Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Chilis-babos búzahús barnarizzsel

4 adag
2503 KJ / adag
Tönkölybúzahús480 g
vöröshagyma80 g
olaj0.04 l
fokhagyma4 g
Vörösbab320 g
pirospaprika16 g
Chili0.8 g
barnarizs240 g
fokhagyma12 g
Tengerisó12 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, vízzel felöntjük és kiforraljuk. Beletesszük a hasábokra vágott tönkölyhúst, sóval ízesítjük, fokhagymával, chilivel fűszerezzük, és lassan puhára pároljuk. A rizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, majd kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, sózzuk, fedő alatt 5 percig forraljuk, majd a tűzről levesszük, és lefedve duzzasztjuk. 950,-
Cikória juhtúróval sütve

4 adag
924 KJ / adag
cikória4 db
juhtúró400 g
Póré80 g
szerecsendió g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A cikóriát hosszában kettévágjuk, alsó részének közepét kicsit kivájjuk. A póréhagymát vékony karikákra vágjuk, hozzáadjuk a juhtúróhoz, összekeverjük, és szerecsendióval fűszerezzük. A cikóriába töltjük a bekevert túrót és forró sütőben pirosra sütjük. Az elkészült ételt friss párolt zöldséggel tálaljuk. 750,-
Cipóban sült szójavirsli, zöld salátával és reszelt tormával

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 900,-
Citromos főtt rizs, zöldbabbal és laskagombával

4 adag
1852 KJ / adag
barnarizs200 g
olaj0.04 l
citrom80 g
Zöldbab zöld600 g
Tengerisó12 g
Póré80 g
Kaliforniai paprika80 g
Gomba laska400 g
szójaszósz0.04 l
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A barnarizst megmossuk, és kétszeres mennyiségű sós vízben feltesszük főni, 10 percig forraljuk, majd lefedjük, és fedő alatt 20 percig duzzasztjuk. Hozzá keverjük a citromok reszelt héját, és a citromok kifacsart levét. A zöldbabot sózott vízben leforrázzuk. Sárgarépából hosszú szeleteket vágunk, ezeket leforrázzuk, és az elkészült zöldbabot belekeverjük. A pórét karikákra vágjuk, és kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott laskát, sózzuk, erős tűzön összepároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikát. Szójaszósszal ízesítjük, és összeforraljuk. A citromos rizst a zöldbabbal és a gombával tálaljuk. 750,-
Citromos mézes sült tofu, pirított cukkínivel és gyömbéres rizzsel

4 adag
1735 KJ / adag
tofu400 g
citrom40 g
méz40 g
Tengerisó12 g
cukkíni friss400 g
olaj0.02 l
fokhagyma8 g
barnarizs240 g
Gyömbér4 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 900,-
Csicseripogácsa rozmaringos burgonyával portugál paradicsommal

4 adag
2052 KJ / adag
burgonya800 g
vöröshagyma40 g
Tengerisó12 g
fokhagyma12 g
olaj0.04 l
csicseriborsó200 g
rozmaring0.4 g
paradicsom400 g
vöröshagyma80 g
fokhagyma12 g
tönkölyliszt20 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A beáztatott csicseriborsót sós vízben puhára főzzük, majd turmixgépben pépesítjük. Hozzáadjuk a kevés olajban pirított, finomra vágott vöröshagymát, sót, fokhagymát és egy kevés lisztet. Fasírtokat formázunk belőle, és kevés forró olajban kisütjük. A burgonyát cikkekre vágjuk, sózzuk, fokhagymával és rozmaringgal fűszerezzük és kevés olajjal meglocsolva sütőben ropogósra sütjük. A vöröshagymát nagy kockákra vágjuk, és kevés olajban üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, fokhagymát sóval ízesítjük és összeforraljuk. 750,-
Cukkinis tészta juhsajttal gratinírozva

