Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Itt teheti fel kérdéseit chef-ünknek.
Válaszunkat hamarosan itt olvashatja.


Salomvary Artemisz 2005/09/05 19:07
Kedves Zsuzsa!
Lehetséges volna-e makrobiotikus étlap kialakítása? Szerintem egyre több ember nyitott a makrobiotikus táplálkozási rendszer iránt. Érdemes lenne esetleg megfontolni...
Üdvözlettel:
Artemisz
Válasz: Biochef 2005/09/06 10:22
Kedves Artemisz!

Gondolkodunk, gondolkodunk de mindig arra a következtetésre jutunk, hogy a befektetett plusz munkát és energiát nem tudnánk realizálni a bevételekben.
Ez pedig egy gazdasági vállakozás esetében nem vezet jóra.
:(


Zit 2005/09/02 11:17
Köszi! Jó lenne, ha megtudnánk oldani, de nem látok rá sok esélyt:( Kivéve, ha szerzünk valakit, aki Pécsett ilyen vállalkozásba kezd! Hm?!
Válasz: Biochef 2005/09/02 16:46
Kedves Zita!

Épp erre gondoltam.
Kellene egy vállalkozó aki vállalja az ételek kiszállítását Pécsett.
Odáig elvisszük az ételeket, csak szét kell osztani a városban.
A rendelés ugyanígy működhet a neten keresztül.
I.


nohab 2005/09/01 17:39
A http://nohab-gm.com/ oldalon rengeteg hasznos információt és linket találni.

Egyébként nem érti a problémámat. Teljesen mindegy ugyanis, hogy az adott vegyületet mesterséges avagy természetes forrásból teszi be (citromsavat a nájlonzacsiból vagy a biocitromból), attól még ugyanúgy "citromsav" vegyület lesz benne, annak a becsületes neve meg E akármennyi. Teljesen azonos vegyületről van szó. A citromsav-molekula nem emlékszik rá, hogy ő a citromban nőtt, vagy a lombikban.
Válasz: Biochef 2005/09/01 21:02
Kedves Nohab!

Köszönöm a linket, megnézem!

Talán azért nem értem, mert ez egyáltalán nem probléma!

Én azt mondtam, és most is azt mondom, hogy nem teszek mesterséges szert az ételekbe.
Lehet, hogy a citromsav molekula ugyanaz, de én nem szintetikusan előállított molekulát (E-...) teszek bele, hanem citromnak a levét.

Önnek talán mindegy milyen formátumban veszi magához a tápanyagot?
Ön pontosan azt mondja, hogy mindegy mit csak meglegyen a szükséges molekula, vagyis egyen naponta x gramm fehérjét, y gramm zsírt, z gramm szénhidrátot, mindegy is honna származik, miből szintetizálták, vagy vonták ki.
Gurítson le ezek mellé néhány tablettát és meglesz a szükséges vitamin, ásványianyag, mikro-makro elem tartalma is.

Szerintem a citromsavnak mindegy miből született, nekünk akik megesszük nem mindegy!




Zit 2005/09/01 09:00
Kedves Biochef!
Nagyon szeretnék bioebédet enni, vagy legalábbis egészségeset! A gond az, hogy Pécsett lakom, s még nem találtam rá a biokajáldára! Nem tudtok Pécsett ilyen jellegű étteremről?
Köszi
Válasz: Biochef 2005/09/01 16:58
Kedves Zita!

Nem tudunk Pécsett ilyen éttermet :(
Pedig egész közel, Gyűrűfűn készítik a (szerintem legjobb) bio-kecskesajtot.
Szóval nem tudok tanácsot adni, viszont gondolkodom azon, hogy tudnánk Pécsre szállítani az ételeinket!


Tamás 2005/08/29 17:57
ez pedig ... sztem tudják önök is..
szóval ezt az üzit töröljék is ki ha elolvasták mert tényleg csak azért írom h ne legyen belőle problémájuk és tovább is tudjam enni a finom toló fánkot ami bár kis adag de nagyon finom :)


Tamás
Válasz: Biochef 2005/08/30 06:06
Kedves Tamás!

Tudjuk, köszönjük, ez csak egy lista arról ki mennyit evett a héten.
I.


