|
|
Édes savanyú tofu pirított zöldségekkel mogyoróval és barnarizzsel
|
tofu | 480 g | olaj | 0.04 l | citromlé | 0.04 l | méz | 80 g | Tengerisó | 12 g | Póré | 120 g | Sárgarépa | 120 g | zeller | 120 g | káposzta fejes | 120 g | kelvirág | 120 g | Mogyoró földi | 120 g | barnarizs | 240 g | Doboz főételes | 4 db |
|
|
750,- |
Édes savanyú tök, füstölt tofuval és tökmagos rizzsel
|
sütőtök | 600 g | Tofu füstölt | 400 g | barnarizs | 200 g | tökmag | 80 g | Tengerisó | 12 g | méz | 40 g | citromlé | 0.04 l | fokhagyma | 8 g | Gyömbér | 0.8 g | Chili | 0.4 g | vöröshagyma | 80 g | fokhagyma | 8 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A nagy kockákra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzá adjuk az 1 cm vastag hasábokra vágott tököt, és erős tűzön üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az 1*1 cm-es kockákra vágott tofut, fűszerezzük, chilivel, fokhagymával, gyömbérrel, citromlével, mézzel, sózzuk, és összepároljuk.
A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, másfélszeres forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük, és 5 percig forraljuk, majd a tűzről levesszük és duzzasztjuk.
A tökmagot megpirítjuk, és a rizshez keverjük. |
900,- |
Édes savanyú zöldségek kókuszos bulgurral
|
spárga | 120 g | zeller | 160 g | káposzta fejes | 160 g | karalábé | 160 g | cukkíni friss | 80 g | Póré | 160 g | bulgur | 240 g | Kókuszreszelék | 40 g | olaj | 0.04 l | Tengerisó | 12 g | méz | 40 g | citromlé | 0.08 l |
|
A zöldségeket, egyforma méretűre darabolljuk, cikkekre, vagy kockákra. Kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a mézet, a citromlevet, és egy kevés vízzel majdnem puhára pároljuk.
A bulgurt pici olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kókuszt, sózzuk, másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, felforraljuk, és levesszük a tűzről, lefedjük és 10-15 percig állni hagyjuk. Ez alatt szépen megduzzad, ekkor villával átkeverjük, és tálaljuk. |
800,- |
Édes-savanyú tofu pirított zöldségekkel és barnarizzsel
|
tofu | 480 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | szójaszósz | 0.08 l | méz | 80 g | citromlé | 0.04 l | Tengerisó | 12 g | Sárgarépa | 120 g | zeller | 120 g | káposzta fejes | 120 g | Póré | 120 g | karalábé | 120 g | barnarizs | 200 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A barnarizst kevés olajjal erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük és lefedjük.
10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve 20 percig duzzasztjuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk, majd kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a hasábokra vágott tofut, sózzuk, szójaszósszal fűszerezzük, citromlével, mézzel ízesítjük, kevés vízzel felöntjük és összepároljuk.
A zöldségeket szeletekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, egy kevés vízzel felöntve majdnem puhára pároljuk.
A tofut rizzsel és a zöldségekkel tálaljuk. |
900,- |
Édes-savanyú tofu, zöldségekkel és ropogós rizstésztával
|
tofu | 400 g | olaj | 0.04 l | citrom | 80 g | méz | 40 g | Ötfűszer keverék | 0.4 g | Sárgarépa | 80 g | zeller | 80 g | Póré | 80 g | karalábé | 80 g | Rizstészta | 120 g | Doboz főételes | 4 db |
|
|
990,- |
Esterházy tofuvagdalt zsemlegombóccal
|
tofu | 400 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | tönkölyliszt | 40 g | Tengerisó | 12 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Mustár | 40 g | Sárgarépa | 80 g | zeller | 80 g | petrezselyem gyökér | 80 g | citrom | 40 g | méz | 40 g | babérlevél | 0.8 g | Tönkölykenyér | 200 g | Doboz főételes | 4 db |
|
|
950,- |
Eszterházy tönkölybúzahús zsemlegombóccal
|
Tönkölybúzahús | 400 g | olaj | 0.04 l | Sárgarépa | 80 g | zeller | 80 g | karalábé | 80 db | petrezselyem gyökér | 80 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Mustár | 40 g | tönkölyliszt | 80 g | méz | 40 g | Tengerisó | 12 g | vöröshagyma | 80 g | Tönkölykenyér | 120 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A búzahúst szeletekre vágjuk, sózzuk, majd kevés forró olajban mindkét oldalát megsütjük.
A visszamaradt olajba tesszük a szeletekre vágott vöröshagymát, és aranysárgára pirítjuk.
