Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Kukoricagolyók paradicsomos babbal

4 adag
2291 KJ / adag
Vörösbab400 g
vöröshagyma120 g
olaj0.04 l
paradicsom120 g
paradicsompüré120 g
Kukoricadara80 g
Só tengeri12 g
babérlevél0.4 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A babot beáztatjuk. A vöröshagymát karikára vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a kockára vágott paradicsomot lepirítjuk, és hozzáadjuk a babot. Vízzel felöntjük, sózzuk, babérlevelet adunk hozzá, és lassan puhára főzzük. A kukoricadarát forrásban lévő vízbe szórjuk, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ízesítjük sóval, kevés olajat keverünk hozzá. Az elkészült masszát langyosra hűtjük, majd gombócokat formázunk belőle. A kihült gombócokat kevés forró olajban megpirítjuk és az elkészült paradicsomos babbal tálaljuk. 1100,-
Kukoricapüré töltött paradicsommal és lilahagyma kompóttal

4 adag
1988 KJ / adag
kukorica csemege600 g
petrezselyemzöld80 g
margarin40 g
paradicsom400 g
lilahagyma520 g
bulgur100 g
kakukkfű4 g
bazsalikom52 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.kukorica, petrezselyemzöld, margarin, paradicsom, lilahagyma, fokhagyma, só, olaj, bulgur, bazsalikom, kakukkfű 1250,-
Kukoricával és füstölt tofuval töltött paprika rizzsel, petrezselyem mártással

4 adag
2125 KJ / adag
TVpaprika400 g
kukorica csemege400 g
Tofu füstölt200 g
barnarizs200 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
petrezselyemzöld0.8 cs
tönkölyliszt40 g
Póré80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A póréhagymát karikára vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kukoricát, a füstölt tofut, sózzuk, és lepirítjuk. A paprikák szárát és magházát eltávolítjuk, besózzuk, és beletöltjük a tölteléket. A paprikákat tepsibe állítjuk, és 180 c fokos sütőben megsütjük. A barnarizst, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, majd másfélszeres vízzel felöntjük, lefedjük, 5 percig erős tűzön forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A finomra vágott zöldpetrezselymet kevés olsjban megfonnyasztjuk, liszttel megszórjuk, elkeverjük, majd rizstejjel felöntjük, csomómentesre keverjük, és kiforraljuk. 1290,-
Kuszkusz pirított cukkínivel és rómaiköményes karottával

4 adag
1663 KJ / adag
KuszKusz240 g
cukkíni mirelit400 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Só tengeri12 g
Sárgarépa400 g
rómaikömény0.4 g
fokhagyma8 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kuszkuszt, sózzuk, és másfélszeres mennyiségű, forrásban lévő vizet öntünk rá. Összekeverjük, lefedjük és 20 percig duzzasztjuk. A cukkínit kevés forró olajban lepirítjuk, sóval ízesítjük, és zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd az elkészült kuszkuszhoz keverjük. A sárgarépát hasábokra vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesrepároljuk, sózzuk, vízzel felöntjük rómíiköménnyel fűszerezzük és majdnem puhára pároljuk. A cukkínis kuszkuszt a répával tálaljuk. 800,-
Kuszkusz pirított zöldségekkel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Köleses karalábéragu-gabonasülttel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Köleses rakott brokkoli kecskesajtmártással

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Köleses túróérmék párolt zöldséggel

4 adag
2604 KJ / adag
köles160 g
túró sovány160 g
lilahagyma40 g
fokhagyma20 g
kakukkfű28 g
tönkölyliszt60 g
olaj0.12 l
Só tengeri20 g
Sárgarépa200 g
Póré40 g
karalábé120 g
zöldborsó80 g
brokkoli40 g
Doboz főételes4 db
kelvirág120 g
Só tengeri20 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 1300,-
Köményes burgonyapogácsa párolt zellerrel és almaszósszal

4 adag
2099 KJ / adag
burgonya 600 g
Só tengeri12 g
tönkölyliszt200 g
Kömény0.8 g
olaj0.04 l
zeller400 g
alma400 g
vöröshagyma40 g
citromlé0.02 l
méz20 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A megtisztított burgonyát puhára főzzük, leszűrjük, és pépesre törjük. Sóval ízesítjük köménnyel fűszerezzük, és liszttel elkeverjük. Az elkészült tésztát lisztezett asztalon kinyújtjuk pogácsaszaggatóval formázzuk, és kevés forró olajban kisütjük. A zellert kockákra vágjuk, és a finomra vágott, kevés olajban aranysárgára pirított hagymához adjuk. Sózzuk, kevés vízzel felöntjük és majdnem puhára pároljuk. Az almát szeletekre vágjuk, kevés vízzel, citromlével és mézzel puhára pároljuk, és turmixgépben pépesítjük. A pogácsákat a zellerrel és almaszósszal tálaljuk. 750,-
L.askagomba-ropogós parajjal

