Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Itt teheti fel kérdéseit chef-ünknek.
Válaszunkat hamarosan itt olvashatja.


Tod 2007/08/23 18:38
Hello,

Engem az érdekelne, miért nincsenek húsételek? A Bio fogalma nem egyenlő a vegetáriánussal. Megfelelő Biohús alapanyagból készült étel is Bio, és egészséges is. A vega egy külön történet, nem összekeverendő a Bio-val.
Sajnálom, hogy valójában nem Bio ételeket készítetek -melynek része a hús is-, hanem csak vegát... Szerencsésebb lett volna a "vegachef" megnevezés, mert így félreérthető...
Válasz: Biochef 2007/08/24 00:05
Tisztelt Tod!

Teljesen egyetértünk abban, hogy a bio az nem egyenlő a vegetáriánussal. Figyelmébe ajánlom bemutatkozónkat, melybő kiderül, hogy nem egyszerűen bio, hanem bio-vegetáriánus ételeket készítünk. Én nem sajnálom.
Abban nem értünk egyet, hogy a bio hús egészséges táplálék lenne. maradjunk annyiban, hogy egészségesebb mint a konvencionális.
A vegachef nem is rossz ötlet. Köszönöm.
/index.php?content=2


Dóri 2007/08/23 14:07
Kedves Chef!
Azt szeretném megkérdezni, hogy leveseket hogyan lehet enni?Pépesítve kell, vagy csak levet, vagy hogy?És vacsorári is lehet levest enni?( a zöldségleveseknél például)
Válasz: Biochef 2007/08/24 00:07
Leveseket általában kanállal szokás enni, de valóban lehet pépesítve inni is, de ázsiában pl pálcikával eszik-isszák. Épp most olvastam egy kiváló írást erről.
vacsorára, ebédre reggelire is lehet levest enni. Igazából nem értem a kérdését.


D.Krisztina 2007/08/22 23:50
Újra zaklatom 'Önt'.Annyi lenne a kérdésem,hogy ch értékekről nem lehet vmi infót kapni,szerintem ez sokakat érinthet,főleg cukorbetegeket.Előre is köszönöm válaszát!
Válasz: Biochef 2007/08/24 00:09
Kedves Krisztina.
tecnikailag nem lenne bonyolult a ch értékeket is számolni, kiírni. Viszont hirtelen sok sok munkát jelentene, másrészt nem szívesen vállalom azt a felelősséget, hogy valaki az én receptjeim alapján számolta a ch értékét és azak után rosszul let....


kiss mari 2007/08/22 20:24
Hol kapható a koptatott búza? / Jól értettem ez a burbúj?/ Köszönöm
Válasz: Biochef 2007/08/24 00:11
Kedves Mari vagy Vera!

Koptatott búza, de inkább búza töret, másként bulgur.
Létezik barna és fehér (sárgás) változatban, és a legröbb bioboltban beszerezhető.


Timea 2007/08/21 19:10
Kedves Imre.Nagyon szépen köszönöm a válaszát.
Válasz: Biochef 2007/08/21 21:21
Ki az az Imre?


Anka 2007/08/21 18:48
Kedves Chef!
Igaz-e, hogyhidegen sajtolt olajban sütni-főzni egészségtelen?
Miért, és akkor miben?
Köszönöm:
Anka
Válasz: Biochef 2007/08/21 21:24
Kedves Anka!

Nem a hidegensajtolással van baj.
Sajtolástól függetlenül, az olajok nagyrészében lévő zsírsavak hő hatására szétesnek, és (Hmmm ezt most nem tudom pontosan) talán aldehidekké? alakulnak.
Ezalól csak néhány olaj kivétel.
Ilyen pl. az olíva, és a mogyoró olaj.
Tehát ezeket szabadna csak 50 c foknál magasabb hőmérsékletre hevíteni, a többi olajat hidegen kell fogyasztani.
Ebből az is következik, hogy a nem hidegen sajtolt olajak, már a gyártás során átesnek ezen a káros melegítésen.
Ezt az állapotot csak súlyosbítja hogy az olajakat átlátszó műanyag flakonokban, kannákban árusítják, ugyanis a napfény hatására is hasonló átalakuléások mennek végbe.