Nohab 2005/08/28 12:46
Kedves Biochef, azt hiszem, önöket a fogyasztó megtévesztéséért nyugodtan be lehet perelni. Azt írják, nem használnak semmilyen E-számmal jelölt anyagot. Azt azonban nem tudják, hogy az E szám nem a mesterséges eredetre utal, hanem pusztán egy egységes nevezékrendszer _minden_ élelmiszer-iparban használatos vegyületre. A C-vitamin E-száma például E300. Az ecetsav E260, avagy bioecetet sem raknak bele? A citromsav E330. Ezek akkor is csak aszkorbinsav, ecetsav és citromsav, ha biotermesztésből származnak, mert maga a vegyület borzasztóan nem vesz róla tudomást, hogy hol készült. Tehát el kell, hogy keserítsem Önöket: Önök is bőséggel használnak E-adalékokat. A totál természetes biofűszer is lehet E-adalék, annak a megnevezésnek ugyanis nem az a kritériuma, hogy honnan származik, hanem hogy mi maga a vegyület. Compris?
Válasz: Biochef 2005/08/28 19:54
Kedves Nohab!

Lenne olyan kedves néhány Nohab képet is mellékelni az észrevétele mellé?
A kisfiamnak ugyanis nagy kedvencai a mozdonyok, és ezt a típust igazán ritkán lehet látni (nehéz mindig elmagyarázni, hogy miért van az az egy is félbevágva), persze lehet, hogy csak én nem tudom hol kell keresni.

Egyébként pedig nyugodtan pereljen be!
Arra azért kiváncsi vagyok, ön honnan tudja, hogy én mit tudok és mit nem. Az is lehet, hogy pontosan tudom mit jelentenek az E-számok.
???
El kell, hogy keserítsem:
Nem használunk e-betűvel jelzett adalékokat!
És itt az adalék szó az ami fölött véletlenül, figyelmetlenségből, szándékosan vagy valamiért átsiklott.

Abban az esetben ha ecetsavat, aszkorbinsavat, fűszer aromát használnánk igaza lenne, de
Mi nem hazsnálunk ecetet (brrrr) citromsavat, és mégegyszer mondom semmi mesterséges anyagot.
Használunk viszont citromot illetve annak kinyomott levét, használunk fűszernövényeket, fűszereket.
Jelentem nem a citrom megjelölése az E 330, hanem a citromsavé, mi viszont citromot használunk.
Tehát mi nem citromból kivont, abból származó citromsavat teszünk az ételbe, hanem citromlevet.
Várjuk a keresetét:
Üdvözlettel:

Varga István


Vera 2005/08/27 15:23
a fogyókúrával kapcsolatban lenne kérdésem: bármilyen gyümölcs fogyasztható a fogyi alatt? a szőlőt és banánt ugyanis nem nagyon szokták javasolni magas cukor tartalma miatt ( meg a banán nem is bio azt tudom). szóval dinnye és társai jöhetnek, v csak alma ill a gy.sali? Köszi Vera
Válasz: Biochef 2005/08/28 19:59
Kedves Veronika!

A reggeli gyümölcsök közül sajnos nem csak kivételesen lesz bio minőségű. Ennek oka, hogy csak friss gyümölcsöt szeretnénk használni, azokat pedig nehezen, de főleg drágán lehet csak beszerezni.
Az almánk az mindig bio, most még van őszibarack, hamarosan lesz szőlő, és remélem körte és szilva is.

A bio banánt be tudnánk szerezni de azt a fogyókúrához nem javaslom, szőlő az jöhet! (fontos, hogy a szőlőmagot rágja el).

Ezeken kívül ehet bármilyen gyümölcsöt ami jólesik, arra figyeljen oda, hogy gyümölcs után legalább félóráig ne egyen semmit, illetve étkezés után 2 órát várjon a gyümölcs evéssel!


Tamás 2005/08/24 22:08
nem akarom azt mondani h romlott volt de elég érdeks íze volt a tofu fagyinak mert nagyon savasnak tünt nekem, vagy ez mindig ilyen? viszont a cukkinis tócsni tegnap nagyon izlett.
Válasz: Biochef 2005/08/25 11:17
Kedves tamás!

Remélem, hogy nem romlott meg!
Az tény, hogy elég savas az őszibarack, amit nem tompít kellően a tofu. Ehhez kellene egy zsírtartalom (a fagylaltok ezért készülnek tejjel, tejszínnel).


Miki 2005/08/24 12:30
Hosszú lenne ezt itt taglalni, de ha érdekli, ezen az oldalon van egy rövid leírás róla:
http://www.makrobio.hu/

Tamás 2005/08/24 00:32
lehet mindenki tudja de mi az a makrobiotikus étel?

« előző 10 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 | következő 10 »
Itent