Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Itt teheti fel kérdéseit chef-ünknek.
Válaszunkat hamarosan itt olvashatja.


Angelina 2006/11/20 18:27
Szia chefbácsi!
Ha van egy kis idöd hivj fel köszi.
Válasz: Biochef 2006/11/22 08:59
Hívlak!


Ra 2006/11/20 10:27
13 éves vagyok és 64 kg le szeretnék adni
minimum 8 kg segítsetek
Válasz: Biochef 2006/11/22 08:59
Kedves Ra!

Táplálkozzon egészségesen, eszébe ne jusson fogyókúrázni!
Sok sok gyümölcs, sok sok mozgás!


margit nagy 2006/11/19 20:36
Kedves Chef!Igaza van,valóban a tömag olajról szerettem volna kérdezni.köszönöm
Válasz: Biochef 2006/11/20 06:25
A héj nélküli tök magjából kíméletes módon, hidegsajtolással nyert olaj jó terápiás hatása miatt mind a népi gyógyászatban, mind a szabadforgalmú gyógyszerek között világszerte elterjedt.

A tökmagolaj rendkívül gazdag telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakban, vitaminokban. Nézzük, milyen hatóanyagoknak köszönheti jótékony hatását.

E-, F-, B1-, B2-, B6-, D-vitamin: gyulladásgátló; magzatoknál elősegíti az idegrendszer optimális kifejlődését.
Antioxidánsok: (szelén, A- és E-vitamin, Koenzim-Q) hozzájárulnak szervezetünk gyors regenerálódásához, a szabadgyökök megkötésével pedig lassítják az öregedési folyamatokat.
Delta-7 fitoszterol: csökkenti a prosztata jóindulatú megnagyobbodását, illetve enyhíti annak tüneteit. Antimikrobiális és vizelethajtó hatása miatt alkalmas a húgyutak fertőtlenítésére, átmosására.
Telítetlen zsírsavak (omega-3-, omega-6-, omega-9-zsírsav): testi és szellemi teljesítőképesség fokozása; koleszterinszint csökkentése; szívinfarktus kialakulásának megelőzése.
Nyomelemek (ásványi anyagok): nátrium, kalcium, magnézium, szelén, vas, cink, réz, mangán, melyek elengedhetetlenül szükségesek a szervezet egészséges működéséhez.
Fogyaszthatjuk salátaöntetként, reggel pirítósra vaj helyett, de akár magában is (naponta egy evőkanállal). Aki nem szereti az ízét, annak a gyógyszertárakban beszerezhető Peponen kapszula biztosíthatja a tökmag értékes hatóanyagait. Magas E-vitamin-tartalmának köszönhetően afrodiziákumként is megállja a helyét.


Néri 2006/11/19 02:05
Tej allergiás a férjem. Szeretnék késziteni pudingot, gyümölcs levest tej nélkül. Mit ajánl. Régebben kaptam kávéfehéritőport, de mostanában már mindegyikben van valamilyen tejszármazék. Probáltam már a "szojatejport", de nem az igazi. Tisztelettel Néri
Válasz: Biochef 2006/11/20 07:27
Kedves Néri!

Szerintem próbálja ki a rizs tejet. Persze ez sem tej, és nem is szabad tej ízt várni. Ezek más ételek lesznek mint az eddig megszokottak, próbálja egész máshogy készíteni, hogy ne az legyen az élménye, hogy olyan mintha, csak rosszabb, hanem, az, hogy ez egy új étel ami ilyen, és így finom!
Próbálja ki esetleg a kókusztejet. Ez sűrű, tejszínként használható, persze egy kellemes kókusz ízt kölcsönöz az ételnek, de ha ez tetszik akkor eszükbe sem jut a tej!


gazsi Lajosné 2006/11/17 12:25
Bakonyi Betyár leves receptjét szeretném tudni.
Köszönöm:Gazsiné
Válasz: Biochef 2006/11/20 07:35
Kedves Gazsiné!

