Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Padlizsán muszaka tönkölyhússal

4 adag
706 KJ / adag
Padlizsán800 g
Tönkölybúzahús400 g
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
pirospaprika8 g
fokhagyma16 g
bazsalikom0.4 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, hozzáadjuk a pirospaprikát és kevés vízzel elkeverjük. A tönkölybúzahúst ledaráljuk, és a pörköltalaphoz adjuk. Sózzuk, fűszerezzük fokhagymával, oregánóval, bazsalikommal, és puhára pároljuk. A padlizsánt szeletekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön megpirítjuk. Egy tepsibe rétegezzük a pörkölt darált tönkölyhússal, teteján a padlizsán legyen. 200 c fok körüli sütőben megsütjük. 990,-
Padlizsán-paradicsom parmigiana juhsajttal

4 adag
1429 KJ / adag
Padlizsán800 g
paradicsom400 g
burgonya400 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
fokhagyma12 g
Sajt juh120 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A padlizsánokat kevés forró olajban erős tűzön elősütjük. Sózzuk, majd egy olajjal megkent tepsibe egy rétegben lerakjuk. Teszünk rá egy réteg karikára vágott paradicsomot, egy réteg karikára vágott burgonyát egy újabb réteg padlizsánt. A kecskesajtot lereszeljük a liszttel bekeverjük és vékonyan elterítjük a padlizsánon, err teszünk egy újabb sor paradicsomot. Közben a rétegeket sózzuk, és fokhagymás bazsalikomos olajjal meglocsoljuk. A tetejére reszelt kecskesajtot szórunk, és 200 c fok körüli sütőben megsütjük. 950,-
Padlizsán-paradicsom parmigiana kecskesajttal

4 adag
1453 KJ / adag
paradicsom400 g
Padlizsán800 g
burgonya400 g
fokhagyma12 g
Só tengeri12 g
Sajt kecske120 g
olaj0.04 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A padlizsánokat kevés forró olajban erős tűzön elősütjük. Sózzuk, majd egy olajjal megkent tepsibe egy rétegben lerakjuk. Teszünk rá egy réteg karikára vágott paradicsomot, egy réteg karikára vágott burgonyát egy újabb réteg padlizsánt. A kecskesajtot lereszeljük a liszttel bekeverjük és vékonyan elterítjük a padlizsánon, err teszünk egy újabb sor paradicsomot. Közben a rétegeket sózzuk, és fokhagymás bazsalikomos olajjal meglocsoljuk. A tetejére reszelt kecskesajtot szórunk, és 200 c fok körüli sütőben megsütjük. 750,-
Padlizsánban sült mozzarellás paradicsom, olívás fehérbab salátával

4 adag
2107 KJ / adag
Padlizsán600 g
paradicsom400 g
Sajt mozzarella120 g
Fehérbab240 g
Olíva bogyó80 g
babérlevél0.4 g
olaj0.04 l
fokhagyma8 g
Doboz főételes4 db
újhagyma80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A padlizsánt hosszában vékonyra szeleteljük, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, és kevés forró olajban elősütjük. A megsült padlizsánszeletekből kettőt kettőt kereszt alakban egymásra teszünk, a közepére helyezzük a karikákra vágott paradicsomot és mozzarellát. meghintjük bazsalikommal, sózzuk és a padlizsánkereszt szárait ráhajtjuk. Az így keletkezett "csomagot" hajtásával lefelé tepsire helyezzük és 200 c fokos sütőben megsütjük. Az előzőleg beáztatott babot, sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, és kihűtjük. Leszűrjük, hozzáadjuk a 2 cm-es darabokra vágott újhagymát, az olíva bogyót, szükség szerint sózzuk, rozmaringgal fűszerezzük kevés olajat locsolunk rá és összekeverjük. A sült padlizsánokat a salátával tálaljuk. 900,-
Padlizsánkrémes hacsapuri cukkínivel

