Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Itt teheti fel kérdéseit chef-ünknek.
Válaszunkat hamarosan itt olvashatja.


Andrea 2006/08/07 23:10
12:00 :o))))))) mai ebédünk érkezése :o)))))

Köszönjük!

Válasz: Biochef 2006/08/13 10:18
Hamarosan vége a nyárnak :)
Ennek azért örülök, mert visszajön mindenki a szabadságról, (nem csak a kollégák, hanem a megrendelőink is) és sokkal egyzserűbb, szervezhetőbb lesz újra a szállítás.


Matyikó Rózsa 2006/08/07 14:30
sóspaprika télre hordosan, receptet szeretnék köszi
Válasz: Biochef 2006/08/13 10:17
Sajnos nem sok mindent találtam, de talán e kettőből össze tudja "gyúrni".
Paprikasaláta télire

A szép, húsos paprikát karikára vágjuk, elkülönítve a zöldet és a pirosat, majd leforrázzuk ecetes vízzel. Rövid ideig állni hagyjuk, ezután szitán vagy szűrőn lecsöpögtetjük és üvegekbe rakjuk, rétegenként külön a pirosat és a zöldet. Erős ecetes levet készítünk, amelybe sót, babérlevelet, szemes borsot és annyi cukrot teszünk, hogy jó édeskés legyen. Felforraljuk, majd ha kihűlt, a paprikára öntjük. Az üvegeket lekötjük és kigőzöljük. Öt kg paprikához kb. 2 dl ecet - borecetből több -, 2 kanál só, 4-5 babérlevél, 10-15 szem bors és kb. 10 dkg cukor kell.

Finom hordós savanyúság 1.

Hozzávalók: A (műanyag) hordó lehet 20 vagy 30 literes, ebben az esetben az öntet hozzávalóit aszerint kell elkészíteni. Mi 60 literes hordóra adjuk meg a mennyiséget. Öntet: 20 liter víz, 5 liter ecet, 1,2 kg cukor, 0,6 kg só, 12,5 dkg borkén, 5 dkg szalicil, 1/2 kg torma, sok fekete bors, babérlevél, mustármag, kapor, meggylevél.
Elkészítése: Bármit tartósíthatunk a lében. Friss zöldbabot, zöldpaprikát, patisszont, cukkínit, sárgarépát, uborkát, karfiolt, brokkolit, kelbimbót, zöld paradicsomot (érettet nem!), félérett ringlót, szilvát, sárgabarackot, őszibarackot (magostul), gyöngyhagymát, retket, zsenge csemegekukoricát. Ha valami kifogy, folyamatosan pótolható. Apróra vágott káposztát ne tegyünk bele, de káposztával töltött paprikát igen.
Fontos tudnivaló: az öntet elkészítésétől számítva 6 hétig (!) nem fogyasztható. Utána, ha bármivel „feltöltjük”, két heti érlelődés után fogyasztásra alkalmas. A 6 hét alatt ajánlatos többször megkeverni az öntetben levő zöldséget, ugyanis a felszínre kerülő darabok a levegővel érintkezve oxidálódnak. A hordót elég letakarni, nem kell légmentesen lezárni. Egész évben vehetünk ki belőle, és mindig tehetünk hozzá valami zöldséget, ami éppen akad.



Etti 2006/08/07 13:33
Tisztelt Chef Úr,

probim, hogy nem tudom megoldani a főzést otthon!, ezért ételszállítóktól rendelem, azaz rendelném Önöktől is, de városunkban nem élérhető a szolgáltatásuk (minden csak a pestieknek). Nos ez már több probi, de a lényeg, hogy ezeket az ételeket csak mikróban tudom melegíteni. Olvastam, hogy a mikró nem a legjobb (a táplálék elveszti az információt, erről írhatna többet, milyen infót veszít el mikró hatására?), de mennyivel rosszabb, ha lemegyek a szomszédos étterembe, ahol a legolcsóbb alapanyagokból tálalják elém az ételt, vagy Ön szerint ez is jobb lenne, mint a mikró, mert akkor váltok! Köszönettel várom válaszát. Üdv.: Etti
Válasz: Biochef 2006/08/13 10:08
Kedves Etti!

