Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Laskagombával pirított tofu édes szójaszószban, chilis üvegtésztával

4 adag
1011 KJ / adag
tofu400 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
szójaszósz0.02 l
méz40 g
Chili4 g
Üvegtészta240 g
Doboz főételes4 db
Gomba laska320 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 900,-
Laskagombával töltött kel, rizzsel fokhagyma mártással

4 adag
1813 KJ / adag
kelkáposzta400 g
Gomba laska400 g
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
tönkölyliszt40 g
petrezselyemzöld cs
barnarizs240 g
fokhagyma20 g
Ehez az ételhez nincs képünk.Afinomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, és hozzáadjuk az apró kockákra vágott laskát. Sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, és puhára pároljuk. Tönkölylisztből készült habarással sűrítjük, és sűrű masszává főzzük. A kelkáposztát leveleire szedjük, a leveleket sózott vízben leforrázunk. A leforrázott leveleket betöltjük a gomba masszával és gőzben megpároljuk. A zúzott fokhagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott zöldpetrezselymet, liszttel megszórjuk, elkeverjük, vízzel felöntjük, és kiforraljuk. Sóval ízesítjük. A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, és másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük. Lefedjük, 10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. 750,-
Laskás zöldséges köleskása pirított szójavirslivel

4 adag
2279 KJ / adag
köles320 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Gomba laska200 g
Sárgarépa200 g
petrezselyem gyökér120 g
zeller120 g
petrezselyemzöld0.4 cs
karalábé120 g
szójavirsli400 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A kölest szárazon megpirítjuk, másfélszeres mennyiségű sós vízzel felöntjük, öt percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a vastag csíkokra vágott laskát, a cikkekre vágott sárgarépát, gyökeret, zellert, karalábét, sózzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel és félpuhára pároljuk. A virslit kevés forró olajban magpirítjuk. A köles mellé tálaljuk a zöldségragut és a tetejére helyezzük a virslit. 900,-
Lecsós laskagomba bulgurral

4 adag
1278 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma80 g
pirospaprika8 g
Tengerisó12 g
Gomba laska600 g
TVpaprika320 g
paradicsom160 g
bulgur200 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A vöröshagymát szeletekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön aranysárgára pirítjuk. A tűzről levesszük, hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük és kevés hideg vízzel felöntjük. Vissza tesszük a tűzre, hozzáadjuk a szeletelt laskát, a tv paprikát sózzuk és feélpuhára pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot és készre forraljuk. A bulgurt szárazon kissé megpirítjuk, majd vízzel felöntjük, sózzuk és felforraljuk. Lefedjük és a tűzről levéve 20 percig duzzasztjuk. 800,-
Lencsés-zöldséges burgonyapite tejföllel

4 adag
3304 KJ / adag
burgonya400 g
tönkölyliszt120 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
lencse400 g
Sárgarépa120 g
zeller120 g
zöldpaprika80 g
tejföl0.4 l
rómaikömény0.4 g
koriander0.4 g
szójaszósz0.04 l
karalábé120 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 800,-
Majorannás búzahúsragu, párolt vöröskáposztával és hagymás-burgonyával

4 adag
954 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
Tönkölybúzahús480 g
Tengerisó12 g
Majoranna0.4 g
Káposzta Lila400 g
burgonya400 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a ceruza vastagságúra vágott tönkölyhúst, erős tűzön lepirítjuk, fűszerezzük majoránnával, sózzuk, és vízzel felöntve puhára pároljuk. A szeletekre vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a metéltre vágott lilakáposztát, sózzuk, őrölt köménnyel fűszerezzük, citromlével ízesítjük és puhára pároljuk. A tisztított burgonyát megfőzzük, leszűrjük. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban magpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, villávaé összetörjük, sózzuk, és lepirítjuk. 900,-
Mandulás tönkölyhús masalás zöldségraguval és csírákkal

