Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Gyömbéres burgonya és fekete maszalás kelvirág joghurt mártásban

4 adag
1887 KJ / adag
burgonya800 g
kelvirág600 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
Gyömbér8 g
joghurt natur0.8 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát cikkekre vágjuk, sózzuk, gyömbérrel fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk és sürőben pirosra sütjük. A kelvirágot rózsáira szedjük, sózzuk, kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, majd a fűszerkeverékkel megszórjuk, és sütőben megsütjük. A joghurtot sózzuk, kevés chilivel fűszerezzük, és felforraljuk. A burgonyát és a kelvirágot a joghurttal meglocsolva tálaljuk. 900,-
Gyömbéres pirított kel szójás zöldségekkel és barnarizzsel

4 adag
1698 KJ / adag
Gyömbér0.8 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
kelkáposzta800 g
szójaszósz0.04 l
Sárgarépa200 g
zeller200 g
cukkíni fagyasztott200 g
zöldpaprika200 g
barnarizs200 g
Tengerisó12 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A karikára vágott vöröshagymát kevés olajban aranysérgéra pirítjzk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vagy lereszelt gyömbért, és a cikkekre vágott kelkáposztát- Pirítjuk, sóval ízesítjük, majd a kelkáposzta állagától függően kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. A zöldségeket kockákra vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, vízzel felöntjük és majdnem puhára pároljuk. Szójaszósszal kevés fokhagymával fűszerezzük. A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, felöntjük másfélszeres mennyiségű forró vízzel, elkeverjük és fedő alatt 10 percig forraljuk, majd a tűzről levesszük és 20-25 percig duzzasztjuk. A gyömbéres kelkáposztát a zöldségekkel és a rizzsel tálaljuk, ha úgy szimpatikusabb a rizst és a szójás zöldségeket össze is keverhetjük. 750,-
Gyömbéres tofu citromos zöldségekkel

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Gyömbéres tönkölysült, pácolt uborkával és szezámos rizzsel

4 adag
1644 KJ / adag
Tönkölybúzahús400 g
olaj0.04 l
Gyömbér8 g
uborka kigyó200 g
barnarizs200 g
Szezámmag80 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölyhúst, hasábokra vágjuk, kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, és a reszelt gyömbérrel fűszerezzük. Az uborkát vékony metéltre vágjuk, sózzuk, szójaszósszal fűszerezzük. A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szezámmagot, sózzuk, majd másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, 10 percig forraljuk, majd lefedjük, és fedő alatt 20 percig duzzasztjuk. 750,-
Huszárkedvence

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Indiai zöldségragu csírákkal és parajos rizzsel

4 adag
1095 KJ / adag
Sárgarépa200 g
karalábé200 g
cukkíni friss200 g
Csírák (retek, hagyma, lucerna)80 g
Doboz főételes4 db
Paraj120 g
barnarizs200 g
Tengerisó4 g
zeller200 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 800,-
Juhtúróval párolt zöldségek tönköly palacsintával

4 adag
2135 KJ / adag
kukorica csemege240 g
cukkíni friss320 g
Póré240 g
karalábé240 g
juhtúró200 g
TVpaprika80 g
zeller240 g
Sárgarépa240 g
tönkölyliszt80 g
olaj0.04 l
zöldborsó240 g
zöldpaprika240 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lisztet a vízzel elkeverjük, sózzuk, majd 10 percig hagyjuk duzzadni. Süssünk belőle palacsintákat. Egy serpenyőben forrósítsunk fel kevés olajat, és erős tűzön pirítsuk meg benne a cikkekre vágott zöldségeket, sózzuk, pároljuk üvegesre, majd tegyük bele a juhtúrót, és óvatosan rázzuk össze. Amint a túró felolvadt töltsük a zöldségeket a palacsintába, amit félbehajtva azonnal tálalhatunk. 990,-
K

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Káposztás keltpalacsinta petrezselymes zöldségraguval

4 adag
2238 KJ / adag
tönkölyliszt200 g
élesztő8 g
Tengerisó12 g
olaj0.12 l
káposzta fejes160 g
Sárgarépa120 g
zeller120 g
karalábé120 g
kukorica csemege120 g
brokkoli120 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 700,-
Káposztás keltpalacsinta, pritaminos cukkíni-padlizsán raguval

4 adag
1380 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
élesztő10 g
Tengerisó12 g
olaj0.04 l
káposzta fejes200 g
Padlizsán320 g
Pritamin600 g
fokhagyma8 g
vöröshagyma80 g
Doboz főételes4 db
cukkíni friss320 g
Ehez az ételhez nincs képünk.Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk, és kevés langyos vízzel csomómentesre keverjük. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt és annyi vizet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A bekevert tésztát, langyos helyen kelesztjük, majd kisebb méretű palacsintákat sütünk belőle. A káposztát lereszeljük, és kevés forró olajban erős tűzön lepirítjuk, sózzuk és puhára pároljuk. A vöröshagymát karikára vágjuk, kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott cukkínit és pritamint. Sózzuk, fokhagymával fűszerezzük és készre pirítjuk. A palacsintába tesszük a káposztát, félbehajtjuk és a cukkíniraguval tálaljuk. 900,-
Kapros joghurtban párolt tönkölybúzahús búzakásával

