Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Itt teheti fel kérdéseit chef-ünknek.
Válaszunkat hamarosan itt olvashatja.


Erika 2005/10/10 18:32
Kedves Biochef!

Tudomásom szerint a biokonyhában az ecet használatát nem tartják helyesnek, helyette citromlevet használnak. Létezik-e a savanyúság tartósításnak ecet használat nélküli módja? - természetesen a káposzta savanyítás és uborka kovászolásán kívül.

Erika
Válasz: Biochef 2005/10/12 08:17
Kedves Erika!

Valóban nem szeretjük az ecetet haszálni.
A citromlé egy kicsit kíméletesebb mint az ecet, ezért szívesebben savanyítunk citrommal, hogy a savanyúságoknál lehet e citromot használni, nem tudom, csak tippelek.

Szerintem egyszerűen próbálja ki.
Készítsen savanyúságot úgy, mintha ecettel készítené, de a helyett citromlevet (citrom kifacsart leve, nem az üvegben kapható lé!) használjon.


kyrus16 2005/10/09 21:36
SZIA
Lehet enni zöldségnapon szecsúánit hús nélkül rizzel?
Hús napon lehet enni frankfurti levest?
Válasz: Biochef 2005/10/09 22:02
Kedves Kyrus!

Melyik is a zöldség nap?
A mi rendszerünkben csak fehérje, szénhidrát és gyümölcs napok vannak!
Egyébként szerintem zöldség napon zöldséget szabad enni, a rizs pedig nem zöldség, hanem gabona, vagyis szénhhidrát, tehát a rizst se egye meg!
A hús nap, pedig fehérje nap ha jól sejtem, akkor pedig szabad enni fehérjét és zöldséget.
A Frankfurti leves zöldségből és (ha van benne virsli) húsból áll, tehát szabad. Persze a sűrítésként a levesben lévő liszttől el kell tekintenünk!


Marcsi 2005/10/05 13:25
Kedves István!
Véletlenül bukkantam az alábbi honlapra: http://www.santmat.hu/SantMat.php?sm=6&sub=6. Ha ismeri, bocs a zavarásért, ha nem, szerintem érdemes elolvasni. ("Jegyzet a helyes táplálkozásról.")
Üdv, Marcsi
Válasz: Biochef 2005/10/05 23:41
Kedves Marcsi!

Köszönöm!
Az oldal konkrétan nem ismertem, amit leírt, azt viszont igen.
:)


mancika 2005/10/05 11:50
Kriszti: Ez az ősi, tápláló gabona Egyiptomból származik, amit az Ön egészségéért most újra felfedeztek. Napjainkban kizárólag ökológiai gazdálkodásban termesztik.

A kamut teljes aromájával és értékes beltartalmi anyagaival gazdagítja gabonaétel választékunkat.

A kamutot fel lehet használni sokféle édes és/vagy savanykás gabonaételhez, mint pl.: müzlibe, kenyér és pékáru sütéséhez, főzéshez és tészta készítéséhez.

A kamut energiát és kitartást biztosít!

A kamut ősgabona tápanyagvizsgálata kimutatta, hogy minden ma ismert gabonafélénél gazdagabb energiában. Összehasonlítva a hagyományos gabonával, több ásványi anyagot, több esszenciális (létfontosságú) aminosavat és több egyszeresen és többszörösen telítelen zsírsavat tartalmaz. A búzával összehasonlítva magasabb a fehérjetartalma (kb. 40%-kal) és kedvezőbb annak minősége is. Az értékes zsírsav magas részaránya, a könnyen emészthető szénhidrátok és értékes fehérje miatt nevezhetjük a kamutot egészséges, magas energiatartalmú gabonának.

Kiváló tulajdonságai miatt nemcsak a teljesítménysportolóknak és azoknak, akik sok energiát használnak fel, hanem gyerekeknek, idősebb embereknek ajánljuk a belőle készült termékek fogyasztását, mert könnyen emészthető.

Az orvosok javasolják az ősi gabonát azon betegek számára, akik túlérzékenyek a többi gabonára. Az International Food Allergy Assosiation (IFAA) nemrég befejezett tanulmányának eredménye szerint: "A legtöbb beteg számára, aki búza-túlérzékenységben szenved, a kamut kiváló helyettesítője lehet a normál búzának." Ezen reménykeltő eredmény ellenére az allergiásoknak azt ajánljuk, hogy konzultáljanak orvosukkal a kamut fogyasztása előtt.
Válasz: Biochef 2005/10/05 23:41
Kedves Mancika!

Köszönöm, már én is tudom!
http://www.kamut.com/

Sőt hallottam már erről a gabonáról, de, hogy hogy hívják, az elfelejtettem.

Lenne egy kérdésem:
A csuszpangról nem tud semmit?


nagyemese 2005/10/05 11:09
Üdvözlöm! Létezik az, hogy egy sali 4-5000 KJ legyen? Annyira remélem, hogy csak elírás történt az e heti menüjükben. Vagy nem? Köszönettel várom a választ! Üdv!
Válasz: Biochef 2005/10/05 23:41
Kedves Emese!

Köszönöm az észrevételét, valóban elírás volt.
Az olajnál, kecskesajtnál a tizedes vessző egy helyiértékkel jobbra volt csúszva.
köszönöm


Kriszti 2005/10/05 03:57
Mi az hogy kamut?
Válasz: Biochef 2005/10/05 06:45
Kamut egy település Békés megyében.
kamut, nem tudom mi.


tőgyike 2005/10/03 14:04
mi a csuszpang
Válasz: Biochef 2005/10/04 00:18
Szerintem egy kakukkfélék családjába tartozó énekes madár!


Erika 2005/09/30 14:07
Mi a ratatui?
Válasz: Biochef 2005/09/30 19:37
Egy francia lecsószerű étel.

http://www.href.hu/x/l6u


Henriett 2005/09/30 10:45
Persze, de az elérhetőségét csak a holnapi nap folyamán tudom megadni, mivel nem tudom, de megkérdzem.

Henriett 2005/09/30 09:11
Tisztelt Varga István!

Már beszélgettem egy bio élelmiszereket áruló bolt tulajával akinek már megfordult a fejében a bio ebédek gondolata. Mennyi az a minimum mennyiség ami miatt érdemesnek tartanák a kiszállítást?? Elég sokan lennénk akik igénybe vennék a szolgáltatást, de pontos adatot csak akkor tudnék mondani miután felmérést végzek, hogy hány ember venné igénybe a bio ebédet 100%-san. Válaszat előre is köszönöm.
Kellemes napot!
Válasz: Biochef 2005/09/30 10:28
Kedves Henriett!

MInél több annál jobb természetesen.
Megtenné, hogy összehoz a bolt tulajdonosával, telefonon vagy e-mailben? Így közvetlenül meg tudjuk beszélni, hogy ki mit vállal a projektből.
ide írhat:
info@biochef.hu


« előző 10 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 | következő 10 »
Itent