Hol van az a város ahová nem viszünk ételt?
Tervben van ugyanis a vidéki kiszállítás, sokat, még szeretnék róla mondani, de hátha útba esik ön is!
A mikróval az a baj, hogy nagyon beavatkozik az étel szerkezetébe. Működési elve ugyanis az, hogy az élelmiszereknek (illetve bárminek amit beleteszünk) a szabad víztartalmát melegíti. Mégpedig úgy, hogy a víz részecskék mozgását felgyorsítja, olyannyira, hogy azok a nagy mozgástól felmelegszenek. Ettől pedig felmelegszik maga az étel.
Azt ugye tudjuk, hogy az ételek, az energián, tápanyagokon túl rengeteg információt is tárolnak, mégpedig finom rezgések formájában. Más a rezgése, ezáltal mást közvetít minden élelmiszer. A mikró ezt a rezgést szünteti meg, illetve felgyorsítja, össze olvasztja.
KOnkrtét panaszt ugyan nem okoz, sőt vizsgálni sem nagyon lehet, de természetgyógyászatiu tapasztalatok alapján jobb, ha nem mikrózunk.
Ezt ha összehasonlítjuk a szomszéd étteremmel????
Azt hiszem én a mikróra szavaznék, olyan sok helyen el lehet rontani egy ételt, ebből a mikró csak egy kis részlet!


Andrea 2006/08/06 01:03
Köszönöm...
Válasz: Biochef 2006/08/13 10:08
:)


Andrea 2006/08/04 22:52
Kedves BioChef!

Hozzánk augusztus 3-án délután 2-kor érkezett meg az ebéd.

Már hívtam Önt, de nem vette fel. Aztán éhes üzenetet hagytam. Később kiderült, hogy a telefon annál a hölgynél volt, aki aznap kihozta az ebédet. Most már teljesen összezavarodtam ki kicsoda...

Leginkább azonban a kiszállítás zavar össze. Amikor a problémák (kiszállítási) jelentkeztek elkezdtem hétfőre és keddre duplázni, hogy ha másnap késik, még így is marad ebédem. Hét vége felé aztán begyűjtöttük a heti menüt. Ez így egy darabig működött. Aztán mégse...

Így újabban már csak heti kétszer rendelek, de akkor több napra, és mégis kifognak rajtam a futárok...

Egy 15 hónapos és nagyon anyás gyermek (hogy miért anyás az egy nagyon hosszú és más történet) mellett csak egy bizonyos időpontban tudok ebédelni. Lassan már csak egy megoldás van, hogy visszatérjek saját főztömre és éjjel főzzek magamra, mert csak akkor lenne rá lehetőségem.

Remélem miharabb megoldódik a kiszállítás, mert egyre kedvetlenebb, kiábrándultabb és soványabb vagyok...

Andrea
Válasz: Biochef 2006/08/05 20:39
Kedves Andrea!

Igazán nem értem mi történik, de megvizsgálom, és értesítem!


Adrienne 2006/08/04 14:51
Tisztelt Chef!

Sok paradicsom terem a kertünkben,hallottam róla,hogy a paradicsomot lehet aszalni is.Amennyiben van jó receptje az aszalásra vonatkozóan kérem szíveskedjen nekem válaszolni.
Köszönettel: Adrienne
Válasz: Biochef 2006/08/05 20:39
Kedves Adrienn!

Nekem is nagy kedvencem az aszalt paradicsom, és érdeklődtem is, hogy hogyan készül, mert próbáltam sütőben, aszalóban de nem sikerült.
A válasz egyzserű, az aszalt paradicsomnak is kb. az a titka, mint az angol gyepnek.
Felvágják a paradicsomot, kiszedik a magházát, és rácsokra fektetik, pár nap, egy hét múlva aztán összeszedik az elkészült aszalt parit. A kettő között pedig mindent elvégez a tengerparti szél és a sós levegő.


