Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Tejfölös rakott tök barnarizses zöldségekkel, paradicsommal

4 adag
1967 KJ / adag
Tök800 g
barnarizs200 g
Sárgarépa120 g
Póré120 g
karalábé120 g
zeller120 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Tengerisó12 g
olaj0.04 l
TVpaprika40 g
tejföl0.2 l
paradicsom400 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük, és 10 percig forraljuk. A tűzről levesszük, és fedő alatt duzzasztjuk. A zöldségeket kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és az elkészült rizshez keverjük. A tököt meghámozzuk, a magházát kivájjuk, és szeletekre vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe teszünk egy réteg tököt, elterítjük rajta a zöldséges rizs felét, meglocsoljuk tejföllel, tetejére teszünk egy újabb réteg tököt, arra újra a rizst, újra meglocsoljuk tejföllel. tetejére tesszük a maradék tököt, és a karikákra vágott paradicsomot. 180 c fokos sütőben megsütjük. A sütőből kivéve kockákra vágjuk és tálaljuk. 750,-
Tejfölös rakottburgonya gabonakolbásszal

4 adag
1855 KJ / adag
Tengerisó12 g
olaj0.02 l
burgonya1200 g
tejföl0.32 l
Póré120 g
gabonakolbász400 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát héjában megfőzzük, lehűtjük, megtisztítjuk és karikára vágjuk. A póréhagymát karikára vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, és hozzáadjuk a gabonakolbászt. Az egészet lepirítjuk. Egy tepsibe tesszük a burgonyát, sózzuk, egyenletesen elkenjük rajta a gabonakolbászt, meglocsoljuk tejföllel. Ezután egyújabb sor burgonyaát teszünk rá erre egy újabb kolbászt tejfölt, a tetejére burgonyát teszünk, és tejföllel meglocsoljuk. 850,-
Tejfölös rakottburgonya laskagombával

4 adag
2325 KJ / adag
burgonya1200 g
Gomba laska400 g
Póré80 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz főételes4 db
tejföl0.4 l
Ehez az ételhez nincs képünk.A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A pórét karikára vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, és hozzáadjuk a vastag szeletekre vágott laskát. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval ízesítjük, és készre pirítjuk. A burgonya felét tepsibe tesszük, egyenletesen elterítjük rajta a laska gombát, tetejére a burgonya második felét terítjük, és alaposan meglocsoljuk tejföllel, majd 180 c fokos sütőben megsütjük. 800,-
Tejfölös rakottkáposzta gombával

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Tejfölös töltöttkáposzta dióval

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Tejfölös-rakottkáposzta-gombával

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Tésztában sült brokkoli burgonyapürével

4 adag
2960 KJ / adag
brokkoli800 g
burgonya800 g
olaj0.04 l
Tengerisó120 g
tönkölyliszt80 g
kukoricaliszt40 g
fokhagyma8 g
olaj0.12 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A brokkolit rózsáira szedjük, majd sózott, fokhagymával fűszerezett vízben leforrázzuk. A tönkölylisztet és kukoricalisztet összekeverjük, anníi vizet öntünk hozzá, hogy palacsintatészta szerű masszát kapjunk. A brokkli rózsákat a tésztába mártjuk, majd bő forró olajban megsütjük. A tisztított burgonyát sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük, és átnyomjuk. Hozzáadjuk az olajat, habosra keverjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy megfelelő sűrűségű legyen. 900,-
Tésztában sült brokkoli-zöldségkrémes rizzsel

4 adag
2602 KJ / adag
brokkoli800 g
olaj0.12 l
tönkölyliszt60 g
kukoricaliszt60 g
Tengerisó12 g
Póré40 g
Sárgarépa80 g
zeller40 g
barnarizs200 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A barnarizst, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük és 10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve 20 percig duzzasztjuk. A zöldségeket metéltre vágjuk, kevés olajban üvegesrepirítjuk, sózzuk, majd vízzel felöntve puhára pároljuk. Turmixgéppel pépesítjük, és a készrizshez keverjük. A tönköly és a kukoricalisztet összekeverjük, sózzuk, olajat adunk hozzá, és vízzel sűrű palacsintatészta szerűre keverjük. A brokkoli rózsákat a tésztába mártjuk, és bő forró olajban kisütjük. A ropogós brokkolit a krémes rizzsel tálaljuk. 750,-
Tésztában sült laska, olívával és zöldséges rizottóval

4 adag
3068 KJ / adag
Gomba laska400 g
olaj0.12 l
tönkölyliszt80 g
Tengerisó12 g
Olíva bogyó120 g
barnarizs240 g
Póré80 g
Sárgarépa80 g
zöldborsó80 g
kukorica csemege80 g
petrezselyemzöld0.4 cs
cukkíni fagyasztott80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A lisztet vízzel palacsintatészta sűrűségűre keverjük. A laskát félbe, negyedbe vágjuk, sózzuk, a tésztába mártjuk, majd bő forró olajban megsütjük. A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, majd másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük 10 percig forraljuk, és a tűzről levéve duzzasztjuk. 800,-
Thai csípős zöldségragu kókusztejjel és barnarizzsel

