|
|
Laskagombás korhely leves
|
olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | pirospaprika | 8 g | fokhagyma | 8 g | Gomba laska | 240 g | savanyúkáposzta | 240 g | tönkölyliszt | 40 g |
|
|
400,- |
Laskagombás parajleves tofuval
|
Paraj | 200 g | Gomba laska | 200 g | tofu | 120 g | Só tengeri | 12 g | olaj | 0.02 l | Póré | 80 g | fokhagyma | 12 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A szeletekre vágott póréhagymát kevés olajban megpirítjuk.
Hozzáadjuk a szeletelt gombát (lehet laska is), sózzuk, fokhagymával fűszerezzük, és lepirítjuk.
Hozzáadjuk a leveles parajt, a kockákra vágott tofut, vízzel felöntjük, és készre főzzük. |
400,- |
Lencseleves
|
|
|
375,- |
Lencseleves füstölt tofuval
|
lencse | 200 g | olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 80 g | pirospaprika | 8 g | fokhagyma | 12 g | babérlevél | 0.4 g | Só tengeri | 12 g | tönkölyliszt | 40 g | Mustár | 40 g | Tofu füstölt | 120 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A lencsét 6-8 órára beáztatjuk.
A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levéve hozzáakeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük és beforraljuk.
Hozzáadjuk az áztatott lencsét, sózzuk, fűszerezzük zúzott fokhagymával és babérlevéllel, vízzel felöntjük és puhára főzzük.
Habarással sűrítjük, mustárral ízesítjük és jól kiforraljuk.
A tofut apró kockákra vágjuk, kevés olajban megpirítjuk és a leves tetejére tálaljuk. |
450,- |
Lilakáposzta leves árpagyönggyel
|
Káposzta Lila | 400 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | fokhagyma | 8 g | Só tengeri | 12 g | árpa | 80 g | Sárgarépa | 160 g | zeller | 160 g | Doboz leveses | 4 db |
|
|
400,- |
Magyaros burgonyaleves
|
olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 80 g | burgonya | 400 g | pirospaprika | 0.8 g | Kömény | 0.4 g | fokhagyma | 8 g | TVpaprika | 40 g | paradicsom | 40 g |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, kozzákeverjük a pirospaprikát, vízzel felöntjük és elkeverjük.
Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, üvegesre pároljuk.
Sózzuk, őrölt köménnyel fokhagymával fűszerezzük, vízzel felöntjük.
Főzzük, adunk hozzá kockára vágott paprikát, paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, és készre főzzük. |
375,- |
Magyaros gombaleves tönköly galuskával
|
|
|
375,- |
Magyaros kelvirágleves
|
olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 40 g | pirospaprika | 8 g | Só tengeri | 12 g | kelvirág | 400 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, és hozzáadjuk a pirospaprikát.
Elkeverjük, vízzel felöntjük.
A tűzre visszatéve beletesszük a rózsáira szedett kelvirágot, sózzuk, vízzel felöntjük, és majdnem puhára főzzük.
|
400,- |
Magyaros laskagomba leves tönköly galuskával
|
Gomba laska | 400 g | olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 40 g | pirospaprika | 8 g | Só tengeri | 12 g | Doboz leveses | 4 db | fokhagyma | 8 g | tönkölyliszt | 60 g | Pritamin | 40 g |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés forró olajban aranysárgára pirítjuk, a tűzről levesszük, hozzá keverjük a pirospaprikát, és kevés vízzel felöntjük.
Vissza tesszük a tűzre, hozzá adjuk a vastag csíkokra vágott laskát, sózzuk, majd erős tűzön pároljuk.
Vízzel felöntjük, ízesítjük sóval, fűszerezzük fokhagymával és felforraljuk.
Lisztből vízzel galuskatésztát keverünk, és a forrásban lévő levesbe szaggatjuk.
Hozzáadjuk a kockákra vágott paprikát is és együtt készre főzzük.
|
450,- |
Mandulaleves rizstejjel
|
mandula | 400 g | Rizstej | 1.2 l | méz | 80 g | kukoricaliszt | 40 g |
|
A szeletelt mandulát a rizstejben megfőzzük, ízesítjük egy pici sóval, és mézzel.
Rizstejjel elkevert kukoricaliszttel behabarjuk, és állandó keverés mellett kiforraljuk.
|
375,- |
Mandulás hagymaleves
|
olaj | 0.02 l | vöröshagyma | 400 g | fokhagyma | 12 g | Só tengeri | 12 g | kakukkfű | 0.8 g | babérlevél | 0.4 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | szerecsendió | 0.4 g | mandula | 60 g | tönkölyliszt | 40 g | Rizstej | 0.4 l | Doboz leveses | 4 db |
|
A szeletekre vágott vöröshagymát, kevés olajban aranysárgára pirítjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, a fűszereket, sózzuk, vízzel felöntjük, és főzzük.
