Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Itt teheti fel kérdéseit chef-ünknek.
Válaszunkat hamarosan itt olvashatja.


Móni 2007/09/04 23:39
Kedves Varga István!

Köszönöm szépen gyors válaszát!

Kérdeztem még másról is, nem tudom, hogy időhiány volt-e az oka, hogy azokra nem válaszolt.
Szeretnék azokra a kérdéseimre is választ kapni, mert megbízom a véleményében.

Köszönettel: Móni
Válasz: Biochef 2007/10/01 15:46
Kedves Móni!

Nem vitamin pótlásra van szükség, hanem vitamin fogyasztásra! Ne dőljön be a szintetikus vitaminok gyártóinak! MInden évszakban, egy kis odafogyeléssel, változatos ételekkel, könnyedén biztosíthatja a természetes vitaminszükségletet, anélkül, hog yszintetikusan előállított "műanyagokat" kellene fogyasztani.

Igen, az erjedés nem függ attól, hogy miylen körülmények között termelték az adott gyümölcsöt. tehát oda kell figyelni, a gyümölcsök fogyasztására.

A téli tartósítás legkíméletesebb módja szerintem a mélyhűtés. A vízben oldódó vitaminok nagyrésze sérülékeny, gyakorlatilag mindenféle hőhatás pusztítja őket. A fagyasztás ami a legkíméletesebb.

A heti étrenddel kapcsolatban szerintem nem kell nagyon misztifikálni a dolgot. Mindig azt szoktam mondani, hogy úgy kellene étkeznünk mint 150-200 évvel ezelőtt a nagyszüleink tették ezt vidéken.
maximum heti egy-két allkalommal fogyasztottak húst, kizárólag azt ették ami a közvetlen környezetükben, és ami az adott időszakban elérhető volt. Tehát csak minél természetesebben!


Juli 2007/09/03 17:09
Kedves Chef Úr!

Lehet pillanatnyi rendelés nélkül is regisztrálni? Vagy ez felesleges, s ezért nincs külön gomb erre?

Kérdések még: feltét rendelésénél a db, az ténylegesen 1 db-ra vonatkozik, vagy egy adagra (amiben több db is lehet)?

Nekem a "munkahelyem" itthon van, így is szállítanak? (Apró babával vagyok itthon, egyelőre nincs időm a főzésre)

Elnézést, ha sokat feltett kérdéseket írok le, csak szeretném nem félreérteni a rendeléssel, szállítással kapcsolatos dolgokat.

Válaszát köszönöm!
Juli
Válasz: Biochef 2007/10/01 15:30
lehet


Móni 2007/09/03 11:45
Kedves Varga István!

Hallottam olyanról, hogy különböző olajok különböző ételek elkészítéséhez ideálisak. Én olívaolajjal főzök, de szívesen használnék más olajakat is.

A téli hónapokban szükség van-e vitaminpótlásra?

A bio gyümölcslevek esetében is fellép az erjedés? Vigyázni kell arra, hogy lehetőleg ne fogyasszuk közvetlenül evés előtt vagy után, válasszuk inkább ilyenkor a vizet vagy teát? Egyébként én ezeket a gyümölcsleveket is vízzel hígítom.

Szeretnék télire néhány dolgot tartósítani, de tanácstalan vagyok, hogy hogy tudnám minél egészségesebben, kíméletesebben megoldani (lecsó, padlizsánkrém, paradicsommártás tésztákhoz stb. stb.)

Van egy két és fél éves kisfiunk. Az Ő étkezésével kapcsolatban is szeretnék még egy kérdést feltenni: a heti étrendünket hogy állítsam össze, hogy kiegyensúlyozott legyen táplálkozásunk (nem vagyunk vegetáriánusok, viszont inkább a szárnyasokat fogyasztjuk, sertést szinte egyáltalán nem). Próbáljam meg úgy összeállítani a heti étrendet, hogy egy nap hüvelyes étel, egy nap valami tésztás stb. stb.?

Válaszát előre is nagyon megköszönöm. Munkájához, szolgáltatásukhoz sok sikert kívánva, üdvözlettel: Móni
Válasz: Biochef 2007/09/03 14:34
Kedves Móni!

A főzéshez ne keressen mást, a legtökéletesebb az olíva olaj.
Hideg ételekhez ízlés szerint használhat jobbnál jobb olajakat. Szezám, tökmag, napraforgó, mogyoró, kukorica, szőlőmag...


Ági 2007/09/02 19:37
1 hete csinálom a diétát de még egy deka sem mozdult....mikor várható hogy picit mozdul a mutató?
Válasz: Biochef 2007/09/03 14:35
Kedves Ági! Ön mozdul azért?
vagyis csak azt akartam írni, hogy sokat segít az aktív mozgás!
Egyébént 1-2 héten belül szokott jelentkezni az eredmény.


szabó lászló 2007/09/01 20:12
bélszin sztrogonov hogyan készül uborkával
Válasz: Biochef 2007/09/03 14:38
A bacont, vékony metéltre vágjuk, és egy serpenyőben kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, majd beletesszük a csíkokra vágott bélszínt. Erős tűzön pirítjuk, nem szabad, hoy levet engedjen, pirulnia kell, nem főnie! Törött borssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, hozzáadjuk a metéltre vágott uborkát (ecetes) és a gombát. Erős tűzön állandóan keverve tovább pirítjuk, végül hozzáadjuk a mustárt, és a tejszínt, sózzuk, és egy pillanat alatt összeforraljuk. Azonnal tálaljuk.


yusuke 2007/08/29 18:07
Hogyan lehet gyorsan és egyszerűen zöldséggel és gyümölccsel fogyni,ha igen miket lehet fogyasztani?
Válasz: Biochef 2007/09/03 14:40
Kedves Andris!

MInél kevesebbet eszik (akár gyümölcsből, zöldségből is) és minél többet mozog, annál gyorsabban indul be a fogyás.
Ne feledje minden hízlal ami az ember száján bemegy!
Kerülje a magas cukortartalmú, "sűrű" gyümölcsöket, viszont egyen inkább dinnyét, szőlőt és éppen azt ami terem.


int32 2007/08/28 20:44
A mára rendelt 'Zöldséges "piskóta tekercs" párolt brokkolival' tésztája eléggé keserű ízű volt (valami ilyen ízt a búzacsíráról vagy korpáról ismerek). Nem tudom hogy ez "normális"-e de szerintem nem ilyennek kell neki lenni. Mi lehetett az oka?
Válasz: Biochef 2007/09/03 14:32
Az említett íz, a szódabikarbóna és a búzacsíra kölcsönhatásából keletkezik.
Kényes mert ha kevés az szbb akkor kemény, lesz a tészta, ha sok, akkor ilyen lesz a színe, íze.
Igyekszünk mérsékelni!


Frenk 2007/08/27 18:07
A szentjánoskenyérliszt hogyan használható fel ételekben? Tudna közreadni recepteket?

Tade22 2007/08/24 13:13
Az eheti szójás töltött paprika egyszerűen zseniális volt, szívesen ennék máskor is!

Nagy kedvencem (a tönkölylisztből készült pizza calzone) viszont mostanában igen ritkán jelenik meg a menüben, pedig korábban szinten minden pénteki napon szerepelt - nagy megelégedésemre:)). Meg lehetne oldani, hogy újra sűrűbb legyen az "előfordulása" az étlapon?
Köszönöm!

Kovátas Ella 2007/08/23 22:25
Hol található ez az étterem?
Válasz: Biochef 2007/08/24 00:05
Melyik étterem?


« előző 10 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 | következő 10 »
Itent