4 adag
1400 KJ / adag
Tönkölybúzahús480 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
mandula80 g
Tengerisó12 g
Póré80 g
Sárgarépa160 g
zeller200 g
karalábé200 g
zöldborsó160 g
Csírák (retek, hagyma, lucerna)80 g
kelkáposzta160 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A vöröshagymát karikára vágjuk, és kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a hasábokra vágott tönkölyhúst, a szeletelt mandulát és erős tűzön lepirítjuk, sózzuk, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A zöldségeket kockákra vágjuk, kevés olajban erős tűzön lepirítjuk, sózzuk, masalával fűszerezzük, és kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. a csírákat erős tűzön egy kevés olajban megpirítjuk, majd a zöldségraguval tálalt tönkölyhús tetejére helyezzük. 750,-
Mazsolás-répa curry-mogyorós rizzsel

4 adag
2785 KJ / adag
olaj0.04 l
Póré80 g
Sárgarépa800 g
mazsola200 g
Tengerisó12 g
Curry4 g
barnarizs200 g
Mogyoró földi120 g
Rizstej0.2 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A karikára vágott pórét kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, a mazsolát, sózzuk, curryvel fűszerezzük, rizstejet öntünk rá és (majdnem) puhára pároljuk. KÖzben elkészítjük a rizst: Kevés olajban üvegesre pirítjuk a rizst, hozzáadjuk a durvára vágott mogyorót, sózzuk, másfélszeres forró vízzel felöntjük, elkeverjük, lefedjük. Fedő alatt 5 percig forraljuk, majd lezárjuk, és fedő alatt készre pároljuk. 750,-
Mazsolával pirított zeller medvehagymás burgonyapürével

4 adag
2713 KJ / adag
burgonya1000 g
mazsola120 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
Doboz főételes4 db
Medvehagyma40 g
olaj0.08 l
Rizstej0.08 l
zeller800 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A zellert megtisztítjuk és hasábokra vágjuk. Kevés forró olajba téve erős tűzön üvegesre pároljuk, sózzuk, hozzáadjuk a mazsolát, és együtt készre pároljuk. A burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, burgonyanyomóval pépesítjük, hozzáadjuk az olajat és habosra keverjük. Annyi rizstejet adunk hozzá, hogy krémes állagú legen, majd belekeverjük a finomra vágott medvehagymát. 900,-
Mediterrán cukkínisült krémes fokhagymával, paradicsommal és tönkölymetélttel

4 adag
1909 KJ / adag
cukkíni friss600 g
fokhagyma200 g
Tengerisó12 g
olaj0.04 l
rozmaring0.4 g
paradicsom400 g
tönkölytészta240 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A cukkínit karikára vágjuk, sózzuk, rozmaringgal és fokhagymával fűszerezzük és kevés olajban gyorsan megpirítjuk. Az egész fokhagymát, keresztben elvágjuk, sózzuk, és a vágásfelületénél kevés forró olajban aranysárgára sütjük. A paradicsomot vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, és kevés forró olajban megpirítjuk. A tésztát sózott vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, majd a fokhagymával, paradicsommal, cukkínivel tálaljuk. 900,-
Medvehagymával pirított laska diós tönkölymetélttel

4 adag
2197 KJ / adag
Gomba laska600 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Medvehagyma80 g
tönkölytészta240 g
dió80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a laska gombát, sózzuk, erős tűzön megpirítjuk, majd hozzáadjuk a metéltre vágott medvehagymát. A tésztát sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, és kevés olajjal bekeverjük, majd hozzá keverjük a durvára őrölt, pörkölt diót. 750,-
Mustáros gombás tönkölyragu knédlivel

4 adag
1528 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Tönkölybúzahús400 g
Mustár80 g
tönkölyliszt240 g
Doboz főételes4 db
Gomba laska320 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 850,-
Mustáros gombatokány knédlivel

4 adag
1713 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
Póré80 g
Gomba laska800 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Tengerisó12 g
tönkölyliszt40 g
Mustár40 g
tönkölyliszt200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a vastag csíkokra vágott laskát, és a karikára vágott pórét. Erős tűzön pirítjuk, sózzuk, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és puhára pároljuk. Fűszerezzük mustárral, vízzel felöntjük, és tönkölylisztből készült habarással sűrítjük, majd kiforraljuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajban aranysárgára pirítjuk. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a pirított vöröshagymát, sót, finomra vágott zöldpetrezselymet, összekeverjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy galuska szerű tésztát kapjunk. A masszát alufóliába töltjük, és forrásban lévő vízbe téve kifőzzük. A fóliát eltávolítjuk, és a knédlit felszeleteljük. 750,-
Mustáros pácolt tofusült, mediterrán burgonyával