Telekom 2006/08/03 12:50
Kedves Biochef!
Azt hiszem Önt félrevezetik. Tegnap is késve jött az ebéd. Most 3/4 1 elmúlt. Direkt leszóltam a portára, még nincs ott. Talán szólni kéne a futároknak, hogy nem szép dolog, ha valaki nem mond igazat, valamint hozzák időben az ebédet.
Válasz: Biochef 2006/08/03 19:09
Kedves Telekom!
Ez tényleg nem lenne szép dolog, nem is annyira a félrevezetés (az sem) mint az, hogy folyamatosan késik az étel. A futárok 3/4-re már a XXII. kerületben is teteszi az utolsó adag ételt. Elvileg!
Utánanézek.


Marci bá 2006/08/02 17:59
Hol van a Biochef bolt Balatodfüred környékén?
Válasz: Biochef 2006/08/02 22:35
Kedves Marci bá!

Sem Balatonfüred környékén, sem máshol nincs biochef bolt!


Mara 2006/08/02 14:19
Kedvetlen Shef Úr!

Engem is az Essen és az Ezekiel kenyér érdekel! Mint látom válaszaidból "mindent tudóan" válaszóltál a feltett kérdesekre. Nem azért űlsz ott, hogy valóban válaszolj is a kérdezőknek? Szerintem fogalmad sincs róla, hogy mik ezek a kenyerek.
Válasz: Biochef 2006/08/02 22:35
Kedves Mara!
AZ alábbiakat tudom az esseni és ezékiel kenyérről:
(és azt, hogy a a válaszóltál az helyesen válaszoltál, az űlsz, az helyesen ülsz, a shef, az Chef)
Ülni sem sokat ülök, viszonylag nehéz így főzni.
Úgyis mint távokt!

ESSENI KENYÉR:

Alapanyagok: 400 g finomra darált, csíráztatott búza vagy tönkölybúza, 150 g finomra darált kukorica, 50 g kukoricakeményítő, 50 g élesztő, 10 g sütőpor, 0,4 l langyos víz, 1 teáskanál tengeri só, 2 evőkanál szezámmag, 20 g napraforgómag, 2 teáskanál egész kömény

A száraz hozzávalókat keverjük össze, tegyük egy tiszta munkalapra, közepébe fúrjunk mélyedést! Ide öntsük a langyos vízzel elkevert élesztőt! Tíz perc alatt gyúrjuk tésztává, formáljunk 30 cm hosszú hengert! Tegyük az egészet egy kukoricakeményítővel behintett formába, és 50 şC-on egy óra hosszat kelesszük! A kenyeret 200 şC-on süthetjük készre. A sütőforma mellé állítsunk egy vízzel teli edényt is a sütőbe!

Az Ezékiel-kenyér liszt, amely a bibliai időkből fennmaradt recept szerint készül: búzából, árpából, babból, lencséből, kölesből és tönkölybúzából.

http://www.bread.com/


Claudia 2006/07/31 16:22
Sziasztok.
Van egy 3 honapos kisfiam es meg szoptatom de le szeretnek fogyni 15 kilot .adjatok tippet,valam egyszeru de hatasos fogyi recepte.
Válasz: Biochef 2006/08/02 22:35
Kedves Claudia!

A szoptatás egy különleges állapot, van aki nagyon meghízik ezalatt, van aki hihetetlen módon le tud fogyni tőle.
HOgy mi a helyes nem tudom, de valószínűleg egyik véglet sem jó!
Szerintem egészségesen kell élni, táplálkozni, és ettől előbb utóbb beáll a szervezet számára ideális testsúly.

HOgy milyen az egészséges táplálkozás?
/index.php?content=157


« előző 10 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 | következő 10 »
Itent