|
|
Zöldséges búzahústokány burgonya-gombóccal
|
olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | burgonya | 800 g | Sárgarépa | 120 g | zeller | 120 g | karalábé | 120 g | TVpaprika | 120 g | cukkíni friss | 120 g | Doboz főételes | 4 db | tönkölyliszt | 200 g | Tengerisó | 12 g | Tönkölybúzahús | 400 g |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzá adjuk a hasábokra vágjuk tönkölybúzahúst, sózzuk, és erős tűzön pirítjuk.
Hozzáadjuk a hasábokra vágott zöldségeket, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és készre pároljuk.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és még melegen áttörjük.
Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk, és összegyúrjuk.
A tésztából gombócokat formázunk, és sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. |
850,- |
Zöldséges paprikáskrumpli szójavirslivel
|
olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 120 g | pirospaprika | 8 g | Tengerisó | 12 g | fokhagyma | 12 g | Kömény | 0.4 g | burgonya | 800 g | Sárgarépa | 120 g | brokkoli | 120 g | cukkíni friss | 120 g | Sárgarépa | 120 g | szójavirsli | 240 g |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzá keverjük a pirospaprikát, majd kevés vízzel felöntjük.
A tűzre visszatesszük, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát és erős tűzön üvegesre pároljuk.
Sózzuk, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket, fűszerezzük köménnyel és fokhagymával, kevés vizet öntünk alá és fedő alatt pároljuk.
Hozzáadjuk a virslit, és együtt készre pároljuk. |
600,- |
Zöldséges rakott kel köményes pirított burgonyával és céklával
|
kelkáposzta | 400 g | Sárgarépa | 160 g | zeller | 160 g | Póré | 160 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | karalábé | 80 g | burgonya | 400 g | cékla | 240 g | Tengerisó | 12 g | olaj | 0.04 l | Kömény | 0.4 g |
|
A kelkáposztát cikkekre vágjuk, és sós vízben leforrázzuk.
A zöldségeket szeletekre vágjuk, kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, és kevés vízzel felöntjük, majd félpuhára pároljuk.
Egy tepsibe tesszük a káposzta felét, egyenletesen elosztjuk rajta a párolt zöldségeket, majd rátesszük a káposzta másik felét. Sütőben 180 c fokon megsütjük.
A majdnem puhára főtt burgonyát cikkere vágjuk, és kevés orró olajban megpirítjuk, egész köménnyel fűszerezzük.
A céklát cikkekre vágjuk, és kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk,egész köménnyel fűszerezzük, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.
A rakott káposztát a burgonyával és a céklával tálaljuk. |
750,- |
Zöldséges rakottburgonya-kecskesajttal
|
|
|
750,- |
Zöldséges rizzsel töltött mangold levél medvehagyma mártással
|
Mangold | 200 g | barnarizs | 240 g | olaj | 0.04 l | Tengerisó | 12 g | Sárgarépa | 120 g | zeller | 120 g | Póré | 120 g | karalábé | 120 g | cukkíni friss | 120 g | Padlizsán | 120 g | TVpaprika | 120 g | Medvehagyma | 40 g | tönkölyliszt | 40 g |
|
A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük és 5 percig forraljuk. A tűzről levesszük, és fedő alatt 20 percig duzzasztjuk.
A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, és kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.
Az elkészült rizshez hozzákeverjük a zöldségeket.
A mangold levelet kiterítjük, közepére helyezzük a zöldséges rizst, a levél két oldalát behajtjuk, majd szorosan feltekerjük, majd töltelékeket, kigőzöljük.
A finomra vágott medvehagymát kevés olajban megfonnyasztjuk, vízzel felöntjük, habarással sűrítjük, sóval ízesítjük és kiforraljuk.
A töltött leveleket a mártással tálaljuk. |
750,- |
Zöldséges samosa curry-s burgonyával
|
tönkölyliszt | 320 g | olaj | 0.08 l | Tengerisó | 12 g | Póré | 80 g | Sárgarépa | 80 g | zeller | 80 g | karalábé | 80 g | brokkoli | 80 g | burgonya | 800 g | Curry | 0.8 g | vöröshagyma | 40 g |
|
A liszthez hozzákeverjük az olajat, sót, és középkemény tésztává gyúrjuk.
20 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk.
A zöldségeket kis kockákra vágjuk, és kevés olajjal erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, vízzel felöntjük és puhára pároljuk.
A kinyújtott tésztából kerek lapocskákat szúrunk ki, ezekbe tesszük a tölteléket, majd félbehajtjuk, és a széleit összenyomkodjuk.
A betöltött samosákat sütőben megsütjük.
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés forró olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, curryvel fűszerezzük, kevés vízzel felöntjük, puhára pároljuk, habarással sűrítjük és kiforraljuk. |
750,- |
Zöldséges Tök lasagne paradicsommártással és füstölt tofuval
|
Tök | 800 g | olaj | 0.04 l | Póré | 120 g | Sárgarépa | 120 g | karalábé | 120 g | zeller | 120 g | cukkíni friss | 120 g | Tengerisó | 12 g | Tofu füstölt | 120 g | paradicsom | 120 g | paradicsompüré | 80 g | vöröshagyma | 80 g | zeller | 40 g | bazsalikom | 0.4 g | kakukkfű | 0.4 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Doboz főételes | 4 db |
|
A zöldségeket szeletekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
A paradicsomot kockákra vágjuk, kevés forró olajban pirítjuk. Hozzá adjuk a paradicsom pürét, a finomra vágott vöröshagymát, fűszerezzük oregánóval, kakukkfűvel, és bazsalikommal. Annyi vizet adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen, és összeforraljuk.
