Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Pirított szójapárizsi hagymás-burgonyával párolt káposztával

4 adag
1664 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma160 g
káposzta fejes600 g
burgonya600 g
Tengerisó12 g
Kömény0.4 g
Szójapárizs480 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A párizsit karikákra vágjuk, és kevés forró olajban mindkét felét pirosra sütjük. A vöröshagymát szeletekre vágjuk, és kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a vékony metéltre vágott káposztát, erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük, citromlével ízesítjük, és kevés vizet alá öntve puhára pároljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés forró olajban megpirítjuk, hozzáadjuk, a kockákra vágott és sózott vízben puhára főzött burgonyát, egy villával összetörjük és alaposan összekeverjük. finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk. 850,-
Pirított szójavirsli, petrezselymes burgonyával és káposztasalátával

4 adag
1914 KJ / adag
Tofu virsli600 g
olaj0.04 l
burgonya800 g
káposzta fejes400 g
vöröshagyma200 g
citromlé0.02 l
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 900,-
Pirított tofukockák diós brokkolival és karottával

4 adag
1608 KJ / adag
tofu480 g
dió80 g
Sárgarépa400 g
brokkoli400 g
Tengerisó12 g
olaj0.04 l
fokhagyma2 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut kockákra vágjuk, sózzuk, olajjal meglocsoljuk és forró sütőben megsütjük. A brokkolit rózsáira suedjük, sózott, fokhagymával fűszerezett vízben leforrázzuk. A diót gorombára daráljuk, megpörköljük és a brokkolirózsákra szórjuk. A sárgarépát hasábokra vágjuk, kevés olajon erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, kis vízzel felöntjük és majdnem puhára pároljuk. 850,-
Pirított tofukockák kapros vargányával

4 adag
1460 KJ / adag
tofu480 g
olaj0.02 l
Tengerisó12 g
Vargánya szárított40 g
Kapor20 g
tönkölyliszt20 g
barnarizs200 g
Póré40 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A vargányát 2-3 órára langyos vízbe áztatjuk. A pórét szeletekre vágjuk, és kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk az áztatott vargányát, pirítjuk, fűszerezzük finomra vágott kaporral, sózzuk, és tönköyllisztből készíült habarással besűrítjük. A tofut kockákra vágjuk, sózzuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és tepsire téve forró sütőben aranysárgára sütjük. A barnarizst kevés olajaban üvegesre pirítjuk, sózzuk, másfélszeres menyniségű forrásban lévő vízzel felöntjük, és fedő alatt 10 percig forraljuk. A tűzről levesszük, és 30 percig duzzasztjuk. A tofut a barnarizzsel és a gombamártással tálaljuk. 900,-
Píritott túrós burgonyagombóc zöldségraguval

4 adag
1861 KJ / adag
burgonya400 g
túró g
túró240 g
tönkölyliszt120 g
Tengerisó12 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
karalábé80 g
cukkíni friss80 g
brokkoli120 g
kukorica csemege80 g
zöldpaprika80 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Ehez az ételhez nincs képünk. 800,-
Póréhagyma torta füstölt tofuval medvehagyma mártással és sárgarépás karalábé raguval

4 adag
2082 KJ / adag
olaj0.04 l
Tofu füstölt200 g
Pálmazsír160 g
tönkölyliszt320 g
Medvehagyma40 g
karalábé240 g
Sárgarépa120 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Tengerisó12 g
Póré320 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A karikára vágott pórét kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, zúzott fokhagymával és finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. A pálmazsír 80 %-át a liszt 20%-ával elmorzsoljuk, összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A liszt 80%-ából a pálmazsír 20%-ából sóval, élesztővel, kevés citromos vízzel közepes kemény tésztát gyúrunk, és 20 percig pihentetjük. A tésztát lóhere alakúra nyújtjuk közepére tesszük a liszttel begyúrt zsíradékot. A lóhere négy levelét ráhajtjuk majd téglalap alakúra nyújtjuk. 3 rétegbe hatjuk, 90 fokkal elfordítjuk majd újra téglalappá nyújtjuk. MOst négy rétegbe hajtjuk, majd hűtőbe téve 30 percet pihentetjük. Ezt a hajtogatást úgy ahogy van még egyszer megismételjük. A tésztát két felé osztjuk, mindkettőt vékonyra nyújtjuk. Az egyik lappal kibéleljük a tepsit, bele halmozzuk a pórét, rászórjuk a kockára vágott füstölttofuval, majd a másik tésztával befedjük, villával megszurkáljuk, és 200 c fokos sütőben megsütjük. A karalábét és a répát hasábokra vágjuk, kevés forró olajban erűős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, kevés vízzel felöntjük, és majdnem puhára pároljuk. A megsült tortát felszeleteljük, és a párolt zöldséggel tálaljuk. 850,-
Póréhagymás Hajdina palacsinta

4 adag
3623 KJ / adag
hajdina egész400 g
tojás2.8 db
olaj napraforgó0.1 l
tej0.4 l
Póré1 db
juhtúró100 g
tejföl0.2 l
margarin40 g
Tengerisó g
Ehez az ételhez nincs képünk.A palacsintákat az előbbi módon elkészítjük, feltekerjük és kb. tél centiméter vastag metéltre vágjuk. A póréhagymát megmossuk, megtisztítjuk, és vékony metéltre vágjuk. Egy serpenyőben felolvasztjuk: a margarint, beletesszük a pórét, óvatosan sózzuk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a palacsintát és a juhtúrót, fűszerezzük zöldpetrezselyemmel, fehérborssal tejfölt keverünk hozzá és összeforraljuk. 750,-
Póréhagymás karalábéragu zöldséges köleskásával

