Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Gyömbéres pirított kel szójás zöldségekkel és barnarizzsel

4 adag
1747 KJ / adag
Gyömbér0.8 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
kelkáposzta800 g
szójaszósz0.04 l
Sárgarépa200 g
zeller200 g
cukkíni mirelit200 g
zöldpaprika200 g
barnarizs200 g
Só tengeri12 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A karikára vágott vöröshagymát kevés olajban aranysérgéra pirítjzk, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott vagy lereszelt gyömbért, és a cikkekre vágott kelkáposztát- Pirítjuk, sóval ízesítjük, majd a kelkáposzta állagától függően kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. A zöldségeket kockákra vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, vízzel felöntjük és majdnem puhára pároljuk. Szójaszósszal kevés fokhagymával fűszerezzük. A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, felöntjük másfélszeres mennyiségű forró vízzel, elkeverjük és fedő alatt 10 percig forraljuk, majd a tűzről levesszük és 20-25 percig duzzasztjuk. A gyömbéres kelkáposztát a zöldségekkel és a rizzsel tálaljuk, ha úgy szimpatikusabb a rizst és a szójás zöldségeket össze is keverhetjük. 750,-
Gyömbéres tofu citromos zöldségekkel

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Gyömbéres tönkölysült, pácolt uborkával és szezámos rizzsel

4 adag
2274 KJ / adag
Tönkölybúzahús400 g
olaj0.04 l
Gyömbér8 g
uborka kígyó200 g
barnarizs200 g
Szezámmag80 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölyhúst, hasábokra vágjuk, kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, és a reszelt gyömbérrel fűszerezzük. Az uborkát vékony metéltre vágjuk, sózzuk, szójaszósszal fűszerezzük. A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a szezámmagot, sózzuk, majd másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, 10 percig forraljuk, majd lefedjük, és fedő alatt 20 percig duzzasztjuk. 750,-
Görög rakott burgonya

4 adag
1644 KJ / adag
burgonya 1200 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
paradicsom200 g
Só tengeri12 g
kakukkfű0.4 g
fokhagyma8 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A vöröshagymát szeletekre vágjuk, és kevés olajban megpirítjuk. Egy tepsibe rétegezzük a burgonyát, hagymát és a karikára vágott paradicsomot. Sózzuk, kakukkfűvel fűszerezzük és 180 c fokos sütőben megsütjük. 750,-
Halízű tofu, paraj-laska szotéval és juhsajt chipsszel

4 adag
1107 KJ / adag
tofu natúr400 g
vöröshagyma80 g
citrom40 g
Sárgarépa200 g
zeller200 g
karalábé200 g
petrezselyemzöld0.4 cs
újhagyma80 g
Gomba laska400 g
Paraj200 g
Sajt natur érlelt80 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A sérgarépát, zellert, karalábét az újhagymát nagyobb hasábokra vágjuk és feltesszük vízbe főzni amibe sót, egészborsot, szeleteltt citromot és babérlevelet tettünk amikor felfort beletesszük a szeletelt tufut párpecig forraljuk majd a lábost félretesszük. A hagymát apróravágjuk kevés olajon lepirítjuk és rádobjuk a szeletelt laskát és a felaprított spenótót és össze foraljuk. A sajtot lereszeljük egy serpenyőt felforosítunkés kis halmokat teszünkrá és mind két oldalát aranybarnára sütjük. A tufut a zöldségekkel a laskával és a sajtchipsszel tálaljuk. 1550,-
Hétfűszerrel párolt tofufrikasszé zöldségekkel