A tök magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Egy kiolajozott tepsibe tesszük sorban a tök szeleteket, erre egyenletesen a töltelék felét, melyet meglocsolunk a paradicsommal. Erre egy újabb sor tök, zöldség, paradicsom következik. A legfelső réteg tök legyen, melyet vékonyan meglocsolunk (megkenünk) paradicsommártással, és bőven megszórunk a kockákra vágott füstölt tofuval.
200 c fokos sütőben készre sütjük. |
800,- |
Zöldséggel töltött kellevél füstölttofus kölessel medvehagyma mártással
|
kelkáposzta | 320 g | Sárgarépa | 80 g | zeller | 80 g | karalábé | 80 db | Póré | 80 g | tönkölyliszt | 40 g | köles | 240 g | Tofu füstölt | 120 g | Medvehagyma | 80 g | Tengerisó | 12 g | olaj | 0.04 l | Doboz főételes | 4 db |
|
|
850,- |
Zöldséglasagne, juhsajttal paradicsom-mártással
|
Póré | 120 g | kelvirág | 120 g | petrezselyem gyökér | 80 g | Sajt juh | 160 g | zeller | 320 g | Sárgarépa | 400 g | kelkáposzta | 400 g | paradicsompüré | 80 g | tönkölyliszt | 40 g | vöröshagyma | 80 g | olaj | 0.04 l |
|
A zöldségeket vékony karikára, szeletekre vágjuk.
Enyhén sós vízzel leforrázzuk, és lecsepegtetjük.
Tepsibe rétegtezzük a reszelt sajttal, a tetejére sajt kerüljön, majd forró sütőben megsütjük.
A paradicsompürét, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott zellert, és vöröshagymát.
Vízzel felöntjük, és jól felfőzzük.
Tönkölylisztből készült habarással sűrítjük, sózzuk, majd átszűrjük.
A lasagnet háromszög alakúra vágjuk, és a paradicsommártással tálaljuk.
|
750,- |
Zöldségmetélt brokkolival és mustáros tofu sülttel
|
Sárgarépa | 320 g | zeller | 320 g | karalábé | 320 g | Póré | 160 g | tofu | 400 g | Mustár | 16 g | Tengerisó | 12 g | olaj | 0.04 l | Doboz főételes | 4 db |
|
|
850,- |
Zöldségpörkölt tönkölytésztával
|
olaj | 0.04 l | pirospaprika | 8 g | vöröshagyma | 120 g | Sárgarépa | 160 g | zeller | 160 g | brokkoli | 160 g | karalábé | 160 db | kukorica csemege | 160 g | tönkölytészta | 240 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A finomra vágott vöröshagymát kvés olajban aranysárgára pirítjuk.
A tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, vízzel fleöntjük és kiforraljuk.
Hozzáadjuk a darabolt zöldségeket, sózzuk, és kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk.
A tésztát sózott forrásban lévő vízbe tesszük kifőzzük leszűrjük és a pörkölthöz tálaljuk.
|
750,- |
Zöldségragu gabonakolbásszal burgonyával
|
|
|
750,- |
Zöldségragu gabonakolbásszal és pirított burgonya gombóccal
|
gabonakolbász | 120 g | burgonya | 120 g | tönkölyliszt | 80 g | Sárgarépa | 120 g | Póré | 120 g | zeller | 120 g | karalábé | 120 db | olaj | 0.04 l | cukkíni fagyasztott | 120 g | pirospaprika | 8 g |
|
A zöldségeket szeltekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön lepirítjuk.
Sózzuk, kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a gabonakolbászt, elkeverjük és összeforraljuk.
A tisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és kigőzöljük, ezután egy szitán áttörjük, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük.
A burgonyamasszából gombócokat formázunk, és forró 200 c fok körüli sütőben megsütjük. |
750,- |
Zöldségragu kecskesajtos kukorica-gombóccal
|
|
|
750,- |
Örmény gombalepény tejfölös zöldségraguval
|
Gomba laska | 400 g | burgonya | 400 g | vöröshagyma | 80 g | Tengerisó | 12 g | fokhagyma | 8 g | olaj | 0.04 l | zeller | 120 g | Sárgarépa | 120 g | Póré | 120 g | tejföl | 0.2 l | tönkölyliszt | 160 g | Doboz főételes | 4 db |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott gombát, sózzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, fűszerezzük zúzott fokhagymával, és lepirítjuk.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a pirított gombát, majd óvatosan formázható tésztává gyúrjuk.
A tésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kis lepényeket szúrunk ki belőle, amelyeket, kevés forró olajban pirosra sütünk.
A pórét karikára vágjuk, és kevés olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a karkára vagy cikkekre vágott sárgarépát, zellert, a rózsáira szedett kelvirágot, a kockákra vágott paprikát, és a kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, petrezselyemzölddel megszórjuk, hozzákeverjük a tejfölt, és majdnem puhára pároljuk.
A megsült gombalepényeket a zöldségraguval tálaljuk, tetejét tejföllel meglocsoljuk. |
850,- |
|
|
|