en csomagolja a Latinum Kft.
A dobozon lévő felirat szerint nem tartalmaz semmi mást csak tengeri sót.

Biztos ismeri mindenhol lehet kapni, 1 kg-os kék dobozban van.

Tojást, húst, ecetet, cukrot, finomlisztte, sosem használunk, tejet csak azokban az ételekben melyeknek a nevében ez benne van. Pl. Tejfölös rakott burg.
Üdvözlettel:
istván




Anikó 2004/03/24 15:54
Köszönettel:)

Anikó 2004/03/23 13:38
Csak ismételni tudom az előttem szólókat. Nagyon finom, ízléses, guszta minden. :) Egy kérdés: én is tej érzékeny vagyok - előfordul, hogy nem tudok választani a főétel és a főzelék között, mert mindkető tartalmaz tejet. Esetleg lehet azt, hogy az egyik mindig tejmentes lenne? Köszönettel: Saniko
Válasz: Biochef 2004/03/23 15:29
Kedves Anikó!

Igyekszem úgy összeállítani, hogy minél kevesebb tej legyen az ételekben.
Ez egy kicsit most nehezebben megy, mert sajnos sorban fogynak el a bio nyersanyagok, türelmesen ki kell várni a nyári termékeket, de azért igyekszem odafigyelni.
I.


Zoli 2004/03/22 09:49
7 éves gyerekem iskolájába (hidegkut, Waldorf) lehet ,hogy Ti szállítjátok a bio- menüt, Ő tejfehérje érzékeny(minden ami tejből készül:sajt ,vaj stb. tartalmaz ilyet). Kérdés rendehetünk-e bio-menűt, vagy sem?
Válasz: Biochef 2004/03/22 11:22
Kedves Zoli!

Régóta szeretnénk a Hidegkuti Waldrof Iskolába ebédet szállítani, hiszen jelentős igény mutatkozik bio-vegetáriánus ételekre mind a diákok, mind a tanárok részérél.
Egyébként, hogy a kérdésére érdemben válaszoljak:
Rendelhet-ne bio menüt, csak az ételek egy részében használunk tejet, vagy tejterméket, de csak azokban az ételekben, melyeknek a neve ezt tartalmazza.
Tehát ha nincs az étel nevében tejtermék, akkor nyugodtan fogyaszthatja.
Ha esetleg mégis szerepel tejes étel a menünkben, akkor jelezze ez irányú igényét, és elkészítjük tejfehérje nélkül.
István


Viki 2004/03/17 14:46
T.Chef!
Nagyon örülök ennek a színvonalas szolgáltatásnak,
az ételekkel nagyon meg
vagyok elégedve, nem utolsósorban megnyugtat,hogy egészségesen étkezem.
A kérdésem az lenne, hogy
meg tudnátok-e a jövőben adni, hogy egy-egy adag étel kb. mennyi kcal?
Előre is köszönöm,
Viki
Válasz: Biochef 2004/03/17 23:50
Kedves Viki!

Köszönjük a bizalmat, továbbra is mindent megteszünk a vásárlóinkért!
Ami a konkrét kérdést illeti:
Úgy tűnik nincs egyedül, és már egy kicsit kinyitottuk a kaput amit dönget éppen.
Van egy kalkulációs rendszerünk, ami az ételekhez használt nyersanyagokat tartja nyilván, és kiszámítja a nyersanyag árakat.
Ezt picit módosítanunk kell, hogy ne Ft-ot, hanem Kcal-t számoljon, és akkor minden ételről kiderül, hány Kcal-t tartalmaz.

Szóval foglalkozunk a problémával, a következő computeres fejlesztésünkben benne lesz.
Addig ajánlom figyelmébe a következő gondolatot, amely sajnos nem tőlem származik:

Összehasonlíthatunk e egy irodalmi művet, és mondjuk egy egyszerű bulvár sajtóterméket, úgy, hogy csak az elégetésükkor felszabaduló hőmennyiséget vesszük figyelembe.
I.


laci 2004/03/04 09:19
Kedves István!

A párom lisztérzékeny. Melyik főétel készül kukorica- vagy rizslisztből? Készítenek gluténmentes ételeket? Ha igen, célszerű lenne jelölni a szabványos jellel azokat az ételeket, amit a lisztérzékenyek is ehetnek, megkönnyítve számu(n)kra a választást.

Üdvözlettel: Laci
Válasz: Biochef 2004/03/04 15:56
Kedves Laci!

Nem használunk gluténmentes lisztet. :( lehet, hogy kellene, de eddig még nem volt ilyen irányú igény.
Amennyiben E-mailben, vagy papíron találkozik az étlapunkkal, láthatja, hogy minden ételnek fel vannak sorolva a nyersanyagai. Ebből könnyedén megállapíthatja, hogy fogyaszthatja e a párja vagy sem.