Krisz 2007/08/18 21:25
T.Biochef!Ekőször nagyon nem értettem a rendszer lényegét,hová is kell rendelni,de aztán rábukkantam,hogy a felsorolt bioboltokba lehet kérni az ételeket.Ekkor mi van a szállítási díjjal,mert ez nem volt teljesen világos.A másik,ami még sötét folt,az az,hogy hogyan is vannak az adagok.Pl mikor ki van írva,hogy főétel,és mellé meg az,hogy 4doboz.Akkor a feltüntetett árért 4adagot hoznak ki?A kcal érték csak egy doboznyi adagra vonatkoznak?És Önöknél mekkora az egyes ételek tálalási mennyisége?
Elnézést a sok kérdésért,de igencsak fontolom,hogy rendelek.Válaszait előre is köszönöm!
Válasz: Biochef 2007/08/20 21:51
Kedves Krisz!

Van még néhány pontosítani való!

Rendelését on-line adhatja le a www.biochef.hu oldalon.
Ebben az esetben az ön által kért címre szállítjuk az ételt, és ezért számolunk fel kiszállítási díjat (600 Ft- az ételek árának 10%-a).
Amennyiben nem szeretne kiszállítási díjat fizetni, úgy fáradjon el az önnek szimpatikus bioboltba, és ott, tehát nem on-line, rendelje meg az ételeket. Ebben az esetben természetesen nem kell fizetni a szállításért. A kettőnek a kombinációja, hogy on-line adja le a rendelését, és egy boltban szeretné átvenni az ételt, nem működik.
Tehát vagy házhoz visszük, vagy bioboltba!

Az árak egy adagra vonatkoznak. A recepteket viszont nem egy adagra írjuk (a vendéglátásban 10 adagra, háziasszonyoknak általában 4 adagra).
Az ételekhez a nyersanyagon kívül a csomagolást biztosító, dobozokra is szükség van. Nem kerül bele az ételbe, nem esszük meg, de az egyzserűség kedvéért a dobozokat is beletesszük az ételek kalkulációjába.
Amennyiben ön a recepteket olvasgatja azok 4 adagra vonatkoznak, tehát minden receptben azt látja, hogy doboz 4 db, viszont ha átállítja a kalkulátort mondjuk 10 adagra, akkor 10 dobozt fog a receptben találni, mivel mint minden hozzávalónak ennek is az adagszámhoz viszonyul a mennyisége, ennek viszont semmi köze a házhozszállított adagokhoz, amelyeknek az ára egy adagot, egy dobozt jelent.
A tálalási mennyiséget elég nehéz pontosan meghatározni.
PL a salátákra nem írhatom ki, hogy 300 g, mert vannak tömörebb, "fajsúlyosabb" nyersanyagokból készültek pl túrós burgonya saláta, és lazább, könnyebb alkotókból álló pl. zöldsaláta paradicsommal.
MIndkét saláta ugyanabba a dobozba kerül, mégis, illetve épp ezért, eltérő lesz a tömegük.
Tehát logikusabb ha a mennyiségeket térfogatbna adjuk meg, ez viszont kicsit furán néz ki. De mondjuk egy adag saláta 2,5 dl.
A levesekkel nincs baj, ezek mennyisége 4 dl.
A főételek, főzelékek megint "rázósak iylen szempontból. Egy főzelékre még alkalmazható, hogy 4 dl, de a főételek többsége csúnyán nézne ki, ha megtömnénk a dobozt.
Mondjuk azt, hogy 5 dl űrtartalmú a tálaló edény, ezt igyekszünk megtölteni, figyelembe véve a mennyiségi elvárásokat, úgy, hogy ez ne menjen a küllem rovására.
Kedves Krisz!
Az ételeink bizonyos tekintetben olyanok mint egy puding! Írhatok én róluk jót, rosszat, csak akkor lesz biztos a dolgában, ha megkóstolja őket.
HOgy segítsem a döntését, felajánlom, hogy az első héten nem számítunk fel kiszállítási díjat!
Regisztráljon, rendeljen, és írja be a megrendelőnél, hogy ingyenes kiszállítást igértem az első hétre.
hivatkozzon rám:
istvan