Hozzáadjuk a metéltre vágott zöldségeket, sózzuk, babérlevéllel, capri bogyóval, mustárral, fűszerezzük, és erős tűzön lepirítjuk.
vízzel felöntjük és félpuhára pároljuk.
Habarással sűrítjük, kiforraljuk, ha szükséges sóval, citromlével utóízesítjük.
A tönkölykenyeret 1*1 cm-es kockákra vágjuk, és sütőben megpirítjuk.
A kihűlt kenyérkockákat egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olajban pirított, finomra vágott vöröshagymát, a finomra vágott zöldpetrezselymet, a lisztet, és annyi vízzel keverjük össze, hogy galuskaszerű masszát kapjunk.
A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk és forrásban lévő sós vízbe téve kifőzzük.
A megfőtt gombócokat lecsepegtetjük és felszeleteljük.
|
950,- |
Fahéjas mazsolás rizs currys tönkölybúza-hússal
|
barnarizs | 200 g | olaj | 0.04 l | mazsola | 120 g | fahéj | 0.4 g | Tengerisó | 12 g | Curry | 0.8 g | vöröshagyma | 120 g | citromlé | 0.04 l | tönkölyliszt | 0.02 g | Rizstej | 0.2 l | Tönkölybúzahús | 400 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk.
Sózzuk, majd felöntjük forrásban lévő (másfélszeres mennyiségű) vízzel.
Hozzáadjuk a mazsolát, erős tűzön 5 percig főzzük, majd fedővel letakarva 30 percig duzzasztjuk.
A szeletekre vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, vízzel felöntjük, és pépesre pároljuk-pirítjuk.
A tűzről levéve, hozzákeverjük a curry-t, hozzáadjuk a hasábokra vágott tönkölyhúst, összekeverjük és egy kevés vizet aláöntve készre pároljuk.
Sóval, citromlével ízesítjük. |
900,- |
Falafel golyók mentás joghurt mártásban, zöldségraguval
|
csicseriborsó | 400 g | olaj | 0.08 l | tönkölyliszt | 40 g | Tengerisó | 8 g | koriander | 0.4 g | rómaikömény | 0.4 g | fokhagyma | 12 g | vöröshagyma | 40 g | joghurt natur | 0.4 l | Menta | 0.4 g | Póré | 200 g | karalábé | 200 g | zeller | 200 g | brokkoli | 200 g | Sárgarépa | 200 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A csicseriborsót 6-8 órára beáztatjuk.
Sózott vízben puhára főzzük, összeturmixoljuk, finomra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, rómaiköménnyel, korianderrel fűszerezzük, liszttel elkeverjük.
A masszából gombócokat formázunk, és bő forró olajban kisütjük.
A mentát és a petrezselymet finomra vágjuk, és a joghurthoz keverjük.
A zöldségeket karikára vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, kevés vízzel felöntjük, és majdnem puhára pároljuk.
A megsült gombócokat a zöldségekkel és a joghurttal tálaljuk. |
850,- |
Falafelgolyók hagymás burgonyával paradicsom mártással
|
csicseriborsó | 400 g | fokhagyma | 12 g | rómaikömény | 0.4 g | Tengerisó | 12 g | olaj | 0.08 l | burgonya | 800 g | vöröshagyma | 80 g | paradicsompüré | 80 g | paradicsom | 80 g | tönkölyliszt | 40 g | zeller | 40 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A sózott vízben puhára főzött csicseriborsót összeturmixoljuk, finomra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, rómaiköménnyel fűszerezzük, liszttel elkeverjük.
A masszából gombócokat formázunk, és bő forró olajban kisütjük.
A tisztított burgonyát félpuhára főzzük, leszűrjük, és szeletekre vágott, kevés olajban aranysárgára pirított vöröshagymához adjuk, összetörjük és együtt lepirítjuk.
A paradicsompürét kevés olajban lepirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, zellert, megpirítjuk, liszttel megszórjuk, vízzel felöntjük és felforraljuk.
A zeller puhulásáig főzzük, majd átszűrjük.
A falafelgolyókat paradicsommártással és burgonyával tálaljuk. |
800,- |
Feketebárány
|
|
|
750,- |
Fenyőmagos kukorica-tofu ragu medvehagymás spagettivel
|
Fenyőmag | 40 g | Póré | 120 g | tofu | 320 g | kukorica csemege | 240 g | Medvehagyma | 80 g | Tönkölytészta spagetti | 240 g |
|
A karikára vágott pórét kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kukoricát és a kockákra vágott tofut, sózzuk, kevés vízzel felöntjük és összepároljuk.
A medvehagymát metéltre vágjuk, kevés olajban megfonnyasztjuk.
A spagettit kifőzzük, és a medvehagymához keverjük.