4 adag
1317 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
tönkölybúza200 g
Sárgarépa160 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Tönkölybúzahús400 g
joghurt natur0.12 l
Póré80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a hasábokra vágott tönkölyhúst, erős tűzön lepirítjuk, sózzuk, majd joghurttal felöntjük és puhára pároljuk. A búzát 6-8 órára beáztatjuk, majd kétszeres mennyiségű sózott vízben feltesszük főni. Félig megfőzzük, majd, hozzáadjuk a szeletekre vágott pórét, és sárgarépát, 10 percig forraljuk, majd lefedjük és a tűzről levéve, lefedve 20 percig duzzasztjuk. 750,-
Kapros tejfölös búzahústokány tönköly-galuskával és brokkolival

4 adag
1603 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Tönkölybúzahús480 g
pirospaprika8 g
Tengerisó12 g
fokhagyma8 g
Kapor40 g
tönkölyliszt20 g
tejföl0.2 l
tönkölyliszt200 g
brokkoli400 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük, és a tűzre visszatéve összeforraljuk. Hozzáadjuk a hasábokra vágott tönkölyhúst, sózzuk, kevés vízzel fleöntve pároljuk. Fűszerezzük fokhagymával, és finomra vágott kaporral. Tejfölös habarással sűrítjük és kiforraljuk. A tönkölyliszthez annyi vizet keverünk, hogy galuskasűrűségű tésztát kapjunk. Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk a galuskát, leszűrjük, lecsepegtetjük, kevés forró olajban átforgatjuk. A brokkolit sós, fokhagymával fűszerezett vízben felorázzuk. A tokányt a galuskával és brokkolival tálaljuk. 950,-
Karácsonyi Beluga lencse, halízű tofuval

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 950,-
Karácsonyi diós töltött káposzta

4 adag
1740 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
barnarizs120 g
gabonakolbász200 g
dió80 g
tönkölyliszt40 g
Kapor8 g
Tengerisó12 g
Tofu füstölt40 g
babérlevél0.4 g
fokhagyma12 g
pirospaprika8 g
Doboz főételes4 db
savanyúkáposzta600 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A diót megdaráljuk, és kissé megpörköljük. A vöröshagyma felét finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzelfelöntjük és beforraljuk. A barnarizst másfélszeres mennyiségű sózott vízben fedő alatt 10 percig forraljuk, majd 20 percig duzzasztjuk a tűzről levéve. Egy tálba tesszük a rizst, a pörkölt diót, a gabonakolbászt. Alaposan összekeverjük, szükség szerint sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük. A káposzta leveleket betöltjük ezzel a töltelékkel. A vöröshagyma másik felét szeletekre vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük és visszatesszük a tűzre. Bele tesszük a savanyúkáposztát, babérlevéllel, fokhagymával fűszerezzük, hozzáadjuk az ici-pici kockákra vágott füstölt tofut. Erre helyezzük el a töltelékeket, vízzel felöntjük és lassan puhára pároljuk. A töltelékeket kivesszük, a megmaradt káposztát finomra vágott kaporral fűszerezzük, habarással sűrítjük és kiforraljuk. A töltelékeket a " főzelékkel" tálaljuk. 850,-
Karalábé parmiggiana mozzarellával ás olívás vörösbab raguval

4 adag
2109 KJ / adag
karalábé400 g
paradicsom200 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
fokhagyma8 g
újhagyma120 g
Vörösbab200 g
vöröshagyma80 g
babérlevél4 g
Olíva bogyó200 g
Doboz főételes4 db
Sajt mozzarella80 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 900,-
Kecskesajt-krémmel töltött palacsinta szójavirslivel és pirított zöldségekkel

4 adag
2077 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.08 l
Tengerisó12 g
Sajt kecske120 g
fokhagyma8 g
kakukkfű0.4 g
szójavirsli240 g
Póré80 g
Sárgarépa200 g
karalábé200 g
zeller200 g
TVpaprika80 g
cukkíni friss80 g
kelvirág80 g
brokkoli80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölyliszthez olajat és vizet öntünk, palacsintatészta szerűen csomómentesre keverjük, és állni hagyjuk. A masszából palacsintákat sütünk, melyeket, fokhagymával és kakukkfűvel ízesített kecskesajtkrémmel töltünk meg. A betekert palacsintákat és a szójavirslit kevés forró olajban átpirítjuk. A zöldségeket cikkekre vágjuk, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, kevés vizet öntünk hozzá éa majdnem puhára pároljuk. A párolt zöldségekhez adjuk a szójavirslit és a palacsintát. 950,-
Kecskesajtos babos lepény medvehagyma mártással

