Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Édes savanyú tofu pirított zöldségekkel mogyoróval és barnarizzsel

4 adag
2954 KJ / adag
tofu480 g
olaj0.04 l
citromlé0.04 l
méz80 g
Tengerisó12 g
Póré120 g
Sárgarépa120 g
zeller120 g
káposzta fejes120 g
kelvirág120 g
Mogyoró földi120 g
barnarizs240 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Édes savanyú tök, füstölt tofuval és tökmagos rizzsel

4 adag
2352 KJ / adag
sütőtök600 g
Tofu füstölt400 g
barnarizs200 g
tökmag80 g
Tengerisó12 g
méz40 g
citromlé0.04 l
fokhagyma8 g
Gyömbér0.8 g
Chili0.4 g
vöröshagyma80 g
fokhagyma8 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A nagy kockákra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzá adjuk az 1 cm vastag hasábokra vágott tököt, és erős tűzön üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az 1*1 cm-es kockákra vágott tofut, fűszerezzük, chilivel, fokhagymával, gyömbérrel, citromlével, mézzel, sózzuk, és összepároljuk. A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, másfélszeres forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük, és 5 percig forraljuk, majd a tűzről levesszük és duzzasztjuk. A tökmagot megpirítjuk, és a rizshez keverjük. 900,-
Édes savanyú zöldségek kókuszos bulgurral

4 adag
1629 KJ / adag
spárga120 g
zeller160 g
káposzta fejes160 g
karalábé160 g
cukkíni friss80 g
Póré160 g
bulgur240 g
Kókuszreszelék40 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
méz40 g
citromlé0.08 l
Ehez az ételhez nincs képünk.A zöldségeket, egyforma méretűre darabolljuk, cikkekre, vagy kockákra. Kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a mézet, a citromlevet, és egy kevés vízzel majdnem puhára pároljuk. A bulgurt pici olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kókuszt, sózzuk, másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, felforraljuk, és levesszük a tűzről, lefedjük és 10-15 percig állni hagyjuk. Ez alatt szépen megduzzad, ekkor villával átkeverjük, és tálaljuk. 800,-
Édes-savanyú tofu pirított zöldségekkel és barnarizzsel

4 adag
2082 KJ / adag
tofu480 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
szójaszósz0.08 l
méz80 g
citromlé0.04 l
Tengerisó12 g
Sárgarépa120 g
zeller120 g
káposzta fejes120 g
Póré120 g
karalábé120 g
barnarizs200 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst kevés olajjal erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük és lefedjük. 10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve 20 percig duzzasztjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, majd kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a hasábokra vágott tofut, sózzuk, szójaszósszal fűszerezzük, citromlével, mézzel ízesítjük, kevés vízzel felöntjük és összepároljuk. A zöldségeket szeletekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, egy kevés vízzel felöntve majdnem puhára pároljuk. A tofut rizzsel és a zöldségekkel tálaljuk. 900,-
Édes-savanyú tofu, zöldségekkel és ropogós rizstésztával

4 adag
1464 KJ / adag
tofu400 g
olaj0.04 l
citrom80 g
méz40 g
Ötfűszer keverék0.4 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
Póré80 g
karalábé80 g
Rizstészta120 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 990,-
Esterházy tofuvagdalt zsemlegombóccal

4 adag
1923 KJ / adag
tofu400 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
tönkölyliszt40 g
Tengerisó12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Mustár40 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
petrezselyem gyökér80 g
citrom40 g
méz40 g
babérlevél0.8 g
Tönkölykenyér200 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 950,-
Eszterházy tönkölybúzahús zsemlegombóccal

4 adag
1451 KJ / adag
Tönkölybúzahús400 g
olaj0.04 l
Sárgarépa80 g
zeller80 g
karalábé80 db
petrezselyem gyökér80 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Mustár40 g
tönkölyliszt80 g
méz40 g
Tengerisó12 g
vöröshagyma80 g
Tönkölykenyér120 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A búzahúst szeletekre vágjuk, sózzuk, majd kevés forró olajban mindkét oldalát megsütj��k. A visszamaradt olajba tesszük a szeletekre vágott vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a metéltre vágott zöldségeket, sózzuk, babérlevéllel, capri bogyóval, mustárral, fűszerezzük, és erős tűzön lepirítjuk. vízzel felöntjük és félpuhára pároljuk. Habarással sűrítjük, kiforraljuk, ha szükséges sóval, citromlével utóízesítjük. A tönkölykenyeret 1*1 cm-es kockákra vágjuk, és sütőben megpirítjuk. A kihűlt kenyérkockákat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olajban pirított, finomra vágott vöröshagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet, a lisztet, és annyi vízzel keverjük össze, hogy galuskaszerű masszát kapjunk. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk és forrásban lévő sós vízbe téve kifőzzük. A megfőtt gombócokat lecsepegtetjük és felszeleteljük. 950,-
Fahéjas mazsolás rizs currys tönkölybúza-hússal