4 adag
702 KJ / adag
olaj0.004 l
vöröshagyma120 g
Doboz főételes4 db
Sárgarépa80 g
cukkíni mirelit80 g
Gomba laska80 g
TVpaprika80 g
zeller120 g
karalábé120 g
Póré80 g
Só tengeri12 g
fokhagyma12 g
kakukkfű0.4 g
rozmaring0.4 g
bazsalikom0.4 g
Tárkony0.4 g
petrezselyemzöld0.4 g
tofu natúr480 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a hasábokra vágott tofut, sózzuk, erős tűzön pároljuk, majd hozzáadjuk a hasábokra vágott zöldségeket. Fűszerezzük fokhagymával, kakukkfűvel, bazsalikommal, oregánóval, tárkonnyal, rozmaringgal, zöldpetrezselyemmel, sózzuk és együtt készre pároljuk 1350,-
Huszárkedvence

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Indiai zöldségragu csírákkal és parajos rizzsel

4 adag
1180 KJ / adag
Sárgarépa200 g
karalábé200 g
cukkíni friss200 g
Csírák (retek, hagyma, lucerna)80 g
Doboz főételes4 db
Paraj120 g
barnarizs200 g
Só tengeri4 g
zeller200 g
Curry8 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldségeket összevágjuk majd kevés olajon lepirítjuk fűszerezzük curry-vel éssóval. A barnariszt kevés olajon megfutatjuk majd kétszeres mennyiségű vízzel felengedjük és készre főzzük. A parajt kevés olajon megfonyasztjuk sóval és fokhagymával ha megpuhult (Ízlés szerint pürésíthetjük)és a rizshezkeverjük. A csírákat olajon erőstüzön éppen hogy megfutatjuk. A zöldségeket a rizzsel tálaljuk a tetejére halmozzuk a csírákat. 950,-
Joghurtos burgonyás rétes, zelleres lencsével

4 adag
1512 KJ / adag
Rétes lap teljesőrlésű80 g
burgonya 400 g
joghurt natur0.4 l
Só tengeri8 g
lencse200 g
zeller400 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 1350,-
Juhsajttal pirított szójavirsli, burgonya salátával

4 adag
2692 KJ / adag
szójavirsli400 g
Sajt natur érlelt120 g
burgonya 800 g
újhagyma80 g
Olaj Olíva0.04 l
citrom40 g
Só tengeri12 g
Saláta ruccola40 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 1250,-
Juhsajttal sütött karfiol és brokkoli

4 adag
2322 KJ / adag
Sajt natur érlelt200 g
brokkoli600 g
Só tengeri12 g
kelvirág600 g
Sajt natur érlelt280 g
olaj0.02 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kelvirágot és a brokkolit sózott vízben leforrázzuk., leszűrjük és kiolajozott tepsibe tesszük. Tetejére reszelt juhsajttal megszórjuk, és 180 c fokos sütőben megsütjük. A paradicsomot szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a szeletelt pórét, sózzuk, rozmaringgal fűszerezzük, olajjal bekeverjük. 1490,-
Juhtúróval párolt zöldségek tönköly palacsintával

4 adag
2336 KJ / adag
kukorica csemege240 g
cukkíni friss320 g
Póré240 g
karalábé240 g
juhtúró200 g
TVpaprika80 g
zeller240 g
Sárgarépa240 g
tönkölyliszt80 g
olaj0.04 l
zöldborsó240 g
zöldpaprika240 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lisztet a vízzel elkeverjük, sózzuk, majd 10 percig hagyjuk duzzadni. Süssünk belőle palacsintákat. Egy serpenyőben forrósítsunk fel kevés olajat, és erős tűzön pirítsuk meg benne a cikkekre vágott zöldségeket, sózzuk, pároljuk üvegesre, majd tegyük bele a juhtúrót, és óvatosan rázzuk össze. Amint a túró felolvadt töltsük a zöldségeket a palacsintába, amit félbehajtva azonnal tálalhatunk. 1690,-
K

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Kakukkfüves gomba sült paradicsommal és burgonyapürével

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk.kakukkfű, gomba, paradicsom, burgonya, margarin, só, olaj, fokhagyma 1100,-
Káposztás keltpalacsinta petrezselymes zöldségraguval, Thick cabbage pancake with parsley and vegetable ragout