Rita 2007/08/18 15:30
A kölesgolyó felizgatta a fantáziám,viszont ha a hozzávalókat, és az elkészítési leírást olvasva zavar keletkezett a fejemben,most itt állok a hozzávalók felett és keresem a lisztet amit bele kéne keverni. Így hát kérdezem, a kölest megfőzzem vagy megőröljem?Szívesen elfogadok egy kostoló adagot és akkor lehet, hogy rájövök, de ha segít egy családi botránytól menekít meg. :) S.O.S
Válasz: Biochef 2007/08/20 21:30
Kedves Rita!
Elnézést, a kései válaszért, de szombaton 15:31 perckor fizikailag nagyon messze voltam bármilyen számítógéptől, szellemileg az ételreceptektől.
Az említett kölesgolyó, csak véletlenül került a receptek közé, csak része egy elképzelésnek. A recept leírása sem kölesre vonatkozik, hanem valamiylen zöldség golyóra, de nem figyeltem, és a köleshez is a zöldség leírást másoltam be.
Most viszont kijavítottam, ha még nem késő gyorsan főzze azt a kölest!


Beatrix 2007/08/15 14:05
Tisztelt Biochef!

Pár hete már több alkalommal rendeltem Önöktől, az ételek ízletesek, finomak. De sajnos a barnarizst tartalmazó ételekkel nem vagyok megelégedve, mert a rizs sosincs rendesen megfőzve. Én nagyon szeretem a barnarizst, de így kénytelen vagyok lemondani a rizst tartalmazó ételkínálatukról, mert a főtlen barnarizs viszont nagyon rossz. Lehetne tenni valamit annak érdekében, hogy megfelelő ideig főzzék a rizst?
Köszönöm, ha figyelembe veszik a kérésemet!
Válasz: Biochef 2007/08/20 21:20
Kedves Beatrix!

Köszönjük az elismerő szavakat, továbbítom a szakácsnak.
A barnarizzsel és a legtöbb gabonával sajnos ugyanez a problémám.
Szerintem nem szabad tovább főzni, nem szabad, hogy a szemek kinyíljanak, duzzasztani kell őket, nem főzni. Így a gabonaszem magábaszívja a kellő nedvességet, megduzzad, de nem nyílik ki mint a hosszan tartó főzéskor.
Nehezen tudnak erről lebeszélni, bár néha elrontom, ott felejtem a tűzhelyen, és egész puhára főtt rizs lesz az eredmény.


Horváth Gábor 2007/08/14 15:56
Mi a teendő ha a télire eltett ecetes uborka leve zavaros lesz, forrni kezd?
Válasz: Biochef 2007/08/20 21:17
Kedves Gábor!
Gyorsan menjen a piacra, és szerezzen be újabb adag eltenni való uborkát.
Sajnos a forrásnak indult uborkával nem sokat lehet tenni. Megpróbálhatja újra hőkezelni, talán megállítja a forrást, (illetve a forrást megállítja, kérdés, hogy miylen érzékszervi változásokat okozott az uborkában), kipróbálhatja, hogy leönti a levét, és új lével kezdei előölről az egész procedúrát, viszont ebben az esetben jobb ha teljesen újat készít.
Szóval :(
Egyébként a legjobb embert kérdezte ez ügyben. :)
Semmilyen "téli" savanyúságot nem ettem meg soha, és az uborka az egyetlen étel nyersanyag, melyet még megfogni sem szeretek, nemhogy megenni. :(


« előző 10 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 | következő 10 »
Itent