Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Itt teheti fel kérdéseit chef-ünknek.
Válaszunkat hamarosan itt olvashatja.


Németh Regina 2006/04/02 10:34
nagyon finom ételek lehetnek!Sütemények nincsenek?
Válasz: Biochef 2006/04/07 00:24
Vannak sütik is!
/index.php?content=12&kat=7


Csilla 2006/03/31 13:58
Én 5 éve élek már "bio ételeken" és tőletek 5 hónapja rendelek. A problémám az, hogy a kezdeti lelkesedésem az ételeitek iránt, kezd megfogyatkozni, mivel úgy látom, hogy csak a bio elnevezésre teszitek a hangsúlyt, arra, hogy az az étel egészséges is legyen, nem igazán. Az ételek mostanában tocsognak az olajban és a sóval sem bántok csínján, ami nem modható egészségesnek egyáltalán. Lehet, hogy újből neki kell állnom főzőcskézni magamnak? Nem szeretném :-)
Válasz: Biochef 2006/04/01 00:15
Kedves Csilla!

Köszönöm az észrevételét, figyelünk mindkettőre!


Judit 2006/03/31 13:18
Válasz:
Lassan egy éve eszem az ételeiket, és egyre több lett a hagyma, egyre kisebb az adag ld. 62gramm fűrészpor. Ha van más zöldség is, és valóban olcsóbb, akkor tényleg nem értem miért nem lehet azok kedvéért napi egy hagyma nélküli fogást készíteni, akik pl. közvetlen közelről emberekkel foglalkoznak nap, mint nap (ti. egészségügy, mint én pl. )vagy véletlenül pont a hagymát nem tudják megemészteni. (mint én pl.) Javasolnám, hogy a hozzávalók feltüntetése mellett írják oda a mennyiséget is, csak azért, hogy tudjuk, mire számíthatunk. 62 gramm feltétet biztos nem rendelek meg 375ft-ért.
Judit
A tönkölytészta valóban tönkölylisztből készül, de az eheti nem az volt. Viccelődni nem érdemes, attól a tények nem változnak.
Amikor korábban kértem a kevesebb hagymát, az volt a válasz, "tél van, elfogytak a zöldségek, de a hagyma egészséges", lehet, hogy frappáns, de nem hogy serkentette volna a rendelési kedvemet, inkább visszafogta. Most már tavasz van, Kedves Főszakács, légyszi napi egy kaja erejéig felejtsd el a hagymát!
Köszi, Judit
Válasz: Biochef 2006/04/01 00:15
Kedves Judit!
A receptúrában megtalálja bármelyik ételre vonatkozóan a pontos menyiségeket!
eszembe sincs viccelődni, de az nagyon érdekelne, hogyan állípítja meg egy tésztáról, hogy az nem tönköly.
A hagymával kapcsolatban:
Sajnos, vagy nem sajnos, a magyaros de a nemzetközi konyha ételei között is elég sok hagymával, hagymából készül. Nem azért teszünk bele hagymát, mert bosszantani akarjuk azokat akik nem szeretik a hagymát, egész egyszerűen azért, mert az ételekbe szükség van rá.
Amennyiben frissen, nyersen van egy ételben hagyma, vagy kiugróan magas az ételben a hagyma arány (pl. hagymás burgonya) tényleg markánsan érezhető, de a legtöbb ételben csak elbújva, elbújtatva szerepel a hagyma.
Például nézzük végig a pénteki ételeket:
Répasaláta: hagyma mentes, illetve a csírák között szerepel hagymacsíra is.
Paradicsomos csicseriborsó: Van benne hagyma, de puhára párolva, szétfőve, a vörösbab gombóc és a burgony curry is hagymás, igaza van, ki lehetne hagyni belőlük, de akkor nem olyanok lennének mint amilyet szeretnénk.
A tönkölybrassóit el tudja képzelni hagyma nélkül?
A palacsinta hagyma mentes.
Csütörtök:
rizottó hagyma mentes, pizza hagymamentes, kofta hagymamentes...


Judit 2006/03/30 09:41
Kedves Biochef!

