Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Sütőtökös sültburgonya tofuval és fűszeres joghurttal

4 adag
1727 KJ / adag
burgonya400 g
sütőtök400 g
tofu400 g
joghurt natur0.4 l
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
Curry0.4 g
Chili0.4 g
rómaikömény0.4 g
fahéj0.4 g
Mustár4 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 800,-
Székelygulyás tönkölyhússal

4 adag
760 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
Tönkölybúzahús480 g
fokhagyma12 g
pirospaprika8 g
savanyúkáposzta800 g
tönkölyliszt40 g
babérlevél0.4 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A finomra vágott vöröshagymát kevés olajon aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük elkeverjük, és visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a kockákra vágott tönkölyhúst, sózzuk, fokhagymával, babérlevéllel fűszerezzük és lassú tűzön puhára főzzük. Tönkölylisztből készült habarással sűrítjük és kiforraljuk. 950,-
Szerzetesek elede barnarizzsel

4 adag
1477 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Póré160 g
Sárgarépa160 g
káposzta fejes160 g
TVpaprika160 g
zeller160 g
cukkíni friss160 g
barnarizs200 g
Só tengeri12 g
szójaszósz0.04 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A vöröshagymát finomra vágjuk és kevés forró olajban megpirítjuk. Hozzá adjuk a többi zöldséget szeletekre vágva, sózzuk, fűszerezzük ötfűszerkeverékkel, meglocsoljuk szójaszósszel és összepároljuk. A barnarizst kevés olajban üvegesítjük, felöntjük másfélszeres mennyiségű vízzel, sózzuk és öt percet erős tűzön forraljuk. Ezután lefedjük és 20 percig hagyjuk dizzadni. 800,-
Szezámaggal píritott tofu párolt zöldségekkel

4 adag
1886 KJ / adag
tofu400 g
olaj0.04 l
Szezámmag80 g
Sárgarépa200 g
karalábé200 g
zeller200 g
Póré200 g
cukkíni fagyasztott200 g
kukorica csemege200 g
brokkoli200 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut hasábokra vágjuk, sózzuk, és kevés olajban erős tűzön a szezámmaggal együtt megpirítjuk. A brokkolit sózott, fokhagymával fűszerezett vízben leforrázzuk. A sárgarépát, karalábét, zellert, pórét, hasábokra vágjuk, kevés olajban lepirítjuk, sózzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, kevés vízzel felöntjük, és félpuhára pároljuk. A megpirított tofut a párolt zöldségekkel tálaljuk. 750,-
Szezámmagban sült zeller, mentás burgonyapürével

4 adag
2746 KJ / adag
zeller600 g
Szezámmag80 g
Só tengeri12 g
burgonya800 g
Menta40 g
olaj0.12 l
Rizstej0.2 l
tönkölyliszt40 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A zellert szeletekre vágjuk, besózuk, és pár percig állni hagyuk. Ezalatt tönkölylisztből vízzel, palacsintatészte sűrűségű masszát keverünk. A zellerszeleteket a tésztába mártjuk, majd szezámmagban megforgatjuk, és kevés olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. A burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, hozzákeverjük az olajat, a finomra vágott mentát, és a rizstejet. 800,-
Szezámmaggal pirított tofu párolt zöldségekkel és barnarizzsel

4 adag
880 KJ / adag
tofu240 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
Póré160 g
cukkíni fagyasztott160 g
karalábé160 db
zeller160 g
Sárgarépa160 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Szezámos szójaburger párolt zöldségekkel és barnarizzsel

4 adag
2098 KJ / adag
olaj0.04 l
szójagranulátum200 g
vöröshagyma40 g
fokhagyma12 g
pirospaprika8 g
barnarizs240 g
Sárgarépa80 g
Póré80 g
zeller80 g
karalábé80 g
kelkáposzta80 g
kelvirág80 g
Szezámmag80 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A szójagranulátumot beáztatjuk. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, pirospaprikát, zúzott fokhagymát, alaposan összekeverjük, majd fasírtokat formázunk belőle. A fasírtokat szezámmagba forgatjuk, és olajjal meglocsolt tepsire téve 200 c fokos sütőben megsütjük. A barnarizs kevés olajjal üvegesre pirítjuk. Sózzuk, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük, 5 percig forraljuk, majd a tűzről levéve 20 percig duzzasztjuk. A zöldségeket szeletekre vágjuk, kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, és kevés vizet ráöntve majdnem puhára pároljuk. A megsütött burgereket a rizzsel és a párolt zöldségekkel tálaljuk. 850,-
Szójapárizsival és sajttal töltött kellevél rántva, paradicsomos zöldsalátával

