Biochef.hu
Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek
Saláták | Levesek | Ital | Főzelékek | Feltétek | Főételek | Édességek | Egyebek | Fogyókúra | AntiCandida

« előző 20 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 | következő 20 »

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Zöldséges búzahústokány burgonya-gombóccal

4 adag
2079 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
burgonya800 g
Sárgarépa120 g
zeller120 g
karalábé120 g
TVpaprika120 g
cukkíni friss120 g
Doboz főételes4 db
tönkölyliszt200 g
Tengerisó12 g
Tönkölybúzahús400 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzá adjuk a hasábokra vágjuk tönkölybúzahúst, sózzuk, és erős tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a hasábokra vágott zöldségeket, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és készre pároljuk. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és még melegen áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk, és összegyúrjuk. A tésztából gombócokat formázunk, és sós, forrásban lévő vízben kifőzzük. 850,-
Zöldséges paprikáskrumpli szójavirslivel

4 adag
1404 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma120 g
pirospaprika8 g
Tengerisó12 g
fokhagyma12 g
Kömény0.4 g
burgonya800 g
Sárgarépa120 g
brokkoli120 g
cukkíni friss120 g
Sárgarépa120 g
szójavirsli240 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzá keverjük a pirospaprikát, majd kevés vízzel felöntjük. A tűzre visszatesszük, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát és erős tűzön üvegesre pároljuk. Sózzuk, hozzáadjuk a darabolt zöldségeket, fűszerezzük köménnyel és fokhagymával, kevés vizet öntünk alá és fedő alatt pároljuk. Hozzáadjuk a virslit, és együtt készre pároljuk. 600,-
Zöldséges rakott kel köményes pirított burgonyával és céklával

4 adag
1203 KJ / adag
kelkáposzta400 g
Sárgarépa160 g
zeller160 g
Póré160 g
petrezselyemzöld0.4 cs
karalábé80 g
burgonya400 g
cékla240 g
Tengerisó12 g
olaj0.04 l
Kömény0.4 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A kelkáposztát cikkekre vágjuk, és sós vízben leforrázzuk. A zöldségeket szeletekre vágjuk, kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, és kevés vízzel felöntjük, majd félpuhára pároljuk. Egy tepsibe tesszük a káposzta felét, egyenletesen elosztjuk rajta a párolt zöldségeket, majd rátesszük a káposzta másik felét. Sütőben 180 c fokon megsütjük. A majdnem puhára főtt burgonyát cikkere vágjuk, és kevés orró olajban megpirítjuk, egész köménnyel fűszerezzük. A céklát cikkekre vágjuk, és kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk,egész köménnyel fűszerezzük, kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A rakott káposztát a burgonyával és a céklával tálaljuk. 750,-
Zöldséges rakottburgonya-kecskesajttal

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Zöldséges rizzsel töltött mangold levél medvehagyma mártással

4 adag
1838 KJ / adag
Mangold200 g
barnarizs240 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
Sárgarépa120 g
zeller120 g
Póré120 g
karalábé120 g
cukkíni friss120 g
Padlizsán120 g
TVpaprika120 g
Medvehagyma40 g
tönkölyliszt40 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük és 5 percig forraljuk. A tűzről levesszük, és fedő alatt 20 percig duzzasztjuk. A zöldségeket vékony metéltre vágjuk, és kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk. Az elkészült rizshez hozzákeverjük a zöldségeket. A mangold levelet kiterítjük, közepére helyezzük a zöldséges rizst, a levél két oldalát behajtjuk, majd szorosan feltekerjük, majd töltelékeket, kigőzöljük. A finomra vágott medvehagymát kevés olajban megfonnyasztjuk, vízzel felöntjük, habarással sűrítjük, sóval ízesítjük és kiforraljuk. A töltött leveleket a mártással tálaljuk. 750,-
Zöldséges samosa curry-s burgonyával

4 adag
2813 KJ / adag
tönkölyliszt320 g
olaj0.08 l
Tengerisó12 g
Póré80 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
karalábé80 g
brokkoli80 g
burgonya800 g
Curry0.8 g
vöröshagyma40 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A liszthez hozzákeverjük az olajat, sót, és középkemény tésztává gyúrjuk. 20 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk. A zöldségeket kis kockákra vágjuk, és kevés olajjal erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, vízzel felöntjük és puhára pároljuk. A kinyújtott tésztából kerek lapocskákat szúrunk ki, ezekbe tesszük a tölteléket, majd félbehajtjuk, és a széleit összenyomkodjuk. A betöltött samosákat sütőben megsütjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés forró olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, curryvel fűszerezzük, kevés vízzel felöntjük, puhára pároljuk, habarással sűrítjük és kiforraljuk. 750,-
Zöldséges Tök lasagne paradicsommártással és füstölt tofuval