Ez most nem egy gratuláló levél. Azon túltettem magam, hogy nem vagytok hajlandóak hagyma nélküli fogást készíteni, persze, bármilyen más zöldséget kellene beletenni, drágább lenne... Azóta nem rendelek, max heti 1-2 fogást, amiben véletlen nincs hagyma. Nővéremnek viszek haza, de levest már nem, mert nem vagytok hajlandóak alkalmasabb doboz után nézni, ami nem roppan össze a legkisebb megfogástól... De az felháborító, hogy a tönkölytészta nem tönköly és a 375 ft-os kukoricalepény ehetetlen, égett fűrészporra emlékeztet és pontosan 62g-ot tesz ki.... jó étvágyat!
Judit
Válasz: Biochef 2006/03/30 18:19
Kedves Judit!
Köszönjük a véleményét!
Odafigyelünk a fűrészporra!
Épp itt van előttem a legutóbbi zöldségvásárlásunk számlája, mely szerint a hagymával egy árban van a zeller, a karalábé, a kelkáposzta, ettől olcsóbb a sárgarépa, a fejeskáposzta, burgonya.
Szóval, hogy mibe teszünk hagymát és mibe nem az csak attól függ, hogy a receptúra szerint kell bele tenni vagy nem.
Talán kérje meg a receptek kitalálóját, hogy kevesebb hagymás ételt írjon.
Mióta eszi (ette) az ételeinket? Mióta van problémája a leveses dobozokkal?
Elismerem adódhatnak problémák a leveses doboz zárhatóságával, de mi már kicsit több mint 6 éve próbálgatjuk a különböző dobozokat. Tapasztalataink szerint ez a doboz a legjobb.
Igaza van, a tönkölytészta az nem tönköly, hanem tönkölytészta. A tönkölytészta tönköly lisztből készül. Létezik teljesőrlésű (barna) félbarna, és fehér változatban. Hol ezt használjuk, hogy azt.


Timi G 2006/03/29 16:20
Jó az oldal,gratulálok!Nekem annyi kérdésem lenne,h húst miért nem lehet enni?Köszönettel: Timi G
Válasz: Biochef 2006/03/29 17:50
/index.php?content=32


Virág 2006/03/29 12:45
Én hízni szeretnék, csak 48 kg vagyok, pedig már két gyereket szültem.
Válasz: Biochef 2006/03/29 17:49
Kedves Virág!
Leginkább valami mozgást javasolnék.
Mondjuk ússzon, ha teheti naponta, és egyen utána egy jót, ha az úszás nem megy a futás is hasznos (és még csak nem is szégyen). Fusson naponta egy jót, futás és egy kis pihenés után pedig egyen jókis tápláló vitamindús ételeket.

Egyébként nem biztos, hogy nagyon híznia kellene, az, hogy csak 48 kg, még nem jelenti azt, hogy nagyon sovány lenne, lehet, hogy a szervezete így érzi jól magát, hogy ez az ideális tömege és akkor nem is kell csinália semmit.
Persze ha nem érzi jól magát a bőrében akkor valóban jobb, ha tud hízni valamennyit.
Ebben az esetben sem kell viszont mindent megenni csak azért, mert híznia kell.
Táplálkozzon tudatosan!
Egyen sok sok gyümölcsöt, zöldséget, vitamint, fehérjét, szénhidrátot.
Kerülje a mű, a gyors, az élelmiszeripar által előállított ételeket.


takács mátyásné 2006/03/27 16:28
kenyér receptet szeretnék kérni gép sütéshez candidás
vagyok köszönöm
Válasz: Biochef 2006/03/29 08:01
Kedves Takácsné!

Ezek szerint nem ehet élesztőt, és szerintem nem ehet búzát, búza lisztet sem.
Itt egy jó kis rozskenyér recept:
http://www.cookbook.hu/magyar_receptek/SAV_ROZSK.html

Élesztő helyett használhat Backfermentet, vagy készíthet kovászt is.
Kovászhoz keverjen el lisztet vízzel, olyan galuskatészta szerűen, és hagyja 2 napig erjedni. Ezután használja úgy mintha ez lenne az élesztő.

Savanyú rozskenyér

Legalább 48 órával korábban kell előkészíteni a sütés előtt.

Szükséges anyagok:
450 ml kéz meleg víz
325 gr rozsliszt

Keverje össze ezt a két alapanyagot, egy jól záró edényben,
vagy fóliával lezárva hagyja meleg helyen (pl. egy bojler, vagy
valami hasonló meleg felület tetején, akár a hûtõszekrény tetején, hátul a hûtõrács felett) legalább 48 órán keresztül. A keveréknek meg kell savanyodnia, amit az ekkorra kialakuló erõs illata is jelezni fog.

