Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Babos burgonya pogácsa

4 adag
1456 KJ / adag
Vörösbab80 g
burgonya120 g
Só tengeri8 g
olaj0.02 l
babérlevél0.4 g
burgonya160 g
tönkölyliszt200 g
élesztő12 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A babot sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítjuk. Az élesztőt elmorzsoljuk egy kevés liszttel, langyos vízzel elkeverjük és langyos helyen felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk és az élesztőhöz adjuk. Hozzáadjuk az áttört burgonyát, a babot, az olajat, sózzuk, és langyos vizet hozzáadva összegyúrjuk. A tésztát kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. A tésztából pogácsákat szúrunk ki, melyeket még egyszer meg kelesztünk, majd 180 c fokos sütőben kisütünk. 425,-
Bazsalikomos hajdinalepény

4 adag
2266 KJ / adag
hajdina egész300 g
hajdina liszt300 g
kukorica olaj0.1 l
tej0.2 l
bazsalikom g
Só tengeri g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A megmosott, beáztatott hajdinát sós vízben megfőzzük és lehűtjük. Hozzákeverjük a lisztet, a tojást és a tejet, sózzuk, és bazsalikommal fűszerezzük. Az elkészített tésztának sűrű palacsinta tésztához kell hasonlítania. A masszát 10-15- percig pihentetjük, majd kevés forró olajba egy kanállal kis lepényeket formázunk belőle, és pirosra sütjük mindkét oldalát. A kisült lepényeket forrón, párolt zöldségfélékkel tálaljuk, de fogyasztható túróval, tejföllel vagy reszelt sajttal is. 400,-
Brokkolifelfújt

4 adag
370 KJ / adag
brokkoli600 g
fokhagyma8 g
Só tengeri12 g
tönkölyliszt60 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A brokkolit sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és turmixgépben pépesítjük. Hozzákeverjük a lisztet, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük és összekeverjük. A masszát pudingformába töltjük, és gőzös sütőben 160 c fokon megsütjük. 400,-
Burgonya Bonda

4 adag
2248 KJ / adag
burgonya600 g
vöröshagyma40 g
petrezselyemzöld0.4 cs
olaj0.02 l
Chili0.4 g
koriander0.4 g
Sáfrány0.4 g
tönkölyliszt80 g
olaj0.12 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Kevés forró olajban pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá a finomra vágott zöldpetrezselyemt, chilit, gyömbért, koriandert, sáfrányt. Adjuk hozzá a főtt, szeletelt burgonyát, pirítsuk kicsit és törjük össze. Hűtsük le, és formázzunk belőle golyókat. A golyókat mártsuk sűrű palacsinta tésztába és bő forró olajban süssük ki. 425,-
Burgonyafánk

4 adag
2491 KJ / adag
burgonya120 g
tönkölyliszt120 g
élesztő16 g
Só tengeri8 g
olaj0.2 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt egy kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos vízzel elkeverjük és meleg helyre téve felfuttatjuk. A héjában főtt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a lisztet, sót, élesztőt, és összegyúrjuk. Langyos helyen kb. fél órát kelesztjük. A megkelt tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, 3-4 cm átmérőjű korongokat szúrnuk ki belőle, melyeket lisztezett tálcára téve még egyszer megkelesztünk. A fánkok közepét összenyomva forró olajba tesszük, és mindkét oldalát pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük. 425,-
Burgonyaropogós

4 adag
2255 KJ / adag
burgonya400 g
szerecsendió0.4 g
Só tengeri12 g
zsemlemorzsa80 g
tönkölyliszt120 g
olaj0.12 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük. Keverünk hozzá lisztet, sót, szerecsendiót. A masszából gombócokat formázunk, melyeket zsemlemorzsába forgatunk, és bő, forró olajban kisütünk. 400,-
Citromos mézes sülthagyma

4 adag
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Csicseri-lencse golyók

4 adag
1465 KJ / adag
tönkölyliszt40 g
csicseriborsó80 g
lencse80 g
olaj0.08 l
Só tengeri12 g
fokhagyma8 g
rómaikömény0.4 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A csicseriborsót és a lencsét külön külön sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és turmixgépben pépesítjük. Összekeverjük, hozzáadjuk a fokhagymát, lisztet, rómaiköményt, és alaposan összekeverjük. A masszából golyókat formázunk, és bő forró olajban kisütjük. 325,-
Csicserifasírt

4 adag
1014 KJ / adag
csicseriborsó200 g
vöröshagyma40 g
fokhagyma12 g
Só tengeri8 g
koriander0.4 g
olaj0.02 l
tönkölyliszt40 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A csicseriborsót beáztatjuk, majd puhára főzzük. Mixergépben pépesítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, sózzuk, korianderrel fűszerezzük. A liszttel összegyúrjuk, fasírtokat formázunk belőle és kevés forró olajban megsütjük. 400,-
Csípős pirítottgomba

4 adag
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Cukkini tócsni

4 adag
930 KJ / adag
cukkíni friss800 g
tönkölyliszt80 g
fokhagyma8 g
Só tengeri8 g
olaj0.04 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A cukkínit lereszeljük, sózzuk, zúzott fokhagymával fűszerezzük, hozzákeverjük a lisztet. A masszából kis lepényeket formázunk és kevés forró olajban kisütjük. 450,-
Cukkínis lángos