4 adag
1843 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
olaj0.08 l
Só tengeri12 g
szódabikarbóna1.2 g
Padlizsán800 g
fokhagyma12 g
cukkíni fagyasztott800 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, az olajat, sót, joghurtot, és formázható tésztává gyúrjuk. A tésztát szobahőmérsékleten pihentetjük,majd kis gombócokká formázzuk. A gombócokat nagy lepényekké nyújtjuk, egyik felébe tesszük a tölteléket, a tésztát ráhajtjuk széleit harmónikaszerűen összehajtjuk, olajjal megkenjük és sütőben pirosra sütjük, felszeletelve tálaljuk. Töltelék: A padlizsánt kockákra vágjuk, és kevés forró olajban megpirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük fokhagymával és rozmaringgal. A cukkínit kockákra vágjuk, kevés forró olajban lepirítjuk, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük, vízzel felöntjük, habarással sűrítjük, és mártás sűrűségűre forraljuk. A felszeletelt hacsapurit a cukkínis mártással tálaljuk. 900,-
Pakchoy ötfűszerrel pirítva, szójás zöldségekkel, kelvirág pürével és szezámos rizzsel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 800,-
Paprikás káposzta, kókuszos lencsével

4 adag
2227 KJ / adag
olaj0.04 l
káposzta fejes800 g
Só tengeri12 g
pirospaprika8 g
fokhagyma12 g
TVpaprika40 g
Pritamin80 g
tönkölyliszt40 g
lencse400 g
babérlevél0.4 g
Só tengeri12 g
Kókuszreszelék120 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 850,-
Paprikás tönkkölybúzahús kapros metélttel és zöldbabbal

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Paprikáskrumpli szójavirslivel

4 adag
1579 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
pirospaprika12 g
burgonya800 g
szójavirsli400 g
fokhagyma8 g
Kömény0.4 g
Doboz főételes4 db
pirospaprika24 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát olajban aranysárgára pirítjuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát, kevés vízzel felöntjük, és elkeverjük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott tisztított burgonyát, sózzuk vízzel felöntjük, és fedő alatt félpuhára pároljuk. Ekkor beletesszük a virsliket, és együtt készre pároljuk. Ízesíthetjük sóval, fűszerezhetjük kevés csípőspaprikával. 850,-
Paradicsom dolma, padlizsánnal és kukorica golyókkal

4 adag
2133 KJ / adag
paradicsom600 g
barnarizs160 g
mazsola80 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Só tengeri12 g
Póré120 g
kukoricaliszt80 g
Kukoricadara120 g
olaj0.04 l
Menta0.8 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!a barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, majd kétszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel felöntjök, lefedjük, és fedő alatt 20 percig forraljuk. A tűzről levesszük és 30 percig dizzasztjuk. A pórét karikákra vágjuk, és hozzákeverjük a rizshez, hozzáadjuk az előzetesen beáztatott mazsolát, és fűszerezzük finomra vágott mentával és zöldpetrezselyemmel. A paradicsomokat kivájjuk, és megtöltjük a rizses töltelékkel, majd sütőben 180 c fokon megsütjük. A padlizsánt kockákra vágjuk, kevés olajban erős tűzön lepirítjuk, fűszerezzük fokhagymával, mentával, sóval ízesítjük. a kukorica lisztet és darát összekeverjük, és a forrásban lévő (kb kétszeres mennyiségű) vízhez keverjük. Folyamatosan keverve felfőzzük, sóval ízesítjük. Amikor kihűlt, a masszából kis gombócokat készítünk. A paradicsomot a padlizsánnal és a kukorica golyókkal tálaljuk. 850,-
Paradicsommal rakott laska mandulás brokkolival és petrezselymes rizottóval

4 adag
1802 KJ / adag
paradicsom400 g
olaj0.04 l
Póré80 g
Gomba laska400 g
Só tengeri12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
brokkoli400 g
mandula40 g
barnarizs200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A pórét karikára vágjuk, kevés olajban aransárgára pirítjuk. Hozzá adjuk a csíkokra vágott laskát, a finomra vágott zöldpetrezselyemt, sózzuk, és erős tűzön összepároljuk. A brokkolit sózzuk, és puhára gőzöljük. A barnarizst, megmossuk, és kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni, sózzuk, és hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, és állandóan kevergetve készre főzzük. 750,-
Paradicsomos tortilla laskagombás cukkínivel