További alapanyagok
150 ml kézmeleg víz
20 gr friss élesztõ, vagy 10 gr (2 1/2 teáskanál) szárított élesztõ
1 evõkanál köménymag (egész, vagy õrölt, opcionális)
2 evõkanál cukor
kb. 450 gr erõs fehér liszt, teljes õrlésû liszt, vagy a
kettõ keveréke. A keverék tartalmazhat maximum 125 gr rozslisztet is,
úgy, hogy az összes mennyiség ne legyen 450 gr-nál több
2 1/2 teáskanál só (opcionális, ízlés szerint)
Elkészítése:
1. Keverje össze az élesztőt, a cukrot, 125 ml langyos vizet és 2-3 evőkanál lisztet krémes állagúvá. Hagyja 15 percig meleg helyen, hogy az élesztő dolgozni kezdjen, a keverék habos legyen. Ha szárított élesztőt használ, nagyon nagy figyelmet
fordítson arra, hogy az élesztő teljesen feloldódjon és a keverék alaposan pezsegjen, habozzon.
2. Tegye a savanyú rozsos keveréket egy nagy keverőtálba, az élesztős keverékkel, sóval, maradék vízzel és a köménymaggal együtt. Kezdje a lisztet hozzákeverni. A keverést végezheti a kézi mixer tésztakeverő hurkával, ennek hiányában egy nagy fakanállal, esetleg tiszta kézzel.
3. Folytassa a liszt hozzáadását, alaposan dolgozza össze. Ettől a liszt glutin (sikér) tartalma egy nyúlós, gumiszerű anyaggá válik, mely az élesztő termelte gázokat képes lesz magában tartani. Minél nagyobb a rozsliszttartalom a lisztkeverékünkben, annál nehezebbnek tűnhet vele dolgozni, mert a rozslisztnek nincs sikér tartalma. Egy idõ múltán a tésztát nehéz lesz keverni a tálban, ezért borítsuk át egy jól
kilisztezett gyúródeszkára.
4. Gyúrja, szükség további lisztet hozzáadva, addig, amíg a tészta megőrzi alakját, és már nem tapad többé a deszkához. Ekkor éreznie kell az ujjai között a gumiszerű masszát, és a tésztának rugalmasan ellent kell állnia az ujjak nyomásának. Amikor érezni kezdi a tésztát, tudni fogja, hogy mikor érte el a megfelelő állagot.
5. Tegye a tésztát egy nagy tálba, vagy műanyag edénybe, zárja le szorosan. Hagyja meleg helyen, szobahőmérsékleten, vagy hideg helyen (attól függően, hogy mikor szeretné a következő lépéseket megtenni). Hagyja a tésztát legalább kétszeresére megkelni. Jobb, ha hagyjuk akár háromszorosára is megdagadni, mintha idő előtt kezdenénk a következő művelethez, és nem hagynánk rendesen megkelni. Lenyomkodhatjuk egy kicsit az edényben, gyúrhatjuk egy kicsit (de ez már nem szükséges) a kelesztés során.
6. Amikor kellőképpen megkelt a tészta, lisztezze meg az ujjait és kaparja ki, majd nyomkodja össze egy darabba.
7. Ha a tésztát hideg helyen hagyta sokáig kelni, jobb, ha előbb hagyja meleg helyen egy kicsit átmelegedni a második gyúrás előtt. Tegye a lefedett edényt a meleg vízzel feltöltött mosogatóba, vagy lavórba és hagyja benne, míg a tésztát már nem érzi többet hidegnek. Borítsa egy kilisztezett deszkára. Gyúrja meg egy kicsit, óvatosan, éppen csak annyira, hogy a nagyobb buborékok kiszakadjanak.
8. Vágja a tésztát két darabra, formázza meg őket, majd tegye két 900 gr-os kizsírozott cipósütő formába (szögletes, téglaformájú).
9. Tegye félre az útból a formákat, tegye be őket a hideg sütőbe, valamelyik felső rácsra, de hagyjon elegendő helyet, gondolva arra, hogy a cipók még fognak kelni. Kb. 30 perc elteltével a tésztának majdnem el kell érnie a sütőforma tetejét. Ha a sütőben van világítás, kb. 20 perc múlva nézze meg a cipókat.
10. Gyújtsa be a sütőt, állítsa közepesen forróra, 6-os állásra, 400 °F-ra, 200 °C-ra. Állítsa be a sütő óráját, vagy az óráját 40 percre. A cipók tovább fognak kelni, egészen addig, amíg a hőmérséklet el nem éri azt a forróságot, ahol az élesztőgombák már elpusztulnak. Ha a cipók alacsonyabb rácsra kerültek, akkor a sütéshez kb. 10 perccel hosszabb időre lesz szükség.
11. Rázza ki az elkészült kenyereket a formából, és ütögesse meg fakanállal az aljukat. Ha tényleg elkészültek, akkor üreges hangot kell hallanunk. Ha még nem készült el, akkor tegyük vissza a sütőbe további 5-10 percre akár a formában, ak��r a nélkül.
12. Az elkészült kenyereket farácson, vagy fémrácson hagyja kihűlni.