Habarással sűrítjük, felforraljuk, majd a mandulát hozzáadva puhára főzzük. |
550,- |
Mandulás paradicsomleves
|
paradicsom | 800 g | olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 40 g | tönkölyliszt | 40 g | Só tengeri | 12 g | zeller | 40 g | mandula | 40 g |
|
|
450,- |
Mazsolás sütőtök leves
|
sütőtök | 600 g | olaj | 0.02 l | mazsola | 80 g | Só tengeri | 12 g | Gyömbér | 0.4 g | fahéj | 0.4 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A tököt darabokra vágjuk, kevés forró olajban állandó keverés mellett lepirítjuk, sózzuk, vízzel felöntjük és puhára főzzük.
Fűszerezzük fahéjjal, reszelt gyömbérrel, és turmixgéppel egyneműsítjük.
Hozzáadjuk a mazsolát és mégegyszer kiforraljuk.
|
400,- |
Medvehagyma krémleves pirított tofuval
|
olaj | 0.04 l | Medvehagyma | 200 g | Só tengeri | 12 g | tönkölyliszt | 40 g | Tofu füstölt | 120 g |
|
A medvehagymát kevés olajban megfonnyasztjuk, vízzel felöntjük és puhára főzzük.
Habarással sűrítjük, kiforraljuk, sóval ízesítjük mixerrel pépesítjük.
A tofut kockákra vágjuk, kevés olajban megpirítjuk, és a leves tetejére tálaljuk.
|
375,- |
Medvehagyma leves köles-gombócokkal
|
Medvehagyma | 120 g | tönkölyliszt | 40 g | Só tengeri | 12 g | Rizstej | 0.4 l | köles | 120 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A medvehagyma krémet lábosba tesszük, vízzel és a rizstejjel felöntjük, felforraljuk.
Tönkölylisztből készített habarással sűrítjük kiforraljuk, ízlés szerint sóval ízesítjük.
A kölest durvára őröljük, forrásban lévő vízhez adjuk, elkeverjük, sózzuk, és sűrűre főzzük. A kihűtött masszából gombócokat formázunk, és a levesbe téve tálaljuk. |
550,- |
Mentás joghurt leves uborkával
|
Menta | 8 g | uborka kigyó | 200 g | joghurt natur | 1.2 l | Só tengeri | 12 g |
|
A joghurtot elkeverjük vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a finomra vágott mentát, és a vékony metéltre vágott uborkát.
|
375,- |
Mustáros lencseleves
|
|
|
375,- |
Narancsos paradicsomleves
|
paradicsompüré | 120 g | olaj | 0.04 l | tönkölyliszt | 40 g | vöröshagyma | 80 g | zeller | 80 g | Só tengeri | 12 g | paradicsom | 120 g | narancs | 200 g |
|
A paradicsompürét kevés olajban enyhén megpirítjuk, hozzáadjuk az összevágott paradicsomot, a szeletekre vágott vöröshagymát és a zellert.
Lepirítjuk, sózzuk, vízzel felöntjük, és puhára főzzük.
A levest tönkölylisztből készlt habarással sűrítjük, alaposan kiforraljuk és átszűrjük.
A narancsot vékonyan meghámozzuk, és a héj sárga részét metéltre vágjuk. Egy lábasba tesszük, és enyhén megpirítjuk. Erre szűrjük rá a levest, majd hozzáadjuk a narancs kockákra vágott húsát és összeforraljuk, sóval ízesítjük. |
375,- |
Narancsos sárgarépa krémleves
|
Sárgarépa | 600 g | narancs | 400 g | olaj | 0.02 l | Só tengeri | 12 g | kukoricaliszt | 40 g |
|
A lereszelt sárgarépát kevés olajban üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, lepirítjuk, vízzel felöntjük és puhára főzzük.
Ízesítjük sóval, és a narancsok kinyomott levével. Kiforraljuk, összeturmixoljuk és tálaljuk. |
450,- |
Nyírségi gombócleves
|
olaj | 0.04 l | vöröshagyma | 80 g | karalábé | 120 g | Sárgarépa | 120 g | karalábé | 120 g | burgonya | 120 g | petrezselyemzöld | 0.4 cs | Só tengeri | 12 g | tönkölyliszt | 20 g | tönkölyliszt | 40 g | zöldborsó | 80 g | Doboz leveses | 4 db |
|
A finomra vágott vöröshagymát kevés olajban aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk az 1*1 cm-es kockákra vágott zöldségeket, a finomra vágott zöldpetrezselymet, és a zöldborsót, erős tűzön üvegesre pirítjuk, sózzuk, vízzel felöntjük és forraljuk.
A levest habarással sűrítjük, és kiforraljuk.
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük, lisztet keverünk hozzá, sóval ízesítjük, finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük.
Kis gombócokat formázunk belőle, és a forrásban lévő levesbe téve kifőzzük.
|
450,- |
|
|
|