Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Kecskesajtos parajgombócok paradicsomos metélttel, pirított fokhagymával

4 adag
1780 KJ / adag
Sajt kecske120 g
Paraj200 g
olaj napraforgó0.04 l
Tönkölytészta spagetti200 g
paradicsom120 g
paradicsompüré80 g
bazsalikom4 g
Só tengeri12 g
fokhagyma120 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 1100,-
Kecskesajttal pirított zöldspárga hajdina palacsintával, zsályás burgonyapürével

4 adag
1785 KJ / adag
Zöldspárga400 g
hajdina egész60 g
tönkölyliszt20 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
burgonya800 g
Zsálya8 g
Sajt kecske80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 1190,-
Kecskesajttal sült paradicsom rizses tökraguval

4 adag
1988 KJ / adag
paradicsom600 g
újhagyma80 g
Só tengeri12 g
Olaj Olíva0.04 l
bazsalikom0.4 g
barnarizs200 g
Tök400 g
fokhagyma12 g
Sajt kecske200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A paradicsomot karikákra vágjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott újhagymát, sózzuk, összekeverjük a reszelt kecskesajttal, olíva olajjal meglocsoljuk, és egy tepsibe téve 180 c fokos sütőben megsütjük. A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, és másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük. Lefedjük, 10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve fedő alatt 20 percig duzzasztjuk. A tököt kockákra vágjuk, kevés forró olajban erős tűzön pirítjuk. Szeletekre vágott fokhagymával fűszerezzük, sózzuk, majd a kész rizshez keverjük. A sült paradicsomot a rizses tökkel tálaljuk. 900,-
Kecskesajttal sütött zöldséges lepény répa és brokoli pürével

4 adag
1266 KJ / adag
tönkölyliszt200 g
Pálmazsír200 g
Só tengeri12 g
Póré80 g
karalábé80 g
brokkoli80 g
karobpor80 g
Sárgarépa480 g
brokkoli480 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A pálmazsír 80 %-át a liszt 20%-ával elmorzsoljuk, összegyúrjuk és hűtőbe tesszük. A liszt 80%-ából a pálmazsír 20%-ából sóval, élesztővel, kevés citromos vízzel közepes kemény tésztát gyúrunk, és 20 percig pihentetjük. A tésztát lóhere alakúra nyújtjuk közepére tesszük a liszttel begyúrt zsíradékot. A lóhere négy levelét ráhajtjuk majd téglalap alakúra nyújtjuk. 3 rétegbe hatjuk, 90 fokkal elfordítjuk majd újra téglalappá nyújtjuk. MOst négy rétegbe hajtjuk, majd hűtőbe téve 30 percet pihentetjük. Ezt a hajtogatást úgy ahogy van még egyszer megismételjük. 850,-
Kecskesajttal töltött burgonya borsópürével

4 adag
2159 KJ / adag
burgonya600 g
Sajt kecske200 g
fokhagyma12 g
kakukkfű0.8 g
Só tengeri12 g
zöldborsó800 g
tönkölyliszt80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, félbevágjuk és a közepébe mélyedést vájunk. A kecskesajtot lereszeljük, ízlész szerint sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, és kakukkfűvel, kevés tönkölylisztet adunk hozzá és összegyúrjuk. A sajtot a burgonyákba töltjük, és sütőben aranysárgára sütjük. A zöldborsót kevés olajban üvegesre pároljuk, sózzuk vízzel felöntjük és puhára pároljuk, majd mixergéppel pépesítjük. A közben megsült burgonyát a borsópürével tálaljuk. 1150,-
Kecskesajttal töltött gombafejek grillezve répa és burgonyapürével

4 adag
2103 KJ / adag
gomba (barna csiperke)400 g
Sajt kecske320 g
fokhagyma0.8 g
kakukkfű0.4 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
Sárgarépa400 g
burgonya400 g
tönkölyliszt40 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kecskesajtot lereszeljük, sózzuk, kakukkfűvel, fokhagymával fűszerezzük, és kevés liszttel összegyúrjuk. A gombafejeket megtisztítjuk, a kecskesajtos masszával betöltjük és forró (2220 c fok) sütőben megsütjük. A burgonyát megtisztítjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, olajjal habosra keverjük, kevés vízzel higítjuk. A sárgarépát puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd ízesítjük sóval, fűszerezzük korianderrel, olajjal habosra keverjük. 1190,-
Kecskesajttal töltött gombafejek grillezve, burgonyapürével

