Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Itt teheti fel kérdéseit chef-ünknek.
Válaszunkat hamarosan itt olvashatja.


Virág 2008/04/01 17:23
Kedves Chef!

A csicseriborsóval kapcsolatban szeretném kérdezni hogy mennyire magas a kalóriatartalma és hízlal-e?Milyen mennyiségben ajánlott a fogyasztása?

Köszönöm előre is!
Válasz: Biochef 2008/04/05 21:16
Kedves Virág!

MInden hízlala amit megeszünk.
Egyen annyit amennyi jólesik! Elég jól működik az emberi szervezet, általában azt kívánja meg, és annyit amire és amennyire szüksége van.
Amennyiben ragaszkodik a kalória számolgatáshoz, akkor induljon ki abból, hogy mennyi lehet a napi energia bevitele, és mondjuk ennek a felét bátran kiteheti a csicseriborsó.


Andrea 2008/04/01 10:22
heló.Azt szeretném kérdezni hogy cukor helyett édesitőszert használok.hogy azt szabad e és hogy az nem hizlal?
Válasz: Biochef 2008/04/01 15:45
Hello!

Kedves Andrea! Az édesítőszer nem hízlal az biztos, de mégsem ajánlom. Szerintem inkább egy kis cukor, mint bármilyen mesterséges édesítőszer, ha már mindenképp édességet akar anni, akkor használjon mézet, juharszörpöt, stéviát, és csak a legutolsó sorban cukrot, de még mindig inkább cukrot mint édesítőszert.


Kitti 2008/03/31 11:23
Kedves Chef! Solymár Kerekhegyen lakom és érdeklődnék, hogyan tudnék napi szinten az ételeihez jutni a legegyszerűbb módon? A házhozszállítás lenne nekem a legkönnyebb, de ha jól tudom, ide nem szállítanak. Köszönöm a segítségét előre is!
Válasz: Biochef 2008/03/31 12:22
Kedves Kitti!

Solymárra ki tudjuk szállítani az ételeket, egyetlen apró kitétellel, hogy nem tudjuk garantálni, a délig történő kiszállítást. A szállítási időpont, függ a városi forgalomtól, a szállítási útvonaltól, de azt gondolom, 13-14 óra között megérkezik a futár, és ezzel együtt az ebédje Solymárra is.
Amennyiben ezt elfogadja, akár már rendelheti is az jövő heti ebédjét.


Kemensesi Szandra 2008/03/31 10:49
Az lenne a kérdésem, hogy a szódabikarbóna, vagy a sütőpor emeli meg az almáspitéhez a tésztát? Köszönöm előre is segítségét
Válasz: Biochef 2008/03/31 12:18
Kedves Szandra!

MIndkettő!
Tulajdonképpen e két szer majdnem ugyanaz. A sütőpor az szódabikarbóna, amelyhez borkősavat kevernek, így nem érződik az a tipikus szódabikarbónás íz a süteményekben.


Lali 2008/03/30 23:24
Kedves Chef! Valószínűleg ostobának tűnő kérdést fogok feltenni, kérem nézze el nekem, kezdő vegának. Van olyan összetevő, vitamin, tápanyag a húsokban ami bio étrendben nem található meg? Ha igen, hogyan lehet pótolni?
Válasz: Biochef 2008/03/31 12:17
Kedves Lali!

Az első megjegyzésem, hogy a bio étrend nem egyenlő a vegetáriánus étrenddel.
A bio egy minőségi jelzője a nyersanyagoknak, ételeknek, és azt jelenti, hogy az előírt követelményeknek megfelelően (kizárólag természetes módon) szigorú ellenőrzés mellett termesztik, készíteik a nyersanyagokat, ételeket.
Ebbe a kategoriába bele tartoznak a húsok, húskészítmények is.
A vegetáriánus étrend, állati hús, vagy állati termék mentes étkezést jelent, amely ettől nyugodtan tartalmazhatna mesterséges szereket is.
MI a kettő kombinációjában készítjük az ételeinket, vagyis azok bio-vegetáriánus ételek.

