Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Rántott kecskesajt burgonypürével

4 adag
4666 KJ / adag
Sajt kecske400 g
tönkölyliszt80 g
zsemlemorzsa160 g
olaj0.16 l
burgonya800 g
Rizstej0.2 l
olaj0.04 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát megtisztítjuk összevágjuk és sóval ízesített vízben puhára főzzük, és leszűrjük. Burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk az olajat, habosra keverjük, és hozzákeverjük a rizstejet. A sajtot daraboljuk, vízből, liszttel palacsintatészta sűrűségűre kevert tésztába, majd morzsába mártjuk. A panírozott sajtokat bő, forró olajban kisütjük, és a pürével tálaljuk. 950,-
Rántott kecskesajt rizibizivel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Rántott kecskesajt rizzsel, tofumajonézzel

4 adag
5051 KJ / adag
Sajt kecske400 g
tönkölyliszt80 g
zsemlemorzsa160 g
olaj0.2 l
barnarizs200 g
tofu120 g
olaj0.02 l
citromlé0.02 l
méz20 g
Mustár20 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A sajtot háromszög alakúra vágjuk, vízzel simára kevert lisztbe mártjuk, majd morzsában megforgatjuk, és bő forró olajban kisütjük. A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük, 5 percig erős tűzön főzzük, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A tofut turmixgépbe téve pépesítjük,hozzáadjuk a mézet, olajat, mustárt, sót, citromlevet és kevés vízzel krémesre turmixoljuk. 950,-
Rántott kelvirág petrezselymes újburgonyával

4 adag
2700 KJ / adag
kelvirág600 g
burgonya800 g
Tengerisó12 g
olaj0.12 l
tönkölyliszt40 g
zsemlemorzsa120 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Rántott párizsi hagymás burgonyával

4 adag
2837 KJ / adag
Szójapárizs400 g
olaj0.08 l
tönkölyliszt80 g
zsemlemorzsa160 g
burgonya800 g
vöröshagyma200 g
Sóska12 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A párizsit karikára vágjuk, lisztbe, vízzel palacsintatésztává kevert tönkölylisztbe, majd tönkölymorzsába forgatjuk, és bő forró olajban kisütjük. A burgonyát megtisztítjuk, megfőzzük és leszűrjük. Egy serepnyőben aranysárgára pirítjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a burgonyát, burgonyatörővel összerörjük. Sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. 750,-
Rántott szójapárizsi petrezselymes burgonyával

4 adag
3438 KJ / adag
Szójapárizs400 g
tönkölyliszt120 g
zsemlemorzsa120 g
olaj0.16 l
burgonya600 g
Tengerisó12 g
Doboz főételes4 db
tofu120 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Rántott szójapárizsi petrezselymes új burgonyával, tofumajonézzel

4 adag
3611 KJ / adag
Szójapárizs400 g
olaj0.16 l
burgonya800 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Tengerisó12 g
tönkölyliszt40 g
zsemlemorzsa160 g
tofu120 g
citromlé0.02 l
méz20 g
Mustár20 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A párizsit karikákra vágjuk, és vízből és tönkölylisztből kevert, palacsintatészta sűrűségű masszába mártjuk. Lecsepegtetjük, zsemlemorzsába forgatjuk, és bő forró olajban kisütjük. A burgonyát kockákra vágjuk, kevés olajban erős tűzön pirítjuk. Amikor üvegesre pirult, sózzuk, hozzá adjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, és együtt készre pirítjuk. A tofut turmixgépben pépesítjük, sózzuk, ízesítjük citromlével, mustárral, mézzel, olajat adunk hozzá és a vizet óvatasosan adagolva krémesre keverjük. A megsült párizsit a burgonyával és a majonézzel tálaljuk. 900,-
Rántott szójapárizsi, rizzsel és tofumajonézzel

4 adag
3939 KJ / adag
Szójapárizs400 g
tönkölyliszt80 g
zsemlemorzsa160 g
olaj0.16 l
barnarizs240 g
tofu200 g
méz20 g
citromlé0.02 l
Mustár20 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A párizsit karikára vágjuk, vízzel elkevert tönkölylisztbe, és morzsába mártjuk majd bő forró olajban kisütjük. a barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, lefedjük és 15 percig forraljuk. A tűzről levesszük, és fedő alatt 20 percig duzzasztjuk. A tofut turmixgépben pépesítjük, hozzáadjuk az olajat, mézet, sót, mustárt, citromlevet, és kevés vízzel krémesre turmixoljuk. 850,-
Rántott szójapárizsi-petrezselymes burgonyával