4 adag
2060 KJ / adag
tönkölytészta320 g
cukkíni fagyasztott240 g
Sajt juh120 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
fokhagyma8 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tésztát sózott vízben kifőzzük, leszűrjük. A cukkínit kockákra vágjuk, kevés forró olajban erős tűzön lepirítjuk, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük és összekeverjük a tésztával. Hozzákeverjük a reszelt juhsajtot, tepsibe tesszük, és sütőben megsütjük. 750,-
Cukkínivel pirított tofu szezámmaggal és karottás rizzsel

4 adag
2028 KJ / adag
cukkíni fagyasztott400 g
olaj0.04 l
Szezámmag40 g
tofu480 g
barnarizs200 g
Tengerisó12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Sárgarépa240 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut hasábokra vágjuk, és kevés olajban erős tűzön lepirítjuk. Hozzáadjuk a szezámmagot, és a hasábokra vágott cukkínit, tovább pirítjuk, sóval ízesítjük. A sárgarépát kevés olajban üvegesre pároljuk, sózzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel kevés vízzel felöntjük és puhára pároljuk, majd hozzákeverjük a készre párolt rizshez. 750,-
Currys-zöldséges rakott tészta túróval

4 adag
2495 KJ / adag
tönkölytészta320 g
olaj0.04 l
Póré120 g
fokhagyma8 g
zöldborsó80 g
cukkíni fagyasztott80 g
túró400 g
Tengerisó12 g
Curry4 g
Sárgarépa120 g
Kaliforniai paprika120 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük. A zöldségeket metéltre vágjuk, kevés olajban megpároljuk, sózzuk, hozzáadjuk a túrót, a curryt, és a tésztát, majd összekeverjük. A bekevert tésztát kiolajozott tepsibe tesszük és megsütjük. 850,-
Dijoni párolt zöldségek tepsis burgonyával

4 adag
1768 KJ / adag
Sárgarépa200 g
zeller200 g
karalábé200 g
Póré120 g
brokkoli80 g
kukorica csemege40 g
olaj0.04 l
burgonya1000 g
Mustár40 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A zöldségeket szeletekre vágjuk, kevés olajban lepirítjuk, sózzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, mustárt adunk hozzá, kevés vízzel felöntjük, és majdnem puhára pároljuk. A tisztított burgonyát cikkekre vágjuk, hozzáadjuk a karikára vágott pórét, sózzuk, meglocsoljuk kevés olajjal és tepsibe téve sütőben pirosra sütjük. 800,-
Diós karalábé ragu Michelangelo rizottóval

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Diós karalábéragu kukoricás rizzsel

4 adag
2553 KJ / adag
karalábé800 g
olaj0.04 l
Póré120 g
dió120 g
barnarizs200 g
kukorica csemege160 g
Tengerisó12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A karikára vágott pórét, kevés olajba téve erős tűzön pirítjuk, és hozzáadjuk a hasábokra vágott karalábét. Üvegesre pirítjuk, majd kevés vízzel leöntve majdnem puhára pároljuk. Sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, és hozzáadjuk a külön megpirított diót, és összekeverjük. A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a kukoricát, és másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük. Lefedjük, és 5 percig forraljuk, ezután a tűzről levesszük és 20 percig duzzasztjuk. A karalábéragut a kukoricás rizzsel tálaljuk. 750,-
Diós rántott karalábé mézes joghurttal, barnarizzsel

4 adag
3464 KJ / adag
dió80 g
karalábé400 g
Tengerisó8 g
olaj0.12 l
tönkölyliszt80 g
zsemlemorzsa80 g
joghurt natur0.2 l
méz40 g
Doboz főételes4 db
barnarizs200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A meghámozott karalábét kb. fél centiméter vastagságúra szeleteljük, gyengén besózzuk és egy rövid ideig állni hagyjuk. A diót durvára daráljuk, vagy összevágjuk és kb. fele mennyiségű zsemlemorzsával, összekeverjük. A karalábét lisztbe, felvert egésztojásba és a dióba forgatjuk, majd forró olajban kisütjük. A megsült karalábét egy kevés mézzel ízesített joghurttal tálaljuk. 750,-
Diós tofusült rozmaringos tönkölymetélttel, padlizsán-krémmel