4 adag
2571 KJ / adag
tönkölyliszt160 g
élesztő8 g
Só tengeri8 g
olaj0.2 l
cukkíni friss200 g
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 400,-
Dervis burgonya joghurttal

4 adag
2755 KJ / adag
burgonya600 g
vöröshagyma80 g
pirospaprika4 g
Só tengeri12 g
TVpaprika80 g
joghurt natur0.24 l
petrezselyemzöld0.4 cs
olaj0.2 l
Doboz salátás ovál4 db
Menta8 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A burgonyát héjában megfőzzük és megtisztítjuk. Kevés olajban aranysárgára pirítjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát és a paprikát, a tűzről levéve hozzákeverjük a pirospaprikát és hozzáadjuk a főtt burgonyát. Egy villával vagy burgonya törővel pépesítjük, sóval ízesítjük, és gombócokat formázunk belőle, melyeket 200 c fokos sütőben megsütünk. A joghurtot elkeverjük a finomra vágott petrezselyemmel, mentalevéllel, és fokhagymával. A megsült gombócokat a joghurtos öntettel tálaljuk. 400,-
Falafelgolyók

4 adag
1150 KJ / adag
csicseriborsó200 g
olaj0.04 l
fokhagyma20 g
vöröshagyma40 g
tönkölyliszt20 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Fokhagymás puliszka petrezselyemmel

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Fűszeres focacce

4 adag
2093 KJ / adag
tönkölyliszt400 g
élesztő20 g
Kömény0.4 g
bazsalikom0.4 g
fokhagyma12 g
olaj0.04 l
Olíva bogyó120 g
rozmaring0.4 g
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos vízzel elkeverjük és meleg helyen felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, az olajat, a fűszereket, a szeletekre vágott olívát, és langyos vizet ozzáadva nem túl kemény tésztává gyúrjuk. 30 c fok körüli helyen kelesztjük, majd átgyúrjuk. Kis cipókká formázzuk, melyeket kilapítunk, mégegyszer kelesztünk, és 180 c fokos sütőben kisütünk. 425,-
Fűszeres pizzarudacskák

4 adag
1053 KJ / adag
élesztő12 g
tönkölyliszt240 g
olaj0.02 l
Só tengeri12 g
paradicsompüré40 g
vöröshagyma20 g
fokhagyma4 g
babérlevél0.4 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!Az élesztőt kevés liszttel elmorzsoljuk, langyos vízzel elkeverjük és 30 c fok körüli helyen felfuttatjuk. Hozzáadjuk az előmelegített lisztet, olajat, sót, vizet, és tésztát gyúrunk belőle. A tésztát langyos helyen kelesztjük. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sót, oregánót, bazsalikomot és a paradicsompürét. Kevés vízzel felöntjük, majd sűrűűre forraljuk. A megkelt tésztát ujjnyi (vagy vékonyabb) csíkokra nyújtjuk, tepsire tesszük, tetejét megkenjük a paradicsommártással és forró (200 c fokos) sütőben megsütjük. 400,-
Fűszeres puliszkatekercs

4 adag
1865 KJ / adag
Kukoricadara200 g
kukoricaliszt200 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
petrezselyemzöld0.4 cs
snidling0.4 cs
fokhagyma8 g
rozmaring0.4 g
bazsalikom0.8 g
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A kukoricalisztet és darát forrásban lévő vízhez keverjük, sózzuk, hozzáadjuk az olajat és állandó keverés mellett felfőzzük. A masszát félig kihűtjük, majd vékonyan beolajozott alufóliára terítjük és egy cm vastagra nyújtjuk. A felületét bőven megszórjuk a finomra vágott fűszerekkel, majd a fólia segítségével piskótatekercs szerűen feltekerjük. A tekercseket kihűtjük, és felszeleteljük. A szeleteket, kevés forró olajban kissé megpirítjuk. 400,-
Fűszeres tésztalabdácskák

4 adag
1507 KJ / adag
tönkölyliszt200 g
élesztő12 g
Só tengeri8 g
olaj0.08 l
fokhagyma8 g
kakukkfű0.4 g
rozmaring0.4 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Doboz salátás ovál4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.Az élesztőt egy kis liszttel elmorzsoljuk, langyos vizet öntünk hozzá, és langyos helyen kelesztjük. Hozáadjuk az előmelegített lisztet, az olajat, a finomra vágott fűszereket, sózzuk, és annyi langyos vizet öntünk hozzá, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Alaposan kidolgozzuk, és 30-35 c fokos helyen 20 percet kelesztjük. A tésztából gombócokat formázunk, tepsire téve még egyszer megkelesztjük, majd 180 c fokos sütőben megsütjük. 325,-
Gabonalepény

4 adag
625 KJ / adag
gabonakolbász400 g
tönkölyliszt40 g
köles40 g
tönkölybúza40 g
olaj0.02 l
Doboz salátás ovál4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 400,-


« előző 20 | 1 2 3 4 5 6 | következő 20 »

Itent