A Bakonyi betyárleves, egy raguleves, amelynek jellegzetessége, a pirospaprika, a kapor, az erdei gomba és a tejföl. Elvileg ez egy húsos leves, de ezt gyorsan felejtsük el.
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, kevés vízzel felöntjük és elkeverjük.
Beletesszük a cikkekre vágott gombát, erős tűzön pirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott paprikát, fűszerezzük finomra vágott kaporral, sózzuk és vízzel felöntjük.
A levest felforraljuk, és tejföllös habarással sűrítjük, kiforraljuk, és már tálalhatjuk is.


wicca 2006/11/12 13:00
Kedves Biochef!
Szeretném elkezdeni a bio 90napost, és az lenne a kérdésem, hogy a zöldségfasírtok, a bio joghurt,a biovaj hová sorolhatók? Válaszát előre is köszönöm: Wicca
Válasz: Biochef 2006/11/16 07:39
Kedves Wicca!
A zöldségfasírt leginkább a zöldségek közé, persze attól függően, hogy mik az alkotórészei.
Elvileg kell, hogy legyen benne valami liszt féle, ami ugye nem zöldség, de ezt nem tudjuk kiküszöbölni.
Nem lehet, vagy nagyon nehéz olyan ételt találni, amely tisztán ilyen vagy olyan tápanyagból áll.
Szerintem a zöldségfasírtokra gondoljon úgy mint zöldségekre.


Angéla 2006/11/09 06:12
Tisztelt Chef úr!
A hagyományos receptekben szereplő, adott mennyiségű élesztőt (pl. 5 dkg) mennyi szódabikarbónával lehet kiváltani? Illetve milyen más módszer létezik erre?
Köszönöm.
Válasz: Biochef 2006/11/16 07:43
Kedves Angéla!

A szódabikarbóna nem váltja ki az élesztőt. Egész más szerkezetű tésztákhoz lehet használni. Az élesztőt tésztát nem tudja SZBB-vel helyettesíteni.
Készíthet SZBB-s tésztát, amihez 2 kg liszthez használjon egy cs szódabikarbónát.
Keverjen a liszthez SZBB-t, adjon hozzá olajat, egy kg liszthez 2 Dl-t, és annyi vizet, hogy sűrűn folyós, galuskatészta szerű masszát kapjon. Adjon hozzá mézet, vagy más ízesítőt és süsse meg 160-180 c fokos sütőben.
A kész tészta inkább a piskótához, felfújtakhoz hasonlít.


Kökény Gábor Zsolt 2006/11/08 18:05
Milyen természetes eljárással lehet egy bio alapanyagokból készült ételt (levest) tartósítani,hogy az bio maradjon?
Válasz: Biochef 2006/11/16 07:46
Kedves Gábor Zsolt!

Milyen tartósságot szeretne elérni?
Alapvetően a tiszta ételkészítés, a hibátlan nyersanyag, segíti a hosszú eltarthatóságot, és persez a megfelelő tárolási hőmérséklet.
Az elkészülte után két órán belül 3 c fok alá hűtött étel, 3 c fok alatt 4-5 napig minden további nélkül fogyasztható.
Ezen sokat segít a védőgázas csomagolás, amelyben nitrogén gázzal csomagolják el az élelmiszert, így akár két hét is lehet az eltarthatósága.
További tartósítás a fagyasztás, befőzés, ezek ugyanúgy működnek a Bio világban is mint a konvencionális termékeknél.


nikolett 2006/11/08 17:27
Hány kalória van körölbelül egy fánkban?Mikor szabadna enni, hogy ne hízzunk el?
Válasz: Biochef 2006/11/16 07:50
Mekkora fánkban?
Bármikor, bármit, bármennyit szabad enni, csak tudni kell, hogy mikor, mit és mennyit jó enni.


margit nagy 2006/11/08 07:02
miért jó és mire jó a sütötök olaj?
Válasz: Biochef 2006/11/16 07:50
Kedves Margit!

Nem tudok sütőtök olajról, lehet, hogy tökmagolajra gondol?


« előző 10 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 | következő 10 »
Itent