4 adag
3442 KJ / adag
tofu480 g
dió120 g
tönkölytészta320 g
rozmaring0.4 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
fokhagyma12 g
vöröshagyma40 g
Padlizsánhús fagyasztott120 g
olaj0.04 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tofut szeleteljük, sózzuk, tört dióba forgatjuk és kevés olajban pirosra sütjük. A tönkölytésztát sózott vízben kifőzzük, leszűrjük, majd kevés olajjal bekeverjük, és rozmaringgal fűszerezzük. A padlizsánhúst, olajjal, finomra vágott vöröshagymával, fokhagymával összeturmixoljuk, sóval ízesítjük. A diós tofut a rozmaringos tésztával és a padlizsánkrémmel tálaljuk. 950,-
Diós töltött káposzta

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Dióval és kecskesajttal sült édeskömény pirított bulgurral

4 adag
4960 KJ / adag
Sajt kecske120 g
olaj0.04 l
dió200 g
Édeskömény600 g
Tengerisó12 g
KuszKusz200 g
Póré200 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A karikára vágott pórét és vékonyra szeletelt édesköményt kevés olajban üvegesre fonnyasztjuk, sózzuk. Hozzákeverjük a reszelt kecskesajtot, egy mély tepsibe tesszük, tetejét megszórjuk a gorombára darált dióval és sütőben megsütjük. A kuszkuszt szárazon megpirítjuk, sózzuk, másfélszeres, forrásban lévő vízzel felöntjük, a tűzről levesszük és fedő alatt duzzasztjuk. 15 perc múlva kevés olajat adunk hozzá és lazán összekeverjük. 990,-
Dióval pirított zeller gombás metélttel

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Dióval sült juhsajt, zöldséges burgonyapürével

4 adag
2456 KJ / adag
dió80 g
Sárgarépa120 g
zeller120 g
Póré120 g
Doboz főételes4 db
burgonya600 g
Sajt juh320 g
Tengerisó12 g
olaj0.04 l
Nagyításhoz kattintson a képre! 950,-
Dióval sült kecskesajt, zöldséges burgonyapürével és gesztenye krémmel

4 adag
3851 KJ / adag
Sajt kecske400 g
dió80 g
olaj0.04 l
burgonya800 g
Rizstej0.2 l
olaj0.08 l
Sárgarépa40 g
zeller40 g
Póré40 g
cukkíni friss40 g
Gesztenye120 g
Tengerisó12 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A dióbelet összevágjuk, vagy durvára törjük. A kecskesajtot háromszög alakú szeletekre vágjuk, a dióba forgatjuk, majd kevés forró olajban mindkét oldalát megsütjük. A zöldségeket, apró (2-3 mm) kockákra vágjuk, és kevés forró olajban majdnem puhára pároljuk, sóval ízesítjük. A megtisztított burgonyát sózott vízben puhára főzzük, leszűrjük, áttörjük, és hozzá keverjük az olajat, a párolt zöldségeket, és annyi forró rizstejet, hogy krémes állagú legyen a püré. A sült gesztenyét megtisztítjuk, turmixgépben pépesítjük, majd rizstejet hozzáöntve krémesre főzzük, ízlés szerint sóval ízesítjük. 1100,-
Édes savanyú tofu mogyoróval és zöldséges rizzsel

4 adag
2858 KJ / adag
tofu400 g
olaj0.04 l
méz80 g
citromlé0.08 l
Mogyoró földi120 g
Tengerisó12 g
barnarizs240 g
Póré40 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
karalábé80 g
zöldborsó80 g
paradicsompüré20 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut hasábokra vágjuk, sózzuk, és kevés forró olajban erős tűzön megpirítjuk. Hozzáadjuk a mézet, a citromlevet, a mogyorót és a szójaszószt, a paradicsomlevet majd összeforraljuk. A zöldségeket kockákra vágjuk, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, vízzel felöntjük, és majdnem puhára pároljuk. A barnarizst kevés forró olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük és 15 percig forraljuk, majd a tűzről levesszük és fedő alatt 30 percig duzzasztjuk. Hozzáadjuk a párolt zöldségeket és elkeverjük. 850,-



Itent