4 adag
1521 KJ / adag
kelkáposzta400 g
Szójapárizs400 g
Sajt juh200 g
tönkölyliszt40 g
zsemlemorzsa80 g
paradicsom400 g
Saláta római0.8 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 990,-
Szójás töltött paprika paradicsom-mártásban burgonyával

4 adag
2038 KJ / adag
szójagranulátum400 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
pirospaprika0.8 g
Só tengeri12 g
barnarizs80 g
TVpaprika400 g
paradicsom200 g
paradicsompüré80 g
zeller80 g
tönkölyliszt40 g
burgonya800 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A szójagranulátumot beáztatjuk. A barnarizst sós vízben félig megfőzzük, és leszűrjük. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük és kevés vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a szóját, sózzuk, és puhára pároljuk. A szóját és a rizst összekeverjük, és ezt a masszát a paprikákba töltjük. Egy lábasban, kevés olajban aranysárgára pirítjuk a karikára vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a szeletekre vágott zellert, paradicsomot, paradicosmpürét. Vízzel felöntjük, sózzuk, és felforraljuk. Beletesszük a betöltött paprikákat, és fedő alatt, lassú tűzön megfőzzük. A megfőtt paprikákat a léből kivesszük, majd a paradicsomos levet tönkölylisztből készült habarással sűrítjük, kiforraljuk és leszűrjük. A burgonyát sózott vízben majdnem puhára főzzük, lecsepegtetjük, és mellé tálaljuk a töltött paprikát a paradicsom mártással meglocsolva. 900,-
Szójával pirított rizs csípős Thai zöldségekkel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Szójával töltött sült paprika pirított tejfölös burgonyával, kapros paprikás mártással

4 adag
2002 KJ / adag
TVpaprika600 g
szójagranulátum200 g
olaj0.04 l
vöröshagyma40 g
tejföl0.2 l
tönkölyliszt80 g
burgonya800 g
Kapor4 g
pirospaprika12 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 900,-
Tárkonyos búzahús ragu, gombával és barnarizzsel

4 adag
1424 KJ / adag
barnarizs200 g
olaj0.04 l
Tönkölybúzahús400 g
vöröshagyma120 g
Doboz főételes4 db
Tárkony0.4 g
citromlé0.02 l
tönkölyliszt20 g
Gomba laska400 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst kevés olajban, erős tűzön üvegesre pirítjuk, majd felöntjük kétszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel, és fedő alatt 5 percig főzzük. A tűzről levesszük és kb. 20 percig duzzasztjuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a hasábokra vágott búzahúst, sózzuk, erős tűzön lepirítjuk. Hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, fűszerezzük tárkonnyal, ízesítjük citromlével,kevés vízzel felöntjük össze forraljuk, habarással sűrítjük, és készre főzzük. 900,-
Tárkonyos búzahús tönkölytésztával

4 adag
3619 KJ / adag
Tönkölybúzahús400 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Tárkony0.4 g
tönkölytészta800 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Tárkonyos búzahústokány zöldséges burgonyapürével

4 adag
1428 KJ / adag
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
Tárkony0.8 g
tönkölyliszt40 g
Tönkölybúzahús400 g
petrezselyemzöld0.4 cs
burgonya800 g
vöröshagyma80 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
Póré80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a hasábokra vágott búzahúst, sózzuk, tárkonnyal fűszerezzük, és kevés vizet alá öntve majdnem puhára pároljuk. Tönkölylisztből habarást készítünk, és a tokányt besűrítjük. A zöldségeket kis kockákra vágjuk, sózzuk, és kevés olajon erős tűzön üvegesre pirítjuk. A megtisztított burgonyát puhára főzzük, áttörjük, hozzá keverjük a zöldségeket. Annyi vizet adunk hozzá, hogy krémes állagú legyen, habosra keverjük és a tokánnyal tálaljuk. 900,-
Tejföllel sütött savanyúkáposzta fehérbabbal