4 adag
2588 KJ / adag
Vörösbab240 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Sajt kecske120 g
fokhagyma20 g
tönkölyliszt20 g
Medvehagyma120 g
Tengerisó12 g
élesztő1.2 g
tönkölyliszt200 g
Pálmazsír200 g
babérlevél0.4 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tisztított vékony szeletekre vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk, majd hozzáadjuk az előzőleg beáztatott babot. Sózzuk, babérlevéllel fűszerezzük, vízzel felöntve puhára főzzük. (úgy, hogy mire elkészül a leve nagyrészt eépárologjon) A megfőtt babot habarással sűrítjük és hozzákeverjük a reszelt kecskesajtot. A liszt 20 %-át és a pálmazsír 80%-át összemorzsoljuk és hűtőbe tesszük. A liszt 80 %-át és a pálmazsír 20%-át összekeverjük, hozzáadjuk az elmorzsolt élesztőt, és kevés langyos citromos vízzel tésztát gyúrunk. A kidolgozott tésztát 20 percig pihentetjük, majd lóhere alakúra nyújtjuk. A lóhere közepére helyezzük a pálmazsíros lisztet, és sorban ráhajtogatjuk a lóhere négy levelét, majd nagy téglalap alakúra nyújtjuk. A hosszabbik oldalán álló téglalap formájú tésztát három rétegbe hajtjuk, 90 fokkal elfordítjuk és újra kinyújtjuk. A második téglalapot is összehajtjuk de az előző hajtással ellentétben most négy rétegbe hajtogatjuk össze. A tésztát 20 percig hűtőben pihentetjük, majd az egész hajtogatást megismételjük. Az újabb pihentetés után a tésztát fél centiméter vastag, téglalap alakúra nyújtjuk, két egyenlő részre vágjuk, és az egyiket tepsire tesszük. A tésztát 200 c fokra melegített sütőben elősütjük. (5 perc) A babos sajtos tölteléket egyenletesen elosztjuk a tésztán, majd a tetejére illesztjük a másik (nyers) tésztát, tetejét díszítjük (tésztával, zöldfűszerekkel, esetleg magokkal) majd a már felforrósított sütőben készre sütjük. A sütőből kivéve pihentetjük, majd daraboljuk. Kevés olajban megpirítjuk a metéltre vágott medvehagymát sóval ízesítjük, majd habarással sűrítjük és kiforraljuk. A darabolt babos lepényt a medvehagymamártással tálaljuk. 900,-
Kecskesajtos gombafasírt tofupestos pennével

4 adag
2626 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma40 g
gomba (barna csiperke)240 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Tengerisó12 g
zsemlemorzsa40 g
Sajt kecske120 g
tofu120 g
Mogyoró földi80 g
fokhagyma8 g
Paraj120 g
bazsalikom0.8 g
tönkölytészta240 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 990,-
Kecskesajtos hacsapuri cukkínivel

4 adag
2745 KJ / adag
tönkölyliszt200 g
olaj0.08 l
Tengerisó12 g
joghurt natur0.08 l
szódabikarbóna0.4 g
Sajt kecske320 g
cukkíni fagyasztott400 g
olaj0.02 l
fokhagyma12 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, az olajat, sót, joghurtot, és formázható tésztává gyúrjuk. A tésztát szobahőmérsékleen pihentetjük,majd kis gombócokká formázzuk. A gombócokat nagy lepényekké nyújtjuk, egyik felébe tesszük a tölteléket, a tésztát ráhajtjuk széleit harmónikaszerűen összehajtjuk, olajjal megkenjük és sütőben pirosra sütjük, felszeletelve tálaljuk. Töltelék: A cukkínit 1*1 cm-es kockákra vágjuk, kevés olajban pirítjuk, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük, hozzáadjuk a hasonló kockákra vágott sajtot, és erős tűzön összepirítjuk. 750,-
Kecskesajttal sült paradicsom rizses tökraguval

4 adag
1988 KJ / adag
paradicsom600 g
újhagyma80 g
Tengerisó12 g
Olaj Olíva0.04 l
bazsalikom0.4 g
barnarizs200 g
Tök400 g
fokhagyma12 g
Sajt kecske200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A paradicsomot karikákra vágjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott újhagymát, sózzuk, összekeverjük a reszelt kecskesajttal, olíva olajjal meglocsoljuk, és egy tepsibe téve 180 c fokos sütőben megsütjük. A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, és másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük. Lefedjük, 10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve fedő alatt 20 percig duzzasztjuk. A tököt kockákra vágjuk, kevés forró olajban erős tűzön pirítjuk. Szeletekre vágott fokhagymával fűszerezzük, sózzuk, majd a kész rizshez keverjük. A sült paradicsomot a rizses tökkel tálaljuk. 900,-



Itent