rubin 2006/03/26 13:58
Kedves Biochef, köszönöm a választ! Így valóban könnyebb betartani a délelőtti "programot". Még egy kérdésem lenne. A 90 napos diétával 3,5 hét alatt 2,5 kilót fogytam (10-et szeretnék). Most ahogy olvastam a javaslatodat (délig gyümölcs, ebédre szénhidrát, vacsorára fehérje) elgondolkodtam. Nekem nagyon tetszik ez utóbbi verzió. Szerinted válthatok a 90 naposról, vagy folytassam azt, ha már elkezdtem? Te melyiket ajánlod inkább? Köszi előre is!
Válasz: Biochef 2006/03/26 21:39
Kedves Judit!

Csak és kizárólag a 90 napos kúra az egyedül üdvözítő! Kiváltképp ha kétszer kilencven napot csinálsz végig, és kizárólag a mi ételeinket eszed!
Mondhatnám, de nem mondom! :)
Amennyiben neked szimpatikusabb a fentebb (lentebb) említett módszer válts nyugodtan!
Fontos, elhinned, hogy hatásos! Ne muszájból csináld, hidd!
Vágy, Hit, Elvárás! :)

Az egész kilencvennaposnak az a célja, hogy leszoktasson az egészségtelen étkezésről, és kínáljon egy alternatívát.Lehet, hogy nem pont a 90napos lesz neked a megfelelő, de ha kimozdított az eredetiből már mindenképp elérte a célját!
I.


Encsi 2006/03/26 11:00
Én csupán egy tanácsot szeretnék írni mindazoknak akik fogyni szeretnének! Naponta minimum igyanak meg 2 liter vizet amibe friss CITROMOT facsarnak! Nagyon jó hatása van! Ha a Biochef ellenzi ezt és nam tanácsolja akkor kérem írja meg! Sok sikert a fogynivágyóknak! :-)
Válasz: Biochef 2006/03/26 21:34
Igyanak bátran citromos vizet! Naponta akár két litert is!
Sőt, még egy jó tanács:
Reggel ébredés után igyanak meg 2-3 dl meleg vizet!
Mintha teát innának! Rendbe teszi az emésztőrendszert!


bbm 2006/03/23 13:28
Úristen... én borzasztóan megörültem ennek az oldalnak, de el kell mondanom, innentől fogva egy szavatokat sem hiszem, se az ételeitekre, se a többire vonatkozóan. Hogy lehet ekkora marhaságot írni egy fogyókúrázni vágyónak, hogy délig semmit???? Lelassítja vele a saját anyagcseréjét, és sokkal nehezebben fog lefogyni... ráadásul az, amit te, kedves akárki, írtál, tutti kiváltja a ping-pong effektust, arról nem is beszélve, hogy egy ilyen brutális és hirtelen fogyást a bőr nem tud követni, és lógni fog a bőre, a melle.... ahelyett, hogy értelmes és megfogadható tanácsot adnál neki... és biochef-nek tartod magad... szégyen! A bio- és egészséges táplálkozás, a wellness és fittness szégyene minden szavad.
Válasz: Biochef 2006/03/26 00:33
Kedves bbm!

Igazán örülök a véleményednek!
Szerencsére nem kötelező az ételeinket fogyasztani, a szavainkat sem kell elhinni!

Bizony bizony mindenkinek megvan a joga ahhoz, hogy marhaságokat (még ekkorákat is) írjon, van aki saját honlapján teheti ezt, van aki másén!
További szép napot!


« előző 10 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 | következő 10 »
Itent