A tésztát a raguval tálaljuk, és a tetejére szórjuk a fenyőmagot. |
900,- |
Flutni sült tejföllel és babos savanyúkáposztával, medvehagyma öntettel
|
burgonya | 400 g | tönkölyliszt | 200 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | Vörösbab | 160 g | savanyúkáposzta | 400 g | Medvehagyma | 40 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | tejföl | 0.8 l |
|
|
900,- |
Fokhagymás -pirított zöldségek-diós rozmaringos-metélttel
|
|
|
750,- |
Fokhagymás bazsalikommal pirított gomba burgonyapürével
|
|
|
750,- |
Fűszeres pirított tofu, krumplis knéflivel
|
tofu | 400 g | fokhagyma | 20 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | kakukkfű | 4 g | tönkölyliszt | 200 g | burgonya | 600 g | Tengerisó | 12 g | Póré | 80 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A tofut kockákra vágjuk, sózzuk, fűszerezzük, olajjal meglocsoljuk, és 200 c fokos sütőben megsütjük.
Tisztított burgonyát 1*1 cm-es kockákra vágjuk, kevés forró olajba tesszük, hozzáadjuk a szeletekre vágott pórét, és együtt üvegesre pirítjuk. Vízzel felöntjük, és puhára pároljuk.
Tönkölylisztből galuskát készítünk, amelyet leszűrünk és a pirított burgonyához keverünk.
A sült tofut a burgonyás galuskával tálaljuk. |
900,- |
Fűszeres tofuval töltött pritaminpaprika sütve, cukkínis rizzsel
|
Pritamin | 400 g | tofu | 400 g | olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 40 g | Póré | 40 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | fokhagyma | 12 g | Tengerisó | 12 g | barnarizs | 200 g | cukkíni friss | 200 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A pritamint negyedekre vágjuk.
A tofut összetörjük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, zöldpetrezselymet, póréhagymát, sózzuk, és alaposan összekeverjük.
A tofumasszát a pritaminba töltjük, és 180 c fokos sütőben megsütjük.
A barnarizst kevés forró olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük, és öt percig forraljuk.
A tűzről levesszük és 20 percet duzzasztjuk.
A cukkínit kis kockákra vágjuk, kevés olajban lepirítjuk, sózzuk, és a barnarizshez keverjük.
A töltött pritamint a cukkínis rizzsel tálaljuk.
|
900,- |
Fűszeres tönkölyfasírt rizstejes sóska mártással és burgonyával
|
Tönkölybúzahús | 400 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | fokhagyma | 12 g | pirospaprika | 8 g | Tengerisó | 12 g | tönkölyliszt | 40 g | Sóska | 200 g | Rizstej | 0.2 l | burgonya | 600 g |
|
A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a darált tönkölybúzahúst, fűszerezzük pirospaprikával, fokhagymával, és kevés liszttel összagyúrjuk. A masszát őzgerinc formába tesszük és 160 c fokos sütőben megsütjük.
A sóskát kevés olajban megfonnyasztjuk, sózzuk, rizstejjel felöntjük, és tönkölyliszttel készült habarással besűrítjük.
Kiforraljuk, szükség szerint mézzel ízesítjük.
A tisztított burgonyát kockákra vágjuk, és sózott vízben puhára főzzük.
A megsült fasírtot, szeletekre vágjuk, és a burgonyával, mártással tálaljuk.
|
850,- |
Füstölt tofus zöldséges pite céklasalátával és torma mártással
|
tönkölyliszt | 120 g | Pálmazsír | 60 g | Tengerisó | 12 g | olaj | 0.04 l | cékla | 400 g | torma | 120 g | Tofu füstölt | 120 g | Sárgarépa | 80 g | zeller | 80 g | Póré | 80 g | karalábé | 80 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Doboz főételes | 4 db |
|
|
890,- |
Füszerkéregben sült tofu, gombás portugál raguval és rizzsel
|
Gomba laska | 200 g | Tönkölykenyér | 80 g | olaj | 0.04 l | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Tengerisó | 12 g | vöröshagyma | 120 g | gomba (barna csiperke) | 200 g | paradicsom | 120 g | Mustár | 8 g | barnarizs | 200 g | tofu | 480 g |
|
A tönkölykenyeret lereszeljük, vagy turmixgépben finomra őröljük.
Hozzáadjuk a az olajat, a petrezselymet, sót, mustárt, és alaposan elkeverjük.
A tofut szeleteljük, tepsire tesszük, majd vékonyan elterítjük rajta a fűszeres morzsát, és forró (200 c fokos) sütőben megsütjük.
A vöröshagymát nagy kockákra vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, és paradicsomot, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük és összepirítjuk.
A megsült tofut, barnarizzsel és a portugál raguval tálaljuk. |
850,- |
|
|
|