Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Karácsonyi Beluga lencse, halízű tofuval

4 adag
1498 KJ / adag
Lencse beluga200 g
Só tengeri12 g
babérlevél0.4 g
újhagyma80 g
Olaj Olíva0.04 l
citrom40 g
tofu400 g
vöröshagyma40 g
Sárgarépa40 g
bors0.4 g
Nori2 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A lencsét sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük és kihűtjük. Leszűrjük, és hozzákeverjük a szeletekre vágott újhagymát, sóval, citromlével ízesítjük. A vöröshagymát, és a sárgarépát szeletekre vágjuk, és vízben elkezdjük főzni. Sózzuk, borssal, babérlevéllel fűszerezzük, citromlével ízesítjük. A tofut háromszüg alakúra vágjuk, a nori lapokba csavarjuk és a "halpároló" lében megpároljuk, majd a lencsével tálaljuk. 950,-
Karácsonyi diós töltött káposzta

4 adag
1740 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
barnarizs120 g
gabonakolbász200 g
dió80 g
tönkölyliszt40 g
Kapor8 g
Só tengeri12 g
Tofu füstölt40 g
babérlevél0.4 g
fokhagyma12 g
pirospaprika8 g
Doboz főételes4 db
savanyúkáposzta600 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A diót megdaráljuk, és kissé megpörköljük. A vöröshagyma felét finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzelfelöntjük és beforraljuk. A barnarizst másfélszeres mennyiségű sózott vízben fedő alatt 10 percig forraljuk, majd 20 percig duzzasztjuk a tűzről levéve. Egy tálba tesszük a rizst, a pörkölt diót, a gabonakolbászt. Alaposan összekeverjük, szükség szerint sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük. A káposzta leveleket betöltjük ezzel a töltelékkel. A vöröshagyma másik felét szeletekre vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük és visszatesszük a tűzre. Bele tesszük a savanyúkáposztát, babérlevéllel, fokhagymával fűszerezzük, hozzáadjuk az ici-pici kockákra vágott füstölt tofut. Erre helyezzük el a töltelékeket, vízzel felöntjük és lassan puhára pároljuk. A töltelékeket kivesszük, a megmaradt káposztát finomra vágott kaporral fűszerezzük, habarással sűrítjük és kiforraljuk. A töltelékeket a " főzelékkel" tálaljuk. 850,-
Karalábé parmiggiana mozzarellával ás olívás vörösbab raguval

4 adag
2109 KJ / adag
karalábé400 g
paradicsom200 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
fokhagyma8 g
újhagyma120 g
Vörösbab200 g
vöröshagyma80 g
babérlevél4 g
Olíva bogyó200 g
Doboz főételes4 db
Sajt mozzarella80 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 900,-
Kecskesajt-krémmel töltött palacsinta szójavirslivel és pirított zöldségekkel

4 adag
2077 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.08 l
Só tengeri12 g
Sajt kecske120 g
fokhagyma8 g
kakukkfű0.4 g
szójavirsli240 g
Póré80 g
Sárgarépa200 g
karalábé200 g
zeller200 g
TVpaprika80 g
cukkíni friss80 g
kelvirág80 g
brokkoli80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölyliszthez olajat és vizet öntünk, palacsintatészta szerűen csomómentesre keverjük, és állni hagyjuk. A masszából palacsintákat sütünk, melyeket, fokhagymával és kakukkfűvel ízesített kecskesajtkrémmel töltünk meg. A betekert palacsintákat és a szójavirslit kevés forró olajban átpirítjuk. A zöldségeket cikkekre vágjuk, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, kevés vizet öntünk hozzá éa majdnem puhára pároljuk. A párolt zöldségekhez adjuk a szójavirslit és a palacsintát. 950,-
Kecskesajtos babos lepény medvehagyma mártással

