Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Pirított gabonagombócok

4 adag
1294 KJ / adag
gabonakolbász400 g
köles80 g
tönkölybúza80 g
Zabpehely80 g
olaj0.04 l
vöröshagyma40 g
fokhagyma8 g
pirospaprika8 g
Só tengeri8 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 425,-
Pirított szójapárizsi

4 adag
741 KJ / adag
Szójapárizs400 g
olaj0.04 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A szeletekre vágott párizsi mindkét oldalát kevés forró olajban pirosra sütjük. 450,-
Póréhagyma-lepény

4 adag
1297 KJ / adag
Póré400 g
olaj0.02 l
tönkölyliszt160 g
olaj0.04 l
Só tengeri8 g
kakukkfű0.4 g
fokhagyma4 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A lisztet olajjal elmorzsoljuk, sóval ízesítjük, és annyi vizet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon. Összegyúrjuk, és 20 percet hűtőben pihentetjük. A póréhagymát szeletekre vágjuk, és olajban aransárgára pirítjuk. Sóval ízesítjük, kakukkfűvel, fokhagymával fűszerezzük. A tésztát kb. egy cm vastagra nyújtjuk és tepsibe helyezzük. Tetején egyenletesen elosztjuk a hagymát, díszítjük színes paprikából, paradicsomból vágott csíkokkal. Előmelegített sütőbe tesszük és 180-190 C fokon megsütjük. A megsült lepényt kockára vagy háromszögre vágva tálaljuk. 375,-
Puri almachutney-val

4 adag
1921 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
Só tengeri8 g
alma200 g
méz80 g
Chili0.8 g
olaj0.12 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A tönkölylisztből vízzel sóval tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, és 20-30 percig pihentetjük. A tésztát vékonyra nyújtjuk, pogácsa kiszúróval kerek lapokat szúrunk ki belőle. A lapocskákat bő forró olajban kisütjük. Az almát megházmozzuk, turmixgépben pépesítjük, citromlevet mézet és chilit adunk hozzá, és jól elkeverjük. 375,-
Rántott búzahús

4 adag
8487 KJ / adag
Tönkölybúzahús200 g
Só tengeri12 g
tönkölyliszt80 g
zsemlemorzsa120 g
olaj0.8 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A búzahúst, szeletekre vágjuk és besózzuk. A tönkölylisztet vízzel palacsintatészta szerű masszává keverjük, a búzahússzeleteket ebbe és morzsába mártjuk, majd bő forró olajban kisütjük. 500,-
Rántott cukkíni

4 adag
1813 KJ / adag
cukkíni friss600 g
tönkölyliszt120 g
zsemlemorzsa120 g
olaj0.08 l
Só tengeri8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A cukkínit karikákra vágjuk, besózzuk, lisztbe, vízzel palacsintatészta sűrűségűre kevert lisztbe mártjuk, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Az így bepanírozott cukkínit, bő forró olajban aranysárgára sütjük. 450,-
Rántott karalábé

4 adag
1805 KJ / adag
karalábé800 g
olaj0.08 l
tönkölyliszt80 g
zsemlemorzsa120 g
Só tengeri8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A karalábét, megtisztíttjuk, szeletekre vágjuk és besózzuk. A lisztet elkeverjük vízzel, úgy, hogy palacsintetészta szerű masszát kapjunk. A karalábékat a lisztbe, masszába majd zsemlemorzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük. 400,-
Rántott sonkahagyma

4 adag
1594 KJ / adag
Sonkahagyma600 g
olaj0.08 l
tönkölyliszt80 g
zsemlemorzsa80 g
Só tengeri8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A hagymát cikkekre vágjuk, és besózzuk. Ezután lisztbe, majd a vízzel tönkölylisztből kevert palacsintatészta szerű masszába mártjuk és zsemlemorzsába forgatjuk. A bepanírozott hagymát forró olajban megsütjük. 400,-
Rántott szójapárizsi

4 adag
1694 KJ / adag
Szójapárizs400 g
tönkölyliszt80 g
Só tengeri12 g
olaj0.08 l
zsemlemorzsa80 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 450,-
Rántott zeller

4 adag
1806 KJ / adag
zeller600 g
tönkölyliszt120 g
zsemlemorzsa120 g
Só tengeri8 g
olaj0.08 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A zellert karikára vágjuk, besózzuk, lisztbe, vízzel simára kevert lisztbe, majd zsemlemorzsába forgatjuk, és bő, forró olajban megsütjük. 450,-
Ropogós hagymakarikák

4 adag
2420 KJ / adag
vöröshagyma800 g
tönkölyliszt40 g
Só tengeri12 g
olaj0.2 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A tisztított hagymát vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, lecsepegtetjük lisztbe forgatjuk, és bő, forró olajban ropogósra sütjük 375,-
Rozmaringos pirított újburgonya

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Sárgarépán sült fűszeres cipó

4 adag
1397 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
élesztő12 g
Só tengeri12 g
olaj0.08 l
petrezselyemzöld0.4 cs
fokhagyma8 g
Sárgarépa80 g
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos vízet keverünk hozzá, és szobahőmérsékletű helyen felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, meglangyosítjuk, és az élesztőhöz adjuk. Sózzuk, hozzáöntjük az olajat, fűszerezzük és langyos vizet hozzáöntve tásztává gyúrjuk. Alaposan kidolgozzuk, és 30 c fok körüli helyen a kétszeresére kelesztjük. A sárgarépát ceruza vastagságú hasábokra vágjuk, a megkelt tésztából gombócokat formázunk, melyekbe beleszúrjuk a sárgarépát. Tepsire helyezzük, és 160 c fokos sütőben megsütjük. 400,-
Sárgarépás cukkinipuding

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Sárgarépás puffancs szezámaggal

4 adag
718 KJ / adag
Sárgarépa400 g
tönkölyliszt40 g
Szezámmag40 g
olaj0.02 l
Só tengeri12 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 400,-
Savanyú-káposztás burgonyalepény

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Savanyú-káposztás tócsni

4 adag
1143 KJ / adag
burgonya400 g
savanyúkáposzta400 g
olaj0.04 l
tönkölyliszt80 g
fokhagyma8 g
Só tengeri8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A tisztított burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a savanyúkáposztát és a tönkölylisztet. Sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, kis lepényeket formázunk a masszából és kevés forró olajban kisütjük. 400,-
Sült túrógombócok

4 adag
1645 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
túró300 g
Só tengeri12 g
szódabikarbóna0.4 g
olaj0.08 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A túrót áttörjük, sózzuk, hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát, majd összegyúrjuk. Gombócokat formázunk belőlük, majd forró bő olajban megsütjük. 375,-
Szezámmagban sült karalábé

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Szezámos hagymakarikák

4 adag
2728 KJ / adag
vöröshagyma400 g
olaj0.04 l
Szezámmag80 g
tönkölyliszt40 g
Só tengeri8 g
olaj0.16 l
Nagyításhoz kattintson a képre!A liszthez adjuk a szezámmagot, és annyi vizet keverünk hozzá, hogy sűrű palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. A vöröshagymát szeletekre vágjuk, sózzuk, a szezámos masszába mártjuk, és bő, forró olajban aranyszínűre sütjük. 375,-



Itent