4 adag
1523 KJ / adag
barnarizs200 g
olaj0.04 l
mazsola120 g
fahéj0.4 g
Tengerisó12 g
Curry0.8 g
vöröshagyma120 g
citromlé0.04 l
tönkölyliszt0.02 g
Rizstej0.2 l
Tönkölybúzahús400 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk. Sózzuk, majd felöntjük forrásban lévő (másfélszeres mennyiségű) vízzel. Hozzáadjuk a mazsolát, erős tűzön 5 percig főzzük, majd fedővel letakarva 30 percig duzzasztjuk. A szeletekre vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, vízzel felöntjük, és pépesre pároljuk-pirítjuk. A tűzről levéve, hozzákeverjük a curry-t, hozzáadjuk a hasábokra vágott tönkölyhúst, összekeverjük és egy kevés vizet aláöntve készre pároljuk. Sóval, citromlével ízesítjük. 900,-
Falafel golyók mentás joghurt mártásban, zöldségraguval

4 adag
2855 KJ / adag
csicseriborsó400 g
olaj0.08 l
tönkölyliszt40 g
Tengerisó8 g
koriander0.4 g
rómaikömény0.4 g
fokhagyma12 g
vöröshagyma40 g
joghurt natur0.4 l
Menta0.4 g
Póré200 g
karalábé200 g
zeller200 g
brokkoli200 g
Sárgarépa200 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A csicseriborsót 6-8 órára beáztatjuk. Sózott vízben puhára főzzük, összeturmixoljuk, finomra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, rómaiköménnyel, korianderrel fűszerezzük, liszttel elkeverjük. A masszából gombócokat formázunk, és bő forró olajban kisütjük. A mentát és a petrezselymet finomra vágjuk, és a joghurthoz keverjük. A zöldségeket karikára vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, kevés vízzel felöntjük, és majdnem puhára pároljuk. A megsült gombócokat a zöldségekkel és a joghurttal tálaljuk. 850,-
Falafelgolyók hagymás burgonyával paradicsom mártással

4 adag
3060 KJ / adag
csicseriborsó400 g
fokhagyma12 g
rómaikömény0.4 g
Tengerisó12 g
olaj0.08 l
burgonya800 g
vöröshagyma80 g
paradicsompüré80 g
paradicsom80 g
tönkölyliszt40 g
zeller40 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A sózott vízben puhára főzött csicseriborsót összeturmixoljuk, finomra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, rómaiköménnyel fűszerezzük, liszttel elkeverjük. A masszából gombócokat formázunk, és bő forró olajban kisütjük. A tisztított burgonyát félpuhára főzzük, leszűrjük, és szeletekre vágott, kevés olajban aranysárgára pirított vöröshagymához adjuk, összetörjük és együtt lepirítjuk. A paradicsompürét kevés olajban lepirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, zellert, megpirítjuk, liszttel megszórjuk, vízzel felöntjük és felforraljuk. A zeller puhulásáig főzzük, majd átszűrjük. A falafelgolyókat paradicsommártással és burgonyával tálaljuk. 800,-
Feketebárány

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Fenyőmagos kukorica-tofu ragu medvehagymás spagettivel

4 adag
1901 KJ / adag
Fenyőmag40 g
Póré120 g
tofu320 g
kukorica csemege240 g
Medvehagyma80 g
Tönkölytészta spagetti240 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A karikára vágott pórét kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kukoricát és a kockákra vágott tofut, sózzuk, kevés vízzel felöntjük és összepároljuk. A medvehagymát metéltre vágjuk, kevés olajban megfonnyasztjuk. A spagettit kifőzzük, és a medvehagymához keverjük. A tésztát a raguval tálaljuk, és a tetejére szórjuk a fenyőmagot. 900,-
Flutni sült tejföllel és babos savanyúkáposztával, medvehagyma öntettel

