Főoldal Ételrendelés Ételrendelés Biobolt Tudásbázis Kérdez-felelek Receptek

Adagok száma:

Név Nyersanyag Mennyiség Elkészítés Ár
Laskagombás korhely leves

4 adag
724 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
pirospaprika8 g
fokhagyma8 g
Gomba laska240 g
savanyúkáposzta240 g
tönkölyliszt40 g
Nagyításhoz kattintson a képre! 400,-
Laskagombás parajleves tofuval

4 adag
510 KJ / adag
Paraj200 g
Gomba laska200 g
tofu120 g
Só tengeri12 g
olaj0.02 l
Póré80 g
fokhagyma12 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A szeletekre vágott póréhagymát kevés olajban megpirítjuk. Hozzáadjuk a szeletelt gombát (lehet laska is), sózzuk, fokhagymával fűszerezzük, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a leveles parajt, a kockákra vágott tofut, vízzel felöntjük, és készre főzzük. 400,-
Lencseleves

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Lencseleves füstölt tofuval

4 adag
1264 KJ / adag
lencse200 g
olaj0.02 l
vöröshagyma80 g
pirospaprika8 g
fokhagyma12 g
babérlevél0.4 g
Só tengeri12 g
tönkölyliszt40 g
Mustár40 g
Tofu füstölt120 g
Doboz leveses4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A lencsét 6-8 órára beáztatjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzáakeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük és beforraljuk. Hozzáadjuk az áztatott lencsét, sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával és babérlevéllel, vízzel felöntjük és puhára főzzük. Habarással sűrítjük, mustárral ízesítjük és jól kiforraljuk. A tofut apró kockákra vágjuk, kevés olajban megpirítjuk és a leves tetejére tálaljuk. 450,-
Lilakáposzta leves árpagyönggyel

4 adag
962 KJ / adag
Káposzta Lila400 g
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
fokhagyma8 g
Só tengeri12 g
árpa80 g
Sárgarépa160 g
zeller160 g
Doboz leveses4 db
Ehez az ételhez nincs képünk. 400,-
Magyaros burgonyaleves

4 adag
643 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma80 g
burgonya400 g
pirospaprika0.8 g
Kömény0.4 g
fokhagyma8 g
TVpaprika40 g
paradicsom40 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, kozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük és elkeverjük. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, üvegesre pároljuk. Sózzuk, őrölt köménnyel fokhagymával fűszerezzük, vízzel felöntjük. Főzzük, adunk hozzá kockára vágott paprikát, paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, és készre főzzük. 375,-
Magyaros gombaleves tönköly galuskával

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Magyaros kelvirágleves

4 adag
338 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma40 g
pirospaprika8 g
Só tengeri12 g
kelvirág400 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, és hozzáadjuk a pirospaprikát. Elkeverjük, vízzel felöntjük. A tűzre visszatéve beletesszük a rózsáira szedett kelvirágot, sózzuk, vízzel felöntjük, és majdnem puhára főzzük. 400,-
Magyaros laskagomba leves tönköly galuskával

4 adag
608 KJ / adag
Gomba laska400 g
olaj0.02 l
vöröshagyma40 g
pirospaprika8 g
Só tengeri12 g
Doboz leveses4 db
fokhagyma8 g
tönkölyliszt60 g
Pritamin40 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés forró olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, hozzá keverjük a pirospaprikát, és kevés vízzel felöntjük. Vissza tesszük a tűzre, hozzá adjuk a vastag csíkokra vágott laskát, sózzuk, majd erős tűzön pároljuk. Vízzel felöntjük, ízesítjük sóval, fűszerezzük fokhagymával és felforraljuk. Lisztből vízzel galuskatésztát keverünk, és a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát is és együtt készre főzzük. 450,-
Mandulaleves rizstejjel

4 adag
3051 KJ / adag
mandula400 g
Rizstej1.2 l
méz80 g
kukoricaliszt40 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A szeletelt mandulát a rizstejben megfőzzük, ízesítjük egy pici sóval, és mézzel. Rizstejjel elkevert kukoricaliszttel behabarjuk, és állandó keverés mellett kiforraljuk. 375,-
Mandulás hagymaleves

4 adag
928 KJ / adag
olaj0.02 l
vöröshagyma400 g
fokhagyma12 g
Só tengeri12 g
kakukkfű0.8 g
babérlevél0.4 g
petrezselyemzöld0.4 cs
szerecsendió0.4 g
mandula60 g
tönkölyliszt40 g
Rizstej0.4 l
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A szeletekre vágott vöröshagymát, kevés olajban aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket, sózzuk, vízzel felöntjük, és főzzük. Habarással sűrítjük, felforraljuk, majd a mandulát hozzáadva puhára főzzük. 550,-
Mandulás paradicsomleves

