Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Almás karotta dióval

4 adag
2250 KJ / adag
Sárgarépa600 g
alma200 g
olaj0.04 l
tönkölyliszt60 g
citromlé0.04 l
dió200 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 375,-
Babfőzelék

4 adag
2740 KJ / adag
Vörösbab600 g
olaj0.04 l
vöröshagyma120 g
fokhagyma12 g
babérlevél0.4 g
Só tengeri12 g
tönkölyliszt40 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A babot 6-8 órára beáztatjuk. A vöröshagymát szeletekre vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a babot. Sózzuk, vízzel felöntjük, babérlevéllel fűszerezzük, és fedő alatt lassan puhára főzzük. (tehetünk bele egy darab zellert, és sárgarépát egészben) A puhára főtt babot tönkölylisztből vízzel készült habarással besűrítjük, és kiforraljuk. A zöldségeket eltávolítjuk, szükség szerint sózzuk. 450,-
Babfőzelék laska gombával

4 adag
2084 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
pirospaprika16 g
Vörösbab400 g
Só tengeri12 g
tönkölyliszt40 g
Gomba laska200 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A babot 6-8 órára beáztatjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és az olajban aranysárgára pirítjuk, pirospaprikával megszórjuk, vízzel felöntjük és elkeverjük. (pörkölt alapot készítünk) A babot a pörköltalapba tesszük, sózzuk, zúzott fokhagymával, babérlevéllel fűszerezzük, vízzel felöntjük, és lassan puhára főzzük. A gombát szeletekre vágjuk, és kevés olajban, finomra vágott vöröshagymával lepirítjuk, sózzuk, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk. A főzeléket habarással sűrítjük, hozzákeverjük a pirított gombát, és összeforraljuk. A gombát a főzelékhez keverjük. 400,-
Barnalencse fűszeres paradicsom-szószban

4 adag
1855 KJ / adag
lencse400 g
olaj0.04 l
vöröshagyma40 g
paradicsompüré120 g
fokhagyma40 g
babérlevél0.4 g
Só tengeri12 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A lencsét hideg vízben feltesszük főni, sózzuk, babérlevéllel fűszerezzük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, lepirítjuk, majd vízzel felöntjük. A lencsét majdnem puhára főzzük, a tűzről levesszük és a paradicsom mártáshoz adjuk. Alaposan összekeverjük, ízesítjük sóval, fűszerezzük fokhagymával, oregánóval, petrezselyemmel. 550,-
Barnarizs káposztával és paradicsommal

4 adag
1375 KJ / adag
barnarizs200 g
olaj0.04 l
káposzta fejes400 g
paradicsom200 g
paradicsompüré120 g
Só tengeri12 g
zeller80 g
vöröshagyma80 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel és lefedjük. 5 percig főzzük, majd a tűzről levéve, 20 percig duzzasztjuk. A káposztát kockákra vágjuk, sózzuk, kevés olajban üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, és készre pirítjuk. A paradicsompürét kevés olajban pirítjuk, hozzáadjuk a szeletekre vágott zellert, vöröshagymát. Felöntjük vízzel, és puhára főzzük. Habarással sűrítjük, ízesítjük sóval, esetleg egy kicsi mézzel, és átszűrjük. A káposztát összekeverjük a rizzsel, és a paradicsom mártással tálaljuk. 450,-
Barnarizses kelkáposzta főzelék

4 adag
1470 KJ / adag
vöröshagyma80 g
olaj0.04 l
kelkáposzta800 g
barnarizs200 g
fokhagyma8 g
Só tengeri12 g
Majoranna0.4 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst kevés foróó olajban üvegesre pirítjuk, sózzuk, másfélszeres forró vízzel felöntjük, 5 percig forraljuk lefedjük és a tűzről levéve 20 percig duzzasztjuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára piratjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott kelkáposztát, sózzuk, fokhagymával és majorannával fűszerezzük, kevés vízzel felöntjük, és majdnem puhára pároljuk, majd hozzákeverjük a párolt rizst. 525,-
Bazsalikomos paszuly rizzsel