4 adag
2158 KJ / adag
gomba (barna csiperke)600 g
Sajt kecske200 g
kakukkfű0.4 g
fokhagyma8 g
Só tengeri12 g
burgonya1000 g
olaj0.04 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 800,-
Kecskesajttal töltött-burgonyagombóc

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Kelben párolt fűszeres rizs, sült tofu kockákkal, és csípős-savanyú mogyoró mártással

4 adag
3311 KJ / adag
kelkáposzta400 g
barnarizs320 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
fokhagyma12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
vöröshagyma80 g
Ötfűszer keverék0.8 g
tofu400 g
méz40 g
citromlé0.04 l
csípőspaprikakrém4 g
paradicsompüré80 g
szójaszósz0.04 l
Mogyoró földi160 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kelkáposztát leveleire szedjük és leforrázzuk. A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával, ötfűszer keverékkel, finomra vágott petrezselyemmel, és felöntjük másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, lefedjük és 5 percig forraljuk. A tűzről levesszük és 20 percig duzzasztjuk. A rizst a kelkáposzta levelekbe töltjük, és kigőzöljük. A tofut 2*2 cm-es kockákra vágjuk, sózzuk, és kevés forró olajban megpirítjuk. A paradicsompürét kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a durvára darált mogyorót, a mézet, a csípőspaprikát, vízzel fleöntjük, ízesítjük citromlével, és szójaszósszal és kiforraljuk. A Megpárolt leveleket felvágjuk, a tofuval és a mogyorómártással tálaljuk. 750,-
Kelvirág kofta chilis paradicsommal és rizzsel

4 adag
2758 KJ / adag
kelvirág480 g
tönkölyliszt120 g
olaj0.12 l
Só tengeri12 g
paradicsom400 g
paradicsompüré80 g
Chili0.8 g
barnarizs240 g
vöröshagyma80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A kelvirágot sózott vízben puhára főzzük, és leszűrjük. Áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és formázható masszává gyúrjuk. A masszából gombócokat formázunk, melyeket forró olajban kisütünk. A vöröshagymát kevés olajban erős tűzön megpirítjuk, hozzáadjuk paradicsomot é s a paradicsompürét, sózzuk, chilivel fűszerezzük. Kevés habarással sűrítjük és kiforraljuk. A barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, és felöntjük másfélszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel. Fedő alatt 10-15 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A kofta gombócokat a paradicsommal és a rizzsel tálaljuk. 750,-
Kínai zöldségragu barnarizzsel

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Kókusszal pirított búzahús-currys almával és rizzsel

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 750,-
Kókuszos pirított zöldségek barnarizzsel

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 750,-
Kókuszos rizs szójás zöldségekkel párolt tönkölyhússal

4 adag
1425 KJ / adag
barnarizs240 g
Kókuszreszelék80 g
olaj0.04 l
Só tengeri8 g
szójaszósz0.08 l
Tönkölybúzahús400 g
Sárgarépa80 g
káposzta fejes80 g
zeller80 g
Póré80 g
cukkíni fagyasztott80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, másfélszeres mennyiségű vízzel felöntjük, és lefedjük. 10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A zöldségeket és a tönkölyhúst, hasábokra vágjuk, kevés olajban aransárgára pirítjuk, sózzuk, és kevés vízzel felöntjük. Szójaszósszal ízesítjük, és készre pároljuk. 750,-
Kókuszos rizs, ötfűszerrel pirított zöldséges tofuval

4 adag
1947 KJ / adag
barnarizs240 g
Kókuszreszelék80 g
tofu400 g
Sárgarépa200 g
zeller200 g
TVpaprika200 g
káposzta fejes200 g
szójaszósz0.04 l
cukkíni friss200 g
olaj0.04 l
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.a barnarizst kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük. Fedő alatt 10 percig főzzük, majd a tűzről levéve 20 percet fedő alatt duzzasztjuk. A zöldségeket vékony szeletekre, a tofut kockákra vágjuk. Wok-ban, vagy nagy alapterületű serpenyőben olajat hevítünk, beletesszük a zöldségeket, és erős tűzön pirítjuk. Megszórjuk az ötfűszer keverékkel, hozzáadjuk a tofut. Lepirítjuk, szójaszósszal ízesítjük, és a kókuszos rizzsel tálaljuk. 950,-
Korianderes kukoricaburger gabonakolbászos zöldségraguval