4 adag
1004 KJ / adag
paradicsom800 g
olaj0.04 l
vöröshagyma40 g
tönkölyliszt40 g
Só tengeri12 g
zeller40 g
mandula40 g
Ehez az ételhez nincs képünk. 450,-
Mazsolás sütőtök leves

4 adag
898 KJ / adag
sütőtök600 g
olaj0.02 l
mazsola80 g
Só tengeri12 g
Gyömbér0.4 g
fahéj0.4 g
Doboz leveses4 db
Ehez az ételhez nincs képünk.A tököt darabokra vágjuk, kevés forró olajban állandó keverés mellett lepirítjuk, sózzuk, vízzel felöntjük és puhára főzzük. Fűszerezzük fahéjjal, reszelt gyömbérrel, és turmixgéppel egyneműsítjük. Hozzáadjuk a mazsolát és mégegyszer kiforraljuk. 400,-
Medvehagyma krémleves pirított tofuval

4 adag
689 KJ / adag
olaj0.04 l
Medvehagyma200 g
Só tengeri12 g
tönkölyliszt40 g
Tofu füstölt120 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A medvehagymát kevés olajban megfonnyasztjuk, vízzel felöntjük és puhára főzzük. Habarással sűrítjük, kiforraljuk, sóval ízesítjük mixerrel pépesítjük. A tofut kockákra vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, és a leves tetejére tálaljuk. 375,-
Medvehagyma leves köles-gombócokkal

4 adag
629 KJ / adag
Medvehagyma120 g
tönkölyliszt40 g
Só tengeri12 g
Rizstej0.4 l
köles120 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A medvehagyma krémet lábosba tesszük, vízzel és a rizstejjel felöntjük, felforraljuk. Tönkölylisztből készített habarással sűrítjük kiforraljuk, ízlés szerint sóval ízesítjük. A kölest durvára őröljük, forrásban lévő vízhez adjuk, elkeverjük, sózzuk, és sűrűre főzzük. A kihűtött masszából gombócokat formázunk, és a levesbe téve tálaljuk. 550,-
Mentás joghurt leves uborkával

4 adag
843 KJ / adag
Menta8 g
uborka kigyó200 g
joghurt natur1.2 l
Só tengeri12 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A joghurtot elkeverjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott mentát, és a vékony metéltre vágott uborkát. 375,-
Mustáros lencseleves

4 adag
Nagyításhoz kattintson a képre! 375,-
Narancsos paradicsomleves

4 adag
698 KJ / adag
paradicsompüré120 g
olaj0.04 l
tönkölyliszt40 g
vöröshagyma80 g
zeller80 g
Só tengeri12 g
paradicsom120 g
narancs200 g
Nagyításhoz kattintson a képre!A paradicsompürét kevés olajban enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk az összevágott paradicsomot, a szeletekre vágott vöröshagymát és a zellert. Lepirítjuk, sózzuk, vízzel felöntjük, és puhára főzzük. A levest tönkölylisztből készlt habarással sűrítjük, alaposan kiforraljuk és átszűrjük. A narancsot vékonyan meghámozzuk, és a héj sárga részét metéltre vágjuk. Egy lábasba tesszük, és enyhén megpirítjuk. Erre szűrjük rá a levest, majd hozzáadjuk a narancs kockákra vágott húsát és összeforraljuk, sóval ízesítjük. 375,-
Narancsos sárgarépa krémleves

4 adag
726 KJ / adag
Sárgarépa600 g
narancs400 g
olaj0.02 l
Só tengeri12 g
kukoricaliszt40 g
Ehez az ételhez nincs képünk.A lereszelt sárgarépát kevés olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, lepirítjuk, vízzel felöntjük és puhára főzzük. Ízesítjük sóval, és a narancsok kinyomott levével. Kiforraljuk, összeturmixoljuk és tálaljuk. 450,-
Nyírségi gombócleves

4 adag
975 KJ / adag
olaj0.04 l
vöröshagyma80 g
karalábé120 g
Sárgarépa120 g
karalábé120 g
burgonya120 g
petrezselyemzöld0.4 cs
Só tengeri12 g
tönkölyliszt20 g
tönkölyliszt40 g
zöldborsó80 g
Doboz leveses4 db
Nagyításhoz kattintson a képre!A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk az 1*1 cm-es kockákra vágott zöldségeket, a finomra vágott zöldpetrezselymet, és a zöldborsót, erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, vízzel felöntjük és forraljuk. A levest habarással sűrítjük, és kiforraljuk. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük, lisztet keverünk hozzá, sóval ízesítjük, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük. Kis gombócokat formázunk belőle, és a forrásban lévő levesbe téve kifőzzük. 450,-



Itent