4 adag
3739 KJ / adag
burgonya400 g
tönkölyliszt200 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Vörösbab160 g
savanyúkáposzta400 g
Medvehagyma40 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
tejföl0.8 l
Nagyításhoz kattintson a képre! 900,-
Fokhagymás -pirított zöldségek-diós rozmaringos-metélttel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Fokhagymás bazsalikommal pirított gomba burgonyapürével

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Fűszeres pirított tofu, krumplis knéflivel

4 adag
1696 KJ / adag
tofu400 g
fokhagyma20 g
petrezselyemzöld0.4 cs
kakukkfű4 g
tönkölyliszt200 g
burgonya600 g
Tengerisó12 g
Póré80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut kockákra vágjuk, sózzuk, fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk, és 200 c fokos sütőben megsütjük. Tisztított burgonyát 1*1 cm-es kockákra vágjuk, kevés forró olajba tesszük, hozzáadjuk a szeletekre vágott pórét, és együtt üvegesre pirítjuk. Vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. Tönkölylisztből galuskát készítünk, amelyet leszűrünk és a pirított burgonyához keverünk. A sült tofut a burgonyás galuskával tálaljuk. 900,-
Fűszeres tofuval töltött pritaminpaprika sütve, cukkínis rizzsel

4 adag
1504 KJ / adag
Pritamin400 g
tofu400 g
olaj0.02 l
vöröshagyma40 g
Póré40 g
petrezselyemzöld0.4 cs
fokhagyma12 g
Tengerisó12 g
barnarizs200 g
cukkíni friss200 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A pritamint negyedekre vágjuk. A tofut összetörjük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, zöldpetrezselymet, póréhagymát, sózzuk, és alaposan összekeverjük. A tofumasszát a pritaminba töltjük, és 180 c fokos sütőben megsütjük. A barnarizst kevés forró olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük, és öt percig forraljuk. A tűzről levesszük és 20 percet duzzasztjuk. A cukkínit kis kockákra vágjuk, kevés olajban lepirítjuk, sózzuk, és a barnarizshez keverjük. A töltött pritamint a cukkínis rizzsel tálaljuk. 900,-
Fűszeres tönkölyfasírt rizstejes sóska mártással és burgonyával

4 adag
1211 KJ / adag
Tönkölybúzahús400 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
fokhagyma12 g
pirospaprika8 g
Tengerisó12 g
tönkölyliszt40 g
Sóska200 g
Rizstej0.2 l
burgonya600 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a darált tönkölybúzahúst, fűszerezzük pirospaprikával, fokhagymával, és kevés liszttel összagyúrjuk. A masszát őzgerinc formába tesszük és 160 c fokos sütőben megsütjük. A sóskát kevés olajban megfonnyasztjuk, sózzuk, rizstejjel felöntjük, és tönkölyliszttel készült habarással besűrítjük. Kiforraljuk, szükség szerint mézzel ízesítjük. A tisztított burgonyát kockákra vágjuk, és sózott vízben puhára főzzük. A megsült fasírtot, szeletekre vágjuk, és a burgonyával, mártással tálaljuk. 850,-
Füstölt tofus zöldséges pite céklasalátával és torma mártással

4 adag
1211 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
Pálmazsír60 g
Tengerisó12 g
olaj0.04 l
cékla400 g
torma120 g
Tofu füstölt120 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
Póré80 g
karalábé80 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 890,-
Füszerkéregben sült tofu, gombás portugál raguval és rizzsel

4 adag
2112 KJ / adag
Gomba laska200 g
Tönkölykenyér80 g
olaj0.04 l
petrezselyemzöld0.4 cs
Tengerisó12 g
vöröshagyma120 g
gomba (barna csiperke)200 g
paradicsom120 g
Mustár8 g
barnarizs200 g
tofu480 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A tönkölykenyeret lereszeljük, vagy turmixgépben finomra őröljük. Hozzáadjuk a az olajat, a petrezselymet, sót, mustárt, és alaposan elkeverjük. A tofut szeleteljük, tepsire tesszük, majd vékonyan elterítjük rajta a fűszeres morzsát, és forró (200 c fokos) sütőben megsütjük. A vöröshagymát nagy kockákra vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, és paradicsomot, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük és összepirítjuk. A megsült tofut, barnarizzsel és a portugál raguval tálaljuk. 850,-



Itent