4 adag
916 KJ / adag
paradicsom400 g
Póré80 g
Gomba laska200 g
cukkíni friss800 g
fokhagyma12 g
kukoricaliszt120 g
élesztő8 g
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt elmorzsoljuk és vízzel elkeverjük, hozzákeverjük a kukoricaliszthez, sózzuk, és alaposan kidolgozzuk. A tésztát pihentetjük, majd egyforma kis gömbökké formázzuk, melyeket, palacsinta nagyságúra nyújtunk, és szárazon megsütünk. A paradicsomot szeletekre vágjukés a tortillába tekerjük. A laskagombát, pórét, és a cukkínit szeleteljük, kevés olajban megpirítjuk, sózzuk, és a paradicsomos tortillával tálaljuk. 750,-
Paradicsomos-túrós török lepény zöldbabbal

4 adag
1794 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
Pálmazsír160 g
Só tengeri12 g
fokhagyma12 g
paradicsom400 g
Zöldbab zöld400 g
olaj0.04 l
Doboz főételes4 db
túró200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A pálmazsír 80 %-át a liszt 20%-ával elmorzsoljuk, összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A liszt 80%-ából a pálmazsír 20%-ából sóval, élesztővel, kevés citromos vízzel közepes kemény tésztát gyúrunk, és 20 percig pihentetjük. A tésztát lóhere alakúra nyújtjuk közepére tesszük a liszttel begyúrt zsíradékot. A lóhere négy levelét ráhajtjuk majd téglalap alakúra nyújtjuk. 3 rétegbe hatjuk, 90 fokkal elfordítjuk majd újra téglalappá nyújtjuk. MOst négy rétegbe hajtjuk, majd hűtőbe téve 30 percet pihentetjük. Ezt a hajtogatást úgy ahogy van még egyszer megismételjük. A tésztát a hűtőből kivesszük, két tepsi nagyságú téglalap alakúra nyújtjuk. Az egyik lapot betesszük a tepsibe majd forró (200 c fok körüli) sütőben elősütjük (5 perc). Kivesszük, egyenletesen elosztjuk rajta a karikákra vágott paradicsomot, és a túrót. A másik tásztát a tetejére helyezzük. A tészta tetejét díszítjük, villával megszurkáljuk. A lepényt 170 c fokra tesszük a sütőbe és készre sütjük. A zöldbabpt, sós, babérlevéllel és fokhagymával fűszerezett vízben leforrázzuk, lecsepegtetjük, majd kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, sózzuk, szeletelt fokhagymával fűszerezzük. 900,-
Parajjal és laskával rakott tócsni petrezselymes karalábéval

4 adag
1930 KJ / adag
olaj0.04 l
tönkölyliszt120 g
burgonya600 g
vöröshagyma80 g
fokhagyma12 g
Gomba laska200 g
Paraj200 g
petrezselyemzöld0.4 cs
karalábé800 g
Só tengeri12 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát lereszeljük, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet, fokhagymával fűszerezzük. A masszát kis lepényekké formázva kevés forró olajban megsütjük. A parajt kevés olajban megpároljuk, sóval ízesítjük, fokhagymával fűszerezzük. A vöröshagymátfinomra vágjuk, kevés forró olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a darabolt laskát, sózzuk és lepirítjuk. A kisült ki slepények tetejére halmozzuk a parajt és a gombát, majd 160 c fokos sütőben összesütjük. A karalábét hasábokra vágjuk, kevés finomra vágott hagymával együtt kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet. 850,-
Parajkrémes pizza csípős paradicsommal és kecskesajttal