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Rizses laskagombával töltött paradicsom zöldségraguval

4 adag
1193 KJ / adag
paradicsom600 g
Gomba laska400 g
Póré80 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
barnarizs80 g
Póré80 g
Sárgarépa80 g
karalábé80 g
zeller80 g
kelvirág80 g
brokkoli80 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A barnarizst erős tűzön, kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, forrásban lévő vízzel felöntjük, 5 percig forraljuk, majd lefedjük, és a tűzről levéve 20 percig duzzasztjuk. A pórét vékony szeletekre vágjuk, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott laskát, és kevés olajban lepirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és hozzákeverjük a rizst. A paradicsomok "talpát" levágjuk, közepüket kivájjuk, sózzuk, és beletöltjük a laskás rizst. A paradicsom "talpát" visszahelyezzük olajjal meglocsoljuk és 180 c fokos sütőben megsütjük. A zöldségeket cikkekre vágjuk, kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, kevés vízzel felöntjük és majdnem puhára pároljuk. A megsült paradicsomokat a zöldségraguval tálaljuk. 950,-
Rizsgombóc pirított szezámmaggal és wasabis párolt zöldségekkel

4 adag
2101 KJ / adag
barnarizs240 g
Tengerisó12 g
olaj0.04 l
Póré120 g
TVpaprika120 g
Sárgarépa120 g
zeller120 g
karalábé120 g
cukkíni friss120 g
Zöldbab zöld120 g
szójaszósz0.08 l
wasabi8 g
Szezámmag80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, majd kétszeres mennyiségű hideg vízben feltesszük főni. Sózzuk, majd fedő alatt 15 percig forraljuk, a tűzről levesszük és 20 percig duzzasztjuk. A kihűlt rizsből gombócokat formázunk melyeket pirított szezámmagba forgatunk. A zöldségeket hasábokra vágjuk, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a wasabit, a szójaszószt, és egy kevés vizet, majd majdnem puhára pároljuk. 750,-
Ropogós tésztában sült zöldségek, pirított laskával és fűszeres burgonyapürével

4 adag
1757 KJ / adag
tönkölyliszt200 g
olaj0.04 l
Póré80 g
kelvirág80 g
brokkoli80 g
Sárgarépa80 g
karalábé80 g
zeller80 g
vöröshagyma80 g
Gomba laska200 g
burgonya400 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A zöldségeket 1*1 cm-es kockákra vágjuk, és kevés olajban üvegesre pároljuk. A tönkölylisztből, olajjal és egy kevés vízzel tésztát gyúrunk, melyet 25 percig pihentetünk. A tésztából kis gombócokat formázunk, melyeket vékony korongokká nyújtunk. A korongok közepére helyezzük a párolt zöldség tölteléket, ráteszünk egy másik korongot, széleit összenyomkodjuk, és sütőbe téve ropogósra sütjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a darabolt laskát, és erős tűzön lepirítjuk. Sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. A burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, burgonyanyomónáttörjük és tálba tesszük. A burgonyához olajad adunk és egy habverővel habosra keverjük, ezután annyi rizstejet adunk hozzá, hogy állaga habosan krémszerű legyen. Hozzáadjuk a fűszereket: finomra vágott zöldpetrezselyem, oregánó, tárkony. A tésztában sült zöldségeket a laskával és a burgonyapürével tálaljuk. 850,-
Roti Chanay (lepény kenyér csípős lencse-csicseri-zöldség raguval)

4 adag
1846 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
élesztő8 g
Tengerisó12 g
olaj0.04 l
Sárgarépa80 g
zeller80 g
vöröshagyma80 g
Curry0.8 g
Chili0.4 g
lencse120 g
csicseriborsó120 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A csicseriborsót beáztatjuk, majd sózott vízben puhára főzzük. A vöröslencsét szintén megfőzzük. A vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, és a puhára főzött csicserit és lencsét. Sózzuk, chilivel és curryvel fűszerezzük, majd puhára pároljuk. Az élesztőt kevés liszttel és vízel elkeverjük, és kelesztjük. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, sót, és annyi vizet, hogy lágy tésztává keverhessük. A tésztát összekeverjük, és alaposan kidolgozzuk, majd 30 c fok körüli helyen kelesztjük. A tésztát palacsintaszerűen megsütjük, és a zöldségpürével tálaljuk. 750,-
Rozmaringos olívás penne, vargánya-laska raguval