4 adag
1729 KJ / adag
Kukoricadara160 g
kukorica csemege200 g
koriander0.4 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Sárgarépa200 g
zöldborsó200 g
karalábé200 g
zeller200 g
kelvirág200 g
gabonakolbász200 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kukoricadarát folyamatos keverés mellett kb kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízbe öntjük. Sózzuk, csomómentesre keverjük, sűrűre főzzük, és hozzáadjuk a kukoricát és a koriandert. A masszát kihűtjük, majd burgereket formázunk belőlük, és kevés forró olajban pirosra sütjük. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott sárgarépát, zellert, karalábét, és a zöldborsót. Sózzuk, üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gabonakolbászt, és kevés vizet aláöntve majdnem puhára pároljuk. 900,-
Kukorica kofta zöldborsós zöldségmártással

4 adag
2953 KJ / adag
kukorica csemege200 g
Kukoricadara80 g
kukoricaliszt40 g
olaj0.12 l
zöldborsó200 g
petrezselyemzöld0.4 cs
barnarizs200 g
Só tengeri12 g
Sárgarépa160 g
zeller160 g
Póré80 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A kokoricát sózott vízben megfőzzük, állandó keverés mellett hozzáadjuk a kukoricalisztet, és kukoricadarát, és sűrűre, formázhatóra főzzük. A masszát hagyjuk hűlni, majd gombócokat formázunk belőle. A tönkölylisztet vízzel palacsintatészta sűrűségűre keverjük, a gombócokat ebben a tésztában megforgatjuk és olajban kisütjük. A pórét vékony metéltre vágjuk, kevés olajban aransárgára pirítjuk, hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, zellert, és a finomra vágott petrezyelyemzöldet. Puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a zöldborsót. Sózzuk, masalával fűszerezzük, és híg mártássá főzzük. A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük. Lefedjük és 20 percig forraljuk, ezután a tűzről levesszük és fedő alatt duzzasztjuk. A koftagombócokat a rizzsel és a zöldségmártással tálaljuk. 750,-
Kukoricagolyók paradicsomos babbal

4 adag
2187 KJ / adag
Vörösbab400 g
vöröshagyma120 g
olaj0.04 l
paradicsom120 g
paradicsompüré120 g
Kukoricadara80 g
Só tengeri12 g
babérlevél0.4 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A babot beáztatjuk. A vöröshagymát karikára vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, a kockára vágott paradicsomot lepirítjuk, és hozzáadjuk a babot. Vízzel felöntjük, sózzuk, babérlevelet adunk hozzá, és lassan puhára főzzük. A kukoricadarát forrásban lévő vízbe szórjuk, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Ízesítjük sóval, kevés olajat keverünk hozzá. Az elkészült masszát langyosra hűtjük, majd gombócokat formázunk belőle. A kihült gombócokat kevés forró olajban megpirítjuk és az elkészült paradicsomos babbal tálaljuk. 850,-
Kukoricás brokkolikrémmel töltött palacsinta párolt sárgarépával

4 adag
1983 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
olaj0.08 l
brokkoli400 g
Só tengeri12 g
fokhagyma8 g
kukorica csemege400 g
Sárgarépa400 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tönkölylisztet vízzel csomómentesre keverjük, olajat adunk hozzá, 10-15 percig pihentetjük, majd palacsintákat sütünk belőle. A brokkolit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Fűszerezzük zúzott fokhagymával, és pépesre mixeljük, hozzáadjuk az előzőleg leforrázott kukoricát. A répát hasábokra vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, vízzel felöntjük, és majdnem puhára pirítjuk. A palacsintákat a krémmel betöltjük, feltekerjük és középen elvágjuk. A félbevágott palacsintákat a párolt répával tálaljuk. 850,-
Kukoricával és füstölt tofuval töltött paprika rizzsel, petrezselyem mártással

4 adag
2127 KJ / adag
TVpaprika400 g
kukorica csemege400 g
Tofu füstölt200 g
barnarizs200 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
petrezselyemzöld0.8 cs
tönkölyliszt40 g
Póré80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A póréhagymát karikára vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a kukoricát, a füstölt tofut, sózzuk, és lepirítjuk. A paprikák szárát és magházát eltávolítjuk, besózzuk, és beletöltjük a tölteléket. A paprikákat tepsibe állítjuk, és 180 c fokos sütőben megsütjük. A barnarizst, kevés forró olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, majd másfélszeres vízzel felöntjük, lefedjük, 5 percig erős tűzön forraljuk, majd a tűzről levéve duzzasztjuk. A finomra vágott zöldpetrezselymet kevés olsjban megfonnyasztjuk, liszttel megszórjuk, elkeverjük, majd rizstejjel felöntjük, csomómentesre keverjük, és kiforraljuk. 950,-



Itent