Biochef.hu
Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Gombaropogós

4 adag
1392 KJ / adag
vöröshagyma40 g
Gomba laska400 g
petrezselyemzöld0.4 cs
zsemlemorzsa40 g
tönkölyliszt80 g
olaj0.08 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt gombát, a finomra vágott petrezselymet, és erős tűzön lepirítjuk. Sózzuk, sűrűre kevert habarással besűrítjük és kiforraljuk. A tűzről levéve hozzákeverjük a zsemlemorzsát, és golyókat formázunk belőle. A golyókat kevés olajjal meglocsolva forró sütőben kisütjük. 450,-
Gombás rizsfasírt

4 adag
824 KJ / adag
barnarizs120 g
Doboz salátás ovál4 db
olaj0.02 l
Póré40 g
Gomba laska400 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A vékony karikára vágott pórét egy serpenyőben olajjal aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát, sózzuk és erős tűzön lepirítjuk. A rizst kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd másfélszeres mennyiségű forró vízzel felöntjük. Felforraljuk, lefedjük 5 percig forraljuk, majd a tűzről levéve fedő alatt készre pároljuk. Az elkészült rizst összekeverjük (összegyúrjuk) a gombával, és gombócokat, vagy korongokat formázunk belőle. Kevés forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. 400,-
Hagymalepény

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Hagymás burgonyalepény

4 adag
1475 KJ / adag
burgonya400 g
vöröshagyma80 g
tönkölyliszt80 g
Só tengeri8 g
olaj0.08 l
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Hagymás dödölle

4 adag
1921 KJ / adag
burgonya800 g
vöröshagyma160 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
tönkölyliszt200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A tisztított burgonyát kisebb darabokra vágva sós vízben megfőzzük, a főzőlevének a felét leöntjük. Ezután a burgonyát a levében összetörjük, hozzáadjuk a lisztet, és sűrű masszává keverjük. Egy tepsit kiolajozunk, vékony rétegben elterítjük rajta a szeletekre vágott vöröshagymát, és erre helyezzük a burgonyamasszából készített gombócokat. Betesszük a sütőbe, és 200 c fokos pirosra, ropogósra sütjük. 400,-
Hajdina gombóc tofumajonézzel

4 adag
1684 KJ / adag
hajdina egész120 g
hajdina liszt40 g
olaj0.08 l
Só tengeri12 g
méz40 g
tofu120 g
citrom80 g
Mustár40 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 400,-
Hajdina Palacsinta

4 adag
2873 KJ / adag
tojás2.8 db
hajdina liszt400 g
tej0.5 l
olaj napraforgó0.1 l
Ehez az ételhez nincs képünk.A tojásokat egy keverőtálba ütjük, és habosra verjük, hozzáöntjük a tejet, és együtt jól kihabosítjuk. Kevés olajat öntünk hozzá, sóval ízesítjük és folyamatos keverés mellett annyi hajdina lisztet adunk hozzá, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. A tésztát kb. 10 percig pihentetjük, majd hagyományos módon palacsintákat sütünk belőle. A palacsintát fogyaszthatjuk sósan, vagy édesen egyaránt. 375,-
Káposztás lángos

4 adag
8548 KJ / adag
tönkölyliszt200 g
élesztő10 g
Só tengeri12 g
olaj0.8 l
káposzta fejes200 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt liszttel elmorzsoljuk, kevés langyos vízzel elkeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk. A káposztát apróra reszeljük, besózzuk, álni hagyjuk, és kicsavarjuk. A lisztet átszitáljuk, missé felmelegítjük, majd hozzáadjuk az élesztőt, egy kevés olajat, és annyi vizet, hogy lágy, fakanállal keverhető tésztát kapjunk. Sózzuk, hozzáadjuk a káposztát és fakanállal alaposan kidolgozzuk. A tésztát langyos helyen kelesztjük. Amikor a térfogata kb. kétszeresére nőtt, előmelegített deszkára teriítjük, kicsit elnyomkodjuk, hogy egyenletesen vastag legyen, és pogácsa (fánk) kiszúróval kerek lángosokat szúrunk ki belőle. A kiszúrt lángosokat még egyszer kelesztjük, majd kissé kihúzva, forró olajba tesszük, és mindkét oldalát pirosra sütjük. 425,-
Káposztás tócsni

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Karácsonyi rántott "hal"

4 adag
2644 KJ / adag
tofu400 g
vöröshagyma40 g
citrom40 g
Só tengeri8 g
Sárgarépa4 g
babérlevél0.4 g
tönkölyliszt80 g
zsemlemorzsa120 g
olaj0.16 l
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A szeletelt vöröshagymából, babérlevéllel, citrommal (fehérborral) sóval alaplevet készítünk, és ebben pár percig pároljuk a tofut, majd a lében állva hagyjuk kihűlni. A tofut bepanírozzuk, és bő olajban megsütjük. 550,-
Karalábétócsni

4 adag
1147 KJ / adag
karalábé400 g
tönkölyliszt60 g
olaj0.08 l
Só tengeri8 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Karfiol Parátá

