Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Túrós burgonyával töltött paprika pirítva, zöldborsós rizzsel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Túrós-babos börek parajjal

4 adag
2511 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
Pálmazsír160 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
túró400 g
Vörösbab120 g
Paraj400 g
fokhagyma80 g
babérlevél0.4 g
kukoricaliszt40 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A pálmazsír 80 %-át elkeverjük a liszt 20%-ával, és hűtőbe tesszük. A liszt 80%-ából kevés vízzel, és a pálmazsír 20%-val közepes kemyénységű tésztát gyúrunk, és 30 percig pihentetjük. Lóherte alakúra nyújtjuk, majd a közepére helyezzük a pálmazsíros részt. Ráhajtogatjuk a tészta 4 "levelét" majd kinyújtjuk. Előbb három rétegbe hajtjuk, újra kinyújtjuk, majd 4 rétegbe hajtjuk, és hűtőbe téve 20 percig pihentetjük. Újra kinyújtjuk és hajtogatjuk 3-szor és 4-szer, majd újra hűtőben pihentetjük. Olyan vékonyra nyújtjuk amilyen vékonyra csak tudjuk. A parajt leforrázzuk, majd kevés forró olajban megpároljuk, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük. Kukoricaliszttel készült habarással sűrítjük és mártás sűrűségűre forraljuk. A babot beáztatjuk és sózott babérleveles vízben puhára főzzük. A túrót áttörjük, sózzuk, a babhoz keverjük, kevés lisztet adunk hozzá és összegyúrjuk, sóval ízesítjük. A vékonyra nyújtott tésztát rétesszerűen betöltjük a babos túróval, feltekerjük, olajjal meglocsoljuk, és 200 c fokos sütőben megsütjük. A megsült böreket felszeleteljük, és a parajjal tálaljuk. 950,-
Túróval és füstölt sajttal töltött paprika, szezámmaggal sütve, paradicsom rizottóval

4 adag
2415 KJ / adag
TVpaprika800 g
túró400 g
Sajt juh füstölt200 g
Szezámmag40 g
barnarizs200 g
paradicsom80 g
paradicsompüré40 g
Doboz főételes4 db
tönkölyliszt40 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 900,-
Túróval párolt zöldségek burgonyafánkkal

4 adag
2387 KJ / adag
Sárgarépa160 g
karalábé160 db
zeller160 g
zöldborsó160 g
Póré80 g
vöröshagyma80 g
kukorica csemege160 g
Só tengeri12 g
túró80 g
burgonya200 g
élesztő10 g
tönkölyliszt200 g
olaj0.08 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranyszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott pórét, és a karikára vagy szeletekre vágott zöldségeket. Sózzuk, hozzáadjuk a túrót, és állandó keverés mellett majdnem puhára pároljuk. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük. Hozzákeverjük a lisztet, a liszttel elmorzsolt élesztőt, sót, és alaposan összekeverjük. A burgonyás tésztát kelesztjük, majd fánkokat formázunk, és bő forró olajban kisütjük. 800,-
Túróval sült rakott kelvirág fokhagymás céklával

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 900,-
Tökös Börek zöldségekkel és kapros túróval

4 adag
1691 KJ / adag
sütőtök800 g
Póré40 g
vöröshagyma40 g
olaj0.04 l
Sárgarépa80 g
zeller80 g
karalábé80 g
petrezselyemzöld0.4 cs
TVpaprika80 g
cukkíni friss80 g
Kapor20 g
túró320 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tököt vékony szeletekre vágjuk. A zöldségeket szeletekre-cikkekre vágjuk, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, majd hozzákeverjük a túrót és a kaprot. A tök szeleteket egy tepsibe tesszük, egyenletesen elosztjuk rajta a túrós zöldséget, tetejére újra tököt teszünk, majd 160 c fokos sütőben megsütjük. 800,-
Töltött káposzta

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Töltött káposzta gabonákkal és tönkölyhússal

4 adag
1204 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
pirospaprika8 g
fokhagyma12 g
Só tengeri12 g
tönkölyliszt40 g
Kapor12 g
Tönkölybúzahús200 g
gabonakolbász200 g
savanyúkáposzta800 g
köles40 g
barnarizs40 g
tönkölybúza40 g
babérlevél0.4 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, kevés vízzel felöntjük, visszatesszük a tűzre és beforraljuk. Az így elkészült pörköltalapnak az egyharmadát kivesszük és egy tálba tesszük. A Lábosban maradthoz, hozzáadjuk a savanyúkáposztát, vízzel felöntjük, fűszerezzük babérlevéllel, néhány szem egész borssal. A tálba tett pörköltalaphoz hozzáadjuk a darált tönkölybúzahúst, a gabonakolbászt, és a puhára főzött gabonákat. Összekeverjük, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy a massza összeáljon. A töltelékből gombócokat formálunk, melyeket a savanyúkáposztába helyezünk szép sorban, majd fedő alatt puhára pároljuk. a gombócokat kivesszük a káposztát finomra vágott kaporral fűszerezzük és habarással sűrítjük. Kiforraljuk, és a gombócokkal tálaljuk. 850,-
Töltött sütőtök, juhsajtos galuskával