Az interneten lévő étlapon nincsenek nyersanyagok, mert itt elvileg el lehet olvasni az ételek teljes receptjét, igérem behozom a lemaradást, addig is ha kéri elküldjük E-mailben a részletes étlapot.

Üdvözlettel:
I.



Panni 2004/03/03 10:46
Nekem nagyon tetszik a szolgáltatás, finomak az ételek, csak azt az egyet nem értem, hogy a főétel mennyisége miért olyan kevés? Az összes többi ételtípus adagja korrekt, viszont a főétel is ugyanakkora dobozban érkezik, mint egy saláta. Nem lehetne egy levesesdoboz méretére szabni a főétel adagját?
Válasz: Biochef 2004/03/03 13:32
Kedves Panni!

Örülök, hogy szolgáltatásunk elnyerte tetszését.
Ami a kérdésére vonatkozik:
A salátás doboz mérete 270 ml, a főételesé 500 ml, vagyis közel a duplája.
A saláták fajlagosan sokkal nagyobb helyet foglalnak, el, mivel laza szerkezetűek, sok bennük a levegő, szemben a főétel töményebb szerkezetével.
Látszólag valóban nincs nagy különbség a méretek között, de próbálja ki, mérje le, vagy egyzserűen egyen meg egy salátát, majd egyen meg egy főételt.
Kiderül melyik a több.

Üdvözlettel:
István


éva 2003/11/26 16:13
A hagyományos süteményekben lévő tojás itt tényleg nincs a receptben, de akkor mivel helyettesítik?
Válasz: Biochef 2003/12/02 13:39
Kedves Éva!

Nagyon kevés olyan étel van amiből ne lehetne kihagyni a tojást, sőt nagyon kevés étel van amiben helyettesíteni kellene.
Nem is tudom miért használjuk/ják olyan sokan a tojást.
A sütemény tészták jórészénél max. szinező és állományjavító szerepe van. A sült tésztákból nyugodtan kihagyhatjuk gondoljunk a kenyérre, az sem esik szét, pedig nincs benne tojás.
A kelt tésztáknál tehát egyszerűen elfelejtjük.
A kevert, házias jellegű tésztáknál, linzereknél ahol a tojás a lazításban segít helyettesíthetjük egy kevész szódabikarbónával. (1 kg liszt 1/3-cs SZBB.)
Egszerűen keverjük össze a teljesőrlésű lisztet, SZBB-t, mézet, vizet, olajat, tegyük tepsibe és süssük meg 160-180C fokon.
A kész tészta a hozzáadott víz, és olaj, mennyiségétől függően porhanyósabb, vagy gyúrhatóbb.
Piskótát nyilván nem tudunk tojás nélkül sütni, de egy lazára kevert tészta az előbi recept szerint, kíválóan helyettesíti a piskótát.

Az olyan ételeknél, melyekben az alkotórészek összetartásáért felelős a tojás, lisztet hazsnálunk.
Egy kevés lsizttel, vízzel összeállítjuk a masszát ,és így tudjuk kisütni, kifőzni.
Pl. Zeller ropogósnál, a lereszelt zellert liszttel elkeverjük, kevés vizet adunk hozzá, és formázható masszává gyúrjuk.
ezt így már süthetjük is, megtartja formáját, ízét, tápanyagtartalmát.
Bármilyen tojásos, tejes, vagy akármilyen kérdése van, várom szeretettel:
istván


mimi 2003/11/19 15:27
Miért kocsissaláta a kocsissaláta? De most komolyan... Csúnyán beszél?
Válasz: Biochef 2003/11/22 02:41
Kedves MIMI!

Ezt a feltételezést, a kocsisok és a kocsihajtók nevében visszautasítom.
Hogy miért kocsis???
Nem tudom, de ígérem nyomozok, és ahogy megtudok valamit azonnal közzéteszem.
István.


zsuzsi 2003/11/03 09:53
Szállitanak ovódákba is?
Válasz: Biochef 2003/11/22 02:44
Igen!
Örülök a kérdésnek, mert szerintem az egészséges táplálkozásra szoktatást, nem lehet elég korán kezdeni.
Az már sajnos tapasztalat, hogy az iskolás korú gyerekek már el vannak rontva.
Ők már legszívesebben a .. éttermek termékeit eszik szívesen, pedig erről még az amerikaiak véleménye is csak ennyi: Junk food, vagyis szemétkaja.
Szóval még egyszer:igen, örömmel!


« előző 10 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 | következő 10 »
Itent