4 adag
2362 KJ / adag
tönkölyliszt200 g
élesztő12 g
Só tengeri12 g
olaj0.08 l
kukoricaliszt40 g
fokhagyma8 g
paradicsom400 g
Chili0.8 g
Sajt kecske200 g
Paraj200 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt kevés lsizttel elmorzsoljuk, langyos vízzel elkeverjük és langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, olajat, sót, langyos vízet és tésztává gyúrjuk. Langyos helyen kelesztjük, majd kinyújtjuk és pizzákat formázunk belőle. Kevés olajat hevítünk megpirítjuk benne a forrázott parajt, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk. A kukoricalisztet vízzel elkeverjük, és a parajt ezzel habarjuk, majd kiforraljuk. A pizzákre egyenletesen elkenjük a parajt, és a tetejére sorban elhelyezzük a karikára vágott paradicsomot, melyeket sózunk, és chilivel fűszerezünk. A tetejére reszelt kecskesajtot szórunk, és 200 c fokos sütőben megsütjük. 850,-
Parajos rizs szezámos tofuval és chili szósszal

4 adag
2503 KJ / adag
Paraj400 g
olaj0.04 l
fokhagyma12 g
Só tengeri12 g
barnarizs240 g
Szezámmag80 g
tofu480 g
Chili0.4 g
méz40 g
szójaszósz0.04 l
paradicsompüré80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, majd másfélszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük, és lefedjük. 10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A leforrázott parajt kevés olajab megpároljuk, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük, és hozzákeverjük a rizshez. A tofut hasábokra vágjuk, kevés olajban a szezámmaggal együtt megpirítjuk, sóval ízesítjük. A paradicsompürét kevés olajban pirítjuk, hozzáadjuk a mézet, sót, szójaszószt, chilit, és annyi vízzel öntjük fel, hogy híg mártás sűrűségű legyen. A parajos rizs mellé tállajuk a tofut és meglocsoljuk a chili szósszal. 900,-
Parajos tofucurry paradicsomos tésztával

4 adag
1746 KJ / adag
tofu400 g
olaj0.04 l
Paraj400 g
tönkölytészta200 g
paradicsom200 g
paradicsompüré120 g
Só tengeri120 g
Curry0.4 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A tofut kockára vágjuk, és kevés forró olajban lepirítjuk. Hozzáadjuk a forrázott parajt, sózzuk, curry-vel fűszerezzük, vízzel felöntjük és összeforraljuk. A tésztát sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A paradicsompürét kevés olajban pirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, sózzuk, ízlés szerint mézzel ízesítjük. Egy kevés vízzel felöntjük, és beforraljuk, hozzákeverjük a tésztát, és a tofucurryvel tálaljuk. A tésztát bekeverjük a paradicsommal 750,-
Párizsi gomba zöldségkrémes rizzsel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Párizsi gombafejek burgonyapürével

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Párolt zöldségek hajdina-ropogóssal, snidlinges joghurttal

4 adag
1324 KJ / adag
Sárgarépa4 db
karalábé200 g
spárga200 g
újhagyma4 db
hajdina egész200 g
hajdina liszt100 g
olaj l
snidling cs
joghurt natur0.2 l
Ehez az ételhez nincs képünk.A megmosott hajdinát megfőzzük és kb. 10 percig duzzasztjuk. Hozzákeverjük a hajdina lisztet, és az egyik csomag karikára vágott és kevés olajban megpirított újhagymát. Sózzuk, majoránnával fűszerezzük, és jól összekeverjük. A masszából hengereket formázunk, melyeket zsemlemorzsába forgatunk és bő forró olajban ropogósra sütünk. A zöldségféléket megtisztítjuk, a sárgarépát, karalábét és a hagymát hasábokra vágjuk, egy kevés forró olajban pároljuk, pirítjuk, sózzuk és egy kevés vízzel fedő alatt félpuhára pároljuk. A megpárolt zöldségeket forrón a tányérra helyezzük mellé tálaljuk a ropogósokat és külön snidlinggel fűszerezett joghurtot, kínálunk hozzá. 750,-



Itent