4 adag
2588 KJ / adag
Vörösbab240 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Sajt kecske120 g
fokhagyma20 g
tönkölyliszt20 g
Medvehagyma120 g
Só tengeri12 g
élesztő1.2 g
tönkölyliszt200 g
Pálmazsír200 g
babérlevél0.4 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tisztított vékony szeletekre vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg beáztatott babot. Sózzuk, babérlevéllel fűszerezzük, vízzel felöntve puhára főzzük. (úgy, hogy mire elkészül a leve nagyrészt eépárologjon) A megfőtt babot habarással sűrítjük és hozzákeverjük a reszelt kecskesajtot. A liszt 20 %-át és a pálmazsír 80%-át összemorzsoljuk és hűtőbe tesszük. A liszt 80 %-át és a pálmazsír 20%-át összekeverjük, hozzáadjuk az elmorzsolt élesztőt, és kevés langyos citromos vízzel tésztát gyúrunk. A kidolgozott tésztát 20 percig pihentetjük, majd lóhere alakúra nyújtjuk. A lóhere közepére helyezzük a pálmazsíros lisztet, és sorban ráhajtogatjuk a lóhere négy levelét, majd nagy téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabbik oldalán álló téglalap formájú tésztát három rétegbe hajtjuk, 90 fokkal elfordítjuk és újra kinyújtjuk. A második téglalapot is összehajtjuk de az előző hajtással ellentétben most négy rétegbe hajtogatjuk össze. A tésztát 20 percig hűtőben pihentetjük, majd az egész hajtogatást megismételjük. Az újabb pihentetés után a tésztát fél centiméter vastag, téglalap alakúra nyújtjuk, két egyenlő részre vágjuk, és az egyiket tepsire tesszük. A tésztát 200 c fokra melegített sütőben elősütjük. (5 perc) A babos sajtos tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd a tetejére illesztjük a másik (nyers) tésztát, tetejét díszítjük (tésztával, zöldfűszerekkel, esetleg magokkal) majd a már felforrósított sütőben készre sütjük. A sütőből kivéve pihentetjük, majd daraboljuk. Kevés olajban megpirítjuk a metéltre vágott medvehagymát sóval ízesítjük, majd habarással sűrítjük és kiforraljuk. A darabolt babos lepényt a medvehagymamártással tálaljuk. 990,-
Kecskesajtos gombafasírt tofupestos pennével

4 adag
2626 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma40 g
gomba (barna csiperke)240 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Só tengeri12 g
zsemlemorzsa40 g
Sajt kecske120 g
tofu120 g
Mogyoró földi80 g
fokhagyma8 g
Paraj120 g
bazsalikom0.8 g
tönkölytészta240 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 990,-
Kecskesajtos hacsapuri cukkínivel

4 adag
2745 KJ / adag
tönkölyliszt200 g
olaj0.08 l
Só tengeri12 g
joghurt natur0.08 l
szódabikarbóna0.4 g
Sajt kecske320 g
cukkíni fagyasztott400 g
olaj0.02 l
fokhagyma12 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, az olajat, sót, joghurtot, és formázható tésztává gyúrjuk. A tésztát szobahőmérsékleen pihentetjük,majd kis gombócokká formázzuk. A gombócokat nagy lepényekké nyújtjuk, egyik felébe tesszük a tölteléket, a tésztát ráhajtjuk széleit harmónikaszerűen összehajtjuk, olajjal megkenjük és sütőben pirosra sütjük, felszeletelve tálaljuk. Töltelék: A cukkínit 1*1 cm-es kockákra vágjuk, kevés olajban pirítjuk, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük, hozzáadjuk a hasonló kockákra vágott sajtot, és erős tűzön összepirítjuk. 750,-
Kecskesajtos parajgombócok paradicsomos metélttel, pirított fokhagymával

4 adag
1780 KJ / adag
Sajt kecske120 g
Paraj200 g
olaj napraforgó0.04 l
Tönkölytészta spagetti200 g
paradicsom120 g
paradicsompüré80 g
bazsalikom4 g
Só tengeri12 g
fokhagyma120 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 950,-
Kecskesajttal sült paradicsom rizses tökraguval

4 adag
1988 KJ / adag
paradicsom600 g
újhagyma80 g
Só tengeri12 g
Olaj Olíva0.04 l
bazsalikom0.4 g
barnarizs200 g
Tök400 g
fokhagyma12 g
Sajt kecske200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A paradicsomot karikákra vágjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott újhagymát, sózzuk, összekeverjük a reszelt kecskesajttal, olíva olajjal meglocsoljuk, és egy tepsibe téve 180 c fokos sütőben megsütjük. A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, és másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük. Lefedjük, 10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve fedő alatt 20 percig duzzasztjuk. A tököt kockákra vágjuk, kevés forró olajban erős tűzön pirítjuk. Szeletekre vágott fokhagymával fűszerezzük, sózzuk, majd a kész rizshez keverjük. A sült paradicsomot a rizses tökkel tálaljuk. 900,-
Kecskesajttal sütött zöldséges lepény répa és brokoli pürével

4 adag
1266 KJ / adag
tönkölyliszt200 g
Pálmazsír200 g
Só tengeri12 g
Póré80 g
karalábé80 g
brokkoli80 g
karobpor80 g
Sárgarépa480 g
brokkoli480 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A pálmazsír 80 %-át a liszt 20%-ával elmorzsoljuk, összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A liszt 80%-ából a pálmazsír 20%-ából sóval, élesztővel, kevés citromos vízzel közepes kemény tésztát gyúrunk, és 20 percig pihentetjük. A tésztát lóhere alakúra nyújtjuk közepére tesszük a liszttel begyúrt zsíradékot. A lóhere négy levelét ráhajtjuk majd téglalap alakúra nyújtjuk. 3 rétegbe hatjuk, 90 fokkal elfordítjuk majd újra téglalappá nyújtjuk. MOst négy rétegbe hajtjuk, majd hűtőbe téve 30 percet pihentetjük. Ezt a hajtogatást úgy ahogy van még egyszer megismételjük. 850,-
Kecskesajttal töltött burgonya borsópürével