4 adag
1278 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma40 g
Póré80 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
káposzta fejes40 g
cukkíni fagyasztott40 g
TVpaprika40 g
Tomka fűszer4 g
barnarizs200 g
Doboz főételes4 db
Kókusztej0.2 l
Tomka fűszer40 g
Nori2 g
Nagyításhoz kattintson a képre! A zöldségeket cikkekre, kockákra vágjuk, kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, fűszerezzük, és kókusztejjel felöntjük, és félpuhára pároljuk. A rizst megpároljuk és a zöldségekkel tálaljuk. 850,-
Tofu sült pékné burgonyával

4 adag
1487 KJ / adag
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
vöröshagyma400 g
burgonya480 g
petrezselyemzöld0.4 cs
fokhagyma8 g
Kömény0.4 g
tofu400 g
Tofu füstölt80 g
vöröshagyma40 g
pirospaprika8 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve pirospaprikát keverünk hozzá, kevés vízzel felöntjük, és összeforraljuk. A tofukat pépesre daráljuk hozzákeverjük a pörköltalaphoz, fűszerezzük fokhagymával, köménnyel, összegyúrjuk, formába töltjük és sütőben megsütjük. A burgonyát és a vöröshagymát cikkekre vágjuk, sózzuk, tepsibe tesszük, olajjal meglocsoljuk, és sütőben pirosra sütjük, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel. A tofut szeleteljük és a hagymás burgonyával tálaljuk. 800,-
Tofu sült tejfölös savanyúkáposztával és rizzsel

4 adag
1975 KJ / adag
tofu400 g
fokhagyma8 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Tengerisó12 g
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
savanyúkáposzta600 g
babérlevél0.4 g
Kömény0.4 g
tejföl0.2 l
barnarizs200 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut kockákra vágjuk, sózzuk, fokhagymával és finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük és tepsire téve 200 c fokos sütőben megsütjük. A vöröshagymát szeletekre vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, elkeverjük és kevés vizet öntünk hozzá. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a savanyúkáposztát, fűszerezzük őrölt köménnyel, babérlevéllel és kevés vizet öntve hozzá puhára pároljuk. A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, és felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel. lefedjük, 10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzassztjuk. A sült tofut a rizzsel és a káposztával tálaljuk. 900,-
Tofu-saurma füszeres zöldségekkel, pitával

4 adag
1598 KJ / adag
tofu400 g
olaj0.02 l
vöröshagyma40 g
újhagyma40 g
Sárgarépa80 g
Doboz főételes4 db
paradicsom80 g
Tengerisó12 g
fokhagyma12 g
rómaikömény0.8 g
koriander0.4 g
élesztő0.8 g
tönkölyliszt200 g
olaj0.02 l
cukkíni friss120 g
Pritamin120 g
Menta8 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos vízzel felöntjük és meleg helyen felfuttatjuk. Az élesztőhöz keverjük a lisztet, olajat, sót, és langyos vízet hozzá öntve kenyértésztát gyúrunk belőle. Alaposan kidolgozzuk, majd langyos helyen kelesztjük. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, 8-10 cm átmérőjű korongokat formázunk belőle, kelesztjük, és tepsire téve forró ( 200 c fokos) sütőben kisütjük. A zöldségeket cikkekre vágjuk, kevés forró olajban lepirítjuk, fűszerezzük fokhagymával, sózzuk, és félpuhára pároljuk. A tofut hasábokra vágjuk, sózzuk, fűszerezzük rómaiköménnyel, korianderrel, fokhagymával, és kevés olajban erős tűzön lepirítjuk. A tofut a zöldségekkel és a cikkekre vágott pitával tálaljuk. 900,-
Tofukrémmel töltött paradicsom pirított cukkínivel

4 adag
1051 KJ / adag
olaj0.04 l
fokhagyma8 g
Tengerisó12 g
kakukkfű2 g
tofu400 g
paradicsom480 g
cukkíni friss600 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 950,-
Tormával pirított zöldségek füstölt tofus rizottóval

4 adag
1567 KJ / adag
Sárgarépa160 g
zeller160 g
karalábé160 g
Póré160 g
cukkíni fagyasztott160 g
torma40 g
barnarizs200 g
Tofu füstölt120 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
brokkoli160 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldségeket egyenletes hasábokra vágjuk, és kevés olajban üvegesre pirítjuk. Sózzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, hozzáadjuk a reszelt tormát, és készre pároljuk. A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott tofut, majd kétszeres mennyiségű sózott, forrásban lévő vízzel felöntjük. Lefedjük, 10 percig forraljuk, majd lefedve a tűzről levéve 20 percig duzzasztjuk. A párolt zöldségeket a rizottóval tálaljuk. 750,-
Toscan fehérbab, cukkinivel és paradicsom-rizottóval