4 adag
2816 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Só tengeri12 g
babérlevél0.4 g
bazsalikom0.8 g
barnarizs240 g
Vörösbab400 g
Sárgarépa80 g
zeller80 g
zöldpaprika40 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A babot beáztatjuk, mjd sózott, babérlevéllel fűszerezett vízben megfőzzük. A barnarizst erős tűzön, kevés olajon üvegesre pirítjuk, sózzuk, felöntjük másfélszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel, lefedjük, majd 10 percig forraljuk. A tűzről levéve még 20 percig duzzasztjuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott sárgarépát és a zellert, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott zöldpaprikát és a főtt babot. Összekeverjük, és a bab levéből annyit öntünk rá, hogy kellemesen szaftos legyen. Ízlés szerint sózzuk, és bazsalikommal fűszerezzük, és összepároljuk. Az elkészült babot a barnarizzsel tálaljuk. 650,-
Bazsalikomos pirított újburgonya laskával

4 adag
1306 KJ / adag
burgonya800 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
bazsalikom0.8 g
vöröshagyma40 g
Gomba laska320 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát megmossuk és kockákra vágjuk, kevés olajban erős tűzön pirítjuk. Amikor üvegesre pirult, megsózzuk és hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, majd készre pirítjuk. A vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a vastag csíkokra vágott laskát, sózzuk, és puhára pároljuk. A burgonyát a laskával tálaljuk. 375,-
Bazsalikomos pirított újburgonya paradicsom-mártással

4 adag
426 KJ / adag
olaj0.02 l
Só tengeri120 g
bazsalikom0.4 g
vöröshagyma80 g
paradicsom200 g
paradicsompüré80 g
tönkölyliszt40 g
zeller40 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A megtisztított burgonyát héjastól kettévágjuk, sózzuk, bazsalikommal fűszerezzük és forró sütőben megsütjük. Az olajban aranysárgára pirítjuk a szeletekre vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, paradicsomot, a zellert. Könnyedén lepirítjuk, vízzel felöntjük, habarással besűrítjük, kiforraljuk és leszűrjük. A sült burgonya mellé tálaljuk a paradicsommártást. 375,-
Brokkoli- rizottó kecske-sajt-krémmel

4 adag
2178 KJ / adag
barnarizs320 g
olaj0.04 l
brokkoli400 g
Sajt kecske120 g
tönkölyliszt40 g
fokhagyma12 g
kakukkfű0.4 g
Só tengeri12 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst megmossuk, lecsepegtetjük, és kétszeres mennyiségű forrásban lévő vízzel felöntjük, sózzuk, lefedjük, és 10 percig forraljuk. Ezután a tűzről levesszük, és 20 percig duzzasztjuk. A brokkolit sós, fokhagymával fűszerezett vízben leforrázzuk, majd a rizshez keverjük. A kecskesajtot lereszeljük, lábosba tesszük, sózzuk, fokhagymával, kakukkfűvel fűszerezzük, hozzákeverjük a lisztet, vízzel fleöntjük, és állandó keverés mellett felfőzzük. A rizst a kecskesajtmártással tálaljuk. 550,-
Brokkolikrémes rizottó fokhagymás paradicsommal

4 adag
1795 KJ / adag
Doboz főételes4 db
barnarizs320 g
paradicsom400 g
fokhagyma8 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
brokkoli400 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 600,-
Brokkolis penne dió mártással

4 adag
2248 KJ / adag
Tönkölytészta penne240 g
brokkoli200 g
dió120 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
fokhagyma20 g
szódabikarbóna0.4 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre! 650,-
Brokkolis rizottó fokhagymás paradicsommal

4 adag
1727 KJ / adag
barnarizs320 g
olaj0.04 l
brokkoli400 g
paradicsom80 g
paradicsompüré120 g
fokhagyma12 g
Só tengeri12 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst kevés olajban üvegesre pirítjuk, kétszeres mennyiségű, forrásban lévő vízzel felöntjük, és lefedjük. Kb. 5 percig forraljuk, majd a tűzről levesszük és 20 percig duzzasztjuk. A brokkolit sóval ízesített fokhagymával fűszerezett vízben leforrázzuk. (forrásban lévő vízbe tesszük, és az újbóli forrásnál le is vesszük, és leszűrjük) A paradicsompürét kevés olajban óvatosan lepirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, sózzuk, fokhagymával fűszerezzük, vízzel felöntjük, felfőzzük, habarással sűrítjük és kiforraljuk. A barnarizshez keverjük a brokkolit, ízesítjük, és a paradicsommártással tálaljuk. 550,-
Burgonyafőzelék