4 adag
2635 KJ / adag
Gomba laska240 g
olaj0.02 l
vöröshagyma80 g
tönkölyliszt80 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Só tengeri12 g
Paraj800 g
fokhagyma12 g
zsemlemorzsa80 g
olaj0.08 l
barnarizs200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a reszelt gombát, sózzuk, finomra vágott petrezselyemmel megszórjuk és lepirítjuk. Habarással sűrítjük és sűrűre főzzük. A kihűlt gombás masszából gombócokat formázunk, morzsában megforgatjuk és bő forró olajban megsütjük. A parajt kevés olajban lepirítjuk, sózzuk, fűszerezzük fokhagymával, és majdnem puhára pároljuk. A gomba gombócokat a parajjal tálaljuk. 1250,-
Laska-vargánya pörkölt tönkölytésztával

4 adag
1900 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
pirospaprika8 g
fokhagyma12 g
Só tengeri12 g
csípőspaprikakrém4 g
Vargánya szárított40 g
Gomba laska400 g
tészta durum320 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A vargányát 2-3 órára langyos vízbe áztatjuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a tűzről levéve elkeverjük és kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, hozzáadjuk az áztatott vargányát és a szeletekre vágott laskát, adunk hozzá egy-két cikk paradicsomot, paprikát, és lassan puhára pároljuk. A tönkölytésztát forrásban lévő vízbe tesszük, és puhára főzzük. lecsepegtetjük , kevés oaljjal elkeverjük és a gombákkal tálaljuk. 900,-
Laskagomba pörkölt tönkölygaluskával

4 adag
2045 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
pirospaprika8 g
TVpaprika40 g
fokhagyma20 g
Só tengeri12 g
Doboz főételes4 db
tönkölyliszt320 g
Gomba laska800 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A hagymát apróravágjuk majd olajon lepirítjuk ha megpirult lehúzzuk a tűzrül és megszorjuk pirospaprikával felöntjük vízzel és vissza tesszük a tűzre ha elfőtte a levét rádobjuk a csíkokra vágott laskagombát és lepirítjuk majd felengedjük vizzel a TVpaprikát felkockázzuk és a pörkölthöz adjuk és készreforraljuk. A tönkölylisztet sóval vízzel kikeverjük. Sós vízet felforraljuk és a galuskát beleszaggatjukés készrefőzzük. A galuskát leszűrjük és olajal meglocsoljuk a galuskát a pörkölttel tálaljuk. 1050,-
Laskagomba ropogós parajjal

4 adag
1243 KJ / adag
Gomba laska600 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Só tengeri12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
tönkölyliszt40 g
Paraj600 g
fokhagyma8 g
tönkölyliszt80 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A gombát finomra vágjuk vagy ledar��luk. Kevés vöröshagymát finomra vágunk, és olajban aranysárgára pirítunk. Hozzáadjuk a gombát, és erős tűzön lepirítjuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és liszttel. Elkeverjük és kevés vizet öntve rá, sűrűre főzzük. A masszát kihűtjük, és golyókat formálunk belőle, melyeket magas hőmérsékleten kisütünk. A parajt leforrázzuk. Kevés olajat hevítünk, hozzáadjuk a parajt, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, habarással sűrítjük és főzelék szerűvé forraljuk. A parajt a gombócokkal tálaljuk. 1150,-
Laskagomba stroganoff módon barnarizzsel

4 adag
1154 KJ / adag
Póré40 g
Gomba laska400 g
petrezselyemzöld0.4 g
Rizstej0.2 l
Só tengeri8 g
Doboz főételes4 db
barnarizs200 g
olaj0.02 l
Ehez az ételhez nincs képünk. 1350,-
Laskagombás derelye medvehagyma mártással párolt zöldségekkel

4 adag
1543 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
Gomba laska400 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Só tengeri12 g
Medvehagymakrém120 g
tönkölyliszt20 g
Sárgarépa200 g
zeller200 g
karalábé200 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölyliszthez olajat adunk, sózzuk, és annyi vizet keverünk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. alaposan kidolgozzuk, és 20 percig pihentetjük. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott laskát, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, éserős tűzön pároljuk. A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastagra nyújtjuk. A gombából 4-5 cm távolságra diónyi halmokat helyezünk el a tészta felén. A tészta másik felét ráhajtjuk, majd a töltelékek között lenyomkodjuk. Derelye vágóval négyszögletesre vágjuk, és forrásban lévő sós vízben kifőzzük. A megfőtt derelyéket kevés forró olajban erős tűzön megpirítjuk. A medvehagymakrémet egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tönkölylisztet, vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük, sózzuk, és kiforraljuk. A zöldségeket, kevés olajban üvegesre pirítjuk. Sózzuk, kevés vízzel felöntjük és majdnem puhára pároljuk. A derelyét a párolt zöldséggel tálaljuk, tetejére locsoljuk a medvehagyma mártást. 990,-
Laskagombás tofu Janija cukkínis pirított burgonyával