4 adag
2290 KJ / adag
tönkölyliszt200 g
élesztő8 g
Só tengeri12 g
olaj0.12 l
káposzta fejes160 g
Sárgarépa120 g
zeller120 g
karalábé120 g
kukorica csemege120 g
brokkoli120 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 800,-
Káposztás keltpalacsinta, pritaminos cukkíni-padlizsán raguval, Thick pancake filled with cabbage, ragout of courgette, egg-plant and red peppers

4 adag
1499 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
élesztő10 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
káposzta fejes200 g
Padlizsán320 g
Pritamin600 g
fokhagyma8 g
vöröshagyma80 g
Doboz főételes4 db
cukkíni friss320 g
Ehez az ételhez nincs képünk.Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk, és kevés langyos vízzel csomómentesre keverjük. A liszthez hozzáadjuk az élesztőt és annyi vizet, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. A bekevert tésztát, langyos helyen kelesztjük, majd kisebb méretű palacsintákat sütünk belőle. A káposztát lereszeljük, és kevés forró olajban erős tűzön lepirítjuk, sózzuk és puhára pároljuk. A vöröshagymát karikára vágjuk, kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott cukkinit és pritamint. Sózzuk, fokhagymával fűszerezzük és készre pirítjuk. A palacsintába tesszük a káposztát, félbehajtjuk és a cukkíniraguval tálaljuk. 1190,-
Káposztás rizs fahéjjal

4 adag
1757 KJ / adag
káposzta fejes600 g
zöldborsó400 g
barnarizs200 g
Só tengeri12 g
fahéj4 g
olaj0.04 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, felöntjük másfélszeres, forrásban lévő vízzel, lefedjük, 5 percig forraljuk, majd a tűzről levéve 20 percig duzzasztjuk. A káposztát nagyobb kockákra vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a borsót, sózzuk, fahéjjal fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. A párolt káposztás borsóhoz keverjük a puhára párolt barnarizst. 750,-
Kapros "tökfőzelék" pirított szójavirslivel és tökmagos barnarizzsel

4 adag
2725 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Tök1200 g
tökmag40 g
barnarizs160 g
szójavirsli400 g
Só tengeri12 g
Doboz főételes4 db
Kapor20 g
Rizstej0.2 l
Ehez az ételhez nincs képünk. 1190,-
Kapros joghurtban párolt tönkölybúzahús búzakásával

4 adag
1747 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
tönkölybúza200 g
Sárgarépa160 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Tönkölybúzahús400 g
joghurt natur0.12 l
Póré80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a hasábokra vágott tönkölyhúst, erős tűzön lepirítjuk, sózzuk, majd joghurttal felöntjük és puhára pároljuk. A búzát 6-8 órára beáztatjuk, majd kétszeres mennyiségű sózott vízben feltesszük főni. Félig megfőzzük, majd, hozzáadjuk a szeletekre vágott pórét, és sárgarépát, 10 percig forraljuk, majd lefedjük és a tűzről levéve, lefedve 20 percig duzzasztjuk. 750,-
Kapros tejfölös tofutokány tönköly-galuskával és brokkolival

4 adag
1728 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
tofu natúr400 g
pirospaprika8 g
Só tengeri12 g
fokhagyma8 g
Kapor40 g
tönkölyliszt20 g
tejföl, 20%0.2 l
tönkölyliszt200 g
brokkoli400 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, hozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük, és a tűzre visszatéve összeforraljuk. Hozzáadjuk a hasábokra vágott tönkölyhúst, sózzuk, kevés vízzel fleöntve pároljuk. Fűszerezzük fokhagymával, és finomra vágott kaporral. Tejfölös habarással sűrítjük és kiforraljuk. A tönkölyliszthez annyi vizet keverünk, hogy galuskasűrűségű tésztát kapjunk. Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk a galuskát, leszűrjük, lecsepegtetjük, kevés forró olajban átforgatjuk. A brokkolit sós, fokhagymával fűszerezett vízben felorázzuk. A tokányt a galuskával és brokkolival tálaljuk. 1100,-



Itent