4 adag
1348 KJ / adag
burgonya1400 g
babérlevél0.8 g
Majoranna0.4 g
Só tengeri12 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát karikára vágjuk, lábasba tesszük és vizet öntünk rá. Ízesítjük sóval, fűszerezzük majorannával és babérlevéllel, lassan majdnem puhára főzzük. A burgonya 2/3-ad részét kivesszük, a maradék burgonyát a levével együtt krémesre mixeljük. Visszatesszük bele a burgonyát, és kiforraljuk. 550,-
Burgonyafőzelék brokkolival

4 adag
1409 KJ / adag
burgonya800 g
olaj0.04 l
Só tengeri12 g
fokhagyma8 g
tönkölyliszt40 g
Doboz főételes4 db
brokkoli400 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 450,-
Burgonyafőzelék sóskával

4 adag
1712 KJ / adag
burgonya1200 g
olaj0.04 l
tönkölyliszt40 g
Só tengeri12 g
Sóska120 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A megtisztított burgonyát kockákra vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pároljuk. Sózzuk, vízzel felöntjük, és majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk a sóska leveleket, tönkölyliszttel készült habarással sűrítjük, és kiforraljuk. 400,-
Burgonyagombócok tárkonyos laskával

4 adag
2284 KJ / adag
burgonya800 g
tönkölyliszt200 g
Só tengeri12 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
Gomba laska800 g
Tárkony12 g
citromlé0.02 l
tönkölyliszt20 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és áttörjük. Sóval ízesítjük, hozzákeverjük a lisztet, összegyúrjuk, majd gombócokat formázunk belőle, melyeket forrásban lévő sós vízben kifőzünk. A kifőtt gombócokat kevés forró olajban átpirítjuk. A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a cikkekre vágott gombát, és erős tűzön pirítjuk. Sózzuk, fűszerezzük finomra vágott tárkonnyal, petrezselyemmel, majd habarással sűrítjük. Az elkészült gomba ragut a gombócokkal tálaljuk. 650,-
Burgonyás rakott tészta juhsajttal

4 adag
2283 KJ / adag
tönkölytészta240 g
burgonya600 g
olaj0.02 l
Só tengeri12 g
Sajt juh200 g
vöröshagyma40 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Kömény0.4 g
fokhagyma8 g
Doboz főételes4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a kockákra vágott burgonyát, sózzuk, fokhagymával, őrölt köménnyel fűszerezzük. Erős tűzön üvegesre pirítjuk, majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk. A tésztát sózott vízben kifőzzük, leszűrjük, majd egy tepsiben rétegezzük a burgonyával. tetejére reszeljük a sajtot, és 180 c fokos sütőben megsütjük. 700,-
Burgonyával-pirított karfiol-gyömbéres paradicsom-mártással

4 adag
1317 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma40 g
zeller40 g
paradicsompüré120 g
Só tengeri12 g
Gyömbér0.8 g
tönkölyliszt40 g
burgonya600 g
kelvirág600 g
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A burgonyát vastag szeletekre vagy cikkekre vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük, sózzuk, és kevés forró olajban üvegesre pároljuk. A vöröshagymát és a zellert szeletekre vágjuk, és kevés forró olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, lepirítjuk, vízzel felöntjük, sózzuk, gyömbérrel fűszerezzük, behabarjuk és kiforraljuk. A mártást leszűrjük és a pirított burgonyás karfiolhoz tálaljuk. 650,-
Citromos rizs, szójás zöldségkockákkal

4 adag
1489 KJ / adag
barnarizs240 g
citrom120 g
olaj0.04 l
Póré80 g
Sárgarépa120 g
cukkíni friss120 g
TVpaprika80 g
zeller80 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Só tengeri12 g
szójaszósz0.02 l
Doboz főételes4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A barnarizst sózott, kétszeres mennyiségű vízben feltesszük főni, 10 percig forraljuk, majd a tűzről levéve, fedő alatt 20 percig duzzasztjuk. Hozzáadjuk a citromok reszelt héját, és a kifacsart levüket, és jól elkeverjük. A zöldségeket kockákra vágjuk, kevés olajban erős tűzön üvegesre pirítjuk, hozzáöntjük a szójaszószt és összeforraljuk. 650,-


« előző 20 | 1 2 3 4 5 6 7 8 | következő 20 »

Itent