4 adag
2229 KJ / adag
sütőtök800 g
olaj0.04 l
fokhagyma8 g
Só tengeri12 g
Sajt juh120 g
tönkölyliszt240 g
Póré120 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tököt megtisztítjuk, és hosszában ketté vágjuk. magházát kikaparjuk. A pórét karikára vágjuk, és erős tűzön megirítjuk. Hozzáadjuk a tök, korábban kivájt, kockákra belsejét. Sózzuk, fűszerezzük gyömbérrel, fokhagymával, majd a kivájt tökökba tesszük. Ezután 160 cfokos sütőben kisütjük. A tönkölylisztből vízzel galuskatésztát készítünk, melyet sózott forrásban lévő vízben kifőzünk. A galuskát lecsepegtetjük, hozzáadjuk a reszelt juhsajtot és összepirítjuk. 850,-
Töltött tök szójával, barnarizzsel és kapor mártással

4 adag
1545 KJ / adag
Tök800 g
szójagranulátum20 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Só tengeri12 g
barnarizs200 g
Kapor80 g
tönkölyliszt20 g
citromlé0.04 l
Zsemle2 db
petrezselyemzöld0.4 cs
Nagyításhoz kattintson a képre!A tököt karikára vágjuk, közepéből a magházat eltávolítjuk, besózzuk. A szójagaranulátumot vízbe áztatjuk, majd hozzá keverjük a finomra vágott, és kevés olajban aranysárgára pirított vöröshagymát. Sózzuk, finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük, és a kivájt tökbe töltjük. A tököt tepsire tesszük, kevés vizet öntünk alá és sütőben megpároljuk. A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, majd másfélszeres mennyiségű sózott vízzel felönjük! A kaprot finomra vágjuk, és kevés olajban fonnyasztjuk, megszórjuk liszttel, elkeverjük, és vízzel felöntjük, csomómentesre keverjük, kiforraljuk, sóval citromlével ízesítjük. A tököt a mártással és a rizzsel tálaljuk. 750,-
Tönkölybrassói pirított burgonyával

4 adag
1231 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
pirospaprika0.4 g
fokhagyma16 g
Só tengeri12 g
csípőspaprikakrém0.8 g
Tönkölybúzahús400 g
burgonya800 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve pirospaprikát keverünk hozzá, kevés vízzel felöntjük és kiforraljuk, és zsírjára visszapirítjuk. Hozzáadjuk a ceruza vastagságú csíkokra vágott tönkölyhúst, sóval ízesítjük, fokhagymával fűszerezzük és lepirítjuk. Kevés vizet aláöntve pároljuk. A burgonyát megtisztítjuk, daraboljuk, sózzuk, olajjal meglocsoljuk, és sütőben ropogósra sütjük. 900,-
Tönkölybúzahús nyárson sütve chilis babbal és rizzsel

4 adag
2054 KJ / adag
Tönkölybúzahús480 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
fokhagyma12 g
Vörösbab240 g
barnarizs200 g
babérlevél0.8 g
vöröshagyma60 g
Chili0.4 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizs kevés olajjal erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, fedőt teszünk rá és 5 percig forraljuk. A tűzről levesszük és 20 percig fedő alatt duzzasztjuk. A vöröshagymát karikára vágjuk, kevés olajban lepirítjuk, hozzáadjuk az előzőleg beáztatott babot, sózzuk, babérlevéllel fűszerezzük, vízzel felöntjük, és fedő alatt majdnem puhára főzzük. Amikor a bab megfőtt a fedőt levesszük és a levét elfőzzük. A babot ízlés szerint sózzuk, és chilivel fűszerezzük. A tönkölybúzahúst kockákra vágjuk, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, majd cikkekre vágott vöröshagymával váltakozva nyársra húzzuk, és olajjal meglocsolva, sütőben megsütjük. 750,-
Tönkölybúzahús nyárson sütve, snidlinges karalábéval és pirított burgonyával