4 adag
2575 KJ / adag
savanyúkáposzta600 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
fokhagyma8 g
tejföl0.4 l
Fehérbab400 g
vöröshagyma120 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 850,-
Tejfölös kenyérlángos füstölt tofus zöldségraguval

4 adag
1854 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
élesztő10 g
Só tengeri12 g
tejföl0.2 l
olaj0.04 l
olaj0.02 l
karalábé120 g
Tofu füstölt120 g
Póré160 g
Pritamin160 g
cukkíni friss160 g
Sárgarépa160 g
karalábé160 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos vízzel elkeverjük, és lanygos helyen kelesztjük. A lisztet átszitáljuk, langyosítjuk, majd hozzáadjuk az élesztőt, olajat, langyos vizet, sót, és lágy tésztává gyúrjuk. A tésztát langyos helyen kelesztjük, majd gombócokká formázzuk, melyekből lángosokat húzunk, és sütőben megsütjük. A kisült lángost azonnal megkenjük tejföllel. A zöldségeket cikkekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pároljuk, sózzuk, hozzáadjuk a kockákra vágott tofut, kevés vizet öntünk hozzá és készre pároljuk. 850,-
Tejfölös ráckrumpli borsos tofuval

4 adag
2091 KJ / adag
burgonya1000 g
Póré80 g
vöröshagyma80 g
Só tengeri12 g
tejföl0.2 l
tofu400 g
bors0.8 g
olaj0.04 l
paradicsom80 g
zöldpaprika80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát héjában megfőzzük, és megtisztítjuk. KArikára vágjuk, és egy kiolajozott tepsibe rétegezzük. Sózzuk, elterítjük rajta a kockára vágott paprikát, paradicsomot, és a karikára vágott, és kevés olajban aranysárgára pirított pórét, és vöröshagymát. Meglocsoljuk tejföllel, és újabb sor burgonyát terítünk rá. A tetejére burgonyát teszünk és tejföllel meglocsoljuk,180 c fokos sütőben megsütjük. A tofut hasábokra vágjuk, és kevés olajban megpirítjuk, sózzuk, tört borssal fűszerezzük. A megsült burgonyát a pirított tofuval tálaljuk. 900,-
Tejfölös rakott burgonya zöldbabbal és gabonakolbásszal

4 adag
1858 KJ / adag
burgonya800 g
Zöldbab zöld400 g
gabonakolbász120 g
Póré80 g
Só tengeri12 g
tejföl0.2 l
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
fokhagyma8 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldbabot sós fokhagymás vízben leforrázzuk, a burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítjuk, majd karikákra vágjuk. A vöröshagymár finomra vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a gabonakolbászt, és lepirítjuk. A pórét karikára vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a babot, fokhagymával fűszerezzük. Egy tepsibe rétegezzük a karikára vágott burgonyát, zöldbabot, és a gabonakolbászt. A tetejére burgonya kerüljön, alaposan locsoljuk meg tejföllel, és 180 c fokos sütőben süssük meg. 750,-
Tejfölös rakott kel gombával

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Tejfölös rakott kel laskagombával

4 adag
2235 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
pirospaprika8 g
Só tengeri12 g
fokhagyma12 g
Gomba laska400 g
kelkáposzta800 g
barnarizs200 g
tejföl0.4 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst kevés olajjal erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, másfélszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük. Lefedjük, 5 percig forraljuk, majd a tűzről levéve 20 percig fedő alatt duzzasztjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd vízzel felöntjük és vissza tesszük a tűzre. Hozzáadjuk a szeletekre vágott laskát, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük, és megpároljuk. A kelkáposztát cikkekre vágjuk, és sózott forrásban lévő vízben leforrázzuk. Összekeverjük a rizst, és a laskagombát. Egy kiolajozott tepsibe tesszük a forrázott kelkáposzta felét, erre egyenletesen elosztjuk a rizses gombát, ezt meglocsoljuk a tejföl felével. tetejére elosztjuk a maradék kelkáposztát és amaradék tejfölt, majd 180 c fokos sütőben megsütjük. 900,-



Itent