4 adag
1045 KJ / adag
Tök800 g
olaj0.04 l
Póré120 g
Sárgarépa120 g
karalábé120 g
zeller120 g
cukkíni friss120 g
Tengerisó12 g
Tofu füstölt120 g
paradicsom120 g
paradicsompüré80 g
vöröshagyma80 g
zeller40 g
bazsalikom0.4 g
kakukkfű0.4 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A zöldségeket szeletekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel. A paradicsomot kockákra vágjuk, kevés forró olajban pirítjuk. Hozzá adjuk a paradicsom pürét, a finomra vágott vöröshagymát, fűszerezzük oregánóval, kakukkfűvel, és bazsalikommal. Annyi vizet adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen, és összeforraljuk. A tök magházát eltávolítjuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük sorban a tök szeleteket, erre egyenletesen a töltelék felét, melyet meglocsolunk a paradicsommal. Erre egy újabb sor tök, zöldség, paradicsom következik. A legfelső réteg tök legyen, melyet vékonyan meglocsolunk (megkenünk) paradicsommártással, és bőven megszórunk a kockákra vágott füstölt tofuval. 200 c fokos sütőben készre sütjük. 800,-
Zöldséggel töltött kellevél füstölttofus kölessel medvehagyma mártással

4 adag
1797 KJ / adag
kelkáposzta320 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
karalábé80 db
Póré80 g
tönkölyliszt40 g
köles240 g
Tofu füstölt120 g
Medvehagyma80 g
Tengerisó12 g
olaj0.04 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 850,-
Zöldséglasagne, juhsajttal paradicsom-mártással

4 adag
1460 KJ / adag
Póré120 g
kelvirág120 g
petrezselyem gyökér80 g
Sajt juh160 g
zeller320 g
Sárgarépa400 g
kelkáposzta400 g
paradicsompüré80 g
tönkölyliszt40 g
vöröshagyma80 g
olaj0.04 l
Ehez az ételhez nincs képünk.A zöldségeket vékony karikára, szeletekre vágjuk. Enyhén sós vízzel leforrázzuk, és lecsepegtetjük. Tepsibe rétegtezzük a reszelt sajttal, a tetejére sajt kerüljön, majd forró sütőben megsütjük. A paradicsompürét, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott zellert, és vöröshagymát. Vízzel felöntjük, és jól felfőzzük. Tönkölylisztből készült habarással sűrítjük, sózzuk, majd átszűrjük. A lasagnet háromszög alakúra vágjuk, és a paradicsommártással tálaljuk. 750,-
Zöldségmetélt brokkolival és mustáros tofu sülttel

4 adag
1171 KJ / adag
Sárgarépa320 g
zeller320 g
karalábé320 g
Póré160 g
tofu400 g
Mustár16 g
Tengerisó12 g
olaj0.04 l
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 850,-
Zöldségpörkölt tönkölytésztával

4 adag
1825 KJ / adag
olaj0.04 l
pirospaprika8 g
vöröshagyma120 g
Sárgarépa160 g
zeller160 g
brokkoli160 g
karalábé160 db
kukorica csemege160 g
tönkölytészta240 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kvés olajban aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, elkeverjük, vízzel fleöntjük és kiforraljuk. Hozzáadjuk a darabolt zöldségeket, sózzuk, és kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. A tésztát sózott forrásban lévő vízbe tesszük kifőzzük leszűrjük és a pörkölthöz tálaljuk. 750,-
Zöldségragu gabonakolbásszal burgonyával

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Zöldségragu gabonakolbásszal és pirított burgonya gombóccal

4 adag
999 KJ / adag
gabonakolbász120 g
burgonya120 g
tönkölyliszt80 g
Sárgarépa120 g
Póré120 g
zeller120 g
karalábé120 db
olaj0.04 l
cukkíni fagyasztott120 g
pirospaprika8 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldségeket szeltekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön lepirítjuk. Sózzuk, kevés vízzel felöntjük, hozzáadjuk a gabonakolbászt, elkeverjük és összeforraljuk. A tisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük és kigőzöljük, ezután egy szitán áttörjük, sózzuk, szerecsendióval fűszerezzük. A burgonyamasszából gombócokat formázunk, és forró 200 c fok körüli sütőben megsütjük. 750,-
Zöldségragu kecskesajtos kukorica-gombóccal

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Örmény gombalepény tejfölös zöldségraguval

4 adag
1951 KJ / adag
Gomba laska400 g
burgonya400 g
vöröshagyma80 g
Tengerisó12 g
fokhagyma8 g
olaj0.04 l
zeller120 g
Sárgarépa120 g
Póré120 g
tejföl0.2 l
tönkölyliszt160 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk az apró kockára vágott gombát, sózzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, fűszerezzük zúzott fokhagymával, és lepirítjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a pirított gombát, majd óvatosan formázható tésztává gyúrjuk. A tésztát kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kis lepényeket szúrunk ki belőle, amelyeket, kevés forró olajban pirosra sütünk. A pórét karikára vágjuk, és kevés olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a karkára vagy cikkekre vágott sárgarépát, zellert, a rózsáira szedett kelvirágot, a kockákra vágott paprikát, és a kockákra vágott burgonyát. Sózzuk, petrezselyemzölddel megszórjuk, hozzákeverjük a tejfölt, és majdnem puhára pároljuk. A megsült gombalepényeket a zöldségraguval tálaljuk, tetejét tejföllel meglocsoljuk. 850,-


« előző 20 | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 | következő 20 »

Itent