4 adag
964 KJ / adag
Tönkölybúzahús400 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
fokhagyma12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
snidling0.4 cs
karalábé400 db
burgonya400 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A búzahúst kockákra vágjuk, sózzuk, zúzott fokhagymával és olajjal bekenjük, majd hagyjuk pár órát pácolódni. A karalábét kockákra vágjuk, kevés forró olajban üvegesre pároljuk, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott snidlinget, kevés vízzel felöntjük és majdnem puhára páeoljuk. A burgonyát kockákra vágjuk, sózzuk, kevés olajjal meglocsoljuk, tepsire tesszük és forró sütőben, néha megkeverve pirosra sütjük. A búzahúst nyársra húzzuk, és kevés forró olajban megsütjük. 750,-
Tönkölybúzahús-MIlánói módon

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Tönkölyfasírt sárgarépa és brokkoli pürével

4 adag
741 KJ / adag
Tönkölybúzahús400 g
Zsemle2 db
olaj0.04 l
pirospaprika8 g
fokhagyma8 g
vöröshagyma40 g
Sárgarépa600 g
brokkoli400 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük. Hozzá adjuk a darált tönkölyhúst, a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, az áztatott és kinyomkodott zsemlét, sózzuk, és alaposan összekeverjük. Annyi tönkölylisztet adunk hozzá, hogy formázható legyen. A masszát őzgerinc formába tesszük, és 180 c fokos sütőben megsütjük. A sárgarépát sós vízben puhára főzzük, a brokkolit sós, fokhagymával fűszerezett vízben főzzük puhára. A megfőtt zöldségeket, turmixgépben pépesítjük, olajjal krémesre keverjük, és ízlás szerint sóval ízesítjük. 750,-
Tönkölyfrikasszé burgonyapürével és ropogós hagyma karikákkal

4 adag
1592 KJ / adag
olaj0.08 l
vöröshagyma160 g
Tönkölybúzahús480 g
fokhagyma12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Só tengeri12 g
burgonya600 g
tönkölyliszt40 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a ceruza vastagságú hasábokra vágott tönkölybúzahúst, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel és zúzott fokhagymával fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. A burgonyát megtisztítjuk, sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük, és áttörjük. Olajat keverünk hozzá, és annyi vizet, hogy krémes állagú legyen. A vöröshagymát karikára vágjuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, és bő forró olajban ropogósra sütjük. A frikasszét a burgonyapürével tálaljuk, tetjére szórjuk a ropogós hagymákat. 990,-
Tönkölyhús ragu, lilahagyma kompóttal és mentás zöldborsó pürével

4 adag
1180 KJ / adag
Tönkölybúzahús400 g
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
lilahagyma120 g
méz40 g
Só tengeri12 g
Menta8 g
Doboz főételes4 db
zöldborsó600 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 990,-
Tönkölyhússal rakott cukkíni

4 adag
1471 KJ / adag
cukkíni friss400 g
barnarizs240 g
olaj0.04 l
újhagyma80 g
petrezselyemzöld0.4 cs
fokhagyma8 g
Tönkölybúzahús400 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 900,-
Tönkölyhússal rakott padlizsán portugál paradicsommal, barnarizzsel

4 adag
1447 KJ / adag
olaj0.04 l
fokhagyma12 g
Só tengeri12 g
Padlizsán400 g
Tönkölybúzahús240 g
paradicsom240 g
vöröshagyma200 g
barnarizs200 g
kakukkfű0.4 g
Póré80 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A padlizsánt karikákra vágjuk, sózzuk, és kevés olajban erős tűzön megpirítjuk. A tönkölyhúst apró kockákra vágjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott pórét, és kevés olajban megpirítjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük sorban a padlizsánkarikák felét, elosztjuk rajta a tönkölyhúst, tetejére helyezzük a maradék padlizsánt, és 180 cm sütőben megsütjük. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, és összepirítjuk. A barnarizst, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, majd másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük. Lefedjük 10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve, 20 percig duzzasztjuk. 900,-
Tönkölyhússal rakott tejfölös zöldbab paradicsommal

4 adag
1253 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
fokhagyma8 g
Só tengeri12 g
pirospaprika8 g
Tönkölybúzahús400 g
Zöldbab zöld600 g
paradicsom200 g
tejföl0.2 l
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük és kevés vízzel felöntjük. A tűzre visszatéve beletesszük a darált tönkölyhúst, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A zöldbabot daraboljuk, majd sózott vízben leforrázzuk., a paradicsomot karikákra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe rétegezzük a zöldbabot, és a tönkölyhúst, tetejét tejföllel meglocsoljuk és a paradicsomkarikákkal befedjük. 180 c fokos sütőben megsütjük. 990,-



Itent