4 adag
3459 KJ / adag
Vörösbab400 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
fokhagyma12 g
bazsalikom0.8 g
Tengerisó12 g
paradicsom400 g
barnarizs240 g
Olíva bogyó200 g
cukkíni fagyasztott400 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A babot 6-8 órára vízbe áztatjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a babot, vízzel felöntjük, sózzuk és puhára főzzük. Fűszerezzük fokhagymával, finomra vágott bazsalikommal, és rozmaringgal. A cukkínit kockákra vágjuk, és kevés forró olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük. A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, a rozmaringot, és forrásban lévő vízzel felöntjük. Fedő alatt 10 percet forraljuk, közben sokszor megkeverjük. A tűzről levesszük, és fél órát pihentetjük. A babot a cukkínivel és a paradicsomod rizottóval tálaljuk. 850,-
Toscan spenótos lepény rozmaringos padlizsánkrémmel

4 adag
2938 KJ / adag
Paraj400 g
Tengerisó12 g
fokhagyma12 g
paradicsom400 g
Olíva bogyó80 g
Padlizsán400 g
vöröshagyma80 g
olaj0.12 l
tönkölyliszt160 g
Kókuszzsír80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A pálmazsír 80 %-át a liszt 20%-ával elmorzsoljuk, összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A liszt 80%-ából a pálmazsír 20%-ából sóval, élesztővel, kevés citromos vízzel közepes kemény tésztát gyúrunk, és 20 percig pihentetjük. A tésztát lóhere alakúra nyújtjuk közepére tesszük a liszttel begyúrt zsíradékot. A lóhere négy levelét ráhajtjuk majd téglalap alakúra nyújtjuk. 3 rétegbe hatjuk, 90 fokkal elfordítjuk majd újra téglalappá nyújtjuk. MOst négy rétegbe hajtjuk, majd hűtőbe téve 30 percet pihentetjük. Ezt a hajtogatást úgy ahogy van még egyszer megismételjük. A parajt sós szódabikarbónás vízben leforrázzuk, leszűrjük. Kevés olajban pároljuk, sózzuk, fűszerezzük fokhagymával, vízzel elkevert liszttel behabarjuk, sűrűre forraljuk. Az elkészült tölteléket kihűtjük. A tésztát a hűtőből kivesszük, tepsi nagyságú téglalap alakúra nyújtjuk. A tésztát betesszük a tepsibe majd forró (200 c fok körüli) sütőben elősütjük (5 perc). Kivesszük, egyenletesen elosztjuk rajta a tölteléket, majd a tetejére tesszük a felszeletelt paradicsomokat, és az olíva bogyót. A lepényt 170 c fokra tesszük a sütőbe és készre sütjük. A padlizsánt turmix gépben olajjal, krémesre keverjük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, fokhagymát, sóval ízesítjük. A megsült lepényt a padlizsánkrémmel tálaljuk. 850,-
Toscan zöldbab cukkínivel és paradicsomrizottóval

4 adag
2453 KJ / adag
Zöldbab zöld800 g
cukkíni friss400 g
olaj0.08 l
rozmaring0.4 g
Tengerisó12 g
paradicsom200 g
barnarizs200 g
fokhagyma12 g
Doboz főételes4 db
Olíva bogyó40 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldbabot sós, fokhagymával és babérlevéllel fűszerezett vízben leforrázzuk, lecsepegtetjük, és kevés olíva olajban erős tűzön megpirítjuk. Fűszerezzük szeletekre vágott fokhagymával, sózzuk, és hozzáadjuk az olíva bogyót. A cukkínit szeletekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, fokhagymával és rozmaringgal fűszerezzük. A barnarizst kevés forró olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk. Hozzá adjuk a kockákra vágott paradicsomot, kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, és fedő alatt 20 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A zöldbabot a cukkínivel és a rizottóval tálaljuk. 800,-
Tót lángos babpörkölttel és köményes káposzta salátával

4 adag
2388 KJ / adag
burgonya400 g
tönkölyliszt200 g
Tengerisó12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
fokhagyma8 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Vörösbab200 g
pirospaprika8 g
TVpaprika20 g
paradicsom20 g
káposzta fejes400 g
Kömény4 g
citromlé0.02 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 800,-
Túró kofta mákos kókuszos paradicsom mártással

4 adag
3487 KJ / adag
túró200 g
tönkölyliszt200 g
csípőspaprikakrém8 g
Tengerisó12 g
olaj0.08 l
barnarizs240 g
paradicsompüré120 g
Kókuszreszelék120 g
mák120 g
méz40 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A túrót összegyúrjuk a liszttel, és a szódabikarbónával, csípős paprikával. A masszából ki sgombócokat formázunk, és kevés forró olajban kisütjük. A paradicsompürét kevés olajban lepirítjuk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, az őrölt mákot, vízzel felöntjük és beforraljuk. Sózzuk, ízesítjük mézzel. A megsütött gombócokat a mártásba tesszük, és párolt barnarizzsel tálaljuk. 900,-



Itent