4 adag
872 KJ / adag
kelvirág400 g
olaj0.02 l
Só tengeri8 g
tönkölyliszt160 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kelfirágot szedjük rózsáira, sózzuk meg, és kevés olajban pirítsuk üvegesre. A tönkölylisztet kevés vízzel és sóval gyúrjuk rugalmas tésztává, és pihentessük 15 percig. Formázzunk kis golyókat a tésztából, nyújtsuk ki vékony korongokká. Az egyik korongra tegyük a kelvirágot, a másik korongot kenjük meg vékonyan olajjal, és helyezzük olajos felével a kelvirágra, széleit nyomjuk össze, óvatosan kicsit nyújtsuk ki. Az így betöltött parátákat serpenyőben kevés olajben lassan süssük pirosra 425,-
Karfiollepény

4 adag
733 KJ / adag
kelvirág400 g
tönkölyliszt120 g
olaj0.02 l
Só tengeri12 g
Doboz salátás ovál4 db
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kelvirágot sós vízben puhára főzzük, pépesítjük, lisztet keverünk hozzá és sózzuk. A masszából kis lepényeket formázunk, lisztbe mártjuk, és kevés forró olajban kisütjük. 400,-
Kecskesajtos pizza tallér

4 adag
1153 KJ / adag
tönkölyliszt120 g
élesztő0.4 g
Só tengeri8 g
paradicsompüré40 g
vöröshagyma40 g
olaj0.04 l
Doboz salátás ovál4 db
Sajt kecske120 g
Ehez az ételhez nincs képünk.Az élesztőt egy kevés liszttel összemorzsoljuk, vízzel elkeverjük, és langyos helyen felfuttatjuk. A megkelt élesztőhöz hozzáadjuk az előmelegített szitált lisztet, olajat, sót, és annyi vizet, hogy közepes kemény tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, majd langyos helyen kelesztjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, fokhagymát, bazsalikomot, kevés vízzel felöntjük és összeforraljuk. A tésztát kinyújtjuk, 5-6 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval mini pizzákat szúrunk ki. A pizzák tetejére teszünk egy kanálka paradicsomot, erre a rteszelt kecskesajtot, és forró sütőben kisütjük. 500,-
Kecskesajttal töltött puliszka gombóc

4 adag
1445 KJ / adag
Kukoricadara120 g
kukoricaliszt80 g
olaj0.04 l
Sajt kecske120 g
Só tengeri12 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kukoricadarát és lisztet összekeverjük és folyamatos keverés mellett a kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízbe öntjük. Sóval ízesítjük, és folyamatosan kevergetve felfőzzük. A puliszkát félig kihűtjük, majd gombócokat formázunk belőle, a gombócok belsejébe egy-egy kockátra vágott kecskesajtot helyezünk. A kiformázott gombócokat kicsit meglapítjuk, majd kevés forró olajon mindkét oldalát megpirítjuk. 375,-
Kefíres burgonya lepény

4 adag
1141 KJ / adag
burgonya800 g
petrezselyemzöld0.4 cs
tönkölyliszt80 g
kefír0.2 l
Doboz salátás ovál4 db
petrezselyemzöld g
Só tengeri12 g
fokhagyma8 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A megtisztított burgonyát lereszeljük, hozzákeverjük a lisztet és a kefirt. Ízesítjük sóval, ízlés szerint fokhagymával, finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Az így előkészített burgonyát egy margarinnal kikent tepsibe öntjük és sütőben szép pirosra, sütjük. Kockára vágva köretként, vagy önálló ételként is tálalhatjuk. 400,-
Kelvirág rózsák Dubarry módon juhsajttal

4 adag
761 KJ / adag
kelvirág400 g
olaj0.02 l
tönkölyliszt40 g
Sajt juh120 g
Só tengeri8 g
Só tengeri8 g
szerecsendió0.4 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A kelvirágot sózott vízben leforrázzuk, leszűrjük. Az olajat egy lábosban felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet elkeverjük, és rizstejjel felöntjük. Csomó mentesre keverjük, és mártás sűrűségűre forraljuk. Sózzuk, őrölt szerecsendióval fűszerezzük. A kelvirágból egy tepsin kis halmokat készítünk, a halmok tetejét bevonjuk a mártással, rászórjuk a sajtot, és 180 c fokos sütőben megsütjük. 450,-
Kelviráglepény

4 adag
1000 KJ / adag
kelvirág640 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
tönkölyliszt120 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kelvirágot sózzuk, és puhára pároljuk. Egy tálba téve burgonyatörővel pépesítjük, majd hozzáadjuk a lisztet, és alaposan összedolgozzuk. A masszából golyókat, majd kerek lepényeket formázunk, melyeket kevés olajban aranysárgára sütünk. 400,-
Korianderes kukoricalepény

4 adag
631 KJ / adag
kukoricaliszt120 g
olaj0.02 l
Só tengeri12 g
koriander0.4 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A kukoricalisztet vízzel, olajjal és sóval tésztává gyúrjuk, 20 percig pihentetjük. A tésztából gombócokat formázunk, nyújtófával kis lepényekké nyújtjuk, és egy forró serpenyőben olaj nélkül megsütjük. 375,-
Kukoricás szójafasírt

4 adag
603 KJ / adag
szójagranulátum160 g
Doboz salátás ovál4 db
vöröshagyma20 g
olaj0.04 l
kukorica csemege80 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A szójagranulátumot langyos vízzel elkeverjük, és 10-15 percig pihentetjük. Ezután hozzákeverjük az olajban aranysárgára pirított vöröshagymát, és a kukoricát. A masszából 4-5 cm átmérőjű és egy cm vastag fasírtokat formázunk, melyeket kevés forró olajban pirosra sütünk. 400,-



Itent