4 adag
1895 KJ / adag
Tönkölytészta penne280 g
olaj0.02 l
Olíva bogyó160 g
Tengerisó12 g
rozmaring4 g
Vargánya szárított20 g
Póré80 g
Gomba laska400 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 950,-
Rozmaringos tofu sült, vöröslencse pudinggal és karalábéval

4 adag
1912 KJ / adag
tofu400 g
rozmaring0.4 g
Tengerisó12 g
olaj0.04 l
Lencse vörös240 g
karalábé600 g
petrezselyemzöld0.8 cs
fokhagyma8 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 900,-
Rozmaringos tofusült fokhagyma lekvárral és paradicsomos rizzsel

4 adag
1935 KJ / adag
tofu480 g
rozmaring0.4 g
olaj0.04 l
fokhagyma200 g
paradicsom400 g
barnarizs200 g
bazsalikom0.8 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut hasábokra vágjuk, kevés forró olajban megpirítjuk, sózzuk, rozmaringgal fűszerezzük. A fokhagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. A fokhagymát mixerrel pépesítjük. A barnarizst kevés forró olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, felöntjük másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, lefedjük, és 10 percig forraljuk. A tűzről levesszük, és 20 percig duzzasztjuk. A paradicsomot kockákra vágjuk,kevés forró olajban megpirítjuk, sózzuk, és a kész rizshez keverjük. A tofut a paradicsomos rizzsel tálaljuk, tetejére tesszük a fokhagyma lekvárt. 850,-
Rozmaringos tönkölybúzahús parajos burgonyával

4 adag
1485 KJ / adag
Tönkölybúzahús400 g
olaj0.02 l
fokhagyma12 g
Tengerisó12 g
burgonya400 g
tönkölyliszt200 g
Paraj120 g
kukoricaliszt40 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és burgonyanyomón átnyomjuk. A butgonyához adjuk a lisztet, sózzuk, és tésztává gyúrjuk. A parajt kevés olajban pároljuk, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük. Egy konyharuhát terítünk az asztalra, erre tesszük a burgonyás tésztát, ujjnyi vastagra nyújtjuk, és elterítjük rajta a kihűtött parajt. Réteshez hasonlóan szorosan feltekerjük, a konyharuhába csavarjuk, bekötözzük és sózott forrásban lévő vízben kifőzzük. A búzahúst hasábokra vágjuk, sózzuk, rozmaringgal, és zúzott fokhagymával fűszerezzük, és kevés olajban megpirítjuk. A megpirult tönkölyhúst, az olajból kivesszük. A visszamaradt olajba egy kevés lisztet szórunk, elkeverjük rizstejjel felöntjük és mártássaá forraljuk. A burgonya tekercset karikákra vágjuk, a mártással és a tönkölyhússal tálaljuk. 750,-
Sáfrányos burgonya kofta répás cukkíni mártással

4 adag
1998 KJ / adag
burgonya480 g
Sáfrány0.4 g
vöröshagyma40 g
tönkölyliszt120 g
Tengerisó12 g
Curry0.8 g
Chili0.4 g
cukkíni fagyasztott400 g
Sárgarépa200 g
barnarizs240 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk és áttörjük. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a sáfrányt, curryt, és izlés szerint sózzuk. Liszttel tésztává gyúrjuk, gombócokat formázunk belőle, és olajban kisütjük. A sárgarépát lereszeljük, kevés olajban üvegesre pirítjuk, majd egy kevés vízzel felöntve puhára, pépesre pároljuk. Hozzáadjuk a cukkínit, fűszerezzük curryvel, masalával, chilivel, habarással sűrítjük és híg mártássá forraljuk. A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük. Lefedjük és 20 percig forraljuk, ezután a tűzről levesszük és fedő alatt duzzasztjuk. A koftát a mártással és a rizzsel tálaljuk. 750,-
Sáfrányos paela búzahússal

4 adag
2139 KJ / adag
barnarizs320 g
olaj0.02 l
vöröshagyma80 g
búzahús400 g
zöldborsó120 g
Kaliforniai paprika80 g
Póré80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a sáfrányt, forrásban lévő vízzel felöntjük, 5-10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát, zöldborsót, kaliforniai paprikát, pórét, búzahúst. Sózzuk, sáfránnyal fűszerezzük, és majdnem puhára pároljuk. Az elkészült zöldségragut keverjük össze a rizzsel, tegyük egy tepsibe, vagy nagy serpenyőbe, tegyünk rá fedőt, és lassan süssük készre. 900,-
Sajtgombócok zöldségraguval

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-



Itent