Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Itt teheti fel kérdéseit chef-ünknek.
Válaszunkat hamarosan itt olvashatja.


Ildi 2008/05/29 14:56
Kedves Chef!

Többször próbáltam már tk. tönkölyisztből palacsintát sütni (az Ön recepte szerint) de valahogy sose sikerül... leragad v. szakad. Mi lehet a gond? Szeretnék szép nagy normál méretű palacsintákat készíteni, de nem megy, így mindig átállok a tenyérnyi méretű mini palacsintákra :-)

Kérem segítsen.
Válasz: Biochef 2008/05/30 18:03
Kedves Idi!

Segítek szívesen, mikor, hol? :)

Bármennyire is egyszerűnek tűnik, nem könnyű palacsintát sütni, teljesőrlésű lisztből tojás nélkül. Elszakad, leragad ..., mégpedig azért, mert a búzacsíra és a korpa (amitől teljesőrlésű a liszt) szemecskék ott vannak a lisztben, és a vékony palacsinta e szemecskék mentén egyszerűen eltörik. Ami összetartja a palacsintát, ileltve minden tésztát, a a fehérje, vagyis a sikér, van ugyan a palacsintában sikér elég, de mivel nagyok a korpaszemcsék, és vékony a palacsinta tészta agy könnyen szétszakad.
A megoldás, hogy nagyon nagyon finomra kell őrölni a lisztet, hogy az állománya teljesen homogén legyen, a korpaszemecskék teljesen elkeveredjenek a sikérrel.
Persze tudom, nem tud otthon lisztet őrölni, de megoldát jelenthet, ha a lisztet átszitálja, így a nagyobb szemcsék kimaradnak a tésztából, igaz így a táplálkozástani értéke csökken, az is lehet, hogy a teljesőrlésű liszthez kever 30% fehérlisztet ami tuti összeragasztja.
Sajnos van így, hogy a kulináriának áldoznunk kell az egészségesség rovására, de azért ezt nem tartom katasztrófának. Inkább félig fehér lisztes legyen a palacsinta és az legyen palacsiinta, mint a teljesőrlésű palacsintaszerűség...


Almos 2008/05/28 09:49
Tisztelt Biochef!
Mi az a folyékony füst?Miből készül.Hogyan használjam.
Köszönettel kérem válaszát.Almos
Válasz: Biochef 2008/05/28 11:38
Kedves Álmos!

Bioboltokban lehet kapni. Ez egy természetes füstkivonat, melyet úgy készítenek, hogy sterilre mosott homokot megfüstölnek, majd vízben átmossák, így a víz elnyeli a füstaromákat.
A folyékony füstöt hazsnálhatja bármiylen ételhez ami folyékony halmazállapotú, vagy amelybebele tudja keverni, de pácot is készíthet belőle.
Francia chefek is hazsnálnak különféle trükköket a füst íz elérésére, az egyik ilyen, hogy faszenet ázttatnak 6-8 órára olíva olajba, és ezt az olajat használják, amelynek enyhe füstös íze lesz.


Réka 2008/05/27 12:56
Kedves Biochef!

Előszöris köszönöm gyors és átfogó válaszát!
Cukor alatt bana, illetve fehér cukorra gondoltam. Olyan élelmiszereket igyekszek vásárolni, amik ezt nem tartalmazzák. A gyümölcsöket, mézet és sztíviát részeítem előnyben. Ilyen csokit is szeretnék, vagy mogyoró krémet, vagy ilyesmiket. Ezért érdeklődtem!
Mégegyszer köszönöm!
További szép napot kívánok!

Üdvözlettel:
Réka

Réka 2008/05/27 09:24
Kedves Biochef!
Tegnap találtam rá oldalukra, nagyon jónak tartom. Két kérdésem lenne:
1. Mi az a dobozos salátás oval a receptek végén?
2. Az itt megvehető édességek egyikében sincs cukor?

Nagyon szépen köszönöm a segítségét és további sok sikert kívánok az oldalukhoz!

Üdvözlettel:
Réka
Válasz: Biochef 2008/05/27 10:13
Kedves Réka!

1, az ételek csomagolásához használt dobozt jelenti. Tudom, kicsit zavaró, de ugyanazt a receptúra adatbázist látja ön és használjuk mi a munkában. A dobozokat, muszáj beírni a hozzávalók közé, így ennek is a nyersanyagokhoz hasonlóan történik a nyilvántartása, elszámolása, vásárlása, pontos képünk van a felhasználásról.
Hátránya, hogy a publikus receptekben is megjelenik a doboz, és sokan nem tudják miért.
2, semmiben nem használunk cukrot!
Cukor alatt mit ért?
Cukorként semmibe nem tezsünk édesítőt, de mézet hazsnálunk, aszalt gyümölcsöket használunk, melyekben van cukor a kémiai értelmében.


Vízvári Andrea 2008/05/23 13:47
Szeretném megkérdezni, hogy hol kell regisztrálni?
Válasz: Biochef 2008/05/24 18:41
Kedves Andrea!
A főoldalon kattintson az ételrendelésre, a megjelenő étlapon válassza ki a megrendelni kívánt ételeket, írja be a kívánt mennyiséget, és a lap alján kattintson a rendelés feladása gombra. A következő lépésben megadhatja azonosítóját, vagy regisztráltathatja magát!


Kovács Erika 2008/05/22 15:43
Candida diétán lévő gyereknek szeretnék születésnapi tortát. Önöknél nincs lehetőség ilyet rendelni? Vagy tudnak esetleg valakit ajánlani, ahol készítenek ilyen speciális édességeket?
Köszönettel
Válasz: Biochef 2008/05/24 18:37
Kedves Erika!

Nehezet kérdezett!
A tortának ugyanis illene édesnek lennie, a cukor, méz pedig szóba sem jöhet a candida miatt. Mesterséges édesítőszerekkel mi nem dolgozunk, marad a stevia, de ez sincs a raktárkészletünkben. HOgy ki tudna ilyen tortát készíteni, azt sem tudom, de ha kitalálok valamit megírom.


székelyhidi ágnes 2008/05/20 21:56
Szeretném kérdezni hogy tudnak e segiteni abban hogy komplett diétát állitsanak össze 90 napra/fogyasztható ételekkel együtt/ hogy nekem csak meg kelljen venni azt amit ehetek. Köszönettel.
Válasz: Biochef 2008/05/20 22:04
Kedves Ágnes!

Csak meg kell vennie amit ehet, össze van állítva a diéta!
/index.php?content=9


tina 2008/05/20 11:35
Viszavonom a kérdésemet....Most kezdek kiigazodni a heti étlapon. Üdv
Válasz: Biochef 2008/05/20 14:59
:)


tina 2008/05/20 11:33
Kedves Chef! Ezek a receptek tényleg anti candia receptek? Úgy tudom gombát egyáltalán nem lehetne fogyasztani,candidásoknak. rántott gombafej....? Üdvözlettel Tina
Válasz: Biochef 2008/05/20 14:59
Kedves Tina!
Az anticandidás receptek tényleg anticandidás receptek, a rántott gomba nem anticandidás.


slx 2008/05/19 16:05
Igaz, hogy a szójagranulátum hőkezelés nélkül mérgző?
Válasz: Biochef 2008/05/20 14:58
nem


« előző 10 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 | következő 10 »
Itent