4 adag
1636 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
tofu natúr480 g
TVpaprika120 g
Gomba laska200 g
Só tengeri12 g
fokhagyma8 g
rozmaring0.4 g
paradicsom120 g
burgonya 600 g
cukkíni mirelit400 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A szeletekre vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a vékony!!! hasábokra vágott tönkölyhúst, sózzuk, fokhagymával, rozmaringgal fűszerezzük, lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott tvpaprikát, paradicsomot, és puhára pároljuk. A szeletekre vágott cukkínit kevés forróolajban lepirítjuk, hozzá adjuk a héjában főtt, tisztított és karikára vágott burgonyát. Sózzuk, és készre pirítjuk. 1650,-
Laskagombával pirított tofu édes szójaszószban, chilis üvegtésztával, Stir-fried tofu and oyster mushroom in sweet soy sauce, and rice pasta with chili

4 adag
1714 KJ / adag
tofu natúr400 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
szójaszósz0.02 l
méz40 g
Chili4 g
Üvegtészta240 g
Doboz főételes4 db
Gomba laska320 g
fokhagyma4 g
paradicsompüré12 g
Ehez az ételhez nincs képünk.Vízet forralunk egy kis sóval majd az üvegtésztára öntjük. Addig hagyjuk a vízbe ameddig meg nem puhul majd leszürjük. Kevés olajon chilit és szeletel fokhagymát pírítunk és a tésztához keverjük. A mézet a szójaszószt sűrítetparadicsomot kevés vízzel felforralunk míg mártás állagú nem lesz. A hagymát olajon lepirítjuk majd rádobjuk a szeletelt laskát majd a hasábokra vágott tofut sóvalízesítjük majd készre főzzük. A tésztát a gombás raguval és a mártással tálaljuk. 1150,-
Laskagombával töltött kel rizzsel, fokhagyma mártással

4 adag
1863 KJ / adag
kelkáposzta400 g
Gomba laska400 g
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
tönkölyliszt40 g
petrezselyemzöld cs
barnarizs240 g
fokhagyma20 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.Afinomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, és hozzáadjuk az apró kockákra vágott laskát. Sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, és puhára pároljuk. Tönkölylisztből készült habarással sűrítjük, és sűrű masszává főzzük. A kelkáposztát leveleire szedjük, a leveleket sózott vízben leforrázunk. A leforrázott leveleket betöltjük a gomba masszával és gőzben megpároljuk. A zúzott fokhagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, liszttel megszórjuk, elkeverjük, vízzel felöntjük, és kiforraljuk. Sóval ízesítjük. A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, és másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük. Lefedjük, 10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. 990,-
Laskás zöldséges köleskása pirított szójavirslivel

4 adag
2897 KJ / adag
köles320 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Gomba laska200 g
Sárgarépa200 g
petrezselyem gyökér120 g
zeller120 g
petrezselyemzöld0.4 cs
karalábé120 g
szójavirsli400 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A kölest szárazon megpirítjuk, másfélszeres mennyiségű sós vízzel felöntjük, öt percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a vastag csíkokra vágott laskát, a cikkekre vágott sárgarépát, gyökeret, zellert, karalábét, sózzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel és félpuhára pároljuk. A virslit kevés forró olajban magpirítjuk. A köles mellé tálaljuk a zöldségragut és a tetejére helyezzük a virslit. 900,-
Lecsós laskagomba bulgurral

4 adag
1308 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma80 g
pirospaprika8 g
Só tengeri12 g
Gomba laska600 g
TVpaprika320 g
paradicsom160 g
bulgur200 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A vöröshagymát szeletekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön aranysárgára pirítjuk. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük és kevés hideg vízzel felöntjük. Vissza tesszük a tűzre, hozzáadjuk a szeletelt laskát, a tv paprikát sózzuk és feélpuhára pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot és készre forraljuk. A bulgurt szárazon kissé megpirítjuk, majd vízzel felöntjük, sózzuk és felforraljuk. Lefedjük és a tűzről levéve 20 percig duzzasztjuk. 1100,-



Itent