4 adag
1804 KJ / adag
olaj0.04 l
karalábé800 g
Póré400 g
Tengerisó12 g
petrezselyemzöld0.8 cs
Sárgarépa120 g
cukkíni friss120 g
zeller120 g
TVpaprika120 g
Póré40 g
köles200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kölest erős tűzön állandó keverés mellett enyhén megpirítjuk, sózzuk, majd felöntjük másfélszeres mennyiségű forró vízzel. 5 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A szeletekre, vagy cikkekre vágott sárgarépát, pórét, zellert, cukkínit, tvpaprikát, kevés olajban erős tűzön üvegesre pároljuk, sózzuk, majd kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. Ezután összekeverjük a megpárolt kölessel. A pórét karikára vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott karalábét, erős tűzön üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet. Sózzuk, vízzel felöntjük, és majdnem puhára pároljuk. 750,-
Pórén sült tönkölyfasírt tárkonyos zöldségraguval

4 adag
768 KJ / adag
olaj0.04 l
fokhagyma8 g
Tengerisó12 g
pirospaprika8 g
Doboz főételes4 db
Póré200 g
Sárgarépa120 g
zeller120 g
karalábé120 g
kukorica csemege120 g
Tönkölybúzahús320 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 900,-
Provance-i laskagomba polenta gombócokkal

4 adag
1818 KJ / adag
Gomba laska480 g
olaj0.04 l
Póré160 g
paradicsom240 g
rozmaring0.4 g
fokhagyma12 g
kakukkfű0.4 g
Kukoricadara120 g
kukoricaliszt80 g
Olíva bogyó160 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A laskát ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, és a karikára vágott póréval, kevés olajban pirítjuk. Sózzuk, kakukkfűvel, rozmaringgel, és szeletelt fokhagymával fűszerezzük. Puhára pároljuk, és hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, és az olívát. Vizet forralunk, sózzuk, és állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricadara és liszt keverékét. Sűrű masszává főzzük, félig kihűtjük, majd gombócokat formázunk belőle. 750,-
Provanszi búzahús, kukorica gombóccal és lilahagyma kompóttal

4 adag
1311 KJ / adag
Tönkölybúzahús400 g
Doboz főételes4 db
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
fokhagyma8 g
kakukkfű0.4 g
bazsalikom0.4 g
rozmaring0.4 g
Kukoricadara120 g
lilahagyma400 g
méz80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a ceruza vastagságú hasábokra vágott tönkölyhúst, és erős tűzön lepirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, bazsalikommal, rozmaringgal. Kevés vízzel felöntjük, és puhára pároljuk. A lila hagymát cikkekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, majd hozzáadjuk a mézet, citromlevet, sózzuk, és összeforraljuk. A kukoricadarát állandó keverés mellett sózott, forrásban lévő vízbe szórjuk. Sűrűre főzzük, és mielőtt kihűlne, gombócokat formázunk belőle. 900,-
Provanszi töltött paradicsom cukkínis metélttel

4 adag
2341 KJ / adag
paradicsom400 g
Tönkölykenyér200 g
vöröshagyma80 g
olaj0.04 l
fokhagyma8 g
kakukkfű0.4 g
Tengerisó12 g
Póré80 g
cukkíni friss400 g
tönkölytészta240 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A paradicsomokat ketté vágjuk, belsejüket kikaparjuk, sózzuk, és sorban egy tepsire állítjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott, és kevés olajban aranysárgára pirított pórét, sózzuk, fűszerezzük kakukkfűvel, fokhagymáva és alaposan összekeverjük. A masszát a paradicsomokba töltjük, és 180 c fokos sütőben megsütjük. A cukkínit vékony metéltre vágjuk, kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük. A tésztát forrásban lévő sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, és alaposan összekeverjük a cukkínival. 750,-
Puri indiai lencseraguval

4 adag
2684 KJ / adag
Sárgarépa160 g
olaj0.08 l
Tengerisó12 g
Lencse vörös160 g
lencse160 g
koriander0.4 g
rómaikömény0.4 g
Chili0.4 g
tönkölyliszt200 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 800,-
Pünkösdi Királyi Lakoma :)

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 75000,-
Rakott cukkíni és padlizsán gabonakolbásszal

4 adag
795 KJ / adag
Padlizsán560 g
cukkíni friss560 g
Póré120 g
gabonakolbász200 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
fokhagyma12 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A cukkínit és a padlizsánt felszeleteljük. A póréhagymát karikára vágjuk, kevés olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a gabonakolbászt, kevés vízzel felöntjük és összeforraljuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük a cukkínit, a padlizsánt, egyenletesen elosztjuk rajta a kolbászkrémet, majd tezsünk rá egy sor padlizyánt és cukkínit. 180 c fok körüli sütőben megsütjük. 900,-
Rakott tészta szójás zöldségekkel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Rakott zöldbab kecskesajttal és sült burgonya gombócokkal

4 adag
3031 KJ / adag
Zöldbab zöld800 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
babérlevél0.4 g
fokhagyma8 g
Sajt kecske200 g
burgonya400 g
tönkölyliszt80 g
olaj0.08 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A babokat 2-3 cm-es darabokra vágjuk, és sós, babérlevéllel és fokhagymával fűszerezett vízben leforrázzuk. lecsepegtetjük, lehűtjük, és összekeverjük a reszelt kecskesajttal. Kiolajozott tepsibe tesszük, kicsit meglocsoljuk olajjal és 180 c fokos sütőben megsütjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük, és hozzákeverjük a lisztet. Sóval ízesítjük, összegyúrjuk, és kis gombócokat formázunk belőlük, melyeket forró olajban megsütünk. 900,-
Rántott búzahús milánói módon

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Rántott búzahús milánói módon kecskesajttal

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Rántott cukkíni barnarizzsel tofumajonézzel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-



Itent