4 adag
1686 KJ / adag
tofu400 g
olaj0.04 l
Mustár40 g
Tengerisó12 g
burgonya800 g
paradicsom200 g
rozmaring4 g
fokhagyma20 g
Póré80 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 900,-
Norimaki sushi pácolt tofuval, kókusztejben párolt csípős zöldségekkel

4 adag
1709 KJ / adag
barnarizs200 g
tofu160 g
Sárgarépa160 g
zeller80 g
Póré120 g
TVpaprika120 g
Zöldbab zöld200 g
cukkíni friss200 g
káposzta fejes120 g
Tomka fűszer20 g
Kókusztej0.12 l
Tengerisó12 g
szójaszósz0.04 l
Nori40 g
olaj0.04 l
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A rizst alaposan megmossuk, majd sózott kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főzni. Amikor felforrt, letakarjuk, és 15 percig főzzük, ezután a tűzről levéve 20 percig duzzasztjuk. A tofut hasábokra vágjuk, sózzuk, szójaszósszal ízesítjük. A rizst a nori lapokba tekerjük, úgy, hogy a közepére tesszük a tofut. A tekercseket karikákra vágjuk. A zöldségeket szeletekre vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a tomka fűszert, kókusztejjel felöntjük és majdnem puhára pároljuk. 990,-
Nyárson sült tofu parajjal és rizses laskával

4 adag
1760 KJ / adag
tofu400 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
Paraj200 g
Gomba laska400 g
barnarizs200 g
petrezselyemzöld0.4 cs
fokhagyma8 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 900,-
Nyárson sült zöldségek csípős mogyoró mártással, kuszkusszal

4 adag
2676 KJ / adag
Sárgarépa g
TVpaprika120 g
cukkíni friss120 g
karalábé120 g
olaj0.04 l
Tengerisó12 g
vöröshagyma40 g
Mogyoró földi120 g
csípőspaprikakrém0.4 g
KuszKusz400 g
Rizstej0.2 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tisztított zöldségeket,hasábokra, szeletekre vágjuk, sózzuk és nyársa húzzuk. A nyársakat kevés forró olajban megsütjük. A kuszkuszhoz kétszeres mennyiségű vizet forralunk, melyet sóval ízesítünk és olajat keverünk hozz. A forrásban lévő vizet a kuszkuszre töltjük, elkeverjük, és lefedve 10 percig duzzasztjuk. A vöröshagymát kockákra vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a mogyorót és aranysárgára pirítjuk, sózzuk, csípőspaprikával fűszerezzük, rizstejjel felöntjük, és mártás sűrűségűre forraljuk. 800,-
Nyitrai tönkölybúzahús zöldborsóraguval

4 adag
1703 KJ / adag
Tönkölybúzahús400 g
burgonya200 g
olaj0.08 l
fokhagyma8 g
tönkölyliszt40 g
újhagyma80 g
zöldborsó600 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A búzahúst szeletekre vágjuk, és besózzuk. A tisztított burgonyát, lereszeljük, hozzáadjuk a lisztet, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük, és összekeverjük. A tönkölybúzahúst a masszába mártjuk, és bő forró olajban kisütjük. A karikára vágott újhagymát kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a zöldborsót, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk. A kisült tönkölyhúst a zöldborsóraguval tálaljuk. 990,-
Nyuszi

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Olívával gyúrt juhsajt, zöldséges laskával és sült paradicsommal

4 adag
1768 KJ / adag
olaj0.04 l
paradicsom200 g
Doboz főételes4 db
Tengerisó12 g
Sárgarépa160 g
zeller160 g
karalábé160 g
újhagyma80 g
Olíva bogyó80 g
Sajt juh320 g
Gomba laska320 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 990,-



Itent