4 adag
2159 KJ / adag
burgonya600 g
Sajt kecske200 g
fokhagyma12 g
kakukkfű0.8 g
Só tengeri12 g
zöldborsó800 g
tönkölyliszt80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, félbevágjuk és a közepébe mélyedést vájunk. A kecskesajtot lereszeljük, ízlész szerint sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, és kakukkfűvel, kevés tönkölylisztet adunk hozzá és összegyúrjuk. A sajtot a burgonyákba töltjük, és sütőben aranysárgára sütjük. A zöldborsót kevés olajban üvegesre pároljuk, sózzuk vízzel felöntjük és puhára pároljuk, majd mixergéppel pépesítjük. A közben megsült burgonyát a borsópürével tálaljuk. 950,-
Kecskesajttal töltött gombafejek grillezve répa és burgonyapürével

4 adag
2103 KJ / adag
gomba (barna csiperke)400 g
Sajt kecske320 g
fokhagyma0.8 g
kakukkfű0.4 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
Sárgarépa400 g
burgonya400 g
tönkölyliszt40 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kecskesajtot lereszeljük, sózzuk, kakukkfűvel, fokhagymával fűszerezzük, és kevés liszttel összegyúrjuk. A gombafejeket megtisztítjuk, a kecskesajtos masszával betöltjük és forró (2220 c fok) sütőben megsütjük. A burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, olajjal habosra keverjük, kevés vízzel higítjuk. A sárgarépát puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd ízesítjük sóval, fűszerezzük korianderrel, olajjal habosra keverjük. 950,-
Kecskesajttal töltött gombafejek grillezve, burgonyapürével

4 adag
2158 KJ / adag
gomba (barna csiperke)600 g
Sajt kecske200 g
kakukkfű0.4 g
fokhagyma8 g
Só tengeri12 g
burgonya1000 g
olaj0.04 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 800,-
Kecskesajttal töltött-burgonyagombóc

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Kelben párolt fűszeres rizs, sült tofu kockákkal, és csípős-savanyú mogyoró mártással

4 adag
3311 KJ / adag
kelkáposzta400 g
barnarizs320 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
fokhagyma12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
vöröshagyma80 g
Ötfűszer keverék0.8 g
tofu400 g
méz40 g
citromlé0.04 l
csípőspaprikakrém4 g
paradicsompüré80 g
szójaszósz0.04 l
Mogyoró földi160 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kelkáposztát leveleire szedjük és leforrázzuk. A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, ötfűszer keverékkel, finomra vágott petrezselyemmel, és felöntjük másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, lefedjük és 5 percig forraljuk. A tűzről levesszük és 20 percig duzzasztjuk. A rizst a kelkáposzta levelekbe töltjük, és kigőzöljük. A tofut 2*2 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, és kevés forró olajban megpirítjuk. A paradicsompürét kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a durvára darált mogyorót, a mézet, a csípőspaprikát, vízzel fleöntjük, ízesítjük citromlével, és szójaszósszal és kiforraljuk. A Megpárolt leveleket felvágjuk, a tofuval és a mogyorómártással tálaljuk. 750,-
Kelvirág kofta chilis paradicsommal és rizzsel

4 adag
2758 KJ / adag
kelvirág480 g
tönkölyliszt120 g
olaj0.12 l
Só tengeri12 g
paradicsom400 g
paradicsompüré80 g
Chili0.8 g
barnarizs240 g
vöröshagyma80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A kelvirágot sózott vízben puhára főzzük, és leszűrjük. Áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és formázható masszává gyúrjuk. A masszából gombócokat formázunk, melyeket forró olajban kisütünk. A vöröshagymát kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk paradicsomot é s a paradicsompürét, sózzuk, chilivel fűszerezzük. Kevés habarással sűrítjük és kiforraljuk. A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, és felöntjük másfélszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel. Fedő alatt 10-15 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A kofta gombócokat a paradicsommal és a rizzsel tálaljuk. 750,-
Kínai zöldségragu barnarizzsel

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Kókusszal pirított búzahús-currys almával és rizzsel

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Kókuszos pirított zöldségek barnarizzsel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Kókuszos rizs szójás zöldségekkel párolt tönkölyhússal

4 adag
1425 KJ / adag
barnarizs240 g
Kókuszreszelék80 g
olaj0.04 l
Só tengeri8 g
szójaszósz0.08 l
Tönkölybúzahús400 g
Sárgarépa80 g
káposzta fejes80 g
zeller80 g
Póré80 g
cukkíni fagyasztott80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és lefedjük. 10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A zöldségeket és a tönkölyhúst, hasábokra vágjuk, kevés olajban aransárgára pirítjuk, sózzuk, és kevés vízzel felöntjük. Szójaszósszal ízesítjük, és készre pároljuk. 750,-



Itent