A Bio ételek között nincs semmi ami kifogásolható lenne táplálkozástani szempontból. A leggyakrabban felhozott érv a vegetáriánus táplálkozással szemben, hogy csak a húsok által juthatunk teljesértékű fehérjékhez.
Ez így nem igaz.
Az emberenek szüksége van teljesértékű fehérjékre, mert azokban olyan aminosavak találhatóak meg, amelyeket a szevezet nem képes előállítani, tehát készen kell, hogy felvegye.
Valóban a húsok, bármelyik hús tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, vagyis ha valamilyen húst eszünk ezzel biztosítottuk az aminosav igényünket.
Itt értelmezik félre a dolgot, ha azt mondják, hogy aki nem eszik húst, az nem jut hozzá a szükséges aminosavakhoz. Nos hozzá lehet jutni növényi táplálékokból is, csak nem tartalmazza egyetlen táplálék az összes esszenciális aminosavat, tehát legalább kétféle, egymást kiegészítő növényi táplálékra van szükségünk. ezt hívják fehérje komplettálásnak. Ezt a népi ételek, tudatosan, vagy tudatlanul "tudják", elég csak az olyan klasszikus párosításokra gondolni, hogy bableves, krumplis pogácsa, vagy krumplis tészta, ezzel már biztosítottuk is az esszenciális aminosavszükségletünket. Ezen kívül tehát más veszély nem leselkedik ránk! :)
Amennyiben változatosan táplálkozunk minden szükséges tápanyaghoz hozzájutunk, de ha ez nem nyugtatná meg, azért a növényi táplálékok között is van egy olyan amely a húshoz hasonlóan tartalmazz az összes szüksége saminosavat, ez pedig a szója!
Már csak arra figyeljen, hog ybio, tehát garantáltan gén manipulációtól mentes szóját egyen-vegyen!


Andrea 2008/03/25 19:01
heló.én 3 hónappal ezelőtt 90-ven kg voltam.azóta fogytam majdnem 20kg-ot.még legalább 15kg-ot szeretnék leadni.szeretném kérni hogy az imél cimemre ezt a 90napos étrendet küldjétek már el hogy biztos betudjam tartani.köszi.
Válasz: Biochef 2008/03/26 00:21
/index.php?content=135


oláh lászló dominik 2008/03/22 17:59
el tudja küldeni a email címemre az égész

édesség receptet?????????előre is köszönöm
Válasz: Biochef 2008/03/23 13:46
nem.
Én is csak úgy tudnám mint, ön, hogy egyesével kimásolgatom.


Horváth Nikoletta 2008/03/21 21:20
Én most 70kg vagyok!A korom 20év!!Szeretnék egy jó módszert kipróbálni!!Kérem segítsenek!
Válasz: Biochef 2008/03/23 14:04
Nekem ez bevált, ezért is ajánlom bátran!
/index.php?content=135
napi rendszerességű mozgással kiegészítve!


kiki 2008/03/21 16:44
Hogy foggyak le?:((
Válasz: Biochef 2008/03/23 14:04
Egyszerű!

A napi energia leadás több legyen mint ez nergia bevitel!



Lotti 2008/03/19 08:56
Kedves Chef! Van itthon egy boltban vásárolt kovászporom, de nincs rajta utasítás, hogy hogyan kéne használni... nem is tudom, hogy mennyi élesztőt mennyi kovásszal lehet helyettesíteni... Mit öntsek hozzá? Tudna ebben segíteni?
Válasz: Biochef 2008/03/23 14:04
Kedves Lotti!

Sosem sütöttem még kovászporral, de azt gondolom, hogy össze kell keverni vízzel, olyan sűrű palacsintatészta állagúra, és langyos helyen keleszteni kell.
Amikor megkelt hozzáadni a lisztet, és a járulékos anyagokat, attól függően, hogy mit süt.
Dagasztani, keleszteni, formázni, keleszteni és sütni.
Sajnos az arányokról sem tudok többet mondani.
Ismerni kellene milyen porról van szó.
Abból kiindulhat, hogy a hagyományos kovász kb 20%-a kell, hogy legyen a lisztnek. Tehát mérje meg a bekevert kovászt és kb négyszeres mennyiségű lisztet keverjen hozzá.


« előző 10 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 | következő 10 »
Itent